Погледи форум

Пуна Верзија: Microsoft odlučio da ugasi Internet Explorer
Тренутно прегледате lite верзију форума. Погледајте пуну верзију са одговарајућим обликовањима.
U Windowsu 10 Microsoft će zvanično odustati od Internet Explorera i ponuditi korisnicima alternativni pretraživač koji će najverovatnije biti nazvan Spartan. On će imati potpuno novi rendering endžin sposoban da se takmiči sa drugim modernim pretraživačima.

Nakon mnogo godina Microsoft je konačno odlučio da ubije Internet Explorer jednom zauvek, a iako mnogi veruju da je to zbog negativne percepcije koju korisnici imaju prema ovom pretraživaču, u kompaniji kažu drugačije.

Poručuju da nije moglo ovako zauvek i da bi popravka svih problema mogla da utiče na milione sajtova. Umesto toga, oni su odlučili da prihvate potpuno novi pristup sa endžinom nazvanim Edge, uz novi izgled i moderne funkcije koje će se bolje uskladiti sa ostalim Windows 10 alatkama.

Microsoft takođe sam priznaje i da je odustajanje od Internet Explorera imperativ jer je kompaniji potreban "otklon od prošlosti".

Oni dodaju da će novi pretraživač dati Microsoft-u priliku da izgradi novi web rendering endžin oslobođen dvadesetogodišnje zaostavštine Internet Explorera.

Izvor: Benchmark.rs
Zbog brojnih bagova Microsoft odlučio da odustane od Internet Explorera
http://www.informacija.rs/Vesti/Zbog-bro...orera.html
Референтни URL