Погледи форум

Пуни Облик: ЗАБЛУДЕ И АКТИВНОСТИ АРТЕМИЈЕВЕ СЕКТЕ
Тренутно прегледате lite облик форума. Погледајте пуни облик са одговарајућим обликовањима.
Страница: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55
(17-02-2017, 10:03 PM)Прст_у_ока_ћирилици Пише: [ -> ]Чудно је како тих све те УДБАША препознаваш?

Знају ова три окорела четника! А јес опасни а? Баја
[Слика: Vladika-Atanasije-Jeftic-Amfilohije-Radovic.jpg]

.
Док је њих- не бој се удбаша! Јок
Па Два од њи су била на Први Екуменистски скуп у Загреб 1976 година....

И ТО ЕЗА ЛЕЂА ОЋЕ ЈУСТИНА ПОПОВИЋА!
Кад већ поменух Аву Јустина Ћелијског, требао би да знаш да је он предвидео да ће његов, тада један од његових ученика- Артемије направити раскол у нашој Цркви... што се и обистинило.
Па раскол су наравилих КОМУНИСТЕ......још 60тих

Што стиже прво.....ЈЕРЕЦ из времена КОМУНИСТИЧКИХ ИЗАБРАНИХ ПАТРИЈАРХ ГЕРМАН......кад је се учланио у удружења сви Цркава?

Јерец .....Процес Екуменизам где су Радовић. Јефтић, Иринеј Буловић су отишли на први Екуменски скуп у Загребу 1976 године.

Сад јели раскол стиже у процес смењивање људи у Цркви?

Срби на Косово и Метохије су издати много раније, па није се ни мрва чула кад су палиле тамо цркве....ја верујем да си ти онда ЧУТАО, као и свој отац и сви осталих!

Али мене занима зашто Србе на Косово и Метохије звидају Радовић и Јефтић кад тамо стижу?
Рекао бих напаћем народ је добар барометар природни осећај, због чега се оних жале и то против тих свештеника?

Као ”окорелих четника”
Збила где је Радовић, студирао за своје пост дипломске студије у теологије?

Кад већ поменух Аву Јустина Ћелијског, требао би да знаш да је он предвидео да ће његов, тада један од његових ученика- Артемије направити раскол у нашој Цркви... што се и обистинило.

Јели ви имате документације или сведока ѕа тка мисљење.....
Па ЛАЖЕЊЕ КОД ВАС ЈЕ УМЈЕТНОСТ!
Доста је овде писано о томе, па није згорег мало да се едукујеш, пошто видим да си тотално застранио у ставовима.

С друге стран, не могу те разумети, не знаш ПРАВОПИС матерњег језика, а то неминовно доводи до закључка да не знаш ни да правилно Српски говорити.
Колико ти је био године кад си био Крштен у једној КОМУНИСТИЧКОЈ ДРЖАВИ?

Ја сам на овај сајт од првих дана!

Тако ти немужеш било ста да кажеш зашто ја те пратим од прве ваше појаве!

А на теме Православље овсте ниси ни постојао!
Знам ја да си ти ЗАХУМЉЕ, и пре мене си овде на форуму.

А теме су ти биле ужасне, пуно лажи и дезинформација.

Ниси се ништа опаметио, само си променио корисничко име.
Ја верујем на ове ваше будалештине са чак и Милослав смеје.

Е бато мој АНТЕНА.....ЛАЖОВАЦА је одличан......
(18-02-2017, 08:33 PM)Прст_у_ока_ћирилици Пише: [ -> ]Ја верујем на ове моје будалештине са чак и Милослав смеје.

