Погледи форум

Пуна Верзија: 11. новембар - 98 година касније
Тренутно прегледате lite верзију форума. Погледајте пуну верзију са одговарајућим обликовањима.
Кратки играни филм о Милунки Савић, припремљен за данашњи празник, није пуштен у главном термину РТС 1. Филм је приказан на РТС 2, полуилегално.
Председник, а ни премијер овог остатка некадашњег српског народа нису нашли за сходно да се обрате нацији.
За то време УЕФА покреће истрагу против фудбалских савеза Енглеске и Шкотске , чији фудбалери вечерас носе ознаке подсећања на дан када је Уједињено краљевство победило у Првом светском рату.
Шта се то догодило са нама? Како смо се од Срба преметнули у Немце, или у АустроУгаре или , што је најгоре, у Хрвате?
ПС Докле смо дошли, најбоље сведочи и то да Вучићеву владу у свим церемонијама везаним за нашу историју, представља комуниста Вулин.
А и кроз овај филм о Милунки провлачи се величање комуниста - кроз изједначавање ''бораца'' из свих ратова: и једни и други се борили за слободу, и једни и други су после били без привилегија... Неће бити.
Више верујем да је сценарио препакиван, тј да цензори још раде. То је, дакле, за онај почетак.
Филм је најбољи у крешенду, у оном бахатим удбашу и оном разговору са предратним официром. Ту је скоро потпуно погођено и зато добија прелазну оцену.
Али, то што велиш за поређење, стварно је више бљутаво.
Sramota me je kada vidim šta naši političari rade,obradovao sam se kada je Nikolić držao govor o vojvodi Bojoviću i pozvao narod da i on učini nešto dobro u znak sećanja na vojvodu,ali očigledno je mislio da je to dovoljno,pa da ne mora da se muči da se uopšte organizuje neka proslava zbog jučerašnjeg dana(11.Novembar),za dve godine će biti navršeno 100 godina od završetka rata,ako ovaj gad (Vučić) ostane na vlasti,ceo svet će slaviti pobedu,a jedino Srbi će ostati kućama,jer on neće maknuti ni prstom da se ne zaborave žrtve Velikog rata,a za vreme kralja Aleksandra I,10 godina posle Cerske bitke,Kolubarske bitke i 10 godina nakon završetka Velikog rata,kraljevina Jugoslavija je slavila,organizovala velike vojne parade i ceremonije ,dizala spomenika palim junacima,a danas,98 godina nakon završetka rata,današnje vlasti ni da bekne o slavnoj pobedi i o palim junacima.
SRAMOTA !Užasnut sam i zgrožen ! Бесан
(12-11-2016 02:34 AM)Бенито Пише: [ -> ]Више верујем да је сценарио препакиван, тј да цензори још раде. То је, дакле, за онај почетак.
Филм је најбољи у крешенду, у оном бахатим удбашу и оном разговору са предратним официром. Ту је скоро потпуно погођено и зато добија прелазну оцену.
Али, то што велиш за поређење, стварно је више бљутаво.
Да, плус ''првоборац'' са малом пензијом, па још и удбаш...
Цитат:У Србији би 11. новембар требало обележавати и као дан победе у Великом рату, и као дан националне жалости.

Победе, јер је слому Централних сила војска Краљевине Србије дала немерљиви допринос, а Србија је изгубила трећину свог становништва.

Жалости, јер је владајући режим у Србији на крају 20. века у поразе преокренуо прескупо плаћене победе Краљевине Србије у два балканска и у Великом рату. Обесмислио је и у прашину бацио све жртве Србије пале за њену слободу и уједињење са нама најближим народима у велику државу од Ђевђелије до Триглава, од Паноније до Јадрана.

Тај режим и сви његови данашњи браниоци неће умаћи непролазној историјској и националној осуди.

Пред Србијом су данас два избора. Да наставља политику највећег државног и националног слома, да ту политику оправдава и да кривицу за злочине и пораз сваљује на друге. Или да своју будућност гради на демократским и стратешким темељима и путоказима победничке Србије са почетка 20. века.
http://www.spo.org.rs/vesti/719-vuk-dras...alost.html
Референтни URL