Одговори 
 
Оцена Теме:
  • 5 Гласова - 2.6 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Срби муслимани
13-01-2017, 08:02 PM
Порука: #21
RE: Срби муслимани
(12-01-2017 10:18 PM)Бенито Пише:  Код босанских муслимана су се одавно искристалисале две струје у политици. Обе у центар свог деловања стављају односе са Србима. Филиповић и Зулфикарпашић су пробали почетком деведесетих година да врате политику Спаха, односно сарадње са Србима.
Међутим, више од пола века је форсирана и плаћана ова друга струја, која је оличена у низу комунистичких, а раније усташких минидиктатора , попут браће Поздерац. То је струја која вуче порекло ко из 18 и 19 века, о босанским муслиманима као мезимцима Отоманске империје. Такву су позицију имали и у Брозовој Југославији. Та позиција је дозволила могућност за даљи развој " националне идеје" , тзв Бошњака. Та самосвојност није могла бити остварена без помоћи религије, која је у овом случају у класичном примеру примењена као идеолошка потка. Отуд појава Изетбеговића и силних имама као његових покровитеља.
Могућност финансирања је кључ те " елите". Као што траже специјални статус у оквиру свих светских муслимана, тако ова елита тражи и сопствену ексклузивност у оквиру те " нације". Зато немају појма о држави и брину само о донацијама и зато им Босна и изгледа као разлупана канта, а та елита је све богатија.
Од тих пара финансира се тзв. бошњачка култура. А пример смо имали јуче на промоцији књиге у Мостару, човека који ни сам вероватно не би могао да спелује сопствено презиме. Књига је, наравно, намењена за " разобличавање фашизоидне идеје Иве Андрића".
Са таквим типовима, Срби не треба да имају никакве илузије. Камо лепе среће да се тамо питају људи који имају знање и достојанство. Бојим се да се то неће скоро десити. Не бар, док странци не престану да финансирају " бошњачку самосвојност".

Одличан опис!
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
Одговори 


[-]
Podeli (Prikazi sve)
Facebook Linkedin Twitter Digg

Поруке У Овој Теми
Срби муслимани - Ратко - 12-02-2014, 10:08 PM
RE: Срби муслимани - luka.luke - 13-01-2017 08:02 PM

Скочи на Форум:


Корисник(а) прегледа ову тему: 1 Гост(а)