Погледи форум

Пуна Верзија: ПРАВОСЛАВНО ПОИМАЊЕ ЕКУМЕНИЗМА
Тренутно прегледате lite верзију форума. Погледајте пуну верзију са одговарајућим обликовањима.
Страница: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
[Слика: ovca.gif]

Значи, био си на гајби код краљевског пара?
САБОР У ЛОЗНИЦИ

Напомена:

Умољавају се екуменистички и Вучићеви ботови, као располућени лик Хасо-Шумадинац и слични, да, иако мухамеданци, не ометају нами Православнима радост почетка Апостолског Поста.

Ми рекосмо, по пустињи викасмо, ма Душу спасисмо!
Тако се душа не спашава!

Значи: Комунистичко-расколнички антицрквени скуп.
хихихихихихихихихи
(10-06-2015 06:40 PM)ПРОСВЕТАР Пише: [ -> ]Умољавају се екуменистички и Вучићеви ботови, као располућени лик Хасо-Шумадинац и слични, да, иако мухамеданци, не ометају нами Православнима радост почетка Апостолског Поста.

Ми рекосмо, по пустињи викасмо, ма Душу спасисмо!

Поштована просвећена (илуминизирана) господо, удбашло-масонски ботови,

Част нам је известити Вас да ваша делатност на разбијању Српског народа, Цркве и државе изазива симпатије и код папе и муслимана.

Такође вас обавештавамо да то што ви називате православљем, а још се позивате на пост, није Православље, већ компилација свачега, а највише комунизма, секташтва и разних аброва.

Такође и ваша самопчињеност својом величином и непогрешивошћу да све што овде лупите спашава душе, потпуно страна духу Праве вере.

Пошто сте више пута изјавили да ћете овај форум ослободити Ваших секташких тровања, а упорно се враћате опет...
Морали смо да закључиво да Ви као илуминат не можете да се повучете са датог Вам задатка, па и даље без стида и осећаја за дате речи пишете овде.
Да сте за то приморани види се и из тога што су Вам текстови све оскуднији и садржајем и духом, па сте чак почели да, попут смедерева, просто copy/paste преносите текстове са секташких сајтова. (што никако не приличи Вашем положају и шарму наравно!)


И да закључим мудрим речима светогорских отаца, када су им, слични вама, оговарачи-зилоти, истицали да за њих постоји само једно правило "Православље или смрт!"
Старци су на то одговорили: "Боље смрт него такво православље!"

Хвала на пажњи и воли Вас само Ваш Ацо.
Када су комунисти својевремено на својим пленумима и конгресима чистили партију једни од других, имали смо неупитног ауторитета у улози тзв.Маршала, затим грешнике, наводне и ненаводне, комисије, извештаје, прљав веш, подметања, прегласавања, претрчавања на другу страну и повратак назад, ултиматуме, издаје пријатељстава, одрицања, уцене, подметнуте потписе, изнуђене говоре, итд.
Све то смо имали на екуменским Саборима у СПЦ.
Разлика између комуниста и екумениста је само у томе, што комунисти никада нису тврдили да то што су радили својим наводним или правим дисидентима и дојучерашњим пријатељима и саборцима у злу - да је то дело Духа Светога.
Данас не знамо ни да ли постоје потписи свих чланова завађених кланова на Саборским одлукама.
Да ли је грех такве Саборе назвати пленумима?
(11-06-2015 09:04 AM)смедерево Пише: [ -> ]Када су комунисти својевремено на својим пленумима и конгресима чистили партију једни од других, имали смо неупитног ауторитета у улози тзв.Маршала, затим грешнике, наводне и ненаводне, комисије, извештаје, прљав веш, подметања, прегласавања, претрчавања на другу страну и повратак назад, ултиматуме, издаје пријатељстава, одрицања, уцене, подметнуте потписе, изнуђене говоре, итд.
Све то смо имали на екуменским Саборима у СПЦ.
Разлика између комуниста и екумениста је само у томе, што комунисти никада нису тврдили да то што су радили својим наводним или правим дисидентима и дојучерашњим пријатељима и саборцима у злу - да је то дело Духа Светога.
Данас не знамо ни да ли постоје потписи свих чланова завађених кланова на Саборским одлукама.
Да ли је грех такве Саборе назвати пленумима?
Глупљи текст одавно не видех! Где су скривени комунисти? Наравно код Артемијевих расколника, или тачније код Маркових секташа! А да би то прикрили, они опале по Цркви, као и увек што чине.