Е бато мој АНТЕНА.....ЛАЖОВАЦА је одличан...... ко мене

Имаш право! Јок
.
СЕКТАШКА СКУПИНА БИВШЕГ ЕПИСКОПА АРТЕМИЈА КРОЗ ПРИЗМУ СВ. ВАСИЛИЈА ВЕЛИКОГ


Што се Канонског статуса групација ван Православне Цркве познатих као јеретика, расколника и секташких скупина или парасинагога тиче, као и њиховог пријема од стране исте, Православне Цркве, свети Василије Велики пише светом Амфилохију Иконијском:

„Стари су расудили да треба прихватити оно крштење које ни у чему не одступа од вере. Они због тога једну врсту заблуда називаху јересју, другу расколом (схизма), а другу опет лажним збориштем (парасинагога). Јеретичке групе су потпуно удаљене и отуђене од саме ове вере. Схизматичке (или расколничке) групе су оне које се налазе у завади због неке црквене ствари и питања која се могу регулисати.

Парасинагоге су опет зборишта састављена од непослушних презвитера или епископа и необразоване светине.

О парасинагогама је реч онда када се неки клирик, осуђен због прегрешења и одстрањен из службе не повинује канонима, него и даље претендује на своје место и службу, и при том уза се има неке чланове који су напустили Саборну Цркву.

Схизма опет није друго до неслагање са члановима Цркве по питању покајања.

Јерес чине групе попут манихејаца, валентинијанаца, маркионита или пепузијанаца. Њихово неслагање стоји у директној супротности са Божијом вером.

Стари су још на почетку расудили: јеретичко крштење потпуно одбацити; схизматичко да се прихвати пошто они, расколници, још увек припадају Цркви; а крштење чланова парасинагоге (безаконитих групација), пошто се поправе правим покајањем и повратком (Цркви) (признати), односно присајединити их Цркви.

Често пак могу бити примани и у истом свештеном чину они који су једанпут пошли за непослушним клирицима па се затим покајали.“

(Писмо 188 Амфилохију о канонима, ЕПЕ 1, стр. 182–185. Канони Василија Великог, Канонска посланица I, Kанон 1, у: Кодикас Иерон Канонон каи екклисиастикон номон, в, екдоси, Тхессалоники 1991, стр. 508–511, на грчком).
.
ЗАБЛУДЕ И ДЕЛОВАЊЕ СЕКТЕ БИВШЕГ ЕПИСКОПА АРТЕМИЈА


Они који добро познају случај Артемијеваца знају јако добро да он није "склоњен због антиекуменизма" или због Бајдена јер је годинама био један од честих посетилаца Стејт Департмента, већ да је због непоштовања поретка Цркве и улажења у расправу са Синодом и Патријархом преко медија опомињан најпре неколико пута са надом да ће схватити да се са Патријархом и браћом епископима не комуницира преко јавних медија већ у складу са црквеним поретком. Потом је Сабор СПЦ тражиио санкционисање Виловског Дејана који је био његова десна рука у покушају да се Епархија Рашко-призренска потпуно одвоји од СПЦ као самостална прћија једног епископа и његових сарадника.


Тадашњи еп. Артемије то није прихватио и држао је Виловског као клирика истовремено и СПЦ и Еладске Цркве (што је неканонски и подлеже канонским казнама). Када после више опомена то није стало, Синод је донео најпре привремену одлуку о суспензији, после које је извршена детаљна истрага црквено-правног пословања епархије.


Установљено је на ужас многих да је новац ишао на приватне рачуне, да су представљани лажни финансијски извештаји, да је продавана црквена имовина и много тога другог, све то поред свих канонских неправилности односа према Синод у Патријарху јер Епископи морају да буду у сагласности са првим. Тада ниједном Артемије није помињао екуменизам и саслуживао је редовно са патријархом и другим епископима иако је СПЦ била у Светском савету Цркава.


Екуменизам је само изговор и прича за неупућене јер се и сам Артемије сусретао са бискупима и хоџама, као што је имао четири сусрета са Медлин Олбрајт и највишим представницима НАТО и европских земаља. Године 2000 је чак са Кушнером учествовао у формирању Верског већа Косова уз присуство представника других вера и заједница. Где је ту био антиекуменизам о коме сада он и његови следбеници причају на сав глас?


