Погледи форум

Пуна Верзија: Косово и Метохија
Тренутно прегледате lite верзију форума. Погледајте пуну верзију са одговарајућим обликовањима.
Грешни Милоје, "дијаспора", стране службе, и сл. им дају паре па не наплаћују.

Неко их дебело финансира, јер ем штете СПЦ изнутра ем тајно подржавају Вучкову власт, што се да видети да су против Апела о одбрани КиМ.
СРБСКИ ВЛАДИКА СА КРИМОКАТОЛИЦИМА, ПРОТЕСТАНТИМА И РОДОВЕРЦИМА:

Молитва за јединство Хришћана у Бечу


У четвртак, 25. јануара, Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски Господин Андреј, у својству потпредседника Екуменског савета аустријских цркава, позвао је представнике цркава чланица овог високог тела из Беча у нови Богородични храм у 16. округу аустријске престонице, на традиционалну заједничку молитву, која се одржава крајем јануара сваке године

Ökumenische Gebetswoche für die Einheit der Christen, SIEG HEIL!

Молитва је почела у 18 часова уласком у храм свих представника Православља, на челу са Владиком Андрејем, па представницима:

-Дохалкидонских цркава,
-Кримокатоличке цркве,
-Евангелистичке цркве,
-Реформатске цркве,
-Баптистичке цркве,
-Методистичке цркве,
-Англиканске цркве,
-Старо-кримокатоличке цркве,
-Новосуботарске цркве Мирољуба Петровића,
-Родоверске нео-нацистичке цркве Даркеца фон Гроковника....итд.

У име Србске Цркве све присутне је најпре поздравио Епископ Андреј, на првом месту бискупе Франца Шарла из Кримокатоличке цркве, Хајнца Ледерлајтнера из Старо-кримокатоличке цркве, Михаела Бинкера из Евангелистичке цркве, Мирољуба Петровића из Новосуботарске цркве а са посебним поштовањем Даркеца Гроковника из Родоверске нео-нацистичке цркве, као и чланове управног одбора савета.

Такође, старешина храма високопречасни протојереј-ставрофор о. Петар Пантић изговорио је срдачну добродошлицу и нарочито нагласио потребу свехришћанске солидарности са Родоверцима у савременом свету јер није хришћански осуђивати веровање у кур*ате идоле и караконџуле.

Беседу у духу чувене реформатске традиције, пред верним народом добре воље, одржао је велечасни пастор Томас Хенефелд, председник Савета аустријских цркава и припадник Реформатске цркве швајцарске вероисповести.

У својој беседи, пастор Мирољуб Петровић је упозорио јавност од растућег антисемитизма и негирања јеврејских корена Србског Народа па је нагласио да Јевреји у аустријској престоници могу да очекују подршку и заштиту од своје Новосуботарске како србске тако и шифтарске браће.

Првосвештеник Родоверске црквене заједнице о. Даркец фон Гроковник, нагласио је да је веровање у вучју природу у Срба довело до пуног међуцрквеног согласја да је Свети Сава био вукодлак, што је непроцењив допринос одбацивању појаве национализма и верске мржње, а представници Државе и Родоверске нео-нацистичке цркве су позвани да тесно сарађују на том пољу.

Тиме је Србска Православна Црквена општина у Бечу била домаћин овогодишњег међуцрквеног екуменстичког сабрања поводом традиционалне заједничке молитве за јединство хришћана.

[Слика: vladika-andrej-ekumenizam768.jpg]

Себи убраду:

Сачувај нам разум, неба сило јака,

Од брозона и од римских ђака,

Који папу као оца воле

И мозгове наше хорски соле!


Час брозизмом, час екуменизмом,

Час нас мире са папином шизмом;

Хоће Србин да усташе грли,

А коже су србске јуче др'ли!


Месо србске Дјеце мезетили

Сликали се кољци, газетили

Слике клања Дјеце пред Мајкама,

А сада нас кљукају бајкама,


О јединству братскијех „цркава”,

А од таквог „братства” твор цркава,

Руга му се и папина паства,

Па нас спаси јединства и братства!


Свевидећи, на висини што си,

Сваки Србин то од Тебе проси;

Србска мука јечи про Сељене,

Спаси, Боже, мене екумене!

+ Момир Војводић, Људина.
(29-01-2018 06:06 PM)Шумадинац Пише: [ -> ]Грешни Милоје, "дијаспора", стране службе, и сл. им дају паре па не наплаћују.

Неко их дебело финансира, јер ем штете СПЦ изнутра ем тајно подржавају Вучкову власт, што се да видети да су против Апела о одбрани КиМ.

Сирома'
Jел ти радиш за Информер???
(29-01-2018 08:17 AM)ПРОСВЕТАР Пише: [ -> ]А о сервилном понашању НОВОСРБА према странцима са Трулог Запада, а нарочито према Америма који су нас бомбардовали више него Њемци, то је посебна тема!

Тебе бомардовали?

Друже Просветару, ви не знате како рат изгледа и имате много среће због тога.

(29-01-2018 06:07 PM)ПРОСВЕТАР Пише: [ -> ]У својој беседи, пастор Мирољуб Петровић је упозорио јавност од растућег антисемитизма и негирања јеврејских корена Србског Народа па је нагласио да Јевреји у аустријској престоници могу да очекују подршку и заштиту од своје Новосуботарске како србске тако и шифтарске браће.

