Погледи форум

Пуна Верзија: Косово и Метохија
Тренутно прегледате lite верзију форума. Погледајте пуну верзију са одговарајућим обликовањима.
Srbija ima način da odbije „lepo upakovanu“ kapitulaciju koju joj servira Amerika © AP Photo/ Bela Szandelszky
ANALIZE I MIŠLJENJA
20:16 11.03.2018Preuzmite kraći link
Sandra Čerin
Tema: Balkanske igre bez granica (141)
41087
Mislim da će Vučić odbiti plan SAD, jer je više puta govorio da je za nas prihvatljiv samo kompromis, a ovo nije kompromis, već je samo jedan vid lepše upakovane kapitulacije, smatra Dragomir Anđelković.
Sjedinjene Američke Države, sudeći prema pisanju beogradske štampe, pripremaju novu diplomatsku ofanzivu na Kosovo takozvanim specijalnim „kosovskim paketom“, kojim predlažu šira izvršna ovlašćenja za Zajednicu srpskih opština, a našoj državi bi bio omogućen ulazak u EU.

Od Srbije se zauzvrat traži da omogući Kosovu prijem u Ujedinjene nacije i druge međunarodne organizacije.

Aleksandar Vučić sa Donaldom Trampom i Melanijom Tramp
OFFICIAL WHITE HOUSE PHOTO BY ANDREA HANKS
Američki „kosovski paket“ u četiri tačke
Kako saznaju „Večernje novosti“, taj plan bi predsedniku Vučiću mogao već u utorak da donese Ves Mičel, novi pomoćnik američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju. Ukoliko Beograd odbije plan Vašingtona, navodi list, Srbiji bi bio onemogućen ulazak u EU, a izgubila bi i direktne investicije država Unije.

Politički analitičar Dragomir Anđelković za Sputnjik kaže da, ukoliko je to zaista američki plan, onda je u pitanju pokušaj da se Srbiji nametne kapitulacija.

„Ako se vratimo na ono što je Marti Ahtisari nudio pre više od deset godina, vidimo da je tu podudarnost potpuna — srpska autonomija za prihvatanje nezavisnosti Kosova. Šta više, Ahtisarijeva takozvana autonomija bila je možda i veća od onoga što se nudi Zajednicom srpskih opština, ali se sa druge strane sada ne insistira na direktnom priznavanju Kosova, već na puštanju Kosova u Ujedinjene nacije. To je, dakle, modifikovani Ahtisarijev plan gde nešto manje dobijamo i nešto manje dajemo, ali kako god bilo, to je ono što smo pre dvanaest ili trinaest godina odbili“, ocenjuje Anđelković.

Neshvatljivo bi bilo da Srbija to danas prihvati, dodaje naš sagovornik, s obzirom na to da je pre dvanaest ili trinaest godina Zapad bio mnogo jači nego sada.

Ivica Dačić
© SPUTNIK/ ALEKSEЙ FILIPPOV
Zapad i Albanci lažu Vučića
„Takođe, 2005. i 2006. Amerika je bila neuporedivo snažnija u vojnom i ekonomskom pogledu nego što je to danas, a Rusija je sada vojno i politički potpuno stala u rang sa SAD, dok je sa druge strane Kina ekonomski prevazišla Ameriku. Dakle, ako u vremenima kad je Zapad dominirao mi to nismo prihvatili, bilo bi iracionalno to prihvatiti sada kada polako slabi moć Zapada i za deset godina će naša pozicija sigurno biti mnogo bolja. Ovde se suštinski radi samo o prikrivenom zahtevu da Srbija kapitulira i da dâ sve ono što su nam tražili i ranije, uz neki fiktivni dobitak poput ulaska u EU“, objašnjava Anđelković.

Prema njegovim rečima, pitanje je šta će biti od Evropske unije i da li će ona opstati, a čak i da je ona sada ono što je bila pre dvadeset godina, iracionalno bi bilo odricati se svojih nacionalnih interesa.

Anđelković ne veruje da će srpske vlasti sa odobravanjem dočekati ovaj predlog.

„Mislim da će Vučić ovo odbiti jer je više puta govorio da je za nas prihvatljiv samo kompromis, a ovo nije kompromis, već je samo jedan vid lepše upakovane kapitulacije. Takođe, uveren sam da imamo podršku Rusije i u tom slučaju, ako se ovo zaista predstavi kao projekat Amerike iza koga ona staje, mi onda moramo da tražimo mnogo snažniju podršku i Pekinga i Moskve, ali isto tako da uputimo evropskim zemljama svoj stav da ako je ovo uslov za nastavak evrointegracija, onda i mi nemamo razloga da nastavimo tim putem“, ukazuje Anđelković.

Aleksandar Vučić
© TANJUG/ DIMITRIJE GOL
Vučić: Postoji više modela za Kosovo
Na pitanje da li ovaj plan ima oblik ultimatuma i da li bi to bio kraj pregovora Beograda i Prištine u Briselu, Anđelković kaže da treba sačekati i videti da li je iza ove ideje stala Bela kuća i na koji način, ili se pak radi samo o planu Stejt departmenta i administracije.