На Сабору СПЦ 2010 суочен са документом о црквено-правној одговорности тадашњи Еп. Артемије је својом вољом прихватио пензионисање како би се избегао судски процес у коме је могао остати без чина, али и срамота да све те информације оду у јавност.


Епископима суде сабори, а када нису сабори у заседању формира се суд од најмање 12 епископа. С обзиром да је ово све било на сабору, сабор је у случају да није прихватио пензију могао да донесе судску пресуду. Она није донесена само зато што је он самовољно пристао на пензију и повукао се у један манастир који му је одређен.


Дакле испоштовани су сви канони и он није насилно склоњен јер зашто би сам пристао и потписао. Али, након четири месеца подстакнут својим јастребовима еп. Артемије повлачи сагласност за пензију и Синод га привремено ставља под забрану свештенодејства због непоштовања одлука Сабора (што стоји по канонима). У току новембарског сабора 2010. године еп. Артемије противно забрани свештенодејства и претходно прихваћеном одлуком о пензионисању упада са својим следбеницима у манастир Дубоки Поток и тамо обавља неканонско свештенодејство и покушава да окупира манастир епархије која му више не припада.


Сабор је био у току и Епископи су одмах узели у разматрање ово грубо кршење канона Цркве и донели канонску одлуку, без иједног гласа против, да му се одузме чин. То је била канонска и саборска и судска пресуда. Након тога монах Артемије је ипак наставио са неканонским деловањем и након више покушаја од стране више епископа да се он врати у наручје Цркве и канонског поретка то се није догодило.


Када је дошао на идеју да сам поставља "епископе" (што нису радили чак ни расколници отпали од других Цркава) Св. Арх. Сабор га одлучује од црквене заједнице тј. трајно искључује из Цркве до евентуалног покајања. С њим су из Цркве трајно искључени и лажни-хороепископи. Тиме је један од некада поштованих духовника и епископа наше Цркве себе свео на ниво распопа Мираша Дедејића и слично њему наставља да обмањује људске душе и води их на пут цепања Цркве и вечне пропасти. Бог да му подари покајање пре одласка из овога света. Епископ Теодосије Епархију је наследио практично испражњене касе, док су Артемије и његови следбеници одмах кренули да граде нове објекте и чак и даље примају донације из иностранства тобоже као прогнаници са Косова.


Вредност њихове имовине данас премашује више милиона евра. Одакле им све то да нису ојадили своју Епархију и новац који је упућиван страдалном народу пребацивали на своје приватне рачуне са који и сада финансирају рад секте. Судски процес који је у току заснива се на оптужници отужења најмање два милиона евра колико је извлачено на приватне рачуне само у разлици пријављивања трошкова градње разних објеката и стварно утрошених средстава. Рађена су врло детаљна вештачења. Колико је још узимано на разне друге начине од помоћи државе, верника, епархија, само Бог зна и њихова савест.


Ово, дакле, није само проблем духовне заблуде, канонских аномалија и слично, већ отвореног моралног лицемерја и крађе Цркве која је и Артемију и његовим следбеницима дала све што имају. Без Цркве би били анонимуси, као што ће и остати у историји, уколико устрају у свом безумљу и не врате се Цркви Св. Саве.


Један број материјала о случају Артемије сабран је на сајту Епархије Рашко-призренске и доступан је широј јавности.

СПЦ
Ако ти није јасно.....Власник овај сајт за више од 20 година није се чуво и видео на главне ТВ и медирске канале Србије......(знам да је био у програм Исидора Бјелића са Вулин, што било мало неозбилно)......знаћи сва своја преко слободне локалне ТВ и медије у последна времена је могао да докаже своја знања......

Мислим да то посеби нешто говори!

Замисли све ти извора око СПЦ стижу од тог државног круг.......што само по себи грми!
Страница: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55