Погледи форум

Пуна Верзија: Косово и Метохија
Тренутно прегледате lite верзију форума. Погледајте пуну верзију са одговарајућим обликовањима.
На западу, ништа ново!
(23-10-2017 07:25 PM)Ултрадесничар Пише: [ -> ]Да живимо јужно од Ибра и ми бисмо и гласали и славили. Тужан

Чек бре, јал то заиста мислиш или ти је неко наредио да се изјашњаваш као сви СНС-овци?!

Више пута сам помишљао да си СНС бот а после овог поста више сам него убеђен у то.

Нећу те санкционисати јер мени то лично не смета а не коси се са Правилником форума.

Што се тиче политике према Косову и Метохији може се рећи да је све као и у време жутих. СНС наставља где су они стали али то покушавају да упакују у шарену лажу причом о некаквој "србској листи". Јад и беда.
(29-10-2017 09:02 PM)Јеремија Пише: [ -> ]
(23-10-2017 07:25 PM)Ултрадесничар Пише: [ -> ]Да живимо јужно од Ибра и ми бисмо и гласали и славили. Тужан

Чек бре, јал то заиста мислиш или ти је неко наредио да се изјашњаваш као сви СНС-овци?!

Више пута сам помишљао да си СНС бот а после овог поста више сам него убеђен у то.

Нећу те санкционисати јер мени то лично не смета а не коси се са Правилником форума.

Што се тиче политике према Косову и Метохији може се рећи да је све као и у време жутих. СНС наставља где су они стали али то покушавају да упакују у шарену лажу причом о некаквој "србској листи". Јад и беда.

Ниси ти разумео мој пост али нека ти буде.
Surinam je Srbija...
Мекензи, хтео сам да ти напишем одговор али од мене је то боље срочио режисер Борис Малагурски.

П.С. Како си написао "Суринам је Србија". Да није трагично било би смешно. После ФОРМАЛНОГ ПРИЗНАВАЊА "РЕПУБЛИКЕ КОСОВО" ОД СТРАНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ( Вучића или неког следећег ), Суринам ће постојати али Србија ће моћи да постоји само као члница НАТО-а.
И поред очигледне незаинтересованости нашег политичког врха да предузме политичку офанзиву и искористи повољан тренутак да освоји неке леке поене - дешава се нешто позитивно за нас већ пар седмица. Замислите колико би могли да урадимо на том плану да се апсолутно ангажујемо сви као друштво и да се политички врх ангажује на томе. Веома је повољна ситуација да се бар мало вратимо у овај неравноправни меч. Штета што не постоји воља да се мало ради на томе...
(31-10-2017 05:32 PM)Павле Пише: [ -> ]И поред очигледне незаинтересованости нашег политичког врха да предузме политичку офанзиву и искористи повољан тренутак да освоји неке леке поене - дешава се нешто позитивно за нас већ пар седмица. Замислите колико би могли да урадимо на том плану да се апсолутно ангажујемо сви као друштво и да се политички врх ангажује на томе. Веома је повољна ситуација да се бар мало вратимо у овај неравноправни меч. Штета што не постоји воља да се мало ради на томе...

Павле је се слажем са тобом али буди конкретнији јер "политички врх", тј. Александар Вучић ради на томе да за формално потписивање отцепљења Косова од Србије покушаваће да превари СПЦ.
http://www.balkaninsight.com/en/article/...11-02-2017
Maja Zivanovic, Ivan Angelovski, Visar Prebreza, Lawrence Marzouk, Jelena Cosic BIRN Belgrade, Washington, Pristina, London

Ко стојих иза овог намештаног ФАНТАЗИЈЕ?
(03-11-2017 09:06 PM)Прст_у_ока_латиници Пише: [ -> ]http://www.balkaninsight.com/en/article/...11-02-2017
Maja Zivanovic, Ivan Angelovski, Visar Prebreza, Lawrence Marzouk, Jelena Cosic BIRN Belgrade, Washington, Pristina, London

Ко стојих иза овог намештаног ФАНТАЗИЈЕ?

БИРН. Можда Сорош ?

Игрец: „Независно Косово“ – пројекат који пропада


ВИДовдан -
4. новембра 2017.

Последњи догађаји на међународној сцени говоре нам да ће крај 2017. године бити период великих изненађења и великих разочарења за великоалбанске сепаратисте у Приштини.

Наиме, након Суринама, Уганде и Нигерије данас се огласио и председник Чешке републике, Милош Земан, који је категорички одбио могућност да његова земља именује свог амбасадора у Приштини. „Док сам ја председник тзв. Косово неће имати званичних дипломатских односа са Чешком!“, био је изричит Земан. Оно што су нам непријатељи ове државе представљали као илузију и неоствариве снове полако постаје реалност међународне политике.

