Одговори 
 
Оцена Теме:
  • 5 Гласова - 2.6 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ПРАВОСЛАВНО ПОИМАЊЕ ЕКУМЕНИЗМА
11-06-2015, 12:30 PM
Порука: #162
RE: ПРАВОСЛАВНО ПОИМАЊЕ ЕКУМЕНИЗМА
Срамне изјаве и поступци патријарха екуменисте Иринеја у Канади

Изјаве Патријарха Српског Иринеја

У суботу, 6. јуна 2015-те године, група православних Срба, у манастиру Светог Преображења у Милтону, у канадској провинцији Онтарио, пришла је Патријарху Српском г-дину Иринеју. Разговору, који је уследио, присуствовала је група нечастивих свештеника Канадске Епархије предвођени Василијем Томићем, иначе рођаком г-дина Иринеја. Текст, који следи, препричава разговор између православних Срба и његове Светости г-дина Иринеја.

Група православних Срба питала је његову Светост г-дина Иринеја зашто се смењују светосавске владике са великом подршком у народу кршењем Светоотачких Канона лажним сведочењима нечастивих свештеника и зашто су неки српски архијереји, свештеници и монаси кренули путем папизма, новотарства и екуменизма. Његова Светост г-дин Иринеј је одговорио да ништа од тога није тачно и да они, православни Срби, о томе не треба да брину и да има ко о томе да брине.

Група православних Срба питала је његову Светост г-дина Иринеја зашто се, током свог боравка у Канадској Епархији, окружио нечастивим свештеницима и монасима, који, због свог луксузног и неморалног живота и скупих аутомобила, не уживају углед у народу. Његова Светост г-дин Иринеј је кратко одговорио да народ не треба да очекује да ће свештеници јахати на магарцима.

Група православних Срба саопштила је његовој Светости г-дину Иринеју да народ неће примати свете тајне од нечастивих свештеника Канадске Епархије, нити их позивати у своје куће, нити присуствовати њиховим службама. Његова Светост г-дин Иринеј је одговорио ће они радити како хоће, а народ, коме се то не допада, може да приступи католицима, протестантима или муслиманима.

Група православних Срба је после задњег одговора окренула леђа и изашла из конака, не желећи да пита његову Светост г-ина Иринеја зашто дозвољава да га нечастиви свештеници Канадске Епархије, доказани прељубници и кривоклетници, воде по Канадској Епархији као мечку по вашару.

Остављамо православним Србима, када прочитају одговоре, да покушају да пронађу у историјским и другим књигама, да ли је такве речи икада изговорио неко од српских патријараха, владика, свештеника или монаха икада у историји Светосавске Православне Цркве од Светога Саве до овог времена:

1. Од ког датума је његова Светост г-дин Иринеј, неки од садашњих архијереја, инквизиторски Синод и демократски Сабор постали непогрешиви као римски бискуп, архијеретик и убица Срба?

2. Да ли је наш Христ Спаситељ требао у златним кочијама да уђе у Јерусалим?

3. Од ког датума је његова Светост г-дин Иринеј почео да саветује православне Србе да прелазе у католицизам, протестантизам и ислам?

4. Да ли је икада неки Српски Патријарх проводио дане и ноћи са групом нечастивих у конаку препуном празних флаша од алкохолних пића?

Братство православних Срба забринуто је за ментално здравље његове Светости г-дина Иринеја. Братство православних Срба не може да поверује да постоји неки други разлог за овакве одговоре.

Братсво православних Срба не усуђује се да поверује да је његова Светост г-дин Иринеј заспао као Српски Патријарх, а пробудио се као римски бискуп.

Братство православних Срба је забринуто да ће нечастиви архијереји, свештеници и монаси искористити стање у коме се налази његова Светост г-дин Иринеј и нанети такву срамоту Канадској Епархији и нашој Светосавској Православној Цркви од које се ми, православни Срби, нећемо опрати до краја овога света.

Свако добро од Господа,

Братство Православних Срба,

Онтарио, Канада

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Посети веб страницу корисника Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
Одговори 


[-]
Podeli (Prikazi sve)
Facebook Linkedin Twitter Digg

Поруке У Овој Теми
RE: ПРАВОСЛАВНО ПОИМАЊЕ ЕКУМЕНИЗМА - смедерево - 11-06-2015 12:30 PM

Скочи на Форум:


Корисник(а) прегледа ову тему: 1 Гост(а)