Паметном доста!
Срамне изјаве и поступци патријарха екуменисте Иринеја у Канади

Изјаве Патријарха Српског Иринеја

У суботу, 6. јуна 2015-те године, група православних Срба, у манастиру Светог Преображења у Милтону, у канадској провинцији Онтарио, пришла је Патријарху Српском г-дину Иринеју. Разговору, који је уследио, присуствовала је група нечастивих свештеника Канадске Епархије предвођени Василијем Томићем, иначе рођаком г-дина Иринеја. Текст, који следи, препричава разговор између православних Срба и његове Светости г-дина Иринеја.

Група православних Срба питала је његову Светост г-дина Иринеја зашто се смењују светосавске владике са великом подршком у народу кршењем Светоотачких Канона лажним сведочењима нечастивих свештеника и зашто су неки српски архијереји, свештеници и монаси кренули путем папизма, новотарства и екуменизма. Његова Светост г-дин Иринеј је одговорио да ништа од тога није тачно и да они, православни Срби, о томе не треба да брину и да има ко о томе да брине.

Група православних Срба питала је његову Светост г-дина Иринеја зашто се, током свог боравка у Канадској Епархији, окружио нечастивим свештеницима и монасима, који, због свог луксузног и неморалног живота и скупих аутомобила, не уживају углед у народу. Његова Светост г-дин Иринеј је кратко одговорио да народ не треба да очекује да ће свештеници јахати на магарцима.

Група православних Срба саопштила је његовој Светости г-дину Иринеју да народ неће примати свете тајне од нечастивих свештеника Канадске Епархије, нити их позивати у своје куће, нити присуствовати њиховим службама. Његова Светост г-дин Иринеј је одговорио ће они радити како хоће, а народ, коме се то не допада, може да приступи католицима, протестантима или муслиманима.

Група православних Срба је после задњег одговора окренула леђа и изашла из конака, не желећи да пита његову Светост г-ина Иринеја зашто дозвољава да га нечастиви свештеници Канадске Епархије, доказани прељубници и кривоклетници, воде по Канадској Епархији као мечку по вашару.

Остављамо православним Србима, када прочитају одговоре, да покушају да пронађу у историјским и другим књигама, да ли је такве речи икада изговорио неко од српских патријараха, владика, свештеника или монаха икада у историји Светосавске Православне Цркве од Светога Саве до овог времена:

1. Од ког датума је његова Светост г-дин Иринеј, неки од садашњих архијереја, инквизиторски Синод и демократски Сабор постали непогрешиви као римски бискуп, архијеретик и убица Срба?

2. Да ли је наш Христ Спаситељ требао у златним кочијама да уђе у Јерусалим?

3. Од ког датума је његова Светост г-дин Иринеј почео да саветује православне Србе да прелазе у католицизам, протестантизам и ислам?

4. Да ли је икада неки Српски Патријарх проводио дане и ноћи са групом нечастивих у конаку препуном празних флаша од алкохолних пића?

Братство православних Срба забринуто је за ментално здравље његове Светости г-дина Иринеја. Братство православних Срба не може да поверује да постоји неки други разлог за овакве одговоре.

Братсво православних Срба не усуђује се да поверује да је његова Светост г-дин Иринеј заспао као Српски Патријарх, а пробудио се као римски бискуп.

