Одговори 
 
Оцена Теме:
  • 5 Гласова - 2.6 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ПРАВОСЛАВНО ПОИМАЊЕ ЕКУМЕНИЗМА
26-08-2018, 11:10 AM
Порука: #306
RE: ПРАВОСЛАВНО ПОИМАЊЕ ЕКУМЕНИЗМА
(25-08-2018 08:00 PM)Шумадинац Пише:  .
ЕКУМЕНИЗАМ… ИЛИ НЕ?

[Слика: IMG_9125.jpg]

Тужна је данашња слика „просвећеног“ човека 21-ог века. Презасићен разним номинализмима и нормативима који његово срце не могу угрејати он полако окреће курс свог брода ка чињеницама окрећући леђа истини. Заиста је запањујући податак да сваки пети становник Европе верује у реинкарнацију.[1] Свакако, ти људи се и даље декларишу као хришћани, држе обичаје у којима су стасали али ипак наду у преживљавање проналазе у реинкарнацији. Једноставно, чињенице и логика овог доба сведок су им тога.

Навала разних оријенталних техника као и хиндуистичких веровања и философије живљења на тло које је традиционално хришћанско јесте сведок суноврата хришћанских вредности живљења данас. Јога је постала много привлачнија од молитве, Ји Ђинг од Светог писма, реинкарнација од Васкрсења. И, то су чињенице! Чињенице које сведоче о томе да је човеку данас много пријемчљивија слика неког безличног закона тзв „космичког компјутера“ него ли слика живог и личносног Бога. „Наше су цркве већином празне. Има читавих крајева, где је похађање цркве очајно слабо, и све иде на горе“.[2] Но, да ли то значи да је хришћанство омануло? Да су „врата адова“ ипак надвладала Цркву? Да су чињенице постале Истина?

Верујемо да није тако. Да ће Христова Црква смоћи снаге да просвети свет те да га приведе познању Истине. Да га избави од ропства чињеницама и да га надахне за живот у Истини. Али, Истина је једна као и Црква као и Христос. То данашњи човек зна, осећа, зато и бива саблажњен тим мноштвом супротстављених „ученика“ који, једни друге проклињући, проповедају о љубави. И, ма колико то успевало некада, под буктињама разних ломача, толико то не може да успе данас. Зато и јесмо сведоци суноврата хришћанских вредности.

Екуменизам као покрет да то не буде тако представља тежњу ка јединству али не и ка униформисању. Не ка наметању, једном речју. Заиста, љубав се не може наметнути. Она се мора живети. И, као и тело, мора се хранити не би ли јачала. Храна љубави јесте истина а пошто истина јесте Христос, бивање у Његовом телу, које је Црква, јесте гарант да ће се та љубав развијати и јачати. Најбољи пример реченог јесте прича из Јеванђеља о двојици ученика Христових који су се запутили за Емаус. Уз пут су срели Христа. Нису га препознали. Идући, Он им је причао о чињеницама које су о Њему говориле од Мојсеја преко пророка у Светом писму. И даље га нису препознавали. Иако им је срце горело:

„Не гораше ли срце наше у нама док нам говораше путем и док нам објашњаваше Писма“?[1]

Тек када су сели за трпезу и када је Он преломио хлеб, благословио га и дао им, њима су се очи отвориле и тада су га познали:

„И док он сеђаше с њима за трпезом, узевши хлеб благослови и преломивши га даваше им. А њима се отворише очи и познаше га. И он поста невидљив за њих“.[4]

Мислимо да је екуменизам показање да наше срце гори за Христом у овом времену. Размену разних чињеница и Светописамских навода путем дијалога остварујемо у тој чежњи за Христом. И, то је лепо. Али нам се очи неће отворити. Нису се ни Луки ни Клеопи па што би онда мислили да ће се моћи нама отворити ако простудирамо Писмо опет и опет те онда о томе продискутујемо још мало и мало за које време је сваки пети становник хришћанске Европе уверен да ће живот наставити путем реинкарнације?

