Погледи форум

Пуна Верзија: Косово и Метохија
Тренутно прегледате lite верзију форума. Погледајте пуну верзију са одговарајућим обликовањима.
(29-01-2018 01:40 AM)ЈВуО-КГ Пише: [ -> ]Што се тиче госин Чарлса, то је Србенда светског калибра. Не може прави туђин онако да воли ајвар и да му бале иду кад види лесковачки роштиљ да не кажемо мешано месо или неки возић

Нас су учили да се Србин не познаје по ајвару или роштиљу јербо тога има и турског, грчког или блгарског, а о либанским специјалитетима да и не причамо!

Нас су учили да се Србин познаје по Светосављу, Правсослављу србског стила и искуства!

Међутим!

Тај Амер је 5 година на задатку тамо (каквом?), а сам признаје да није стиг'о нити један Србски Манастир да посети!

Међутим!

Смуцало се и код потурица и код усташа, за то је нашло времена!

Себи убраду:

Тужне су ове патриЈоте Србенде, које каче србске симболе и почесто тетовирају и своје тело србским знамењима, а Србство гледају кроз ајвар, иначе тусрки специјалитет....

А о сервилном понашању НОВОСРБА према странцима са Трулог Запада, а нарочито према Америма који су нас бомбардовали више него Њемци, то је посебна тема!

Где је узрок србског мазохизма?

Томови књига написаних од учених глава нису дале одговор на ово питање. У сваком случају наш народ воли да пати, да трпи, као да ужива у властитој патњи.

Стокхолмски синдром, где се жртва заљубљује у свог мучитеља, није настао у Шведској. У Стокхолму.

Пронађено је то у латиничарској НОВОСРБИЈИЦИ, само није патентирано.

Као ни много тога важнијег, уосталом! !

Тагата је наша поголема!
Цитат:ПРОСВЕТАР

А о сервилном понашању НОВОСРБА према странцима са Трулог Запада, а нарочито према Америма који су нас бомбардовали.

Ček, ček a kada su tebe to Amerikanci bombardovali?
(28-01-2018 06:17 PM)Јеремија Пише: [ -> ]
(28-01-2018 11:57 AM)Шумадинац Пише: [ -> ]Да, Влада... Артемит и скривени Чичамитовац ка' и ти.
Само ме чуди како га још држе у Дверима... Rolleyes

"Артемит" је чувао КиМ, борио се као лав за сваки педаљ Косова и Метохије као и за сваки храм и сваког монаха - монахињау.
Захваљујући свом духовном чеду - Теодосију и монаху Сави Јањићу ("сајбермену") који су издали и КиМ и свога Владику, дошли смо у ситуацију да нам Запад у садејству са шипцима протера владику Артемија и велики део монаштва.

Е да, зашто помињеш "чичамитовце"? Јел има нешто лоше у томе што људи стављају национално испред свега осталог?

Ово је толико истинито као што је истинито да су партизани били ослободиоци а љотићевци прави родољуби.

No coment!
Да је владика Артемије стварно урадио ово што га оптужују, неби90% Епархије(монаси и монахиње) кренуло за њим. Ваистину!

"Амерички потпредседник долази у посету Косову као независној држави, да потврди насилно откидање дела територије државе Србије и њено предавање у руке терористима, који су некажњено починили небројене злочине над српским народом, имовином, верском и културном баштином", наводи се у саопштењу насловљеном "Дечани и Бондстил - најпре Тадић сада Бајден".
Саопштење владике Артемија пред Бајденову посету Косову 2009.год
СПЦ оградила се од овог саопштења, одбацила га је уз образложење да то није став СПЦ, већ лични став владике Артемија. Тада је кренула хајка....
Артемије се скоро двадесет година оглушивао на најзначајније које су самим тим и најсуштинскије, одлуке у које је доносио Сиинод и Сабор наше Помесне Цркве .. Братске позиве љубави своје најближе браће није желео не да слуша .. него се са њима изигравао и понашао с еохоло, брутално, и претенциозно .. правећи се да ''није до њега'' и да је у немогућности да делује онако како то од њега тражи Црква и како то Истина налаже. Те ствари које су у његовом случају спорне.. и због којих је на крају и завршио овако, су далеко озбиљније и страшније од преступа било ког другог Архијереја или члана СПЦ у овом тренутку ..Да ли је то Качаввенда, или неки други владика .. небитно .. Углавном сви до једног су ''мала деца'' у односу на Артемијево деловање ..

