Погледи форум

Пуна Верзија: СНС-ова тајна “Тврђава”
Тренутно прегледате lite верзију форума. Погледајте пуну верзију са одговарајућим обликовањима.
Како Телепромптер.рс сазнаје, након што су на нашем порталу прошле године објављени програми “Валтер” и “СкyНет”, које је Српска напредна странка користила за остављање генерисаних коментара по интернет порталима, Интернет тим владајуће странке био је приморан да промени своје сајбер оружје.

[Слика: t9xiizb.jpg?w=639&h=374]Наиме, након што смо објавили текст о новом СНС бот програму “Фортресс.рс”, Интернет тим је успаничио. Чак су и обуставили коришћење програма. Затим, обратио нам се још један извор из СНС Интернет тима који је тврдио да ће у недељу са почетком у 15 часова у седишту СНС-а бити одржан хитан састанак поводом цурења информација.

Више детаља сазнаћете из приложених фотографија са мејл сервера које су остале умеморисане на мобилном телефону уредника Данила Реџеповића. На основу ових информација данас је требало да буде објављен још један текст.

Вучић је побеснео због неспособности Интернет тима!

Наш извор из СНС-а доставио нам је и детаљан списак бодова које су поједини чланови СНС ботова остварили на основу остављања коментара по интернет порталима.


Наш извор додаје да се Интернет тим СНС-а, након што је пропао пројекат “СкyНет”, одмах бацио на посао прављења новог, савременијег и отпорнијег програма за ботовање. Њихов труд је уродио плодом и изграђена је тајна СНС “Тврђава”.

Наиме, Интернет тим СНС-а недавно је добио нови програм за остављање коментара на интернет порталима. Реч је о програму под називом “Фортресс” (у преводу на српски – Тврђава). За разлику од програма “Валтер” и “SkyNet”, које је било потребно инсталирати на рачунар корисника, “Фортресс” је много флексибилнији програм. СНС ботови више не морају да инсталирају програме на своје рачунаре.

Сада је потребно само да посете сајт “www.fortress.rs“.

Ради се о јединственој апликацији за остављање коментара на интернет порталима која функционише на серверима које је највероватније закупила Српска напредна странка. Домен “fortress.rs” у власништву је београдске ИТ фирме под називом “Dream Technologies Group doo”, а апликација је смештена на серверима фирме “Mainstream doo” такође из Београда.

Интересантна информација: Да ли сте приметили да се више не прича о рушењу сајтова? Зашто? Програм “SkyNet” имао је могућност да извршава DDoS нападе на сајтове. Откако је СНС престао да користи тај програм за коментарисање, више нема рушења сајтова.
Шта се крије иза зидина “Тврђаве”?

“Тврђави” не може да приступи свако. Морате да имате налог. Како бисте добили налог, потребно је да се прво обратите извесном Ненаду Гледовићу преко Фејсбука. Иначе, да подсетимо, Гледовић стоји иза програма “СкyНет”.

Према речима нашег извора из Интернет тима СНС-а, Гледовићу је прво потребно проследити податке који се односе на име и презиме корисника, одбор СНС-а којем припада корисник, имејл адресу, број телефона, жељено корисничко име и жељену шифру.

После тога, Гледовић вам јавља када је направио налог. Наш извор затим описује како функционише сам програм:

– Када се улогујете, можете видети на којим се све сајтовима раде вести и то је поређано по важности – “Блиц, Б92, Курир, Новости и Остало”. У “остало” спадају сви остали портали где неко напада Вучића. Пре него што пошаљете коментар, морате га прво пријавити у програму за вест коју сте одлучили да радите. Затим, програм сам проналази ваш коментар и, уколико буде објављен, добијате бодове, прича наш извор из Интернет тима СНС-а.

http://facebookreporter.org/2015/04/18/%...%81%D0%BD/
Откривена тајна „тврђава“ СНС ботова - процурео најновији програм који активисти СНС користе за коментарисање на Интернету

http://www.nspm.rs/politicki-zivot/telep...rnetu.html
Референтни URL