Љубав је одговорна а истина је заправо одговорност. А ићи путем затворених очију никако није ни паметно нити одговорно. Домановић је још о томе писао![5]

Остаје нам само нада да ће нам се очи ускоро отворити…

Мислите о томе![1] Коларић, 1246.

[2] Трбојевић 1932, 09.

[3] Лк.24:32.

[4] Лк.24:30,31.

[5] Новела ВођаЈереј др Угрин Поповић


[b]Истина о фра Угрину.[/b]

Угрин В. Поповић, миљеник Београдског џет сета и икона младих њуејџера - због тога што је такав какав је, бива озбиљно схватан, а тако је и веома моћан, и све је моћнији и моћнији.

Угрин В. Поповић рођен 12. 10. 1978. у центру Београда,
Родитељи су му новинари,

један деда директор БГ филхармоније,

други финансијски директор многих предузећа,

пре рата један је био економиста и вођа Белих Орлова

а други срески начелник и врло кратко - бан Моравске нахије - јер се уочи рата посвађао са Миланом Недићем и одни(?) положај.
Жив остаје само због своје жене грофице - која је лично познавла Тита - па га партизани – захваљујући њеном утицају - нису убили.Прадедови су му:

један народни посланик

други богати индустријалац и земљопоседник,

Занимљиво је и да је његов прадеда-стриц војвода Марко Миљанов Поповић - који је рођени брат његовог прадеде народног посланика - по очевој линији.

Мада – ипак је најзначајнија његова женска линија - јер су по мајчиној линији део његове фамилије и Грофови и римске аристократе, и то тако што - преко бабе грофице - има предке феудалце и римске свештенике, бискупе и надбискупе.
Породица из које Угрин - преко бабе грофице - потиче јесте породица Ди Рафанели.

Они су веома утицајна породица тј. припадају оним аристократским породицама које су имале континуитет у давању свештеника Римокатоличкој Цркви.

Управо због тога та породица има право да носи и епитет ''Света лоза'' и има велики углед код католика - јер вековима штити интересе РКЦ (Римске Католицке Цркеве)!
Тиме тиме што је давала СВЕШТЕНИКЕ, БИСКУПЕ И НАДБИСКУПЕ католиочанству тј. Ватикану, чиме се интерно, међу њима, назива и ''Света Лоза'' – је заслужила и то право да садржи кључ као симбол у свом породичном грбу (док у грбу Ватикана тј. само у њему – као симбол постоје два кључа!).
Колико су утицајни се управо и може закључити по том кључу који је приказан у њиховом породичном грбу.
Потомци таквих лоза бивају подржавани од стране Ватикана и других аристократских породица, а поготово оних које су такође припаднице те тзв. ''Свете Лозе''!
Зато је он и искористио свој породични грб, мало га преправивши - као грб Духовне Аристократије – како би сви упућенији одмах знали о чему се ради, и да би се и сами понудили за помоћ њима – што је и уобичајено у тим окултним круговима.
Тако је Угрин - под руководством његове бабе - грофице – а као јединац у мајке - развио љубав према раскалашном и римском духу племића његових предака по мајци, којима је остао веран до дан данас.

Иначе, Ди Рафанели потичу из Венеције тј. Млетачке Републике, а после распада су остали на својим поседима у данашњој Хрватској, у околини Макарске.

Управо чувени виногради код Макарске јесу некада били њихово власништво.

Значи, иако Угрин јесте потомак породице ди Рафанели, се из ко зна којих разлога одлучује за Православље, а зато и остаје у Србији.
Дакле – увидевши релације односа – а поготову кроз кроз векове - као што је нпр. управо та крвна линија – јасно је да је по њој Угрин апсолутно у могућности да - ако тако одлучи - може да рачуна на ВАТИКАН и на неке врло утицајне породице у свету - јер по пореклу припада тој ЗАПАДНОЈ АРИСТОКРАТИЈИ, а шта више – и ''Светој Лози''.
Премда је живот који води максимално порочан и распусан, Угрин је ипак успешно завршио школовање, и остао му је само још докторат из Теологије.

