Одговори 
 
Оцена Теме:
  • 5 Гласова - 2.6 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Срби муслимани
18-11-2018, 12:23 PM
Порука: #26
RE: Срби муслимани
(18-11-2018 09:47 AM)luka.luke Пише:  Појмови, Срби муслимани, Срби католици су обична илузија, филозофска и свакодневна народна размишљања, која суштински ништа не значе, а примјењујући их само штетимо српским интерсима.
Они на које се овдје мисли као Србе муслимине су обични Турци. Тако смо их, све доскора третирали, звали и то не погрдно, него стварно на шта они нису ни имали ништа против. Ни сада они суштински не би имали ништа против да се зову називају Турцима, који јесте њихов прави идентитет, али сматрају да из нових наметнутих назива (, Муслимани, Босанци, Бошњаци..., ами им још дамо Срби муслимани) могу извући неку корист. Зашто се они одричу свог турског назива, једноставно, што их он своди на националну мањину и ограничава им националана права. Зато траже нову одрадницу за своју етничку групу, по којој би били народ.
Без обзира на своје етничко поријекло, на језик којим говоре, они су Турци и ништа друго. Они су се у једном момету декларисали као Турци, промјенили вјеру, али и нацију. Да је Турска остала на овим просторима до данашњег дана, нико никада не би постављао питање љиховог назива, ни да ли су Срби-муслимани, Муслимани, Босанци, Бошњаци, једноставно били би Турци.
Утопија је очекивати да ће они некада у скоријој или даљој будућности, прихватити као свој национални идентитет своје српско поријекло и назвати се Срби - муслимани. Врло ријетки примјери (Кустурица...) само доказују да изузетак потврђује правило.
Мислим да они по пријеклу и нису етнички баш чисти Срби, јер када су поједини Срби прихватили турску нацију, неминовно је дошло до њиховог "мјешања" (удаје, женидбе) са правим Турцима који су тада насељавали ове просторе. Тако да су они у ствари нека мјешавина Турака и Срба.

Нису Турци јеер не знају реченицу да саставе на турском нити их Турци сматрају сународницима па ту ниси у праву. Међутим, ти живиш у РС па боље их познајеш. Верујем ти да кад им кажеш да су Турци да се и не љуте. Љуте се када им кажеш да су Срби и да говоре срспким језиком. Јел` тако ?
Опет Срби муслимани нису илузија. Зар си заборавио на Емира Кустурицу, Емира Бекрића, историчара Салиховића...има можда још неких али нису познатњ личности.

Срби католици су отишли у историју ( Руђер Бошковић, Симо-Шиме Матавуљ, Јосип-Јосиф Панчић...).
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
Одговори 


[-]
Podeli (Prikazi sve)
Facebook Linkedin Twitter Digg

Поруке У Овој Теми
Срби муслимани - Ратко - 12-02-2014, 10:08 PM
RE: Срби муслимани - Ултрадесничар - 18-11-2018 12:23 PM

Скочи на Форум:


Корисник(а) прегледа ову тему: 1 Гост(а)