Погледи форум

Пуна Верзија: Косово и Метохија
Тренутно прегледате lite верзију форума. Погледајте пуну верзију са одговарајућим обликовањима.
ВУЧИЋ ПРИЗНАО да су га преварили Албанци. ОМЛАДИНА и СИНДИКАТИ у протестној шетњи.
13:08 17.03.2018.

Председник Србије, Александар Вучић, у обраћању нацији, на дан годишњице албанског погрома над Србима на Космету, рекао да је у Бриселском споразуму првих шест од укупно 15 тачака посвећено Заједници српских општина.

Више од пет година покушавамо на сваки начин да дођемо до мира и решења косовско-метохијског чвора, рекао је председник Србије Александар Вучић.

Свих шест од 15 тачака из Бриселског споразума о формирању Заједнице српских општина су остале мртво слово на папиру, рекао је Вучић.

„Пет година неко не жели да ово буде спроведено у дело. Нисмо ми веровали да ће Албанци учинити било шта у српску корист. ЕУ да је желела да ЗСО буде формирана, да је то хтела међународна заједница, њихов услов за визну либерализацију Приштини било би формирање ЗСО, а не демаркација са Црном Гором“, рекао је Вучић.

Председник је изјавио да ће наставити разговоре са Албанцима како би се пронашло компромисно решење „косовско-метохијског чвора“, јер се Србији у будућности „не пише добро“ уколико тај проблем не буде решен.

„Наставићу разговоре са Албанцима без обзира што им ништа не верујем. Ми немамо други избор. Морамо да пронађемо компромисно решење, ако не буде тако, компромисно, неће га ни бити“, казао је Вучић на конференцији за новинаре у Председништву Србије.

ПРОТЕСТНА ШЕТЊА

Данас, у суботу од 17 часова на Тргу Републике у Београду почиње велика протестна шетња против намере политичара да се албанским окупаторима на Косову и Метохији дозволи чланство у међународним организацијама, као и у знак сећања на српске жртве мартовског погрома 2004. године, које су организовале и спровеле нелегалне власти у Приштини.

Учесници овог протеста кретајући се централним београдским улицама проћи ће поред Председништва и Владе Србије где ће посебним перфомасом исказати своје став у вези преговара српских власти са албанским окупаторима на Космету и ултиматумима Запада Србији да призна независно Косово.

Овај скуп, који треба да се заврши испред Храма Светоме Сави, на Врачару, су још подржали Војни синдикат Србије и Синдикат запослених полиције позивајући своје чланство да се у што масовнијем броју појаве у протестној шетњи.

Србин.инфо ће имати, све време шетње, свог новинара са лица места и преко свог Твитер налога ће се уживо укључивати са лица места. Пренос ће бити доступан и на порталу Србин.инфо.

ДЕЗИНФОРМАЦИЈА

На „Фејсбуку“ се шерује вест да је забрањена протестна шетња која је заказана за данас у 17 часова. То је уствари дезинформација. Заправо, скунута је вест са нашег сајта, Србин.инфо, од прошле године, па је неко намерно дели како би на тај начин минирао овај протест који се одржава поводом обележавања годишњица погрома над Србима од стране Албанаца на Косову и Метохији 2004. године.

– Позивамо учеснике протестне шетње „Нема предаје! Косово и Метохија су срце Србије!“ да дођу у центар Београда са националним обележјима. Сви су добродошли, једино што молимо наше саборце да овог пута страначка обележја оставе код куће и да сви заједно, без обзира на политичко опредељење, станемо у одбрану Космета. Може неко да има страначку мајцу или дукс, али су строго забрањене заставе и транспаренте било које политичке странке или организације – тим поводом је поручио за „Србин инфо“ у име организатора протеста Дамњан Кнежевић и додао:


– Наравно позивамо све, па и политичке лидере да као појединци подрже својим присуством овај наш протест и да на тај начин искажу јасан став да решење за јужну српску покрајину може бити једино ако је Космет и даље саставни део Србије, односно да није могућ никакав правно обавезујући споразум са представницима Албанаца на Косову и Метохији који садржи давање столице квази држави Косово у УН, као и признавање Косова као независне државе, која у будућности може да се споји са албанском државом стварајући на тај начин Велику Албанију на српској земљи – закључио је за наш портал Дамњан.

Вучић: Србији се не пише добро ако компромисно не размрси чвор Косова и Метохије

„АЛБАНЦИМА НИШТА НЕ ВЕРУЈЕМ, АЛИ ЋУ НАСТАВИТИ РАЗГОВОРЕ ЈЕР НЕМАМО ДРУГИ ИЗБОР“

Александар Вучић је на конференцији показао Бриселски споразум рекавши да су шест од 15 тачака тог споразума посвећено Заједници српских општина на Косову остала „мртво слово на папиру“. И нагласио: „Пет година нико није желео да то буде проведено у дело. Да је Европска унија желела да ЗСО буде формирана, њихов услов за визну либерализацију Косова и Метохије био би ЗСО, а не демаркација границе са Црном Гором“
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће наставити разговоре са Албанцима како би се пронашло компромисно решење „косовско-метохијског чвора“, јер се Србији у будућности „не пише добро“ уколико тај проблем не буде решен.

„Наставићу разговоре са Албанцима без обзира што им ништа не верујем. Ми немамо други избор. Морамо да пронађемо компромисно решење, ако не буде тако, компромисно, неће га ни бити“, казао је Вучић на конференцији за новинаре у Председништву Србије.

Он је казао да ће ако треба 20 сати образлагати компромисно решење за косовско-метохијско питање, а онда нека народ сам закључи да ли је он у праву или није.

Вучић је на конференцији показао Бриселски споразум рекавши да су шест од 15 тачака тог споразума посвећено Заједници српских општина на Косову остала „мртво слово на папиру“.

„Пет година нико није желео да то буде проведено у дело. Очигледно је да Албанци нису желели да то спроведу у дело, али то смо преговарали под окриљем ЕУ очекујући да ЕУ буде гарант спровођења тих споразума“, казао је Вучић.

Он је казао да је Европска унија желела да ЗСО буде формирана, њихов услов за визну либерализацију Косова и Метохије био би ЗСО, а не демаркација границе са Црном Гором.

„Србија је своје обавезе испунила, а нико нигде то не каже, него говоре о две стране“, казао је Вучић и додао да је сит тог изједначавања две стране.

Вучић је рекао да више никоме неће дозволити да се изједначавају две стране, додајући да ће сваког дана реаговати уколико се и даље буде говорило о двема странама.

Бета
НЕМА ПРЕДАЈЕ: Након Владе Србије протестна шетња за очување КиМ завршена код Храма
19:29 17.03.2018.

Протестна шетња уз повике српских патриота "Нема предаје", "Косово је срце Србије" и са паљењем застава тз. државе Косова, НАТО савеза и СНС странке испред Председништва Србије после задржавања код Владе Србије где је најављен нови протест за 24. март, завршен је код Храма Светог Саве. На протесту је било око 1000 људи. Цео извештај са видео-снимцима и фотографијама који су урађени на лицу места можете прочитати испод.

На Тргу Републике у Београду од 17:00 започела је протестна патриотска шетња против иностраних притисака и одређених кругова у Србији да се албанским окупаторима на Косову и Метохији дозволи чланство у међународним организацијама, пре свега УН. Шетња је организована и као знак сећања на српске жртве мартовског погрома 2004. године, које су организовале и спровеле нелегалне власти у Приштини.

Овај протестни скуп организовала је група младих људи, а њихову шетњу су подржали Војни синдикат Србије и Синдикат запослених полиције, као и низ познатих личности као што су Теша Тешановић, Михаило Меденица, Дејан Петар Златановић и други.

Према програму, протест започиње на Тргу Републике, наставља се централним београдским улицама, при чему ће се стати испред Председништва Србије и Владе Србије, где ће демонсранти запалити заставу такозване државе Косово, а затим ће се поворка упутити ка Храму Светог Саве где ће се уз молитву и паљење свећа завршити цео догађај.

Цео догађај можете уживо да пратите на порталу Србин.инфо где ће се преко нашег Твитер налога са лица места емитовати видео прилози.

