Погледи форум

Пуна Верзија: ПРАВОСЛАВНО ПОИМАЊЕ ЕКУМЕНИЗМА
Тренутно прегледате lite верзију форума. Погледајте пуну верзију са одговарајућим обликовањима.
Страница: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
Отац Симеон: О Антихристу и електронском ропству

О антихристу – Духовник царске породице Романових, Свети Теофан Нови, на питање колико је још времена остало до доласка антихриста, одговорио је: „Неколико година – највише неколико десетина година.“ А те десетине година полако истичу. Свети Теофан је био необичан човек, јер се за духовнике царских породица не постављају обични духовници. Он је био необичан.
Када сам питао покојног игумана Саву, који је био богомољац Светог Владике Николаја, колико је још остало до доласка антихристовог, одговорио је: „Трупка“! – a то је рекао осамдесет девете године. Моја намера није да вас плашим. – Не! То што ће доћи – доћи ће. Али се то може и померити, ако има покајања. Антихристов долазак се помера народним покајањем, али се то може и догодити већ ускоро. То зависи од стања наших душа, од нашег покајања, од жеља наших душа. Овде се ми опредељујемо коме ћемо се царству приволети: да ли лажном царству антихристовом, које обећава: једи, пиј и весели се, или Царству Господа Исуса Христа, до кога се долази узаним, стрменим и трновитим путем. У живот вечни морамо ући на узана врата, а то значи ићи путем Христових заповести. Које су то заповести Христове? – Гладнога нахранити, жеднога напојити, голога обући, болеснога посетити, странца примити и сужња у тамници посетити. А речи „гладнога нахранити“, значе и то да наше душе требамо нахранити Христом Богом, јер ми смо Христови.
Сасвим је вероватно да ћемо ми дочекати такве догађаје какви нису били у читавој историји људског рода. Ми већ слутимо шта ће све доћи. Морамо се добро чувати од оног што се спрема. Да бисмо сачували своја чела и своје десне руке од печаћења антихристовим печатом, не требамо да пристајемо ни на документа која су са његовим жигом. Ако се неко превари па их и прихвати, нека је свестан тога да их још може и одбацити. У овој првој фази, фази електронских докумената, човек још може да се покаје. Као кад се двоје младих, који намеравају ступити у брак, предбрачно испитају, па се онда обруче, ставе им се бурме на руке, они још могу и да одустану од намераваног ступања у брак. Међутим, онај који буде запечаћен жигом антихристовим, на чело или десну руку, он се више не може покајати и његова душа постаје невеста антихристова, или, боље речено, блудница антихристова. То је друга фаза и у њој нема покајања за запечаћене. Истомишљеници антихристови ће добијати печате на чело, зато што је ту смештен ум, односно мозак – мисаони апарат човеков. Зато ће његови истомишљеници добијати печате на чело. Послушници антихристови добијаће печате на десну руку, зато што се рукама ради, али још и због тога што десница више неће бити употребљива за осењивање крсним знамењем. Дакле, ко прими печат на десну руку више неће моћи да се прекрсти.
На печату ће писати следеће речи: „Ја сам твој“. – „Да, ти си мој“. – „Добровољно долазим, а не присилно“. – „И ја те добровољно примам, а не присилно“. – Ове четири речи биће урезане у средини тог проклетог печата. Оно што ће бити видљиво за очи људске, или тачније речено за очи побожних људи, то ће бити лице онога који је печат примио. Лице оних који су печат примили, биће измењено. По речима покојног игумана Саве, запечаћени ће бити седам пута гладнији него до тада. Они ће непрекидно мислити о томе шта ће јести и пити. Таква ће их глад обузети. На другој страни, оно мало стадо Христових следбеника који не буду примили овај душепогубни печат, биће задовољни са мало хране, и са мало хране ће задовољавати своје телесне потребе. И сада ми можемо видети да са мало хране можемо задовољити своје телесне потребе. Нарочито је то видљиво у време постова.
Знаци антихристовог доласка су сви ту. Припреме за његов долазак се увелико врше. Зато се и врши смутња по црквама, да би се човек предао злим силама и злим људима који њему служе.
Антихрист ће доћи на седам година пре Страшног суда. Најпре ће почети реклама антихристова. Ове године у којима ми живимо јесу припремне године за долазак антихриста. Колико ће та припрема трајати, највише зависи од оних који се тој припреми противе. Зависи, дакле, од православних – од тога колико се они кају. Уколико се православни људи више кају, тврђе верују и боре се, онда се помера долазак антихриста, јер је то неповољан климат за његов долазак. Умножавање греха у људима, нарочито у православнима, је одличан климат за његов долазак. Њега ће позвати милиони наших непокајаних грехова, као што је рекао блаженопочивши Митрополит Петроградско-ладошки Јован.