Новац који је проневерен а ради се о нешто мање од пола милиона евра .. је ту НАЈМАЊИ ПРОБЛЕМ!Нећу даље.. јер је о овоме много и писано и речено .. опет ћу апеловати да свако0 ко није најбоље упознат са деловањем монаха Артемија док је био епископ, па и сада, са његовим ставовима, учењем и понашањем као Епископа СПЦ, боље нека не дискутује јавно на ову тему ..јер тако само износиу своје погрешне ставове и закључке и пкиазује скоро потпуно непознбавцање и чињеница, и теологије, али и Цркве онакве каква она МОРА д абуде.Додаћу само на крају. . а то многи ''поштоваоци '' монаха Артемија ''заборављају'' .. Артемије је одговоран за покушаја убиства оца Срђана Станковића, ранијег секретара епархије .. и као и његове супруге и њихове двоје малолетне деце! Све укупно 4 особва у овом слушају! Одговоран је такође за протеривање свештеника .. да не помињем имена.. сви то знају, за протеривање монаха, неко9лико Јеромонаха, те неколико Игумана! ... Опет велим, новац је у случају Артемија најмање битан за његово расчињавање.И на ккрају само да кажем за оне који то не ђеле да чују, и да знају .. тако ''велики духовник'' је имао ЗАБРАНУ УЛАСКА НА СВЕТУ ГОРУ АТОСКУ 20 ГОДИНА... Од стране Васељенског Патријарха ..много пре него се нама упалила лампица да са њим нешто није у реду .. Забрана је била због шуровања са грчким старокалендарцима - такође расколнхицима.. !А све ово је само кап у мору .. из његовог случаја, гд еје новац и проневера, тек занемарљива сличица .
(29-01-2018 04:17 PM)Шумадинац Пише: [ -> ]Артемије се скоро двадесет година оглушивао на најзначајније које су самим тим и најсуштинскије, одлуке у које је доносио Сиинод и Сабор наше Помесне Цркве .. Братске позиве љубави своје најближе браће није желео не да слуша .. него се са њима изигравао и понашао с еохоло, брутално, и претенциозно .. правећи се да ''није до њега'' и да је у немогућности да делује онако како то од њега тражи Црква и како то Истина налаже. Те ствари које су у његовом случају спорне.. и због којих је на крају и завршио овако, су далеко озбиљније и страшније од преступа било ког другог Архијереја или члана СПЦ у овом тренутку ..Да ли је то Качаввенда, или неки други владика .. небитно .. Углавном сви до једног су ''мала деца'' у односу на Артемијево деловање ..
Сирома'
Новац који је проневерен а ради се о нешто мање од пола милиона евра .. је ту НАЈМАЊИ ПРОБЛЕМ!
КидањеКидањеКидање


Нећу даље.. јер је о овоме много и писано и речено .. опет ћу апеловати да свако0 ко није најбоље упознат са деловањем монаха Артемија док је био епископ, па и сада, са његовим ставовима, учењем и понашањем као Епископа СПЦ, боље нека не дискутује јавно на ову тему ..јер тако само износиу своје погрешне ставове и закључке и пкиазује скоро потпуно непознбавцање и чињеница, и теологије, али и Цркве онакве каква она МОРА д абуде.Додаћу само на крају. . а то многи ''поштоваоци '' монаха Артемија ''заборављају'' .. Артемије је одговоран за покушаја убиства оца Срђана Станковића, ранијег секретара епархије .. и као и његове супруге и њихове двоје малолетне деце! Све укупно 4 особва у овом слушају! Одговоран је такође за протеривање свештеника .. да не помињем имена.. сви то знају, за протеривање монаха, неко9лико Јеромонаха, те неколико Игумана! ... Опет велим, новац је у случају Артемија најмање битан за његово расчињавање.

Сирома'

И на ккрају само да кажем за оне који то не ђеле да чују, и да знају .. тако ''велики духовник'' је имао ЗАБРАНУ УЛАСКА НА СВЕТУ ГОРУ АТОСКУ 20 ГОДИНА... Од стране Васељенског Патријарха ..много пре него се нама упалила лампица да са њим нешто није у реду .. Забрана је била због шуровања са грчким старокалендарцима - такође расколнхицима.. !

КидањеКидањеКидање

А све ово је само кап у мору .. из његовог случаја, гд еје новац и проневера, тек занемарљива сличица .

Кидање
Да не радиш у ИнформеруСирома'
По хиљадити и тисућити пут .. Новац у Артемијевом случају је најзанемаривији проблем, иако се ради о близу пола милиона евра проневерених средстава ...Човек на врату носи одговорност за покушај убиства четворочлане породице, за протеривање Свештеника који да није отишо такође би се нашао у сличној ситуацији као поменута породица; Одговоран је за протеривање неколико Игумана те неколико Јеромонаха ... а неки су на жалост директно његовом одговорношћу скинули мантије .. Опет и међу њима је било јеромонаха ..Чак и све ово је само кап у мору онога за шта је требао бити рашчињен много пре него је то учињено .. Канонски прекршаји, Непослушност Сабору, Синоду, Несарадња са најближом браћом, угњетавање Свештенства, фаворизација монаха и манастира од којих је начинио гуруизоване логоре, Цепање Јединства Цркве

отац Бранислав Перановић, који је убио оног јадног наркомана Небојшу .. такође је ''плод'' Артемијевске и Црноречке ''школе'' и квази - духовности његовог доба ..А колико тога има што није ни за причу ... Rolleyes
Када би се кренуло редом и детаљно контролисало по свим Епархијама СПЦ, тешко да би иједан епископ остао на том месту...
Ако није битан новац, у "греху" владике Артемија, зашто се стално форсира???