УЖИВО ИЗ ЧАСА У ЧАС:

19:00 Протестни скуп који је данас одржан на београдским улицама и на коме је присуствовало око 1000 људи завршен је вечерас око 19:00 часова испред Храма Светог Саве. А шта је тада један од организатора ове протестне шетње рекао погледајте у видео-снимку:

18:50 Протестна шетња после Председништва Србије стигла је до Владе Србије где су демонстранти узвикујући „Нема предаје“ и „Педери неће владати Србијом најавили да ће следећи протест бити 24. марта испред Скупштине Србије на годишњицу почетка НАТО бомбардовања државе Србије. А шта су још присутни о овој протестној шетњи узвикивали испред Владе Србије погледајте у видео-снимку:

18: 30 Патриотска шетња тренутно стиже испред Владе Србије, ускоро стижу нови снимци

Патриотска протестна шетња је стигла до Председништва Србије где су запаљене заставе такозване државе Косово, НАТО-а, импровизоване заставе ЕУ-а и СНС-а.18.21 Учесници протестне шетње, крећући се београдским улицама, од Председништва Србије до Владе Србије – узвикују: „Не дамо вам Косово“, „Русија, Србија, не треба нам Унија“, „Нато Дахије марш из Србије“, „Вучићу педеру издао си Косово“, „Косово је срце Србије“ и остале пароле у којима се исказује јасан став против бриселских преговора са албанским окупаторима на Косову, став за опстанак Косова у саставу Србије, за што ближе односе са Русијом и отклон према НАТО савезу. А како је изгледало паљење поменутих застава погледајте у видео-снимку:


17:45 Протестна шетња се наставља са Трга Републике
5 Тренутно на Тргу има готово хиљаду људи, а како људи и даље пристижу, могуће да их буде знатно више него у фебруару на патриотском концерту (на истом месту), због годишњице нелегалног проглашења независне државе Косово од стране албанских окупатора.

Учесници протеста сачекаће на Тргу православну литургију која се сваке суботе организује у Београду за спас ваљевске Грачанице, а коју је локална СНС и СПС власт у Ваљеву због нелегално подигнуте бране потопила прошле године. Учесници литургије и патриотског протеста ће се заједно помолити Богу и након тога ће протестна шетња да крене са Трга Републике.

У међувремену послушајте шта је у вези протестне шетње у име организатора рекао Дамњан Кнежевић, као и изјаву пензионисаног пуковника авијације Милорада Ђошића, председника Србског културног центра Ћирилица.


16:55 На Тргу Републике полако се окупљају српске патриоте са намером да крену у протестну шетњу до Председништва и Владе Србије. Тренутно је на тргу неколико стотина људи.

Новица Антић председник Војног синдиката о разлозима свог присуства на протестној шетњи:

https://srbin.info/2018/03/17/nema-preda...kod-hrama/

Сваки организатор части и сви присутни, за остало, сви знате ко сте, нека вам Господ суди
(17-03-2018 09:47 PM)Прст_у_ока_латиници Пише: [ -> ]НЕМА ПРЕДАЈЕ: Након Владе Србије протестна шетња за очување КиМ завршена код Храма
19:29 17.03.2018.

Протестна шетња уз повике српских патриота "Нема предаје", "Косово је срце Србије" и са паљењем застава тз. државе Косова, НАТО савеза и СНС странке испред Председништва Србије после задржавања код Владе Србије где је најављен нови протест за 24. март, завршен је код Храма Светог Саве. На протесту је било око 1000 људи. Цео извештај са видео-снимцима и фотографијама који су урађени на лицу места можете прочитати испод.

На Тргу Републике у Београду од 17:00 започела је протестна патриотска шетња против иностраних притисака и одређених кругова у Србији да се албанским окупаторима на Косову и Метохији дозволи чланство у међународним организацијама, пре свега УН. Шетња је организована и као знак сећања на српске жртве мартовског погрома 2004. године, које су организовале и спровеле нелегалне власти у Приштини.

Овај протестни скуп организовала је група младих људи, а њихову шетњу су подржали Војни синдикат Србије и Синдикат запослених полиције, као и низ познатих личности као што су Теша Тешановић, Михаило Меденица, Дејан Петар Златановић и други.

Према програму, протест започиње на Тргу Републике, наставља се централним београдским улицама, при чему ће се стати испред Председништва Србије и Владе Србије, где ће демонсранти запалити заставу такозване државе Косово, а затим ће се поворка упутити ка Храму Светог Саве где ће се уз молитву и паљење свећа завршити цео догађај.

Цео догађај можете уживо да пратите на порталу Србин.инфо где ће се преко нашег Твитер налога са лица места емитовати видео прилози.

УЖИВО ИЗ ЧАСА У ЧАС:

19:00 Протестни скуп који је данас одржан на београдским улицама и на коме је присуствовало око 1000 људи завршен је вечерас око 19:00 часова испред Храма Светог Саве. А шта је тада један од организатора ове протестне шетње рекао погледајте у видео-снимку:

18:50 Протестна шетња после Председништва Србије стигла је до Владе Србије где су демонстранти узвикујући „Нема предаје“ и „Педери неће владати Србијом најавили да ће следећи протест бити 24. марта испред Скупштине Србије на годишњицу почетка НАТО бомбардовања државе Србије. А шта су још присутни о овој протестној шетњи узвикивали испред Владе Србије погледајте у видео-снимку:

18: 30 Патриотска шетња тренутно стиже испред Владе Србије, ускоро стижу нови снимци

Патриотска протестна шетња је стигла до Председништва Србије где су запаљене заставе такозване државе Косово, НАТО-а, импровизоване заставе ЕУ-а и СНС-а.18.21 Учесници протестне шетње, крећући се београдским улицама, од Председништва Србије до Владе Србије – узвикују: „Не дамо вам Косово“, „Русија, Србија, не треба нам Унија“, „Нато Дахије марш из Србије“, „Вучићу педеру издао си Косово“, „Косово је срце Србије“ и остале пароле у којима се исказује јасан став против бриселских преговора са албанским окупаторима на Косову, став за опстанак Косова у саставу Србије, за што ближе односе са Русијом и отклон према НАТО савезу. А како је изгледало паљење поменутих застава погледајте у видео-снимку:


17:45 Протестна шетња се наставља са Трга Републике
5 Тренутно на Тргу има готово хиљаду људи, а како људи и даље пристижу, могуће да их буде знатно више него у фебруару на патриотском концерту (на истом месту), због годишњице нелегалног проглашења независне државе Косово од стране албанских окупатора.

Учесници протеста сачекаће на Тргу православну литургију која се сваке суботе организује у Београду за спас ваљевске Грачанице, а коју је локална СНС и СПС власт у Ваљеву због нелегално подигнуте бране потопила прошле године. Учесници литургије и патриотског протеста ће се заједно помолити Богу и након тога ће протестна шетња да крене са Трга Републике.

У међувремену послушајте шта је у вези протестне шетње у име организатора рекао Дамњан Кнежевић, као и изјаву пензионисаног пуковника авијације Милорада Ђошића, председника Србског културног центра Ћирилица.


16:55 На Тргу Републике полако се окупљају српске патриоте са намером да крену у протестну шетњу до Председништва и Владе Србије. Тренутно је на тргу неколико стотина људи.

Новица Антић председник Војног синдиката о разлозима свог присуства на протестној шетњи:

https://srbin.info/2018/03/17/nema-preda...kod-hrama/

Сваки организатор части и сви присутни, за остало, сви знате ко сте, нека вам Господ суди

Број Београђана на данашње митингу подржава резулате избора за Скупштину града. Што би амерички извештачи рекли "Београд је познат као либбералан град.". Тужан
Каква је улога Немачке у мартовском погрому Срба на КиМ 2004. године?
17. марта 2018. Србија Оставите коментар

Колико далеко су западни спонзори тероризма на Балкану били спремни да иду најбоље сведочи случај убиства новинара Асојшијетед Преса, енглеског држављана Керима Лотона у селу Кривек на македонско-косовској „граници“, крајем Марта 2001, кога су убили шиптарски терористи из „112-те муџахединске бригаде“, наоружани најмодернијим америчким наоружањем, уз учешће 17 америчких „војних саветника“, који су били у саставу те терористичке јединице, која је опкољена јаким македонским снагама безбедности очајнички покушавала да се пробије преко „границе“ назад на Косово.

Иронично, у косовско село Кривек, у коме је тада боравио енглески новинар Керим радећи „редован медијски прилог“ (детектив Келок верује да је и овај новинар, попут и већине других западних новинара у то време имао у улогу обавештајца- у овом случају за британски МИ16), је послата америчка војна јединица из састава КФОР-а да спречи овај продор шиптарских терориста назад на Косово, да би и сама дошла под минобацачку ватру, не само шиптарских терориста, већ и својих „колега“ америчких „војних саветника“. Приликом те баражне ватре убијен је новинар Керим и још два цивила, три америчка војника и десетине цивила су рањени.