Антихрист ће почети веома снажно са својом рекламом. Чиниће лажна чудеса; налазиће решење за разне економске проблеме, тако да ће људи сами тражити да се он зацари над њима. То ће, дакле, бити тако велико лукавство да ће људи сами тражити да им он буде цар. Али, све његово чињење биће по сатанској сили. Антихрист ће бити из племена Данова (то је јеврејско племе) и родиће га блудница. По једном казивању он ће бити седмо блудно колено, а по другом (дубљем) то је дванаесто блудно колено, односно копиле. У то дете ће ући сатана, и оно ће постати антихрист. Три и по године трајаће његова реклама, да би се након те три и по године зацарио над родом људским. У то време (прве три и по године) његови љути противници биће Свети пророци Енох и Илија. Ови пророци ће доћи са неба и говориће народу истину о антихристу. Говориће да је он обмањивач, и да се чувају и не примају његову науку. Свети пророци ће чинити велика чуда. Учиниће да се небо затвори, да буде суша и доћи ће велика глад на становнике земље у то време – време антихристове власти. По допуштењу Божијем, антихрист ће убити свете пророке Еноха и Илију, али ће они после три дана васкрснути у граду Јерусалиму. У Јерусалиму ће се антихрист и зацарити, у обновљеном Соломоновом храму.
О електронском ропству
Ми се данас налазимо у ропству, иако тога нисмо ни свесни. Ово ропство је другачије од свих пређашњих, и људи га тешко препознају. Данашње ропство теже је препознатљиво онима који не знају за пост и молитву. Они који не знају за Господа неће препознати ни ропство које се приближава. Такви ће људи мислити да живе живот какав није живела ни једна досадашња цивилизација. Они ће бити у великој прелести и заблуди. Међутим, када буде нестало хлеба, опоменуће се, али ће тада већ бити касно. Када буде наступила глад, спознаће све што се догађа и увидеће да су преварени од антихриста.
Будуће ропство ће бити електронско ропство. Људи неће бити оковани у ланце, и неће бити робови у неким рудницима, али ће све бити контролисано. И сада је скоро све котролисано, што се тиче производа које употребљавамо, али долазе дани када ће људи и сва њихова имовина бити контролисани. Тада ће се настојати да се и мисли људске контролишу. Човек може мислити својом главом, уколико нема додир са туђим мислима. Али, ако има додир са туђим мислима, на пример путем телевизора, које могу бити тако искварене, тако подле и тако непријатне да нашем бићу и нашој души доносе само штету. Зато вас молим да искључите своје ТВ-е апарате, макар у време постова, да бисте искусили шта значи искључити се из те мреже. Човек не може имати прави увид у догађања, ако се не одвоји од оних који му путем ТВ-а помућују расуђивање. Човек који духовно отпадне од својих светих предака, лако постаје духовни роб невидљивим непријатељима. И тако, када истекне време покајања од Бога нам дато, онда се запада и у физичко ропство – мислим на ово данашње лукаво електронско ропство. Пут за ослобађање је у покајању. Једино тако ћемо имати духовне силе да се ослободимо од сваког непријатеља, ма колико да је он јак. Нема јачег од Онога Који Јесте, од Живога Бога.
Када бисмо се ми оставили крађа, лажи, псовки, када би се деца рађала – то би били видљиви знаци покајања и Господ би онда услишио молитве своје Пресвете Мајке и свих Светих анђела и Светитеља. А тога нема, зато што се ми не кајемо како треба. Зато Господ и допушта нашим непријатељима да нас они „науче“ познању живота. И сада је теже него после Косовског боја, јер тада је народ имао Веру – једну Православну веру. А сада се на наше просторе уселило ко зна колико „вера“, а све оне раде на слабљењу народног тела. Сви њихови „путеви“ су странпутице. Јер ако они нису сагласни са Светим Савом, онда нису сагласни ни са Божијим учењем. Све је то онда једна превара које се треба јако чувати у овим временима, јер ова времена у којима ми живимо јесу последња.
Шта је чинити онима који не желе да прихвате печат антихриста?
Ако људи живе у граду, нпр. Београду, они су потпуно зависни од данашње државе, односно од будуће светске државе. Потпуно зависни! Срећа њихова ако негде имају неко очево или ђедово огњиште, које нису продали, благо се њима. Могу тамо неку производњицу да остваре; да имају орахе, да имају јабуке, крушке, лозу, да имају нешто да могу да се прехране. А још је боље продати стан, па купити негде у селу кућу са окућницом, на којој можеш да будеш произвођач и да у задовољавању својих потреба будеш независтан од државе.
Подајмо „цару земаљском“ (држави) оно што му припада: платимо порезе и трошкове које он тражи од нас, како се у Јеванђељу каже: „Цару царево а Богу Божје”. А „Богу Божје“ значи да имамо Православну веру и да се трудимо да живимо по њој – да она буде делатна. Да се тако наше душе успокоје и овде и у вечности.
Да поновимо: сваки би човек тебао да поседује парче земље. Јер у време антихристово нико неће моћи ни да купи ни да прода, ако не буде био запечаћен његовим печатом. Зато ће они који поседују макар неколико ари земље, моћи да остваре неку производњу за своје потребе.
Погрешно и плитко поимање Апокалипсе. Достојевски и Соловјов су најгенијалније описали саблазан Антихриста. Има овде на форуму. О томе су генијално писали и многи св. Оци!
Да ли постоји православни екуменизам?

