Одговори 
 
Оцена Теме:
  • 2 Гласова - 3 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
САРАЈЕВСКА КУЛТУРА
28-03-2016, 12:55 PM
Порука: #1
САРАЈЕВСКА КУЛТУРА
Ne može u Sarajevu pjevati ko hoće!
Izvor: atvbl Objavio:trebevic.net - prije 2 sati u BiH
“Zelene beretke” žele da se određuje ko (ne) može nastupati u Sarajevu!

Inicijativu namjeravaju predati premijeru Kantona Sarajevo, članovima Vlade Kantona Sarajevo, predsjedniku Skupštine Kantona Sarajevo, svim klubovima političkih stranaka, gradonačelniku i njegovom zamjeniku, predsjedniku Vijeća Grada Sarajeva,vijećnicima Grada Sarajeva.

“Zelene beretke” su, stoga, nakon koncerta Marije Šerifović u ‘Zetri’, pripremile inicijativu za formiranje komisije koja će odobravati organizovanje javnih nastupa kao što su koncerti stranih izvođača u svim salama koje su vlasništvo Kantona Sarajevo.

“Naša ideja je da prije potpisivanja ugovora s dvoranama kao što su “Skenderija”, “Zetra” i svim drugim koje mogu primiti više od 500 ljudi, organizatori moraju imati saglasnost komisije. Svaka najava nekog izvođača će biti preispitana i ako je svojim prijašnjim nastupima na javnim ili privatnim zabavama veličao četništvo ili ustaštvo ili širio nacionalnu mržnju neće moći nastupiti u našem gradu”, saošteno je iz ‘Zelenih beretki’.

“Pitamo se je li državi preče zaraditi godišnje 60.000 KM ili da žrtve agresije trpe poniženja?

Oni koji su na bilo koji način svojim postupcima pomagali i podržavali agresora, isticali obilježja agresora, negirali agresiju, učestvovali u agresiji i poticali je ili su to radili njihovi vlasnici – organizatori – menadžeri neće moći nastupati ili organizovati bio kakvu manifestaciju u našem Sarajevu. Naš grad je i više nego tolerantan, a sve na svoju štetu. Došlo je vrijeme da se počne misliti na žrtve agresije”, stoji u saopštenju ovog Udruženja.

Inicijativu namjeravaju predati premijeru Kantona Sarajevo, članovima Vlade Kantona Sarajevo, predsjedniku Skupštine Kantona Sarajevo, svim klubovima političkih stranaka, gradonačelniku i njegovom zamjeniku, predsjedniku Vijeća Grada Sarajeva, vijećnicima Grada Sarajeva.

Ko određuje gdje ko može nastupati u BiH? Zašto estradni umjetnici iz BiH izdaju svoja izdanja za muzičke kuće u Srbiji?
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
28-03-2016, 05:33 PM
Порука: #2
RE: САРАЈЕВСКА КУЛТУРА
А ко су они? Мислим знам ко су у рату били, а шта су сад?

https://www.srbizasrbe.org/
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
28-03-2016, 06:48 PM
Порука: #3
RE: САРАЈЕВСКА КУЛТУРА
Марија Шерифовић. Фуј!
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
28-03-2016, 08:09 PM (Последња измена: 28-03-2016 08:17 PM од luka.luke 1.)
Порука: #4
RE: САРАЈЕВСКА КУЛТУРА
(28-03-2016 05:33 PM)Романија Пише:  А ко су они? Мислим знам ко су у рату били, а шта су сад?

Вјероватно су сада неко удружење, нешто као удружење њихових ветерана, првобораца

(28-03-2016 06:48 PM)Ђуро Пише:  Марија Шерифовић. Фуј!

Није само Марија Ш., просто се утркују Срби - естрадни "умјетници" ко ће наступати у Сарајеву. Уз то обавезно отпјевају и по неку типичну балијску.

Међутим не брину ме нио толико, колико наши глумци који "носе" њихове серије и филмове
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
29-03-2016, 10:11 AM (Последња измена: 29-03-2016 10:12 AM од Брада.)
Порука: #5
RE: САРАЈЕВСКА КУЛТУРА
С обзиром како су ратовали