НЕМАЧКА ВЛАДА „ДОЗВОЛИЛА“ МАРТОВСКИ ПОГРОМ 2004 НАД КОСОВСКИМ СРБИМА
Тада је ЦИА у садејству са америчком командом за специјална дејства на Балкану, у то гранично подручје послала ескадрилу војних хеликоптера са 80 паратрупера из састава 502-ог батаљона, да изврше „екстракцију“ шиптарских терориста и 17 америчких саветника, како би се права истина о овом инциденту и америчком обавештајно-диверзантском учешћу у истом прикрила. Овде је важно напоменути да је на челу ове тзв. „112-те муџахединске бригаде“ био озлоглашени командант ОВК и терориста Семадин Џезар, познатији као „Командант Хоџа“. С. Џезар је у то време био на платном списку ЦИА-е и немачког БНД-а, и био је асоциран са Ал Каидом (Осамом Бин Ладеном), и прошао је разне „тренинге“ у терористичким „муџахединским“ камповима у Афганистану и Чеченији, а све под спонзорством ЦИА-е.

Иначе, он је био један од главних организатора Мартовског погрома 2004, над српским цивилима на Косову. Непосредно пре почетка погрома над Србима, Џезар је био прислушкиван од стране немачког БНД-а (као двоструки агент коме „нису веровали“), те је на тај начин немачка тајна служба и немачка влада имала рана сазнања о планираном погрому над Србима, али није ништа учинила да их спречи. Ови подаци су дошли из извора самог БНД-а, да би непосредно после „мартовског погрома“ над Србима, били јавно обелодањени на немачкој ЗДФ телевизији..

Детаљи овог терористичког злочина у селу Кривек су својевремно такође објављени у америчком листу „Обичан Кливлендски Дилер“ 2004-те. Када је бивши амерички војни контрактор Тања Гаврилова, која је у време инцидента била у том селу у саставу регуларне јединице америчке војске из састава КФОР-а- која је спречавала тај „терористички продор“, фрустирана заташкавањем тог „инцидента“ од стране америчког војног врха и америчке владе, одлучила да о томе објави чланак у горњим америчким новинама и на тај начин јавно открије праву позадину тог инцидента.

У том чланку Т. Гаврилова је цитирала речи једног америчког генерала, НАТО команданта на Косову, који је резигнирано изјавио: „Како можемо да се окренемо против исте „групе“ којој смо званично овде дошли да помогнемо? Ми очигледно нисмо знали са киме имамо посла. Бомбардовали смо погрешну страну!“

ПОШИЉКА БРИТАНСКЕ ВЛАДЕ СА ФОРЕНЗИЧКИМ ДОКАЗИМА МИСТЕРИОЗНО НЕСТАЈЕ НА ПРИШТИНСКОМ АЕРOДРОМУ
Но прави заплет овде настаје, када господин Келок, у улози шефа специјалног истражног одељења УН полиције, преузима истрагу о овом инциденту да би чак и пре почетка истраге био суочен са завером „колосалних размера“. У овом инциденту, након што је у Приштину допремљено тело убијеног британског новинара Керима (остале цивилне жртве су локално сахрањене), било је кључно извршити аутопсију и установити „порекло минобацачких гелера“ којима је Керим био усмрћен и чији сегменти су тада били присутни у његовом телу.

То је било важно за детектива Келока, јер би се тако установило да је британски новинар био усмрћен америчким оружјем од стране ОВК терориста, а не од стране македонских снага безбедности, како је то тврђено од стране ОВК и „неких западних извора“. Из тог разлога је господин Келок захтевао да се његов „пост-мортем“ увиђај обави на приштинској судској медицини. Томе су се супротставиле британске власти, које су биле „убеђене“ да ће на Косову током тог увиђаја доћи до „заташкавања“ и уништења форензичких доказа (што ми сви иначе знамо да је била редовна пракса када су у питању били злочини према Србима).

Истовремено су американци захтевали такође аутопсију, али на некој „другој локацији“ (претпостављам у Бондстилу, тако да могу да исфабрикују доказе како им одговара). На крају је УН судија у Приштини одлучио да аутопсија не мора да се изврши уопште на Косову, да би одмах након те његове одлуке, у највећој тајности на приштински аеородром био послат енглески војни авион, у кога је транспортовано тело новинара Керима у специјалном ковчегу који је био „запечаћен“ више пута (према детективу Келоку) и хитно пребачен у Велику Британију, где је евентуално извршена аутопсија.

Господин Келок потом наводи да је након његовог захтева британској влади да му доставе налазе аутопсије, из Лондона послата специјална пошиљка, којој се по доласку на приштински аеродром мистериозно изгубио сваки траг. Као што овде видимо, завера је у свом „финишу“ попримила размере Хичкоковског трилера, и била је само један од кључних фактора који су утицали да господин Келок изађе у јавност са свим овим детаљима „западне завере“ и удруженог злочиначког подухвата у спрези са шиптарским терористима.

Овде сам сматрао за сходно да документујем у детаље ова два драстична случаја, где је, очигледно уз криминално саучешће водећих западних сила, обезбеђено да шиптарски терористи прођу некажњено. Наравно, то је све само врх „леденог брега“, који се сада полако помаља пред нашим очима из мрачних дубина косовског терористичког театра. Убеђен сам да ће након прелиминарног извештаја Д. Мартија о монструозним злочинима над Србима, право клупко, не само шиптарске завере, већ и „оне“ њихових западних спонзора, почети да одмотава, и да ће и неке друге главе (а не само српске) почети „да се котрљају“.

Пише: Миодраг Новаковић

Извор: Фејсбук репортер
Шиптарске и хрватске фирме масовно купују државну земљу у Србији!
18. марта 2018. Србија Оставите коментар

На крајњем северу Републике Србије хрватске корпорације и тајкуни купују наше државно земљиште, док на југоистоку то чине агенти албанских нарко-мафијаша. Да би то било лакше и јефтиније по купце, српске власти су измислиле како не постоје више Регистри државне имовине, а како су катастарске књиге земљишта у Бачкој непотпуни и непрецизни, због чега, наводно, морају да се користе изводи из Хрватске на основу којих су и начињени наши, наводно непрецизни, регистри.Како сада изгледа, једног дана ће хрватска државна администрација овако стечене области удружити у једну економску зону којом ће газдовати „Монсанто“, док ће Албанци по већ опробаном рецепту, тражити и добити независност за територију коју сада за њих купују домаћи издајници.

У ондашњој скупштини Државне заједнице Србије и Црне Горе, 2004. године, посланик Стеван Кесејић поставио је посланичко питање тадашњем министру спољних послова Вуку Драшковићу: „…Да ли се министар Драшковић договорио са председником Хрватске, Стипом Месићем или са надлежнима, са хрватским званичницима, око територија, односно оних претензија хрватских званичника који су до пре неколико година заговарали подунавску регију, или су то радили нешто мимо овог парламента, договорили се, диловали?“ Одговор на то питање никада није добио.

Радило се о низу споразума, од којих су неки и данас скривени од очију јавности, о сарадњи у вези катастарских књига. Управо у то време највиши званичници Државне заједнице почињу да тврде како Србија не располаже тачним катастарским подацима о земљишту на територији Севернобачког округа, а да Државна заједница нема Регистре државне имовине. Кесејић их, међутим, демантује.

Он је својевремено био заменик савезног министра за спољну трговину и тврди како су до 2004, а могуће и касније, поменути регистри били у савезној Дирекцији за управљање државном имовином. Осим тога, непосредно пред НАТО агресију они су додатно микрофилмовани и склоњени на две одвојене локације.

Разлог због којих се јавност обмањује како су катастарске књиге некомплетне, због чега морају да се користе катастарски изводи из Хрватске, налази се у чињеници да управо тада хрватски тајкуни почињу масовно да откупљују, а касније да отимају земљиште по Војводини. Наиме, у времену дивље приватизације хрватска предузећа су преко посредника, а у неким случајевима и директно, куповала фирме по Србији које су имале много земљишта у Војводини. Од 2008. године све су мање куповала, а све више отимала земљиште, због чега је властима било потребно да се од овдашње јавности склоне прави подаци о имовини којом се трговало и то тако што су катастарске информације наводно добијане из Хрватске.

Осим тога, манипулисало се и имовином у државном власништву, због чега је проширена лаж како нема регистара те имовине.

Иако су у то време и на републичком, као и на покрајинском нивоу на власти биле демократе, доста се трговало и са локалним самоуправама на чијем су челу били радикали, а главни организатори су била браћа Вучић: Александар и Андреј. О свему овоме је својевремено сведочио управо Кесејић.

Да би се боље разумело о чему се овде заправо ради, треба се вратити 370 година назад у историју, до Вестфалског мира закљученог октобра 1648. године, којим је окончан Тридесетогодишњи рат. Принципи на којима је заснован овај мировни споразум су све време у употреби, а данас су коришћени више него икада, што нам показује случај самопрокламоване државе Косово.