Не иде ти хумор.
(29-01-2018 06:09 PM)смедерево Пише: [ -> ]
(29-01-2018 06:06 PM)Шумадинац Пише: [ -> ]Грешни Милоје, "дијаспора", стране службе, и сл. им дају паре па не наплаћују.

Неко их дебело финансира, јер ем штете СПЦ изнутра ем тајно подржавају Вучкову власт, што се да видети да су против Апела о одбрани КиМ.

Сирома'
Jел ти радиш за Информер???

Знаш и сам колико сам алергичан на ту гамад. Јел да? Јок

Информер нема везе са овим Смедерево граде од старина....
АМЕРИКАНЦИ ИЗГУБИЛИ РАЗУМ! Професор из Вашингтона тврди: УБИСТВО ИВАНОВИЋА ЈЕ БАШ ОНО ШТО ЈЕ КОСОВУ ТРЕБАЛО!
23/01/20183 Min Read
Едвард П. Џозеф, професор на Универзитету Џонс Хопкинс каже да је Косову било "потребно убиство Ивановића" и да би та трагедија могла да буде "подстицај за трајни мир на Косову".
Професор на вашингтонском Џонс Хопкинс Универзитету, Едвард П. Џозеф, анализирао је убиство Оливера Ивановића у ауторском тексту за Форин полиси под насловом „Убиство би могло да буде баш оно што је Косову било потребно“.

Син познатог новосадског певача подстиче антируску хистерију

У тексту објављеном на сајту америчког часописа у рубрици посвећеној личним ставовима и погледима, Џозеф наводи да су на Оливера Ивановића, којег назива дугогодишњим лидером српске заједнице на Косову, атентат извршиле „највероватније моћни криминални елементи“, који, каже, бујају „на северу, где влада безакоње“.

Та трагедија би, сматра амерички аналитичар, „могла да буде подстицај за трајни мир на Косову“.

У скандалозном тексту он наводи да Београд тврдоглаво и даље гаји илузију да може да одвоји север од „своје бивше, отцепљене покрајине“. Србија и регион су, по његовом мишљењу, таоци те илузије, која, истовремено, отвара врата Русији да одвлачи Србију од напора на приближавању Европској унији.

Професорска искуства стицао у исламским земљама

– И та илузија о Косову довела је до убиства Ивановића – каже професор Џозеф, и, након подсећања на генезу косовског проблема почев од 1999. године, наводи да Београд инсистира на заједници српских општина, док Албанци страхују да је то само начин да се север Косова одвоји.

Косовски Албанци су, закључује генијални Џозеф, који вероватно ни на карти не зна где је Косово, – партнери“ Србији у истој тој илузији?!

– Албанске странке, одбијајући да размотре то да су Албанци могли да почине злочине над Србима, настављају да се супротстављају новоустановљеном специјалном суду за ратне злочине. Уз то, најбројнија странка у косовском парламенту Самоопредељење гласно заступа унију с Албанијом – наводи Џозеф.

У отворено србомрзачком тексту он истовремено упозорава да би евентуална подела Косова аутоматски подстакла сецесионистичке претензије Срба и Хрвата у Босни и Херцговини.

– Убиство Ивановића је прилика да се коначно разбије та заводљива, али опасна илузија о одвајању територије – оцењује Џозеф.

Он, међутим, мисли да председник Србије Александар Вучић и косовски председник Хашим Тачи, неће моћи сами да постигну компромис.

– Нити ће то моћи Европска унија, којој Албанци не верују, а Срби је не цене – оцењује „угледни“ вашингтонски професор и тврди да „само САД имају моћ да окупе Брисел, Београд и Приштину око споразума који омогућава да Косово уђе у Уједињене нације и друге међународне организације, а да се истовремено дозволи Србији да напредује ка уласку у ЕУ“.
(29-01-2018 06:21 PM)ЈВуО-КГ Пише: [ -> ]
(29-01-2018 08:17 AM)ПРОСВЕТАР Пише: [ -> ]А о сервилном понашању НОВОСРБА према странцима са Трулог Запада, а нарочито према Америма који су нас бомбардовали више него Њемци, то је посебна тема!

Тебе бомардовали?

Кад сам рекао

Н А С

нисам мислио на

В А С !
Ја се извињавам вашој маленкости,нисам имао информацију да су и Канаду гађали.
(29-01-2018 11:13 PM)ЈВуО-КГ Пише: [ -> ]Ја се извињавам вашој маленкости,нисам имао информацију да су и Канаду гађали.

Ja se to isto pitam...ПилотПилот

Hmm vidi prosvetar prežive Josipa, inflaciju, ratove 90ih, sankcije, restrikcije, bombardovanje,sirene, podrume, košare, žute, sablju, naprednjake...

Ma ko da je ođe živeo i delio sudbinu sa narodom a ne u nekoj Kanadi..
Ккао је заиста дошло до изгона Владике Артемија-ГОВОРИ ОЧЕВИДАЦ:

Скокните одмах на 16:15.
Обична будалетина, одавно познат. Не би било чудно да је и он финансијер Маркове секте.
(30-01-2018 09:23 AM)Шумадинац Пише: [ -> ]Обична будалетина, одавно познат. Не би било чудно да је и он финансијер Маркове секте.
Плаћа само у канадским доларесимаКидањеКидањеКидање
Претпостављам да и одавде стижу неке донације Јок
(30-01-2018 02:44 PM)Шумадинац Пише: [ -> ]Претпостављам да и одавде стижу неке донације Јок

Наравно, јачи је амерички доларес... хихихи
Референтни URL