Министар вера Радомир Наумов изјавио је данас у Грачаници да је са владиком рашко-призренским Артемијем потписао уговор о непосредним улагањима и помоћи Србије Српској православној цркви (СПЦ) на Косову и Метохији.


Наумов је новинарима рекао да уговор има за циљ да рашко-призренска епархија не осети одсуство државе Србије са Косова и Метохије. Министар је додао да је са владиком Артемијем договорио да држава и СПЦ заједно покрену тужбе против свих земаља чији су војници били задужени 17. марта 2004. године да штите цркве и манастире на Косову и Метохији.

Наумов је нагласио да ће то бити један од приоритета Правног тима Владе Србије који је јуче формиран.

Владика Артемије је рекао да је на састанку са министром констатовано да меморандум о обнови цркава и манастира који је СПЦ потписала са Саветом Европе и привременим косовским институцијама више не важи.

“Са новим косовским институцијама, које не признајемо, нисмо потписали никакав уговор па самим тим и претходни меморандум не важи”, рекао је он и додао да ниједна црква ни манастир који су били обухваћенимеморандумом нису обновљени.

Владика је рекао да са представницима међународне заједнице треба покренути нове разговоре о обнови порушених верских објеката тако даобнову врше институције Србије и СПЦ док би међународна заједница само надгледалаизвођење радова.
Бета 28 .02.2007

Требао је Перановић, оном истом лопатом да млати по Вама "поштенима" у СПЦ!!!

(29-01-2018 04:36 PM)Шумадинац Пише: [ -> ]По хиљадити и тисућити пут .. Новац у Артемијевом случају је најзанемаривији проблем, иако се ради о близу пола милиона евра проневерених средстава ...Човек на врату носи одговорност за покушај убиства четворочлане породице, за протеривање Свештеника који да није отишо такође би се нашао у сличној ситуацији као поменута породица; Одговоран је за протеривање неколико Игумана те неколико Јеромонаха ... а неки су на жалост директно његовом одговорношћу скинули мантије .. Опет и међу њима је било јеромонаха ..Чак и све ово је само кап у мору онога за шта је требао бити рашчињен много пре него је то учињено .. Канонски прекршаји, Непослушност Сабору, Синоду, Несарадња са најближом браћом, угњетавање Свештенства, фаворизација монаха и манастира од којих је начинио гуруизоване логоре, Цепање Јединства Цркве

отац Бранислав Перановић, који је убио оног јадног наркомана Небојшу .. такође је ''плод'' Артемијевске и Црноречке ''школе'' и квази - духовности његовог доба ..А колико тога има што није ни за причу ... Rolleyes

Требао је Перановић, оном истом лопатом да млати по Вама "поштенима" у СПЦ!!!
То што пуно ствари први пут читамо о нечему, јесте управо доказ колико о нечему мало знамо .. ЈокМислим немојмо сада ово да схватамо као дисквалификацију ..

Напоменуо сам да је ово само део, и то мањи део материјала који је распоређен у последњих 20 и кусур година у ''случају Артемије''..Што се Перановићевог убиства тиче.. нико то убиство није ''приписао Артемију''.. па ни ја на крају. Него је просто речено, да је и оно као такво ..РЕЗУЛТАТ погрешног пастирства монаха Артемија док је био Епископ!

Отац Бранисалв је на тлу Црне Реке почео то своје дело .. и ево где је и како завршио ... Његова дружина..познатија сада већ као ''Артемијевци'' .. су такође у сличној ситуацији ако не и још горој од Оца Бранислава.. Свакодневно обмањујући народ који им верује и у њима види некакве духовнике, па и светитеље .. Сваког дана убијају здраве делове душа у тим људима који их следе као некакве месије .. А пут од духовног до физичког убиства је кратак, невидљив.. неосетан ..Сетимо се да на Бранислава није деловало ни кад се први пут појавила у јавности прича да наркомане тамо туку ...

Прво је Бранислав то демантовао, иако је пре тога и сам говорио да је то тако .. Ту је свако могао да види да један ''духовник'' не говори истину ..

Касније је демантовао да их он лично туче .., па се појавио снимак .. било је очигледно да дотични живи у лажи .. Али ни то није ништа променило већ је произвело револт код њега лично па се он још и спрдао са тиме.. стављајући ашов на амблем свог несрећног бајкерског удружења...