Један од тада постављених принципа гласи: Цуиус регио, иллиус религио (Чија је земља, његова је и вера) и одређивао је да локални кнез, владар одређене територије, по себи и својој верској припадности опредељује вероисповест свих становника своје државе. Пренето на данашње прилике, показује случај Косова и Метохије, становници једне области (будући да се у модерном праву као носилац суверенитета сматра народ, а не владар) одређују у којој држави ће живети.

Хрвата у Србији нема довољно да би могли насељавањем на неку територију да одређују њен статус. Међутим, куповином великих парцела које се међусобно граниче, хрватски тајкуни желе да створе посебну економску област која ће временом да се преда „Монсанту“ у оквиру његовог плана стварања посебне славонско-војвођанске регије на којој ће се производити генетски модификована храна. Новинар Домагој Маргетић је више пута писао о овоме.

Албанци, бар како тврде, немају проблеме са прираштајем, а ни земљиште не купују да би производили ГМ храну, већ да би се на њему населили и у перспективи створили услове за отцепљење по принципима Вестфалског мира. То им је већ једном пошло за руком са српском покрајином Косовом и Метохијом, томе се надају и у западној Македонији, а сада би да присвоје и територије од северо-источне границе самопрокламоване државе Косово, преко Јанкове Клисуре, све до Ниша. Управо тим правцем требало би да иде траса аутопута Ниш-Тирана чију изградњу форсира председник Србије Александар Вучић.

Као партијски функционер прво радикала, а затим напредњака он је помагао да у војвођанским општинама у којима су његови људи на власти хрватски тајкуни јефтино дођу до хиљада хектара земљишта, а данас, као председник Републике активно помаже албанске иредентисте да се лакше повежу најмодернијим ауто-путем. Албанци већ дуже времена земљиште у Централној Србији не купују директно, већ преко посредника. Тако је и лакше, а и мање упадљиво.

Један од таквих посредника је и директор Високе пословне школе струковних студија у Блацу Љубиша Милачић који је и сам пореклом са Космета. Његов рођени брат је Срећко Милачић, ректор Приштинског универзитета измештеног у Косовску Митровицу.

Љубиша је 2016. у фокус интересовања појединих медија доспео због тога што су га запослени оптужили за урушавање угледа школе и мобинг. Ове оптужбе су остале непроцесуиране, јер директор има јаку залеђину код напредњака, а још јачу у Социјалистичкој партији Србије. Иако се већ довољно обогатио продајући испите и дипломе платежно способним неспособњаковићима, Љубиша Милачић последње две године развија још један уносан бизнис – куповину земљишта у Топличком округу за рачун богатих албанских нарко-босова.

Овај његов додатни извор зараде би, могуће, остао неоткривен још неко време да у очи нису упале три заједничке особине које прате све ове послове. Прво је то што је земљиште велике површине (не мање од пет хектара), затим да су парцеле физички одвојене једна од друге (значи није у плану стварање великог пољопривредног добра) и треће је позната особина албанских сепаратиста да не питају за цену.

У Топличком крају је до почетка рада Милачића ар пољопривредног земљишта вредео највише 30 евра, односно хектар је износио до 3.000 евра. У последње две године цене су буквално експлодирале и хектар тешко може да се нађе за испод 5.000 евра, колико Љубиша Милачић у старту нуди власнику.

Одакле овом човеку толике паре, будући да је већ сада власник стотињак хектара и наставља да купује? Од Албанаца, тврде упућени. Изгледа како само он и Александар Вучић знају тачну руту којом ће ићи будући ауто-пут Ниш – Тирана, јер Милачић земљу купује по неком само њему знаном плану пратећи ову саобраћајницу која ће једног дана повезивати, осим Тетова, преостале три албанске престонице: Тирану, Приштину и Ниш.

Снажну подршку у свом деловању Милачић има од председника општине Блаце Зорана Јозића, који је и студент економије на Приштинском универзитету где је ректор Срећко Милачић. Јозић је, такође, власник пољопривредног имања које је купио по Милачићевом савету управо на једној од локација за коју су заинтересовани Албанци, док је његов син власник једне земљорадничке задруге у том крају познате по томе што ништа друго не производи осим фактура за државне дотације. Задруга је до сада инкасирала десетине милиона динара из републичког буџета. Пошто му је отац председник општине, Јозић јуниор има и приватно предузеће које има ексклузивно загарантовано право да једино добија највредније јавне радове. Ове године је оно ангажовано и за чишћење снега на територији општине Блаце.

Биће несхватљиво здравом разуму кад се једног дана сазна шта је Јозић за своје албанске менторе отео од државног земљишта. Али, то тек кад падне Вучићев режим и кад се на светлост дана изнесу Регистри државне имовине које је помињао Кесејић, а за које се тврди да су нестали услед бомбардовања, али годинама пошто је окончана НАТО агресија?!

Актом мира до вечних немира

Вестфалски мир је низ мировних споразума којима је 1648. окончан Тридесетогодишњи рат, чија је централна тема било управо питање како у то време преко 300 немачких државица може да одреди своју верску припадност између католицизма и лутеранства. Принцип „чија је земља, тога је и вера“ омогућио је сваком немачком кнезу да своје поданике примора да пређу у ону веру којој и он сам припада и искључили су могућност да на то утиче владар Светог римског царства немачке нације. Идентичан принцип, по коме носилац суверенитета (у модерном праву то је народ) одлучује о томе у којој ће држави и под којим условима живети, искоришћен је као правно покриће за отимање Космета од Србије.

У време завршних преговора о испуњењу ултиматума који је НАТО поставио пред Србију, Хавијер Солана је 1998. на симпозијуму поводом 370 година потписивања Вестфалског мира, рекао да „вестфалски систем има своје границе. Принцип суверенитета, на коме се заснива произвео је базу за ривалства уместо савеза држава, искључења уместо интеграције“.

Тадашњи злогласни министар спољних послова Немачке и главни заговорник бесомучног бомбардовања Србије, Јошка Фишер, 2000. године је изјавио: „Кључни концепт Европе након 1945. године био је и још увек је одбијање принципа равнотеже снаге и хегемонистичких амбиција индивидуалних држава, што се појавило након вестфалског мира 1648. године. То одбијање је узело облик мешања виталних интереса и трансфер суверених права држава нација на наднационалне европске институције“.

Дакле, Вестфалски мир који гарантује самоопредељење носиоцу суверенитета је превазиђен зарад евро-атлантских интеграција, али је још увек на снази када су у питању интеграције које не одговарају НАТО пакту или Европској Унији.

Игор Милановић / Магазин Таблоид
ЦРНА ГОРА: Покреће се иницијатива о поништењу признања Косова

Српски национални савет (СНС) Црне Горе покренуће иницијативу да Влада Црне Горе поништи одлуку о признању такозване независне државе Косово и да се грађани на референдуму изјасне о овом питању, изјавио је председник СНС Момчило Вуксановић.

Како је пренео „Блиц“, Вуксановић је рекао да СНС то чини подстакнут, пре свега, већинском вољом грађана Црне Горе, која је потврђена и недавном недвосмисленом изјавом црногорског премијера да је Влада изнудила признање такозване независне државе Косово противно вољи 85 одсто становништва Црне Горе.

Вуксановић сматра да нема бољег доказа да је та одлука нелегитимна, без упоришта у вољи становништва, насилна и вођена сасвим појединачним и недржавним интересима.

Председник СНС сматра да су вишеструки политички разлози за поништење признања такозване независне државе Косово.

Признање је оптеретило односе Црне Горе са Србијом и учинило црногорску политику крајње противном Србији, што до сада никад није био случај, па би опозив био погодан да се односи између Црне Горе и Србије поставе на здраве основе, истакао је Вуксановић.

Он је рекао и да чињеница да поједине државе у свету повлаче признања Косова обавезује црногорску владу да у складу са таквим политичким опредељењем и наведеним разлозима буде и сама део те иницијативе.

Као још један важан разлог, Вуксановић истиче одлуку косовског парламента да не прихвати демаркацију границе, што је, како је оценио, озбиљна претња територијалном интегритету државе Црне Горе.

СНС ће, како је Вуксановић рекао, у најкраћем року усагласити редослед активности како би у складу са Уставом Црне Горе испунио услове за расписивање државног референдума.

То је могуће ако иницијативу подржи најмање 25 посланика или најмање 10 одсто грађана који имају бирачко право, додао је он, пренео је „Блиц“.

ВУЧИЋ потврдио писање СРБИН ИНФО: Биће РЕФЕРЕНДУМА о Косову

Председник Србије Александар Вучић најавио је да ће о решавању проблема Косова и Метохије одлучивати народ на референдуму, јер то захтева и свака промена Устава.