Када би неко посматрао искључиво његову биографију - мислио би да у животу ништа није остварио преко везе, већ да је напредовао часно и искључиво на основу властитих заслуга – вредно радећи.
Но – на уму треба имати да сви највећи непријатељи ове земље и нације управо имају тај хуманитарни вид приказивања у јавности.

И гле - какве случајности - управо и фра Угрин то ради.
А кад смо код јавне хуманитости - још једна занимљива случајност је та да је - његова рођака из САД - директор Хуманитарног фонда Дијаспоре, и финансијер ''Кола Српских Сестара''!
Финансијере његових активности можемо пронаћи у страним каналима (а то су они исти који су били и Ђинђићу).
Заједничко са Зораном Ђинђићем (сем тога што Угрин користи готово истоветан начин причања, као и употребу истих фраза – и тога да им је изгледа и циљ исти тј. да је Угринов задатак да заврши оно што Зоран није завршио) је то - из чега се део тога и најбоље и најјасније закључује – а јесте чињеница да им су им финансијери исти. А они су - Конрад Аденауер тј. – ВАТИКАН!!!!
Његов полубрат (по оцу) је исто аристократа – с тима да је пак по његовој мајци немачког порекла (док је Угрин из италијанске лозе). Но, и њему је Конрад Аденауер омогућио да заврши магистратуру у Бону, и сада је главна правна продужена рука тј. батина фра Угрина.табаџија
Преко тог свог полу-брата адвоката (иначе - исто немачког стипендисте, и јединца у мајке) – Угрин такође има додатне значајне везе са аристократским утицајним круговима.
Битно је на уму имати и то да сви они имају својеврсна тајна друштва - управо зато да се никада ни не би знало тј. да људи и даље не би схватили повезаност њихових канала тј. утицаја, и зато и јесу под сталним велом тајни и маском окултног и ритуалног, комуницирајући симболима, услед чега и дају мистериозне знакове једни другима.
Но, такође - одржавају и тајне обреде, веома сличне сатанистичким, при чему и пентаграм и пирамида јесу њихова ''кореографија'' и иконографија, и вид интерног комуницирања.
Самим тим – Угрин је и окултном и тајном је до гуше, јер је у осталом - и од рођења тако усмераван – с обзиром да припада тој аристократској лози која је вековима штитила интересе Ватикана ком је још и изнедрила многе свештенике.
Он од малена упразњава окултно и магију, а одрастао је и на Алистеру Кроулију - човеку са којим га повезује подударност око датума рођења 12. 10.

У окултним круговима - људи који су под тим бројевима рођени - имају нарочито велику подршку и поштовање.

Та подударност му отвара многа врата, јер је за окултно то препорука, те је он - уз тај и такав ''кроулијевски'' датум рођења - малтане свуда радо прихваћен.

Такође се у окултном свету верује да је Угрин на високом степену - јер је ''под Венером'', а то подразумева и то да је током обреда потребно да он раздевичава девојке.
Такве окултне пикантерије он користи, и следи нечји план.

ВЕЋ ЈЕ ЗАЦРТАНО ШТА ЋЕ РАДИТИ И НЕШТО ЧЕКА.
Све је евидентнија позадина иза бојазни да је то нешто што се чека БЛИЗУ - јер је истакао ПИРАМИДУ И ТО ЦРНУ!

Управо црна пирамида јесте један од окултних симбола који Угрин и угриновци ових дана користе (њихов знак за СТАРТ операција).

На белој подлози (значи СТАРТ ПРИ ЦРКВИ ИЛИ ВЕРСКОЈ ЗАЈЕДНИЦИ)

