Погледи форум

Пуна Верзија: Wi-Fi slavi 15. rođendan
Тренутно прегледате lite верзију форума. Погледајте пуну верзију са одговарајућим обликовањима.

Владимир Петровић

09/09/2014 - DA LI BISMO DANAS MOGLI BEZ NJEGA? Wi-Fi slavi 15. rođendan Wi-Fi će povezivati nove tipove uređaja jedne sa drugima, kao i sa internetom, a sve je šira primena tehnologije u Smart Home okruženjima, pametnim automobilima, kontrolnim mrežama i drugim sistemima

Wi-Fi Alliance danas slavi 15 godina Wi-Fi tehnologije. Lakoća korišćenja i inovacije su tokom prethodnih godina učinili Wi-Fi jednom od najuspešnijih tehnologija na svetu.

Wi-Fi Alliance je osnovan od strane šest kompanija: 3Com, Aironet (kupljen od strane kompanije Cisco), Harris Semiconductor (sada Intersil), Lucent (sada Alcatel-Lucent), Nokia i Symbol Technologies (sada Motorola). Ova alijansa sada broji gotovo 650 kompanija.

U saopštenju povodom obeležavanja 15 godina Wi-Fi tehnologije, Wi-Fi Alliance navodi da je do sada sertifikovano preko 22.000 proizvoda (preko 4000 telefona i tableta, 3500 TV uređaja…).

Tokom 2013. godine je prodato preko dve milijarde Wi-Fi uređaja, a očekuje se da će do 2020. godine ta brojka preći četiri milijarde. Poslednji podaci govore da se Wi-Fi koristi u 25 odsto domaćinstava širom sveta.
(Telegraf.rs / Izvor: guru3d.com)
Референтни URL