[Слика: sarajevo_1992.jpg]
screen shot on pc

и у какве истине вјерују кад је у питању њихов народ и земља коју сматрају својом (аутохтони потомци Кулина Бана чије је право и старинско име "добри бошњани", који су чиста срца и без присиле прихватили Ислам, религију дубоке духовности, толеранције и стваралаштва; који полажу искључиво етничко, историјско и свако друго право на Босну, Херцеговину, Полимље и Рашку; до сад су преживјели најмање 12.геноцида и то све од Срба; од Срба који на тим територија потичу од Цинцара из Бугарске, и борећи се за слободу, демократију и једнакост 1992-1995 они су мјеста под својом контролом потпуно очистили од тих истих Срба . . .).
Мене уопште не чуди што лезби-циганку сматрају ćetnikušom која ће им дјецу покрстити зато што пјева пјесму која се зове Молитва.
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
13-04-2016, 06:38 AM (Последња измена: 13-01-2017 01:59 PM од Брада.)
Порука: #6
RE: САРАЈЕВСКА КУЛТУРА
Цитат:ОВАКО СУ БРАНИЛИ САРАЈЕВО: Чекао сам у реду да силујем девојчицу (12) али она је умрла ....
БиХ

Ово је сведочење Јасмина Шљиве, пред истражним органима Републике Српске, које је дао годину дана после потписивања Дејтонског споразума, у коме отворено говори о зверствима бораца Армије БиХ над Србима који су остали у Сарајеву, те иживљавањима над женама и заробљеницима.

Према његовом сведочењу, он и Јусуф Лендо, Сувад Милић и припадници 10. Бригаде Армије БиХ, током рата су се зверски иживљавали над женама и девојчицама српске националности. Многе су током монструозних силовања, где се смењивали и више од 20 војника, од задобијених повреда преминуле током самог чина. Сакиб Пушкар, војно лице које је било у великој мери одговорно за етничко чишћење Срба из Сарајева, такође је учествовао у овим зверствима.

Шљиво, који је био припадник 10 бригаде под вођством Мушана Топаловића Цаца сведочио је о многим зверствима које је Армија БиХ током рата чинила. Овај борац, који је био припадник Армије до 1995. године је према сопственој изјави оболео од епилепсије због чега је проглашен војно неспособним.

"Крајем фебруара 1993. године Јусуф Лендо и Сувад Милић довели су дванаест година стару девојчицу српске националности. Са девојчице је скинута сва одећа, а Јусуф Лендо је детету руке везао за кревет. Он је први извршио силовање, а затим су то исто учинили Сувад Милић, Хоџа Амир, Љаљај Енвер и Кајанија Ферид. Дете је све време плакало, када је Кајанија почео да је силује, девојчица је умрла. Ја сам, такође, имао намеру да учествујем у силовању али дете је умрло. Тело девојчице Јусуф Лендо је ставио у кесу за ђубре и одвезао у јаму Казани "испричао је Шљиво.

Сарајево, рат Фото: Принтсцреен Иоутубе Сарајево, рат Фото: Принтсцреен Иоутубе
Несрећна девојчица била је само једна у низу Српкиња које су силоване и мучене до смрти. У априлу исте године, Јусуф Лендо је довео Ренату Р. (19) (идентитет познат редакцији). Силовање је трајало неколико сати, када ју је двадесети војник силовао, Рената је умрла.

Према процени Шљива, само током 1993. године, у просторијама јуришне чете, силовано је око 50-60 девојака и жена.
Сарајево, рат, Фото: Профимедиа Сарајево, рат, Фото: Профимедиа
"Свим силовањима нисам присуствовао због обавеза у јединици, као и због тога што нисам увек био позван" рекао је Шљиво на сведочењу и описао злостављање наставнице.

"Непосредно пре силовања девојчице, Самир Бејтић је у просторије јуришне чете довео наставницу српскохрватског језика Недељку Л. (32) (идентитет познат редакцији). Силовало ју је око 20 до 25 припадника јуришне чете. Наставница је преживела и данас предаје босански језик у истој школи у којој је и тада радила "рекао је Шљиво.
Сарајево, рат, Фото: Профимедиа Сарајево, рат, Фото: Профимедиа
Сејо Кадић Гуз заклао је Србина јер га је жена, Хрватица, оптужила да има оружје у стану. Кадић је довео и њу на "Казане" да гледа. Ту су је "јуришници" из 10. брдске силовали наочиглед мужа. Рођаку Зорице З. силовало је 10 муслимана у Хрансом. Како је испричала, пре тога су је убацили у буре хладне воде да оперу "влашки шмек".
Позната је и прича о силовању девојке Јагоде Ј. (19) коју су убили браћа Зорнић. На несрећну девојку су нанизали гуме, запалили их и пустили да се котрља на опште весеље Алијиних "ратника".

Поред имена која је Шљиво навео у својим сведочењима, име Сакиб Пушкар посебно се истиче када је у питању етничко чишћење Сарајева, као и бројна силовања жена и деце. Пушкар се са комадантом друге брдске бригаде договорао да му доставља поруке са именима и адресама Срба са општине Стари град.

