Погледи форум

Пуна Верзија: Рехабилитација Милана Недића
Тренутно прегледате lite верзију форума. Погледајте пуну верзију са одговарајућим обликовањима.
Страница: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
Инсерт из представе "Милан Недић" Синише Ковачевића.


...Да генерал Недић није прихватио своју улогу, Немци су били решени да у Србију доведу казнене експедиције које би биле састављене од усташа, Бугара и Арбанаса. И не само то: они би и ту, осакаћену, ојађену, у црно завијену Србију, поделили између НДХ, Велике Албаније, Бугарске и Мађарске. С тиме је генерал Хајнрих Данкелман, немачки војни заповедник у Србији, уцењивао генерала Недића, приморавајући га да се прихвати улоге председника „Владе народног спаса“. Да је упркос свему томе Недиће рекао „не“, можемо ли замислити шта би све усташе радиле по Београду, Ужицу, Крагујевцу, Бугари у Крушевцу, Нишу, Алексинцу, Арбанаси у Рашки, Краљеву, Чачку…?

...Ипак, уврштен је у књигу „Сто најзнаметнитијих Срба“. Чланак о њему написао је еминетни војни историчар др Миле Бјелајац, а редакцију су чинили: др Драгомир Виторовић, академик, др Сава Вуковић, епископ, др Павле Ивић, академик, др Василије Крестић, академик, др Дејан Медаковић, академик, др Мирослав Пантић, академик, др Даница Петровић, др Драгослав Срејовић, академик. Књига је објављена уз благослов патријарха Павла. На тај начин, још један српски безгробник добио је свој симболични спомен.

Не усуђујемо се одговорити на питање да ли генерала Недића треба судски рехабилитовати или не. Нити смо зато позвани, нити компетентни. Тиме нека се баве правници. Он је свакако био једна трагична и контроверзна историјска личност, чија се лична судбина у многоме поклапала са судбином његовог народа, за чији је биолошки опстанак жртвовао свој образ, име и војничку част. Зато је питање његове правне рехабилитације можда и небитно. Он је, на неки начин, већ рехабилитован. Њега је суштински рехабилитовало оних неколико стотина хиљада наших сународника, који су захваљујући њему, његовој колаборацији, његовој жртви – остали живи.

http://православнапородица.орг.срб/index...i-izdajnik
па Србија јесте распарчана и долазиле су казнене експедиције Бугара, Арбанаса Мађара итд.
(29-03-2018 06:24 PM)Романија Пише: [ -> ]па Србија јесте распарчана и долазиле су казнене експедиције Бугара, Арбанаса Мађара итд.

Мисли се да на ту већ распарчану Србију у Бечу априла 1941. после почетка устанка у лето, напусте немачке окупационе трупе а да се
отвори врата за Балисте, Бугарску Армију, Мађарску војску, муслимснке милиције и наравно усташе "да они заведу ред у Србији а да Немци оду на Руски фронт."
"...Недић је био суорганизатор геноцида над Јеврејима у Србији, јер за то постоји довољно историјских доказа..."

"...да је неколико српских војних организација - укључујућжи и Недићеве формације- активно учествовало у прикупљању и трагању за скривеним Јеврејима који су предавали немачким органима , као чињеница да је генерал Недић , будући да се налазио на челу квислиншке владе, одговоран за спрововођење немачке политике према Јеврејимау Србији",
Другим речима, постоји довољно доказа и изјава очевидаца да су страдању Јевреја, током ДСР, учествовали припадници недиће-вских и љотићевских и ЧЕТНИЧКИХ ЈЕДИНИЦА ( "Дражиновци" , Пећанчеви четници, самовољни и самозване четничке војводе ? - прим. Ултрадесничара ). О томе је документовано писано у више рубрика Савеза, а посебно у књизи " Злочини фашистичких окупатора и њихових помагача против Јевреја у Југославији", објављеној 1952.г. у Београду.

[img][Слика: Aca-_Singer-foto-.jpg][/img]

Алксандар Сингер председник Савеза јеврејских општина у СРЈ
извор: "Политика" 1.6.1994.


„НОВОСТИ” САЗНАЈУ Kофери Mилана Недића пронађени у Аустралији
В. Црњански Спасојевић | 28. април 2018. 11:02 | Коментара: 0


Откривена документа из Другог светског рата. Садрже податке о злочинима комуниста, о протеранима...

ЧЕТИРИ кофера која су припадала председнику колаборационистичке владе народног спаса Милану Недићу пронађена су, после 72 године од његове смрти, у Аустралији.

Адвокати који заступају предлагаче Недићеве рехабилитације тражиће да суд ове кофере препуне документације потражује званичним путем, открива, за "Новости", Александар Недић, праунук ратног премијера.

У коферима је, каже он, документација из периода када су Недић и његови министри напустили земљу, у октобру 1944. године. Све владе земаља које су Немци окупирали биле су смештене у Кицбилу, у Аустрији.

- У коферима се налазе записници разговора Недића и његових министара током боравка у Аустрији, као и дневници Министарства правде од момента формирања Комесарске управе Милана Аћимовића, 1941. године, па све до октобра 1944. године. У тим дневницима, према нашим информацијама, између осталог, налазе се подаци о злочинима које су починили комунисти: стрељањима, пљачкама, чак и случају спаљивања једног сеоског кнеза на Космету. Тражићемо да се ова документација уврсти у доказни материјал на суду - каже Александар Недић.


Међу документацијом се налазе и подаци о Словенцима који су протерани из немачке окупационе зоне, а које НДХ није хтела да прими, па су завршили у Србији, као и о Србима спасеним од усташког ножа. Према тврдњама Недићевог праунука, ту би требало да буду и подаци о српским Јеврејима који су се нашли у логорима, у Немачкој, и којима је српски народ преко Црвеног крста и Томе Максимовића слао помоћ. Захваљујући српском Црвеном крсту, како каже, они су избегли смрт.

Ту су и подаци о експлозији муниције и тачном броју жртава у смедеревској тврђави, 5. јуна 1941, у којој су погинули и Недићев син и снаха. После ове трагедије Милан Недић је и прихватио да води колаборационистичку владу.

- Кофери су непознатим каналима из Аустрије стигли до Швајцарске, одакле су преко емигрантских веза послати у Аустралију. Нешто од тих свезака "процурило је" седамдесетих година прошлог века до Југославије, али смо до комплетних кофера дошли захваљујући једном словеначком историчару. Верујемо да би њихов садржај могао да буде драгоцен за суд и историју - констатује Александар Недић.http://www.novosti.rs/%D0%B2%D0%B5%D1%81...Australiji


Милан Недић је био против било каквог отпора окупатору

проф. др Оливер Антић ( СНС ) понедељак, 18.06.2018.
Суд одбио захтев за рехабилитацију Милана Недића

http://www.politika.rs/scc/clanak/408012...ana-Nedica
Свака част.
(26-07-2018 03:59 PM)Романија Пише: [ -> ]Свака част.

Шок
Страница: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
Референтни URL