Оваква формулација је изузетно обмањујућа. Видите, "православни екуменизам" постоји онако како чујемо да постоји и баптистичка, адвентистичка, јеховистичка црква итд., хришћанска партија, света Румунија, месијанске нације, теистички еволуционизам, јединство у различитости, хомосексуалци хришћани, масони хришћани, хришћанска јога, хришћански фундаментализам итд. "Православни екуменизам" постоји онако како чујемо унаоколо да постоји баптистичка, адвентистичка, јеховистичка "библија", екуменистичка, сатанистичка "библија" или у најновије време "библија" хомосексуалаца итд. "Православни екуменизам" је варљива, срамна и нечасна формулација измишљена ради обмане кроз слушање разума.
Овде треба да разликујемо две ствари:
1. Суштина проблема је уствари какво то православље проповеда "православни екуменизам", о ком Христу говори екуменистичка, баптистичка, адвентистичка, јеховистичка и остале библије. У веродостојном Светом Писму, у истинском Православљу, у истинитој Црквине нема места за јереси, лажи и разне обмане. Зато су сви католици, секташи, екуменисти итд. имали потребу да прераде и поновно напишу сопствене библије, да створе властита хришћанства и да редефинишу свог и одговарајућег христа који ће их "спасавати" са свим њиховим бедним јересима, хулама и отпадништвом.
2. Они православни који верују у "православни екуменизам" јесу обманути метафором, преварени самом идејом и концептом екуменизма. Практично, "православни екуменизам" у суштини јесте антиправославан, протестантско хришћанство у бити јесте антихришћанство, сви "други" христоси јесу антихристи.
Гледајући само на форму, на све оно што се чује, "православни екуменизам" се чини "лепог изгледа и доброг укуса"[1]. Међутим, зауставимо ли се само на томе, губимо разум, не видимо даље од маске "добре" лика самога ђавола, веома вештог да замаскира разна богохуљења у лепе хришћанске термине и речи.
"Православни екуменизам" јесте име за један план, реч је о борби која се води унутар Цркве од стране оних православних који су издајници и у прелести, православних који су ненавикнути да читају свете Оце, оних православних који се уче хришћанству са телевизора, православних који се исповедају код немарних и екуменистички настројених духовника, од стране оних православних који су отупели од противуречних формулација новог века (двосмислених!): "Јер ће доћи време када здраве науке неће подносити, него ће по својим жељама окупити себи учитеље да их чешу по ушима; И одвратиће уши од истине, а окренути се бајкама" (Тим. 4, 3-4).
Наравно да постоји! Да не постоји Црква не би имала своју мисију. Све је лепо објашњено на првим
странама. Овај текст је исувише јалов у односу на оне на првој страници.
Смедерево, знам да ти ниси писао тај текст, али брате прочита ли га,
тај аутор је стварно ограничен и злонамеран.