По нашим сазнањима, Вучић би референдум могао да распише 23. априла (истог датума је одржан велики референдум 1998. године), а више о томе можете прочитати испод доле:

На референдуму ће кључно бити питање и зато удружење „Устани за Косово“ тражи да се оно буде недвосмислено и да народ Србије може јасно да искаже свој став о томе да ли би Србија због европских интеграција требало да се одрекне Космета и да лажној албанској држави дозволи чланство у УН. Више о томе можете прочитати овде:

Вучић је поновио да ће у априлу изаћи са предлогом решења за Косово и Метохију, као што увек, каже, остаје при свему што је говорио, али и да ће увек за себе задржати могућност да због специфичности спољнополитичке ситуације нешто убрза или успори.

Одговарајући на питања да ли ће бити референдума по том питању, Вучић је рекао да било каква промена Устава то изискује и да ће народ одлучивати о свему.

– И нећу бити незадовољан ако будем морао да одем и да се склоним, јер моје је да урадим оно што мислим да је најбоље за Србију, а не да мислим о томе како ћу народу да се додворавам – рекао је Вучић. – Ако Приштина не буде хтела компромис, решења за КиМ неће бити и тачка.

Управо се на Вучићевом ставу о компромису по сваку цену са Албанцима крије замка за Србију, па су захтеви за референдумом са јасним питањем више него оправдани.

ПОТКУПЉУЈУ СРПСКЕ МЛАДИЋЕ

Вучић је позвао Србе са КиМ да не учествују у формирању такозване војске Косова. Он је јавност обавестио да власти у Приштини иду по српским срединама и поткупљују српске младиће да би ишли у њихову војску.

Они нама не иду само на југ, иду и на север да нам поткупљују младиће. Кажу – ево толико и толико кеша, буди део војске – рекао је Вучић.

Додао је да није желео да реагује на опаску америчког званичника Веса Мичела да косовска војска, у којој ће бити Срби, неће бити претња Србији.

– Стварно? На територији Србије формирате туђу војску, у коју ћете да укључите и Србе. Шта, као у време Аустроугарске и Турске, да се бијемо Срби против Срба? – запитао је Вучић, преносе „Новости“

Велеиздајник тајно преговара са Тачијем у Паризу, приватно отишао за Њујорк
18. марта 2018. Србија Оставите коментар

Председник Србије Александар Вучић данас борави у Њујорку, потврдио је Потпредседник Српске напредне странке Миленко Јованов и додао да ће Вучић о својим активностима обавестити грађане Србије одмах по повратку из Њујорка и Брисела.

Јованов је у писаној изјави навео да ће Вучић као и увек, о свим својим активностима и о свему што ради, а у складу са Уставом, обавестити грађане Србије одмах по повратку из Њујорка и Брисела.

Он је тиме одговорио на изјаву председника Народне странке Вука Јеремића да Вучић тајним преговорима с косовским лидерима Хашимом Тачијем и Рамушом Харадинајем „неспретно покушава да доскочи међународној заједници“ и „купи додатно време за себе и своје коалиционе партнере“ у Приштини, те да се у уторак састао у Паризу на тајној вечери са Тачијем, а да је у недељу одлетео приватно у Њујорк, о чему јавност у Србији није обавештена.

Јованов је Јеремића назвао „детективом“ и навео да „заслужује“ све честитке јер је видео Вучића у препуном авиону Ер Србије, а који се сликао са најмање 50 путника.

Бета

Кад опстанак Заједнице општина у оквиру „Косова“ постане важнији од опстанка КиМ у Србији
18. марта 2018. Србија Оставите коментар

Према Вучићу, наш највећи државни интерес и најважније национално питање за Србију јесте формирање такозване Заједнице општина на северу Косова- а не очување наше државне колевке- Косова и Метохије (у оквиру уставног поретка земље), чији губитак ових дана треба да се одигра уз „саучешниство народа“, на монтираном и манипулисаном референдуму.

Ако се такав сценарио којим злом одигра до краја, онда ће до тог губитка доћи све заједно са фантомском Заједницом општина (која ионако неће имати никакву извршну власт и у стварности ће бити сведена на ниво једне проширене месне заједнице)– јер та Заједница општина ће према споразумима које су Вучић и Дачић потписали у Бриселу, бити неотуђиви део илегалне шиптарске државе.

Само будала може да поверује да тај референдум неће имати исход сличан онима на недавним парламентарним и локалним изборима- односно да тај исход неће бити намештен, и по вољи Вучића (и његових бриселских налогодаваца), што ће му потом обезбедити додатни (квази)легитимитет за комадање Србије.

Све ово онда упућује на једини могући закључак- да ће та фантомска Заједница општина на крају крајева (након још једне инсцениране мелодраме са Вучићем у главној улози) бити формирана без икаквих тензија између чланова „црне бриселске тројке“, док ће за нашу (бар ону већинску- фарматизовану) јавност то постати веома гледана, и то без даха, „Шекспирска трагедија“ (односно ТВ сапунска опера) са срећним исходом.

Да додатно појаснимо чему сва та мелодраматична фарса која се ових дана одиграва пред нашим очима, на строго контролисаним националним фреквенцијама?
Па управо зато- да би се грађани превели жедни преко воде, односно да се све то на крају прикаже „неверним томама“ као победа нашег националног (државног) интереса над „силама зла“, и као доказ великог генија нашег Вође.

Када нам строго контролисани државни ТВ канали, уз звуке фанфара објаве, како је наш Вођа, који спава само два сата дневно (и тада само на једно око) јер остатак времена бди над нацијом, успео да „сачува“ Заједницу општина, док ће као секундарну вест да објаве (без икакве помпе), како смо за узврат ипак морали да „дамо Тачију, ону чувену Дачићеву столицу, у УН“- односно да избацимо КиМ из нашег устава, јер на крају крајева народ је својим изласком на референдум тако „одлучио“- на улицама ће настати (режирано) славље, са изливима оданости Вођи…

…Док у стварности, таква наводно крвава и беспоштедна борба за „Проширену месну заједицу“ на северу КиМ у реалности представља само један стари и отрцани џепарошки трик- током кога један сецикеса жртву намерно физички ангажује, док му други неосетно вади новчаник или скида скупоцени сат са руке.

Другим речима, док се наш фарматизвани народ буде психофизички трауматизовао око Вођине очајничке борбе „на живот и смрт“ за опстанак „Проширене месне заједнице“, која ће се одигравати (наравно) у виду телевизоване сапунске опере на нашим великим и малим екранима- тај исти народ неће ни да примети, да је у том „политичко-џепарошком процесу“ остао и обезгаћен и са испражњеним кесама- односно и обездржављен и национално понижен…

Миодраг Новаковић

Фејсбук репортер

Соња Лихт објаснила опозицији да поводом Косова не треба да буде против власти
14:01 18.03.2018. коментараШтампај
ОНА ДОБРО ЗНА ШТА БИ ЗАПАД ВОЛЕО У СРБИЈИ И ЗНА ШТА И ЗАШТО ГОВОРИ


Иако посета помоћника државног секретара САД Веса Мичела није била судбинска за Косово, она је, по мишљењу Соње Лихт, само један од сигнала да се Србија вратила на дневни ред и на радар САД
Душан ЈАЊИЋ: Вучић је био припремљен да са својим сарадницима прослави Стратегију проширења ЕУ на Балкан, док Вук Јеремић и Борко Стефановић, не да се нису чули, него је оно што су рекли било на ивици антиевропског и на ивици покушаја да буду већи Вучићи од Вучића
ОПОЗИЦИЈА не може и не би требало да се бори с влашћу на плану Косова, изјавила је председница Београдског фонда за политичку изузетност Соња Лихт.

Директор Форума за етничке односе Душан Јањић, с друге стране, сматра да либерални део опозиције није искористио шансу да баш на питању Косова ојача своју проевропску оријентацију и присутност.

Иако посета помоћника државног секретара САД Веса Мичела није била судбинска за Косово, она је, по мишљењу Соње Лихт, само један од сигнала да се Србија вратила на дневни ред и на радар САД.

Као саговорница новинарке Тамаре Скрозза, у оквиру серијала Квака 23, Лихт је ФоНету рекла да смо се „ми, нажалост опет нашли на геополитичкој мапи разних сила“.

Према њеној оцени, „малтене све велике силе у овом тренутку имају једну врсту интересовања за овај наш део света“. Током Мичеловог боравка у Србији, нико званично није видео најављивани план у четири тачке за Косово, али је Душан Јањић уверен да САД и Русија непосредно имају највећу моћ када је у питању Косово.