Братство православних Срба је забринуто да ће нечастиви архијереји, свештеници и монаси искористити стање у коме се налази његова Светост г-дин Иринеј и нанети такву срамоту Канадској Епархији и нашој Светосавској Православној Цркви од које се ми, православни Срби, нећемо опрати до краја овога света.

Свако добро од Господа,

Братство Православних Срба,

Онтарио, Канада
Наравно, ''Борцима Против Вере'' смета и само присуство нашег Патријарха!
И, у праву је....да та шачица расколника приступе Католицима, Протестантима или Муслиманима!
"Братство православних Срба", ма шта кажеш,
данас свако може тако да се самопредставља,
и да сам себи лепи велике етикете.
Добро кад није Братство светог фрање!
Ма да , сви ви себе називате браниоцима православља, али га уствари такви гордељивци
највише треба да бране од самих себе.

Али, живи били па видели, пошто се и званично постали секта под звучним називом "Српска светосавска црква", која ратује са "београдском патријаршијом", као и свака секта почеће те да се делите и свађате међусобно.
Мада ће илуминати и финансијери да вас уједињују. Али секта остаје секта.
МОЛИТВА ЗА ПРАВОВЕРНЕ ПАСТИРЕ КОЈЕ ПРОГОНЕ ЈЕРЕТИЦИ
Милосрдни Господе Исусе Христе, Владико живота наших! Из дубине душе смирено Ти вапијем: силом Крста Твога смири безочност оних који мрзе и хуле на Тебе и који Твоју свету јеванђелску Науку о покајању, о греху, о блаженим врлинама, о посту и молитви, о бесмртној души и Страшноме суду, мењају својим гордим и лажним учењима, који скрнаве Твоја богослужења укидајући поредак, требнике и уџбенике светих угодника Твојих владике Николаја и аве Јустина, који руше светињу иконостаса у светим храмовима Твојим и који љуто прогоне верна чеда свете Цркве Твоје (имена), цедећи комарца у налажењу погрешака њихових, док они сами камилу својих свејереси халапљиво прождиру. Свима који страдају и малаксавају за исповедање вере у име Твоје пошаљи Анђеле Твоје свете да укрепе верне људе Твоје у ношењу благог јарма Твога, штитећи ангелским покровом и посредништвом Пресвете Богородице и свих светих Твојих. Многомилостиви Господе болним срцем, са сузама, молим Ти се: погледај на вапај, уздахе и умилне молитве (имена) који страдају од напада непријатеља Твојих и који су лишени светиње храмова Твојих и благодати светих тајни Твојих. Огради, Господе, монашки ред изгнан из светих обитељи. Особито утврди, Господе, крепошћу Духа Твога, свештенике Твоје, да би храбро, чак до смрти, јединствено стајали на стражи стада Твога. А све који су, Тебе ради, примили мученички крај, удостој да у вечној слави Твојој царују. Ти, Који си се на Крсту молио за непријатеље Своје и Који си примио у последњем часу покајање благоразумног разбојника не погуби, о, Господе, српске екуменисте и свејеретике, одступнике, хулитеље и гонитеље свете вере и свете Цркве Твоје, но ако је могуће, даруј им радост да познају Тебе, Божанствену Љубав и Премудрост, и да дане своје у истинском покајању окончају. У Тебе се, Господе, надамо и нећемо се постидети до века, јер си Ти, Заступниче наш, помоћ и победа, Који си победио свет, Светлост изнад сваке светлости, Радост изнад сваке радости, Живот истинити и спасење вечно, и Теби, Коме се у Тројици поклањамо, славу сви узносимо, сада и увек и у векове векова. Амин.
А ви сте као правоверни, и као вас прогоне.

Прелест тотална, прво нико вас не прогони, него само ваша савест.

Друго да би били правоверни морате да се покајете и одрекнете сатанске гордости
јер тек онда ћете моћи да научите шта је то Православље.
Страница: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
Референтни URL