ИДЕНТИЧНО, понављам ИСТОВЕТНО(!) као несрећни Бранислав, понашао се и монах Артемије ево већ више од 20 година и не престаје ни дан данас! И када аје Сабор СПЦ у питању, и Синод и Његова најближа браћа Епископи који и дан данас жале и Бога моле да се овај пробуди из сна прелести и самоглорификованости .. у који је запао још давно давно пре него што ће постати и Игуман +Црне Реке .. а камо ли Епископ ...Да не идем даље.. опет ћу рећи, пробајте да се о њему и његовим катастрофалним духовним заблудама, информишете од људи који су га знали све ове године.. Владика Амфилохије, Атанасије, ето Теодосије који му је био и директни ученик, и Игуман после У Црној Реци.. па Владика Тимочки Јустин који га је и заменио на месту Игумана Црне Реке када је Артемије постављен за Владику Рашко Призренског .. А немојмо само на основу личног доживљаја, и личне конструкције ..психолошке или острашћене или незнам ни сам какве .. Поготову не из новина .. ! Новине и медији су направили да и многи часни и поштени људи мисле да је ''све због новца''... Рушитељима и мрзитељима Цркве је то и циљ .,. да покажу да је ''све због пара'' .. Јер из свог угла гледају .. јер је ЊИМА све због новца у животу ..

Нажалост неспретно се реаговало, као небројено пута до сад и имамо шта имамо .. Углавном, у једном се није погрешило ..Љубав и то максимална, пожртвована, и најснисходивија му је показана и пружена .. Да то није тако, био би рашчињен бар пре 15 година .. Али ево само тако, Љубављу дакле, је и он потпуно огољен и поакзао је и ко је и шта је.. и сад од ''највећег духовника'' у СПЦ ,од ''најплоднијег Владике'' монаштвом .. имамо човека који је ударио на саму Цркву и на њено јединство . Што ни ''Крв мученика не може опрати'' ..

О томе толико и разумном, мислим да је заиста доста ...
Наркоман у кризи би и рођену мајку продао за дрогу, тако да је за њих лопата мала казна... А казна за банду из СПЦ(част појединцима) је што рече чича из Канаде, бријање на суво!

Ако сте све те године знали за "грехе"владике Артемија, што му дадосте епархију на управљање???
Razmišljam nešto da sutra Ameri kažiu evo vraćamo Vam Kosovo u Srbiju, ja mislim da bi velikaaa većina bila protiv, jer kuda bi sa tolikim šiptarima...
(29-01-2018 04:56 PM)смедерево Пише: [ -> ]Наркоман у кризи би и рођену мајку продао за дрогу, тако да је за њих лопата мала казна... А казна за банду из СПЦ(част појединцима) је што рече чича из Канаде, бријање на суво!

Ако сте све те године знали за "грехе"владике Артемија, што му дадосте епархију на управљање???

Не само да финансијски опстају, него и зидају цркве и манастире по Србији, називајући то "катакомбама". То упућује на сумњу да је у питању нечији добро финансирани пројекат да ослаби Цркву у Србији. Они тврде да их финансирају њихови верници. А шта је истина, време ће показати.
(29-01-2018 05:48 PM)Шумадинац Пише: [ -> ]
(29-01-2018 04:56 PM)смедерево Пише: [ -> ]Наркоман у кризи би и рођену мајку продао за дрогу, тако да је за њих лопата мала казна... А казна за банду из СПЦ(част појединцима) је што рече чича из Канаде, бријање на суво!

Ако сте све те године знали за "грехе"владике Артемија, што му дадосте епархију на управљање???

Не само да финансијски опстају, него и зидају цркве и манастире по Србији, називајући то "катакомбама". То упућује на сумњу да је у питању нечији добро финансирани пројекат да ослаби Цркву у Србији. Они тврде да их финансирају њихови верници. А шта је истина, време ће показати.

Толико су пара "покрали" да се обреди не наплаћују, већ су колико ко да... Лако је СПЦ кад има ценовникВаистину!
Neko opasno iznutra rovari spc i podrzava ovog nesrecnog Marka i Davidovica, cim dozvoljavaju da ne smetano kampuje ispred vlade, i ide pod prozor patrijarha i vređa ga preko megafona...

Uvek im je smetalo jedinstvo u spc i evo sad konacno polako preko polupanog Marka i Davidovica ostvaruju svoj cilj..

To nema niti u jednoj pravoslavnoj crkvi a smenjuju vladike. Zamislite ovo u Moskvi da nemonah ide da proziva ruskog patrijarha...Tesko bi Putin to dozvolio..

Ođe ovoj vlasti odgovara ovakva situacija da nemonah protestuje protiv svoje crkve i svog patrijarha.
Референтни URL