„Европска унија (ЕУ) има веома утицајну и значајну позицију, али је она посредник или фацилитатор у тим разговорима“, објаснио је Јањић у разговору за ФоНет. Учествујући у серијалу Квака 23, он је напоменуо да „Европа има највише да исплати и да добије нормализацијом односа, али је тренутно у кризи, па ми испред ЕУ овде препознајемо само Немачку“.

Захваљујући чињеници да се Мичел састао с лидерима опозиције, узаврела је опозициона сцена, што је, како сматра Соња Лихт, неоправдано „јер опозиција не може и не би требало да се с влашћу бори на плану Косова“.

Иако су парцијални интереси у политици увек легитимни, истиче Лихт, њих не би требало да буде када је реч о кључним темама и питањима егзистенције целе једне државе и целог региона.

Према њеном ставу, будући однос Србије и Косова, као и односи у региону, спадају у теме које превазилазе партијске, идеолошке и парцијалне интересе, већ би у вези с њима требало да се траже „заједнички одговори“.

Мишљење Јањића сасвим је другачије, јер он сматра да „либерално демократски део опозиције није препознао Косово“, као што га до 1997-98. није препознавала ни Демократска странка (ДС).

По њему, опозиција није искористила прилику да освежи своје продемократско заклињање око Косова и да ојача своју проевропску присутност.

То је, према објашњењу Јањића, искористио председник Србије Александар Вучић и управо на тој „њиховој слабости“ добио огроман број бирача у Београду.

Вучић је био припремљен да са својим сарадницима прослави Стратегију проширења ЕУ на Балкан, илустровао је Јањић, док Вук Јеремић и Борко Стефановић, „не да се нису чули, него је оно што су рекли било на ивици антиевропског и на ивици покушаја да буду већи Вучићи од Вучића“.

Косово је опет, а на то указују и саговорници ФоНета, тема која се поново политички капитализује, уз подршку великих сила.

(Фонет)
Јеремић: Вучић је у уторак био у Паризу на тајној вечери са Хашимом Тачијем
16:33 18.03.2018. коментараШтампај
ПРЕДСЕДНИК НРОДНЕ СТРАНКЕ ТВРДИ И ДА ЈЕ ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ ТАЈНО ОТПУТОВАО У ЊУЈОРК


ЈЕРЕМИЋ: И са Харадинајем такође преговара преко блиског посредника из свог окружења... Вучић је предложио Западу "генијалну идеју" размене југа Србије за север Косова, али је одбијен, јер је одавно обећао потписивање свеобухватног споразума Београда и Приштине који би Косову омогућио пријем у УН. "Рекли су му: 'Не може, обећао си потпис и сада га дај'
ПРЕДСЕДНИК Народне странке Вук Јеремић изјавио је да председник Србије Александар Вучић тајним преговорима с косовским лидерима Хашимом Тачијем и Рамушом Харадинајем "неспретно покушава да доскочи међународној заједници" и "купи додатно време за себе и своје коалиционе партнере" у Приштини.

"Као рок за решење косовског питања помиње се почетак лета, и Вучићу је сада потребно било шта што би могао да искористи као 'смоквин лист'. Вучић је у уторак био у Паризу на тајној вечери с Хашимом Тачијем, а у недељу је приватно отпутовао у Њујорк, о чему јавност у Србији није обавештена. С Харадинајем такође преговара преко блиског посредника из свог окружења", рекао је Јеремић сарајевској телевизији "Фејс" (Фаце), преноси Народна странка.

Јеремић који је бивши министар спољних послова Србије, рекао је да је Вучић предложио Западу "генијалну идеју" размене југа Србије за север Косова, али је одбијен, јер је одавно обећао потписивање свеобухватног споразума Београда и Приштине који би Косову омогућио пријем у УН.

"Рекли су му: 'Не може, обећао си потпис и сада га дај'. Дотерало је цара до дувара – Запад тражи од Вучића да испуни обећање које је дао још 2012. године, приликом доласка на власт, да ће завршити косовски проблем на начин који претходна власт није била спремна да уради", рекао је Јеремић.

Он је казао да су Вучић, Тачи и Харадинај "људи исте феле, с тоном путера на глави", којима је заједнички интерес одлагање решења за Косово.

"Али када би решили питање Косова, више не би били потребни Западу и боје се да врло брзо након тога не би више били на слободи. Медјународној заједници у овом тренутку одговарају уцењени људи са костурима у орману, попут Тачија, Вучића и Харадинаја", рекао је Јеремић.

Он је навео да у таквим околностима Вучић грозничаво тражи да добије "било шта" за потписивање свеобухватног споразума, јер је шест година "трговао српским интересима на Косову како би учврстио своју бруталну диктаторску власт" и испуњавао апсолутно све што је од њега тражено, без условљавања да и албанска страна спроведе договорено.

Јеремић је рекао да су Србија и Босна и Херцеговина неповратно упућене једна на другу и да стога треба да се помажу, али не на деструктиван начин на који се контроверзним изјавама и заоштравањем националних односа међусобно помажу Вучић и председник Председништва БиХ Бакир Изетбеговић.

"Они су поистоветили државни и лични интерес, а то је да остану на власти даље од тога не гледају. Морамо се дозвати памети и обновити демократију, како не би као регион постали камп за збрињавање избеглица са Блиског истока, што је идеја неких међународних кругова", закључио је Јеремић.

(Бета)

Лучић
https://www.youtube.com/watch?v=WLel7ya4dqU
ШИПТАРСКИ ТЕРОРИСТА У БЕОГРАДУ: Састанак са Скотом и тужитељком
17:57 19.03.2018. 1 коментар
Дели на Вајберу
Иљир Битићи, чија су тројица браће, Иљи, Агрон и Мехмет, убијени 1999. године у Србији, састао се у Београду са амбасародом САД Кајлом Скотом.

Заједно са америчким амбасадором, Битићи је потом разговарао и са тужитељком за ратне злочине Снежаном Јовановић о напретку истраге о убиству његове браће.Сутра треба да се састане и са министарком правде Нелом Кубуровић, потврдио је Илир Битићи за Тањуг.

Мехмет, Агрон и Иљи Битићи су амерички држављани албанског порекла, који су се током сукоба на Косову и Метохији придружили Атлантској бригади Ослободилачке војске Косова (ОВК).

Сумња се да их је убила српска полиција, а њихови посмртни остаци нађени су 2001. године при ексхумацији из масовне гробнице у Петровом Селу, недалеко од наставног центра за обуку антитерористицких јединица МУП Србије.

За њихово убиство није нико оптужен, а двојица полицајаца којима се судило због оптужби за противправно лишење слободе браће Битићи правоснажно су ослобођени 2013. године.

Амбасада САД је више пута тражила да се тај случај расветли наводећи као један од највиших приоритета у билатералним односима Србије и САД.

Извор: tanjugКАКО БЕОГРАД ДА СПРЕЧИ КАТАСТРОФУ коју Албанци увелико иза сцене припремају
17:37 19.03.2018. Нема коментара
Дели на Вајберу
Приштина већ неко време у тишини врбује младе Србе из најсиромашнијих слојева плаћајући им повеће суме новца да се прикључе КБС, а уколико они то одбију, следи застрашивање. Србија само може да упозори сународнике да уласком у Војску Косова улазе у војску Велике Албаније, која на нишану има прво Србију.

Приштина не бира средства како да дође до свог циља, а ове године је циљ формирање Оружаних снага Косова. Да би то остварили, потребно им је да у својим редовима имају минимално десет одсто највеће мањинске заједнице у својим редовима.

На то је упозорио пре неки дан и сâм председник Србије Александар Вучић који је замолио младе Србе са Косова да не приступају КБС. Већина Срба који пристану да буду део КБС, или су приштински плаћеници или су уцењени.

Како ово може да се спречи?

Доктор политичких наука Јелена Вукоичић подсећа да држава Србија може мало тога сама да учини, осим да преко својих локалних заједница на Косову и Метохији апелује и анимира наше становништво како би их упозорили шта је последица таквог потеза.

„Ситуација је дефинитивно компликована. Ако на то додамо чињеницу да велики број наших људи, посебно у енклавама, јако тешко живи, то ствара ситуацију у којој је тешко спречити овакве појаве“, напомиње она.

Држава Србија, додаје наша саговорница, мора преко својих локалних власти, у којима има значајан утицај, да апелује на наше, посебно млађе становништво и да им објасни о чему се ту заправо ради.