„Ovo je vrlo slično onome što smo čuli da nam nudi američki Atlantski savet, a Ves Mičel proizilazi iz Atlantskog saveta i sa njima je tesno povezan. Pitanje je dakle da li je takozvana ’duboka država‘ sve ovo definisala i imaju li punu podršku Bele kuće? Ja ne verujem da je to slučaj, makar ne na način da je Bela kuća spremna da se ovde angažuje i da otvara novi front. Ako bi to uradila, onda bi imala front sa Rusima, jer sam uveren da bi nas Rusija podržala“, kategoričan je Anđelković.

СРБИН ИНФО САЗНАЈЕ: Вучић 23. априла расписује референдум о Косову?
21:04 11.03.2018. 45 коментара
Дели на Вајберу
После представљања личног предлога за "решење косовског питања" почетком априла, председник Србије Александар Вучић би 23. априла могао да распише референдум на којем ће се грађани Србије изјаснити по питању Космета и даљих интеграција Србије у Европску унију.

Ово за „Србин инфо“ тврди извор близак председништву и напомиње да се тренутно као датум за објављивање ове одлуке разматра управо 23. април.

Истог датума 1998. године у Србији је одржан референдум о учешћу страних представника у решавању проблема на Косову и Метохији.

– У том случају, референдум би могао да буде одржан већ негде око Видовдана – наводи наш извор.

Како ће гласити референдумско питање још није познато, али се претпоставља да ће поред косовске дилеме у питање бити укључена и даља интеграција Србије у Европску унију.


– Притисци са Запада да се убрза потписивање споразума са такозваном државом Косово су све већи, па би представници власти на овај начин важну одлуку могли да препусте народу. Наравно, много ће зависити и од тога како ће гласити референдумско питање и како ће на њега реаговати владајуће и опозиционе странке – објашњава наш саговорник.
Бриљантна анализа велеиздаје и капитулације Вучићеве Србије као ДИРЕКТНА ПОСЛЕДИЦА петооктобарског

П У Ч А

спроведеног од стране нама, благо речено "ненаклоњених", сила Трулежног Запада са Чемериком на челу!

Говори четвороструки Доктор наука Драган Петровић, кога су неки угузљуби Трулежног Запада на овом форуму назвали "докторчић", па каже:Један од коментара на ово вели:

Цитат:Генерали будите родољуби и узмите ствар у своје руке Србија ће бити вечно захвална!

А ми кажемо:

ПОТПИСУЈЕМО!

КЛИН СЕ КЛИНОМ ИЗБИЈА А

П У Ч

П У Ч Е М!


Паметном доста!

И додајемо да обично нијесу Генерали ти који су спремни на акцију но нижи чинови, од Мајора па наниже!

Сетимо се:

ТУ КНЕЗОВИ НИСУ РАДИ КАВГИ,
НИТ СУ РАДИ ТУРЦИ ИЗЈЕЛИЦЕ,
НО ЈЕ РАДА СИРОТИЊА РАЈА!
Зашто овсте БЕОГРАДИЈА, и ткз СРБИ у СРБИЈИ нису ништа урадили за Срби на Косово и Метохије за више од 70 година.

Мислим да је време да Срби са Косово и Метохије морају да организује своје ван вучићевска политичке организације ко ће посетити Москва.

Да се изјасну да Београд/Србија више не престављња њима.......то је абсолутно доказано у потписање у Брусилски споразум.

ПУЧ је требао да се веч деси.......због тај бруселски споразум!

Тако нити УДБОКРАТИЈА
Нити садашња ЧЕЛА ВОЈСКЕ и њени официра овсте није поуздано!

Сви сте заједно као народ ИЗДАЛИ Српски Косово и Метохији.

Нити било које демонстрације, једино ове појединачки интелектуалци ко су све овај ИЗДАЈА успели да објасне народ!

Тако се ТРАЖИ ДИРЕКНИ РУСКИ ПРЕСТАВНИКЕ ДА ПРЕСТАВЕ СРБЕ НА КОСОВО И МЕТОХИЈЕ!

Ви као Срби Србије нисте у стање то да више да браните било ко!
.
"Ви као Срби Србије"? "Издаја"?

Удбаши би ти позавидели колико си антисрпски настројен. Још нам спочитаваш лекције из Лондона као оно чичиште из Канаде...

Дођи 'вамо па да будемо "на равној части".

Баш си "Прст у Ока", само не знам коме и чему.
Koje se budale ovaj Kanađanin i Britanac....

JEDNO PITANJE:

ŠTA STE VAS DVOJICA URADILI ZA KOSOVO, SRBIJU, BEOGRAD???


DRUGO PITANJE:

ZAŠTO STE FINANSIRALI (POREZOM, RAČUNIMA) UBIJANJE SRPSKE DECE DOK SU KANAĐANI I BRITANCI SLALI BOMBE NA NAS...

ŠTO NISTE DOŠLI OVDE 98/99 PUŠKU U RUKE PA PRAVAC KOŠARE, PEŠTER, KARAULA MORINA, ĐAKOVICA, JUNIK....

