Погледи форум

Пуна Верзија: Novi iPhone sa očitavanjem otiska prsta
Тренутно прегледате lite верзију форума. Погледајте пуну верзију са одговарајућим обликовањима.

Владимир Петровић

Američka kompanija bi 10. septembra trebalo da predstavi model koji donosi minimalne novine, a najveća je otključavanje pomoću skenera

Novi „Appleov“ model smartphonea iPhone 5S, koji ceo svet s nestrpljenjem očekuje, trebalo bi da bude predstavljen sledeće nedelje, 10. septembra. Iako američka kompanija strogo čuva detalje, nešto je ipak procurilo u javnost, poput boje, oblika kućišta i veličine ekrana. Uprkos tome što je na prvi pogled novi model isti kao prethodni, on bi, prema glasinama, trebalo da donese jednu važnu novinu - senzor za očitavanje otiska prsta.

I u zlatnoj boji

Ako se obistine navodi s tehnoloških sajtova, novi iPhone trebalo bi da donese najveći novitet, čitač otiska prsta. Mnogi tvrde da će se nalaziti odmah ispod dugmeta Home i da bi mogao biti korišćen za povećanje bezbednosti i izbegavanje korišćenja klasičnih šifri.

Takođe, ukoliko su sve glasine istinite, „Apple“ će iPhone liniju zapravo podeliti u dve - plastičan, jeftiniji iPhone 5C u raznim bojama i malo skuplji i kvalitetniji iPhone 5S, koji je naizgled identičan kao model iz 2012.

Prošlogodišnji iPhone 5 nije predstavljao veliku revoluciju, ali bile su primetne određene inženjerske promene u odnosu na iPhone 4 i 4S. S druge strane, 5S bi trebalo da izgleda skoro isto kao model iz prošle godine.

To bi ovogodišnje predstavljanje moglo da pretvori u jedno od dosadnijih, ali to je već poznat tok stvari - novi dizajn iPhonea jedne godine, malo unapređena verzija sledeće.
Ekran će najverovatnije ostati iste veličine - četiri inča sa istom Retina rezolucijom.

Doduše, očekuje se još jedna novina. Na internetu su se pojavile fotografije iPhonea u zlatnoj boji. Srećom, za razliku od prvih verzija, zlatni iPhone najverovatnije će biti malo umereniji, boje šampanjca. Tu su još i standardna crna i bela, a priča se i o sivom (srebrnom) modelu, što bi moglo da ima smisla jer bi se spoljašnja oštećenja manje videla.
Ukoliko su glasine tačne, može se očekivati novi LED blic, a s njim i nova kamera.

Bolja baterija

IPhone 5S takođe bi trebalo da ima Appleov naredni A7 procesor, što nije veliko iznenađenje. Naime, iPhone 4 imao je A4, 4S - A5, a iPhone 5 - A6. Veruje se da će novi model imati dual core procesor, s naglašenom brzinom sistema.

Novi uređaj imaće verovatno iOS 7, a mogao bi doneti i povećanu internu memoriju od 128 GB, dok bi najpoželjnije unapređenje moglo biti duže trajanje baterije.

Tradicionalno Cena uvek ista

Kad je o ceni reč, kod „Applea“ nema mnogo iznenađenja. Već godinama cena novog iPhonea iznosi 199, 299 i 399 dolara, u zavisnosti od veličine memorije, što može da se očekuje i ove godine.

Kurir
Референтни URL