Реалност која нам омогућава да добро осмишљеном и кохерентном државном политиком повратимо свој утицај и ојачамо своје присуство на Косову и Метохији. Повратак Косова и Метохије, та највећа ноћна мора Запада, а најсветија дужност српске државе и народа полако ће постати само још питање времена.

Милош Земан, један од ретких европских државника, председник који се противи империјализму НАТО пакта и санкцијама против Руске Федерације.

Мр Данијел Игрец
РАЗГОВОР НЕДЕЉЕ АРНО ГУЈОН, директор француске НВО Солидарност за Косово
Истина о Косову се пробија у Француској
Имамо више од 10.000 донатора и готово 98 одсто су Французи, на тај начин Србима се поручује да смо уз њих и да их нисмо заборавили
Аутор: Дејан Спаловићсубота, 14.10.2017. у 22:00

http://www.politika.rs/scc/clanak/390722...Francuskoj
Немачки амбасадор у Београду: Косово треба да уђе у УН!

у Политика 10. новембра 2017. 0

Београд – Немачка је признала независност Косова и зато подржава чланство те „државе“ у свим међународним организацијама, укључујући и Уједињене нације, поручио немачки амбасадор у Београду Аксел Дитман у интервјуу за недељник НИН.

„Преговарачким оквиром на који је и Србија дала сагласност утврђено је да је један од услова за приступање Србије ЕУ свеобухватна нормализација односа, укључујући и потписивање правно обавезујућег споразума. Србија је донела стратешку одлуку да постане чланица Европске уније, и Унија је подржава у спровођењу реформи и остваривању тог циља“, додао је Дитман.

„У марту ове године је и Европски савет још једном потврдио европску перспективу Србије и других земаља Западног Балкана. САД такође подржавају пут Србије у ЕУ. За тај процес важи: земља која жели у ЕУ стиче много права, али постоје и обавезе. Критеријуми за чланство морају да буду испуњени“, истиче немачки амбасадор.

„Од централног значаја је владавина права, али ми у ЕУ имамо и заједничке спољнополитичке ставове и Србија корак по корак мора да усвоји те ставове, а у моменту када постане пуноправна чланица, јасно је да их мора у потпуности преузети. Понекад у ЕУ доносимо заједничке тешке одлуке које су уједно и комплексне и наравно да очекујемо да и нова земља чланица у тренутку приступања у потпуности поштује те одлуке“, објашњава Аксел Дитман.

НИН / Вести
Фладо,који ти је ово ник по реду?Смарање бре
Komitetti oba doma Kongresa SAD za oružane snage složili su se da u budžet Pentagona za 2018-tu bude uključeno dodatnih 4,6 milijardi dolara za takozvano „suprotstavljanje Rusiji u Evropi“.
Prema predloženom zakonu, tih $4,6 milijardi moći će da budu iskorišćene za realizaciju „Inicijative za obuzdavanje u Evropi“. Radi jačanja osećaja sigurnosti kod „saveznika iz NATO“ i povećavanja „vojnog potencijala SAD u Evropi“.

Precizirano je da od te sume 100 miliona dolara može biti utrošeno na podizanje odbrambene sposobnosti tri baltičke zemlje – Estonije, Letonije i Litvanije.


Ukazano je i da Pentagon može potrošiti 350 miliona dolara na pružanje vojne pomoći Ukrajini. Uz naglašavanje da Kijevu može biti isporučeno odbrambeno naoružanje.

Zakonski predlog sadrži i zabranu da Pentagon troši novac na saradnju sa Ministarstvom odbrane RF.

Posebnom odredbom se operaterima kablovske televizije daje pravo da ne realizuju ugovore zaključene sa proizvođačima tv-programa iz Rusije.


Ukupni vojni budžet SAD za 2018-tu dostigao je bezmalo 700 milijardi dolara i – celih 26 milijardi je veći nego što je Pentagon od Bele kuće tražio.

Antiruska histerija ne vlada, međutim, samo u Americi.

Ministar odbrane Velike Britanije, Gevin Vilijamson, objavio je da će London – zbog „narastajuće samouverenosti“ Rusije – u Rumuniju poslati četiri svoja lovca koji će „patrolirati nad Crnim Morem“.


Pored slanja u Rumuniju lovaca Typhoon, London će u sastav svoje stalne brodske grupe u Mediteranu vratiti brod Ocean.

Britanija će spremiti i specijalnu komandosku jedinicu za „operativna reagovanja na Zapadnom Balkanu“.

Vilijamsom je tim povodom precizirao: „Od naredne godine će naš specijalni bataljon (600 vojnika) biti u stalnoj pripravnosti i spreman da dejstvuje bilo gde u tom regionu“.

Збила колико има бивши војника ВБ или друге западне снаге оженени са Српскиње?
Референтни URL