„Србија има значајан утицај у финансијском смислу, јер велика већина Срба на КиМ прима плате из централне Србије. Широк круг људи, који има и те каквог утицаја на наше људе на Космету, ради углавном у државним институцијама Србије и Београд може да искористи те своје ресурсе да утиче и да спречи једну овакву катастрофу у најави.“

Сви ми знамо, додаје наша саговорница, шта би значило формирање војске Косова и да би то била војска Велике Албаније, чији би примарни циљ свакако био непријатељски однос према Србији.

„То би за нас био огроман проблем у будућности. Нажалост, овде су Србији делимично завезане руке, али сви морају да се анимирају, посебно српски званичници на Космету и да спрече да приштинске власти да скупе довољан број очајних људи који су због новца спремни да ураде овако нешто. Њихов задатак је да објасне том обичном човеку у српској енклави на Космету, који можда не схвата, шта такав његов потез значи за сопствену будућност и будућност своје деце. Због овога би требало да се анимира цела држава Србија и сви медији“, каже наша саговорница.

Приштина већ неко време у тишини врбује младе Србе из најсиромашнијих слојева, плаћајући им повеће суме новца да се прикључе КБС, а уколико они то одбију, следи застрашивање. И прете да ће им се чланови фамилије наћи на албанским потерницама као оптужени за ратне злочине, или да ће им одузети имовину.

У таквим околностима је само прошле године у КБС приступио 61 Србин, што је на албанској државној телевизији приказано као доказ да српска заједница са Косова и Метохије „прихвата државу Косово“, и њену војску.

Већ смо поменули да је КБС потребно да досегне десет одсто мањине у својим редовима, јер би на тај начин Тачи добио простор да захтева хитну трансформацију те формације у Оружане снаге Косова, са образложењем да су „Срби, грађани са Косова, прихватили ’војску Косова‘“.У таквој позицији, коју у Приштини називају „прихватање реалности стања на терену“, четири српска гласа, колико им иначе треба да би им прошао закон о трансформацији КБС у Оружане снаге Косова, у овом случају не би била ни потребна, јер би се гласао простом већином.

Тачију је битно да међународној заједници докаже да је та будућа војска Косова мултиетничка, а ако Приштина успе у својим намерама, имаће озбиљно опремљену војску обучену за рад са најсавременијим наоружањем.

Извор: sputnik

СТАМАТОВИЋ: Вучић српску „белу кугу“ користи да би оправдао издају Косова!
15:00 19.03.2018. 13 коментара
Дели на Вајберу
Изјава Милана Стаматовића, председника Иницијативног одбора Здравe Србијe (ЗС), поводом саопштења првог човека напредњака, Александра Вучића, да због пада наталитета Србији, у наредних пар деценија, прети изумирање српског народа.

– „Бела куга“ и демографско одумирање Србије и српског народа није никаква „нова рупа на саксији“, како нам је то „ексклузивно“ саопштио Александар Вучић, већ реалност са којом се суочавамо деценијама, пораз државне и националне популационе, али и економске политике субвенционисања тзв. страних инвестиција, у којој, уместо да та средства преусмеравамо ка јачању домаће производње, пољопривреде, малих и средњих предузећа, како би људи остали да живе у Србији, имали сигуран посао и заснивали породице у својој земљи, напредњачки режим крчми државну имовину и природне ресурсе, пљачка народа, финансирајући поједине сумњиве инвеститоре и пројекте, а све то представља као снажан привредни раст и смањење незапослености – изјавио је Милан Стаматовић, први човек Иницијативног одбора Здраве Србије (ЗС) и председник општине Чајетина.


Он је упозорио народ Србије и да Вучић „белу кугу“ и „српски популациони пораз од Албанаца“ злоупотребљава да би индоктринирао грађане за своју капитулантску политику по којој нам нема спаса ако се не одрекнемо окупираног Косова и Метохије!

– Општина Чајетина већ дуго спроводи позитивну популациону политику, због чега се сврстава међу пет локалних самоуправа у Србији које, из године у годину, све више новца у буџету опредељује за подстицај наталитета, што је најбољи начин да се оздрави и подмлади једна заједница – истиче Стаматовић, подсећајући да, ове године у Чајетини, родитељски додатак за прворођено дете износи 75.000 динара, за другорођено 100.000 динара, за трећерођено и свако наредно рођено дете 150.000 динара, као и да је за 2018, из општинске касе предвиђено 73,5 милиона динара за целокупну социјалну заштиту, од чега је значајна сума намењена за родитељске додатке и трошкове вантелесне оплодње.

Извор: Србин.инфо

Па није само вучић него и цео твз СРПСКИ СТРАНИ МЕДИЈЕ што су сви осећали да главна вест је била Бела Куга уместо годишњица шиптарских зло против Срба.

А занимљиво да одавно стојих видео од Беле Куга на Српским Земљама, али нико жив је осећео да је то нека главна вест.

Вероватно крађе бебе, у неким медијама је покренило корелантне вести, али ипак то не објашњава зашто је годишница била тотално игнорисана!
https://www.youtube.com/watch?v=wbTw_9octEc

А бруслски споразум није био кршење устав?
(19-03-2018 08:20 PM)Прст_у_ока_латиници Пише: [ -> ]https://www.youtube.com/watch?v=wbTw_9octEc

А бруслски споразум није био кршење устав?

Не јер Вучић наредиол Уставном суду да се не изјашава о "Бриселском споразуму". Бесан

http://www.politika.rs/scc/clanak/313471...-sporazumu
Не јер Вучић наредиол Уставном суду да се не изјашава о "Бриселском споразуму". Бесан

http://www.politika.rs/scc/clanak/313471...-sporazumu

Па тома само потвђује колико су вам државни институтет лажне, неправне, корупиране.......нико а баш нико је над законе државе, то и укљућује и преседник.


AMERIKANCI RAZOTKRILI VUČIĆA: Vučić je u privatnoj poseti Njujorku, otkrili i ko je sa njim

20 marta 2018


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je preko svog naloga na Tviteru da se nalazi u Sjedinjenim Državama, u poseti koja prethodno nije bila najavljena u javnosti. Glas Amerike tvrdi da je Vučić u privatnoj poseti Njujorku sa ćerkom, da diplomatska misija u Njujorku nema veze sa posetom predsednika Srbije, niti da je sa njim u kontaktu tim povodom.

DA je Vučić u SAD prvi je objavio predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić, koji je optužio Vučića i da se tajno sastao sa Tačijem u Parizu, a da je zatim otišao u SAD. Vučić je tek nakon ovoga potvrdio da je u Njujorku.

On nije direktno odgovorio na Jeremićeve tvrdnje oko sastanka sa Hašimom Tačijem.

Za prave razloge Vučićeve posete Americi i direktan odgovor da li se u Parizu sastajao sa Tačijem, po svemu sudeći moraćemo da sačekamo njegov povratak u zemlju.

(Pravda / Glas Amerike)

Човек очигледно чисти породицу са простором
Што бих значило човек се припрема да призна.

Једино судки процес што може упрећавати да унапред лично му сврже руке.
Не само за овај садашни процес, него процес ратификације Бруселски Споразум, да се лично види што је он Потписао у име Срба и Србије!

СЕЛАКОВИЋ: Пет година Брисел није мрднуо прстом да услови косовске Албанце
03/20/2018 10:42 Издвојено Србија Политика

Генерални секретар председника Никола Селаковић изјавио је да је потпуно јасно да пет година Брисел није мрднуо прстом да на неки начин услови косовске Албанце да изврше своју обавезу из Бриселског споразума и формирају ЗСО.


Селаковић (Фото: Јутјуб)

Он је за РТС рекао да не можемо и не треба да се надамо да ће Брисел нешто учинити на том плану, као и да смо осуђени да се у неким стварима потпуно самостално боримо. Селаковић је истакао да није први пут да када се наставе разговори у Бриселу, на терену се „дешава нешто што као да нас намерно провоцира и удаљује од главног циља“.

„То је да напокон већ једном почнемо разговоре о Заједници српских општина и наставимо са реализацијом Бриселског споразума, његове једне половине чија је суштина и окосница формирање ЗСО на чему није учињено ништа“, рекао је Селаковић.

Подсетио је да је у време одржавања неке од претходних рунди разговора дошло до хапшења Богдана Митровића.

„У једном претходном наврату разговора дошло је до хапшења Богдана Митровића, нашег човека из Суве Реке, човека који је долазио дуже од деценију и по на своје огњиште, одлазио на гробље где су му преци и родитељи сахрањени да запали свећу. После неколико месеци неко упире прстом у њега и каже овај човек је извршио ратни злочин, а на крају се испостави да је то учинио Албанац који узурпира његову имовину“, навео је Селаковић.

Указао је да сада имамо сутуацију да је повратник који је десет година на КиМ – Милорад Зајић приведен опет зато што је, како каже Селаковић, вероватно неко прстом уперио у њега.

