Погледи форум

Пуна Верзија: Војно-политичка карта Европе за време светских ратова
Тренутно прегледате lite верзију форума. Погледајте пуну верзију са одговарајућим обликовањима.
Како је изгледала војно-политичка мапа Европе за време Првог и Другог светског рата, од првог до последњег ратног дана:Српско-турски ратови 1875-1878. из дана у дан:


Први балкански рат:


Други балкански рат:Николај, ко је урадио ове карте?
Постављач на јутубу.
Сремски фронт 1945. није баш тачно нацртан...
Има грешака, али све у свему лепо је урађено.
Нека стратегијска игрица - "The Great War: Total War - WW1", лик игра као српска војска против аустроугарске војске (и наравно победи). Најбоље је кад каже: "Имам од јединица и нешто четника који су војна елита"...Smile(20-07-2016 05:00 PM)Николај Пише: [ -> ]Други балкански рат:
На интернету је јако тешко наћи добру карту 2.Балканског. Оно мало што постоји су слабе резолуције и лоше видљиве. Према овом приказу а и картама које имам граница Србије и Бугарске је у Македонији била западније него данашња између Мак и Буг (међу чокалијама Баја ). Изгледа да су они прије напада држали Кочане, Радовиш, Пробиштип и остала мјеста на истоку. Према овом приказу Бугари су нам скоро преполовили територију у Македонији у првој фази рата, а испада и да су узели и Пирот, колико ја знам тако није било. Ако неко има добре карте нека постави.
Грађански рат у Русији:Референтни URL