Многа смакнућа Срба вршена су углавном по дојавама Пушкар Сакиба. Пушкар се сматра одговорним за смрт брачног пара Драшковић, Милене и Васе. Драшковићи су били у свађи са комшиницом што је Сакиб сазнао. Сви су доведени на "Казане" где је Васа Драшковић натеран да силује комшиницу, "да се измире". Након тога су старије жене приморали да се грле, љубе док су их ударали лопатама. На крају, Васо, Милена и комшиница су побијени крамповима и бачени у јаму.

http://www.kurir.rs/region/bosna-i-herce...ak-2138789
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
08-11-2017, 12:42 AM
Порука: #7
RE: САРАЈЕВСКА КУЛТУРА
[Слика: kh_Aktkq_TURBXy82_Nzlm_NDgx_Yzc0_OTAw_Nz...c_GVnk.jpg]

Сарајево, филмски фестивал 2017.године.
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
08-11-2017, 08:52 PM
Порука: #8
RE: САРАЈЕВСКА КУЛТУРА
(08-11-2017 12:42 AM)Брада Пише:  [Слика: kh_Aktkq_TURBXy82_Nzlm_NDgx_Yzc0_OTAw_Nz...c_GVnk.jpg]

Сарајево, филмски фестивал 2017.године.

Види ову флеку од човека, шта није причао о нама а ево га у Србији сваки дан.

Иначе у сарајевском насељу Бријешће поломљени споменици на православном гробљу. Чак и турски Фактор.ба објавио. https://faktor.ba/vijest/sarajevo-poloml...scu-271328
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
09-11-2017, 12:20 PM
Порука: #9
RE: САРАЈЕВСКА КУЛТУРАПронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
10-11-2017, 06:13 PM
Порука: #10
RE: САРАЈЕВСКА КУЛТУРА
Синоћ је баш била "Сарајевска култура". Хаџихафизбеговић (*боте, три презимена у једном) пљунуо је Србима у лице ко и ономад Мерилин.

"Emir Hadžihafizbegović na sceni Sava centra tokom izvođenja humorističke predstave izgovorio reči iz njegovog manifesta "Bosna, moja jedina domovina", koji govori na svim političkim skupovima i počastima armije BiH"

Ал и треба тако. Који то скотови доводе балије да запишавају Београд и Србију? Напокон, шта траже Срби на скуповима где гостују ликови попут Томсона?!

Јеремија
Посети веб страницу корисника Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
11-11-2017, 10:08 PM
Порука: #11
RE: САРАЈЕВСКА КУЛТУРА
Лепа Брена волела је и Брчанску културу 1993. Јок

[img][Слика: 1993_Lepa_Brenauuniformi_VRSu_Brckom.jpg][/img]
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
15-11-2017, 06:44 PM
Порука: #12
RE: САРАЈЕВСКА КУЛТУРА
Ево Чола у новогодичњој ноћи у Сарајеву. Пи... му материна, побјегао је у Београд, а сад ће бити "добрааа ваам ноооћ пријатеељии". Да смо паметни, не би му дозволили повратак у БГ. Нека пјева од Сарајева да Подлугова. Страшно је то колико је српска јавност равнодушна према таквим стварима или још горе, већина то одобрава.

Зар Србији требају Мерлин, Хаџихафизбеговић, Бешлић..., који ће вам - нам, имамо масу бољих. Да ли је српски народ уопште свјестан што смо ратовали, шта смо то ми бранили
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
15-11-2017, 07:15 PM
Порука: #13
RE: САРАЈЕВСКА КУЛТУРА
(15-11-2017 06:44 PM)luka.luke Пише:  Ево Чола у новогодичњој ноћи у Сарајеву. Пи... му материна, побјегао је у Београд, а сад ће бити "добрааа ваам ноооћ пријатеељии". Да смо паметни, не би му дозволили повратак у БГ. Нека пјева од Сарајева да Подлугова. Страшно је то колико је српска јавност равнодушна према таквим стварима или још горе, већина то одобрава.

Зар Србији требају Мерлин, Хаџихафизбеговић, Бешлић..., који ће вам - нам, имамо масу бољих. Да ли је српски народ уопште свјестан што смо ратовали, шта смо то ми бранили

Нажалост, Срби желе да забораве ратове и санкције и да се забављају уз музику и ТВ серије и филмове. То српски родољуби који верују у колективну част не могу да схвате.

"Да сам ја нека власт" забранио бих Дину Дервишхалидовићу улазак у Србију чак и са страним пасошем али...
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
02-02-2018, 12:19 AM
Порука: #14
RE: САРАЈЕВСКА КУЛТУРА


Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
Одговори 


[-]
Podeli (Prikazi sve)
Facebook Linkedin Twitter Digg

Скочи на Форум:


Корисник(а) прегледа ову тему: 1 Гост(а)