JELI BRITANAC I KANAĐANINE. S*RE TE OVDE O PATRIjOTIZMU, PUČEVIMA, CRKVAMA, KO ZNA ČEMU, A NISTE NI TRENUTAK PROVELI OVDE SA SRPSKIM NARODOM. POGOTOVO KADA JE STRADAO POD ZLIKOVCEM MILOŠEVIĆEM..

Ako Vam demokratske države mrke, lepo zamenite funte i dolare za rublje i pravac Rusija kod cara Putina, tamo još uvek pentagrami crveni na svakom koraku....

TREĆE ZA KANAĐANINA:

Kakav je pesak na Karibima, ima li sunca, kako radi ipod ili iphone...Lepoo vidis kako država Kanada lepe peMzije dala kada može da se ode na odmor..
(12-03-2018 10:31 AM)Прст_у_ока_латиници Пише: [ -> ]Мислим да је време да Срби са Косово и Метохије морају да организује своје ван вучићевска политичке организације ко ће посетити Москва.

50.000 Срба са Косова је пре неколико година тражило руско држављанство. Да ти не кажем шта су добили. Заносиш се и не знаш шта причаш. Информиши се пре него што напишеш неку глупост.
(12-03-2018 11:59 AM)ЈВуО-КГ Пише: [ -> ]
(12-03-2018 10:31 AM)Прст_у_ока_латиници Пише: [ -> ]Мислим да је време да Срби са Косово и Метохије морају да организује своје ван вучићевска политичке организације ко ће посетити Москва.

50.000 Срба са Косова је пре неколико година тражило руско држављанство. Да ти не кажем шта су добили. Заносиш се и не знаш шта причаш. Информиши се пре него што напишеш неку глупост.

А када тачно је то "50000 Срба са Косова...тражило руско држављанство" ?
Ја знам да су Руси у СБ УН ставили вето на "Ахтисаријев план" ( "Надгледана независност Косова").
(12-03-2018 12:46 PM)Ултрадесничар Пише: [ -> ]А када тачно је то "50000 Срба са Косова...тражило руско држављанство" ?

Тачно 2011. године.

Прво су скупили 21.000 потписа за тражење држављанства а онда се списак ширио док нису одбијени.
Па вероватно Руси одавно знали за ВЕЛЕИЗДАЈА, кад је Ђинђић (Радио за Немце?) одбио да плати за Руску војску на Косово и Метохије.

Ви још нисте ни свесних колико сте ви буквално издали сами себе!

Ви кажњених од Господа!
(12-03-2018 01:50 PM)Прст_у_ока_латиници Пише: [ -> ]Па вероватно Руси одавно знали за ВЕЛЕИЗДАЈА, кад је Ђинђић (Радио за Немце?) одбио да плати за Руску војску на Косово и Метохије.

Ви још нисте ни свесних колико сте ви буквално издали сами себе!

Ви кажњених од Господа!

Као прво немој да си безобразан и да нам причаш да смо кажњени. Rolleyes Ако твоја мржња према нама прелази у онај усташки стадијум најбоље ти је да попричаш са неким старијим да те поврати мало.

Друго, не знам да ли схваташ шта пишеш?Ђинђић да плати руску војску Кидање па ако Ђинђић треба да их плаћа онда нека се угасе. Ако Русија није видела свој интерес на Косову , који би сама финансирала онда не требају ни да буду ту.

Ми сами себе издали нисмо, то су урадиле старије комунистичке генеације а не ми. На челу са Стамболићем, значи сви до једног комунисти, а ми овде комуњаре нисмо изузев појединих који и не крију.

Ајде сад ми напиши како Погледи не би опстали да није тебе.
(12-03-2018 01:50 PM)Прст_у_ока_латиници Пише: [ -> ]Па вероватно Руси одавно знали за ВЕЛЕИЗДАЈА, кад је Ђинђић (Радио за Немце?) одбио да плати за Руску војску на Косово и Метохије.

Ви још нисте ни свесних колико сте ви буквално издали сами себе!

Ви кажњених од Господа!

Ne znam da li u Londonu ima ustanova, ovde kod nas imaju dve jedna u Kovinu druga se zove Laza Lazarević u Beogradi

Da Đinđić plaća rusku vojsku КидањеКидањеКидањеКидање


Jesmo kažnjeni smo, dok ti jadni mali zadrti britanac nisi grešan, živiš u najjgoroj sodomi i gomori, gde su ljudi Zombi, narkomani, pederi, zavisnici od svega i svačega u Londonu..

Nesrećni britancu i onaj kanađanin žestoko ste kažnjeni, što živite u sodomi i gomori gde je na svakom koraku nemoral, razvrat, bolest, zarazne bolesti na svakom koraku...

Mi ovde bar imamo sela gde još uvek postoji moral i održava se koliko toliko.
Па ако Ђинђић треба да их плаћа онда нека се угасе
Па овде још ни сам ниси свестан што си изјавио.......

И на томе ви више нисте више заслужили мој одговор, било кад!
Референтни URL