Са три линије до врха (старт ка уједињавању до коначног јединства: једна религија и једна држава и један народ и само један владар)
И Тања и Милица накић су истакле исту пирамиду - само је на другачијим подлогама – и из тога се да закључити да је врх ДА део тог аристократског окултног удружења.
Милица је оцигледно била девица па је зато усла у врх ДА јер постоји ритуал раздевичавања и он даје снагу гуруу - односно вођи покрета у овом случају фра Угрину.
Можда је услед тога подлога пирамиде коју је она истакла црвена.
Тања – као њена мајка, а при том и као фигура са импозантним доминантним утицајем над Угрином – и као неко ко никако није спречио небогоугодну везу њене кћерке и ожењеног другом Угрина – као подлогу пирамиде коју је на профилу истакла – користи траву. Можда као симбол богиње припрде тј. Богиње мајке – коју иначе као Иштар у ствари и сам Ватикан окултно обожава и слави, такоће кривећи хришћанску веру тј. Исповедајући безгрешно зачеће Богоматере.
Скарадно је што размену симпатија, наклоности, нежности и интимности Угрин и Милица не крију од очију јавности – а поготову не на интернету – а поготову не у уском кругу својих пријатеља, па се нпр. могу видети и изјаве између њега, Милице Накић и Јелене Виторовић (која је својевремено такође била његова интимна миљеница) - типа: ''Ја сам твоје огледало које љубиш'' – након чега фра Угрин завршава са хвалавама ''драге моје'' + море знаковних пољупчића, и сл.
Угрин поседује готово сатанску интелигенцију – неко би рекао и буквално сатанску пошто је апсолутни рекордер Србске Менсе клуба који окупља људе интелигентније од коефицијента 149 – мада је он раније одбијао да буде њихов званични члан, и податак о својој интелигенцији невероватно вешто крије. IQ му је око 190., чак можда и 200 - што га чини једним од ретких људи на планети, али то крије ''ко змија ноге'' из ко зна којих разлога. (постоји прича и да износ његовог коефицијента интелигенције, поред њега, има још само 4 или 5 људи у свету)
Он је и те какав егоцентрик, и у његовом свету не постоји нико осим њега и његових потреба, а тако је и васпитан - као јединац. Први роб му је била његова гувернанта, а нормално – и мајка, која га је уверила да је малтене бог.
Угрин је и веома непредвидљив јер пати и од поремећаја личности. Као да их у склопу своје ''једне'' има по неколико. Некада се понаша као да је бољи од анђела, а некада је гори и од ђавола, а понекад као да ни незна где се налази. То стање психе је такво још од његовог детинства...
Међутим – опасан је - јер је у свим својим лицима веома веома амбициозан!!!!

Пошто је везан са ОКУЛТНИМ - ПО датуму рођења, и с обзиром на његов IQ, и припадност аристократској лози - Угрин представља велику узданицу Ватикана и илумината па се зато и крије у својеврсној сенци од јавности - док не ''сазри време'', тако да за сада - они чекају и ''УМРЕЖАВАЈУ СЕ'', а одатле и толики број вештаца и вештица у његовим пријатељима.
Њега штити зло и - он има власт над онима који воде ''млак живот'', а он их познаје их или има неку њихову ствар.

Истини на вољу – сасвим је вероватно да је Угрин у ствари црни маг, наследник Алистера Кроулија.
Приметно је како он инсистира на вољи – током својих беседа.
Те: ''од вас зависи'', те: ''ви одлучујете'', те: ''избор је ваш'', а Алистер Кроули - његов предходник - је управо имао своје манастире који су били ''манастири воље'

Као адолесцент га је окултизам привлачио и истраживао га је.

Поједини – који га знају из младости, сведоче да је са својих двадесет и нешто био моћан маг, па се може само нагађати - колико је моћан сада - са својих тридесет и нешто!
Занимљиво је било приметити у његовим објавама пред Православну (Србску) Нову Госину како ни он ни њему блиски се нису досетили да је Нова Година (нити су је некоме честитали), већ је - да иронија буде још гора - фра Угрин свима честитао петак 13 !?!!!???
табаџијатабаџијатабаџија

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Посети веб страницу корисника Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
Одговори 


[-]
Podeli (Prikazi sve)
Facebook Linkedin Twitter Digg

Поруке У Овој Теми
RE: ПРАВОСЛАВНО ПОИМАЊЕ ЕКУМЕНИЗМА - смедерево - 26-08-2018 11:10 AM

Скочи на Форум:


Корисник(а) прегледа ову тему: 1 Гост(а)