Па само постојање Православне Цркве је православни екуменизам,
постојање православља у целом свету је православни екуменизам.
Екумена је цео свет и наравно да је наша дужност да целој екумени проповедамо православље.

Али Православнима нема потребе да проповедамо православље, већ онима који то нису.
Зато не видим ништа погрешно да се пошаљу представници на сваки скуп који има тему вере,
треба и тамо да чују Православно вероисподедање.

А да не говорим о томе да и Господ тако заповеда "...идите и научите све народе..."
И сам се неслажем са понеким представником православља на тим скуповимс,
например свештеник Милош Весин је дириговао хором на некој мешовитој молитви.

Али, морам рећи да ја ваша борба против екуменизма углавном саткана од САМООБМАНЕ.
Јер лажете себе да сте добри самим тим што нисте екуменисти. Па онда себи дајете за прево
да свима судите.
Ви би разапели Господа не што је рекео да је Божији Син, већ само због тога што
је проповедао Самарјанима.
Апостола Павла би разапели што је проповедао Грцима и један њихов кип прогласио за Христа.
Да не говорим о владици Николају...

Волео би кад би ове речи покушао да разумеш пре него што напипеш: "ха, ха, ха..."
Ваша борба против екуменизма је
Зар Православље нема потребу за екуменизмом, како би било познато у свету, више поштовано и боље брањено?

Православље нема потребу да буде поштовано од овог света и да му се овај свет диви, већ има потребу за његовим покајањем.
Постоје јерарси и свештеници који пристају на екуменизам, мотивисани да ће тиме одбранити и сачувати Цркву. Али Црква не може бити одбрањена оружјем греха, јер је она брањена од Самога Господа Христа са богочовечанским оружјем. Не можеш добити благодат ако чиниш хулу.
Екуменизам не проповеда Православље, како би га учинила познатим онима који су неправославни, већ екуменизам популаризује по земљином шару мешавину (синкретизам) хришћанстава, амалгам Православља са протестантизмом и њу ејџом. Екуменизам проповеда једно ново равнодушно (блазирано), помирљиво, толерантно, млако, бљутаво и прагматично православље, једно по свему другачије православље, савладано и обухваћено антихристовим "добрима" и по укусу овога света.
Ваистину, екуменизам до сада никога није привео православном крштењу, већ, напротив, многе је православне довео до тога да одбаце "Вјерују" Православне вере.
Спознаја Православља не долази рекламама и публицитетом, већ искреном и истинитом вером, док "визит-карта" Православља већ две хиљаде година стоји на очиглед свима: чување истине, чуда вере, крв светитеља и љубав која спасава у Господу Исусу Христу. Будући да је Православље свето и савршено, не тражи некакав екуменизам или какву "спасоносну" веру ван себе.
Екуменизам и екуменисти не представљају глас Православља. Глас Православља јесте живот, речи и чудеса светитеља. Православље нема потребу за екуменистичким организацијама, како би било свеобухватно, зато што је универзалност једине вере већ две хиљаде година остваривано проповеђу светих апостола, чинећи да до данас Православна Христова Црква буде присутна у свим државама и на свим континентима кугле земаљске.
Ти овде доносиш текст о маркетингу, а не о екуменизму и лукаво подмећеш
ствари, наравно да превослављу не треба реклама, већ живот у Христу.
Али проповед је обавезна, па нису апостоли ишли по свету из чистог туризма.

Ваша прелест и јесте у томе што мислите да сте само ви вредни спасења, а сви дуги који
не знају за Христа нека пропадну. Немој мислити да Христос мање воли Фрању него тебе.
Христос је се жртвовао за сваког човека, а они који знају Истину о томе треба да је и проповедају и шире.

Православље је само по себи дужно да објави Христа целој екумени.
А ти се саблажњавај коико оћеш.

Објани нам зашто је Свети Владика Николај један од оснивача Лиге Цркава.
Уместо да се осврне на предходне текстове на првој страни, он опет, као по старом- износи јеретичке
текстове, дубоко антиправославне!

