Одговори 
 
Оцена Теме:
  • 1 Гласова - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
СНО - УСПОМЕНА НА КАШИКОВИЋА
17-08-2019, 10:05 AM
Порука: #15
RE: СНО - УСПОМЕНА НА КАШИКОВИЋА
Чек ако је тако како ти велиш за Радоњића Кавају који је био најближи пријатељ Кашиковића , Који им мотив био да убију Кашиковића ?

Мени се ове твоје писаније не уклапају никако у профил Николе Каваје...

Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
17-08-2019, 01:55 PM (Последња измена: 17-08-2019 02:05 PM од Посматрач.)
Порука: #16
RE: СНО - УСПОМЕНА НА КАШИКОВИЋА
(17-08-2019 10:05 AM)Mekenzi Пише:  Чек ако је тако како ти велиш за Радоњића Кавају који је био најближи пријатељ Кашиковића , Који им мотив био да убију Кашиковића ?

Мени се ове твоје писаније не уклапају никако у профил Николе Каваје...
Не разумем питање.

Видиш ни мени се његова прича из филма "Ловац на Тита" никако не уклапа у његов профил. На страну што у свом стану, држи своју велику слику у униформи ЈНА, са црвеном петокраком на челу.

Каваја је био обична будалетина црногорска, то сви знају. Криминалац класични. Он је чак из оних крајева Црне Горе где и нема Срба, околина Цетиња, тамо је и сахрањен. А као он се побунио због тога што је Тито урадио нешто против Срба. Одувек је та његова прича била шупља и лажна.

Нисам прочитао књигу Михајла Шашијевића "Смрт мале американке српског порекла", тек сам пре недељу дана и чуо да постоји, али много интересантан опис књиге:

Ово двоструко убиство, дело брозовског исељеништва, израз дна српског друштва, није оно што сме да уђе у повест која би се оставила нашој деци. Одбегли од Броза, они су Броза носили собом. Сам злочин по себи је један од многобројних злочина над децом у брозовском времену. Као такав пре припада бројевима него неком посебном предмету истраживања.

Оно што овај злочин чини посебним је убиство мале невине девојчице, Иванке Милошевић, која је у време тог злочина, у време своје преране и насилне смрти, имала свега девет година. Њена глава је била размрскана, а тело избодено ножем.

То је што чини овај злочин посебним, чиме се овај злочин разликује од многобројних брозових злочина које је Броз донео сиротињи. Убијена је била девојчица. Невино дете је платило главом обрачун између једног надрилекара, једног несвештеника, неколицине беспосличара, промашених људи, једног ратног злочинца, друштвеног дна брозовог невремена, са благословом брозових дипломата.


После се наводи додуше да је организатор убиства брат мајке Иванке Милошевић, али интересантно питање ко су ови остали људи. Ко су несвештеник, неколицина беспосличара и ратни злочинац? Видећу да набавим ову књигу па ако закључим нешто интересантно поставићу овде.
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
Одговори 


[-]
Podeli (Prikazi sve)
Facebook Linkedin Twitter Digg

Скочи на Форум:


Корисник(а) прегледа ову тему: 1 Гост(а)