Тешко ће да објасни у вези Владике Николаја, пре ће негирати!
Требао си боље да прочиташ текст,а не да га изврћеш на твоју воденицу!
Говори се о сабласти екуменизма,а не маркетингу.Наравно да су апостоли ишли по свету и приповедали Христа,сигурно да нису путовали у туристичком аранжману!
Ја никада нисам рекао да сам ја вредан спасења,напротив себе сматрам за највећег грешника,сваки човек на планети је вредан спасења и уопште не говорим да је Фрања или Хаса мање вредан спасења од мене или било кога на овој планети.
Немам ја шта да се саблажњавам,све је јасно!
Незнам да је Свети Владика Николај један од оснивача Лиге Цркава.
Нема шта ту да се не зна у вези Владике Николаја! Друго, сваки јеретик ће признати да је највећи
грешник, али никада неће признати да је у заблуди!
Распад је отпочет… Синови српских сељака окренули су се Западу да траже сунце тамо где се сунце гаси а не рађа се, да траже истину коју је Запад изгубио…”
Епископ Николај (Велимировић)
Па што цитираш нашег Владику Николаја, знајући да је био Екумениста! Јок
(22-03-2015 04:28 PM)смедерево Пише: [ -> ]Требао си боље да прочиташ текст,а не да га изврћеш на твоју воденицу!
Говори се о сабласти екуменизма,а не маркетингу.Наравно да су апостоли ишли по свету и приповедали Христа,сигурно да нису путовали у туристичком аранжману!
Ја никада нисам рекао да сам ја вредан спасења,напротив себе сматрам за највећег грешника,сваки човек на планети је вредан спасења и уопште не говорим да је Фрања или Хаса мање вредан спасења од мене или било кога на овој планети.
Немам ја шта да се саблажњавам,све је јасно!
Незнам да је Свети Владика Николај један од оснивача Лиге Цркава.

Горд човек увек сматра да је највећи, па у зависности у ком се друштву налази истиче неко своје нај.
Обично се сви "ревносни" православци прво похвале
својом грешношћу, (не могу а да не поменем грешног М., праштај смедерево).
Крену са "Ја сам најгрешнији, а Марко је лопов, Мирослав издајник, Мирко плаћеник, и тако набраја туђе грехе.

Па ако стварно мислиш да си грешнији од Фрање, велика је то благодат смирења,
али је искористи на бригу о својим гресима, кад ти је већ Бог отворио очи да их видиш, а не о туђим.

Мада мислим да је то само горд израз "ја сам најгрешнији"
Па покај се брате!

*
Владика Николај је сматрао да оснивањем Лиге Цркава, по узору на Лигу Народа, односо Уједињене нације, и ближом комуникацијом између различитих вероисповести успети да спречи опасност од ратова и православље приближи људим гладним истине, а који
немају додира са Православљем.

Иначе ХЗМЉ (Хришћанска заједница младих људи), у којој је активно учествовао свештеномученик Јован Рапајић, жички сабрат, пре 2. рата је била
међународна верско мешовита организација.
Са циљем да млади људи који на било који начин деле хришћанске вредности утичу на мир и сарадњу међу народима.

Сасвим је сигурно да би данашњи "ревнитељи" који Владику Никлаја не испуштају из уста, истог Владику Николаја да је сада у земаљском животу пљували без краја и разапели више пута.

Смедерево прочитај мало и о Џорџу Белу, англинканском бискупу,
великом пријатељу Владике Николаја и првом који је дао да се наслика икона Владике Николаја.
Али, Николај се никад није додворавао људима на Западу. Он је њима говорио (сведочи бискуп Џорџ Бел): "Ми поштујемо вашу демократију - то је добро; она је заснована на хришћанским начелима, али то није довољно. Ви треба да се обратите Богу." За разлику од извесних еврољубивих европофила, којима је свака, па и ова, американизована и понижена Европа, боља од свега што је србско наслеђе, Николај је био заточник праве, хришћанске Европе, која треба да ишчезне са хоризонта савремене историје, јер тако желе њени комесари испод жутих петокрака, исто онако како су бољшевички комесари испод петокраке црвене настојали да уместо Русије направе Совјетски Савез.
Страница: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
Референтни URL