„Све се то дешава у присуству Еулекса који треба да гради систем владавине права на КиМ. Знате то звучи лицемерно и уверен сам у потпуности у речи дирекора Ђурића и људи из Канцеларије за Ким да ће помоћи његовој породици, али апелујемо на оне који имају, ако имају иоле више разума, да ослободе човека и да пусте људе да нормално живе“, нагласио је Селаковић.

Упитан има ли икакве назнаке да ће Брисел извршити притисак на Приштину да се формира ЗСО, Селаковић каже да је председник Александар Вучић био више него када је рекао да су „једно наше жеље, наша хтења и наша надања, дуга ствар је ситуација на терену“.

„Поптуно је јасно да ових пет година Брисел није мрднуо прстом да на неки начин услови косовске Албанце да изврше своју обавезу из Бриселског споразума и формирају ЗСО о којој на једна базичан, али јасан начин говори Бриселски споразум“, додао је Селаковић. Указао је да ми још немамо ни преднацрт статута Заједнице српских општина, као и да немамо уопште отворен разговор о томе.

„Сваки пут када дођете у Брисел у почнете да разговарате тражимо да се разговора на ту тему потегне се нека нова тема“, рекао је Селаковић.

Селаковић?

Бранко Радун: Велика Албанија, а главни град Бондстил

Деценијама су о пројекту Велике Албаније упозоравали малобројни. На све је то домаћа либерална квазиелита одговарала са ниподаштавањем „то је теорија завере“ или „па шта и други су имали великонационалне државне пројекте па су пропали“. Данас је јасно да је пројекат Велике Албаније вероватно у завршној фази и да то није тек „параноја српских десничара“.

Да ово није само теза српских „дилетаната десничара“ говоре и изјаве озбиљних српских историчара Тако је наш историчар Миле Бјелајац reкao да је „пројекат подстакнут од турске Порте, на њега ће се наслонити Аустроугарска, а касније и фашистичка Италија и Трећи рајх. Постоје документа у Вашингтону која потврђују да су САД 1940. знале да италијанска пропаганда користи идеју велике Албаније против Југославије“. Већина историчара у региону слаже се да је пројекат велике Албаније у току. То потврђује и наш водећи историчар академик Драгољуб Живојиновић који каже да је „тај процес у току одавно, он није од јуче. За њега је главно да има подршку великих сила. А Албанци данас имају подршку САД, појединих европских и муслиманских земаља. Србија је у тешком положају, а Македонија је најрањивија“.

Но овај пројекат је тема „Платформе за решавање албанског националног питања“ коју је 1998. године усвојила Албанска академија наука и уметности у Тирани. О томе је писао Данијел Игрец у тексту Данијел Игрец: „Данијел Игрец: „Велика Албанија“ – стварност која се дешава“. Интелектуалци су трасирали пут политичарима. Прво су о томе јавно говорили опозиционари и радикалнији алементи код Албанаца „као о свом националном циљу“ да би однедавно предвођени Едијем Рамом то лансирали и њихови лидери и из Албаније и са Косова. Циљ им је био да се тема „Велике Албаније“ и на међународном плану учини легалном и легитимном. После првог таласа благе или некакве критике од стране ЕУ и САД то постаје нешто „сасвим нормално“. Додуше то нико од великих сила не подржава јавно али нико није озбиљно ни реаговао.

Много значајније од „приче о Великој Албанији“ је то што се у реализацији овог пројекта отишло доста далеко. Проглашењем „независности“ Косова, Охридским споразумом у Македонији којим се на терену ова земља дели на албански и македонски део, али и аспирацијама на делове Црне Горе и Грчке се прилично јасно оцртавају контуре Велике Албаније и без цртања мегаломанских мапа. Посете албанских званичника „прешевској долини“ и чињеница да ће у пограничним општинама где Албанци имају већину седети и представници Албаније говори да се њихове аспирације не завршавају простором „независног Косова“. Видно је и голим оком да се и на Косову (које има своју заставу за жутим звездицама) и на другим просторима где су Албанци већина форсира албанска застава. На краји али не и најмање битно је очито и да се Еди Рама од Запада промовише као лидер свих Албанаца те да он настоји да преко њега иду преговори у Македонији о македонско-албанској коалицији („Тиранска платформа“) или да он представља и косовске Албанце у свету. Његов предлог да Албанија и „Косово“ имају једног председника, заједничку спољну политику иде заправо тим правцем.

Наравно косовски Албанци или Шиптари нису спремни тако лако да препусте лидерство Тирани јер се они сматрају најмлађом албанском државом. Додуше пројекат стварања „косовске нације“ за сада нема опипљиве резултате иако велике културолошке и историјске разлике између једних и других није мала те су и присутни отпори „брзом уједињењу“. Поред тога приштинска политичка елита нема интерес да своје позиције жртвује тако лако и при томе су убеђени да су они ако не „пијемонт албанства“ а оно барем равноправни са Албанијом. НАТО удар на Србију и повлачење српске војске са Косова 1999. је омогућио стварање мита о „албанском устанку и војној победи над српским окупатором“ у коме се негује култ хероја ОВК. Све то „немају“ Албанци из Албаније и стога Приштина није склона да се лако приклони Тирани.

Но све ово не спречава Албанце да се интегришу свим сферама те да се испод жита ствара Велика Албанија. У области обавештајног рада постоји координација албанских служби и параслужби које су испреплетене са западним обавештајним структурама и наркокартелима. Друга важна чињеница је да је Албанија у НАТО-у, да је Црна гора са значајном албанском мањином ушла у НАТО, да ће Македонија вероватно по хитном поступку ући у ову војну мегаструктуру. На Косову је велика америчка војна база Бондстил па тамо у „натовској творевини“ и није битно формално чланство. Тешко је нагласити значај Бондстила, не само у сфери војној и безбедносној већ и у политичкој, осим да кажемо да ће он бити главни град Велике Албаније

Тако ће готово сви Албанци бити у једној „армији“ (иста обука и униформе, командни кадар унификован, међусобна сарадња…) је је НАТО одавно престао бити обичан војни савез већ је постао војна и безбедносна мегакорпорација која интегрише и усисава мале војске и ствара „надвојску“. Поред тога НАТО у последње време наступа и са политичко-идеолошком агендом што све заједно Албанцима реално даје осећај да се кроз формалне и неформалне натоинтеграције ствара једна великоалбанска војна сила.

Поред војних и безбедносних интеграција под кишобраном америчких и западних обавештајних служби и НАТО пакта се на терену дешавају и економске интеграције албанског етничког простора у јединствено тржиште. Наиме уговорима пограничних албанских општина о малограничном промету се олакшава бесцарински промет албанских роба, затим договорима албанских тајкуна о међусобном повезивању и на крају кампањом „купујмо албанско“ се заокруђује ова фаза економских интеграција. На том фону је и прошлогодишња изјава Еди Раме да ако се не убрзају евроинтеграције, које Албанци доживљавају као шансу да на „мек“ начин дођу до великоалбанске економске и политичке интеграције, они ће „бити приморани“ на директан начин ујединити тај простор активирањем и формално пројекта Велике Албаније. Ова арогантна изјава упућена Бриселу говори да Рама има подршку Вашингтону али и то како се схватају евроинтеграције у албанским главама.

Поред тога се Албанци и медијски интегришу да би створили јединствено медијско небо. О томе је писао Драган Караџић у тексту „Стварање медијске Велике Албаније“ где посебно потенцира значај тајкуна Вели Велије који је још деведесетих отворио прву приватну ТВ у Албанији АЛСАТ која има своје „подружнице“ у Македонији и Косову. Он у тексту каже да је „Одавно осмишљена медијска стратегија Албанаца и то са јединим циљем- стварање великоалбанског медијског простора, настављена је активно на Косову након 2000. године. Као оснивачи медија појављују се политичари – Ветон Суроји оснивач телевизије “Кохависион” и власник листа “Коха Диторе” и Бажет Пацоли власник листа “Лајм”. Заједничка стратегија свих телевизија је емитовање путем сателита како би програми били доступни гледаоцима у свим земљама на Балкану где живе Албанци. У медијској сфери је видљива координација, нарочито око виталних питања и кризних ситуација, већине албанских медија без обзира у којој се држави налазили“. Тако се ствара и медијска интеграција свих простора где живе Албанци што је један од услова за успешне интеграције и у другим сферама. Када се све ово узме у обзир видимо да је пројекат Велика Албанија далеко одмакао од „пројекта“, а то да ли ће и кад то бити и „озваничено“ и није кључно питање.

Бранко Радун, Видовдан
Приштина спрема нови потез да се „угура“ у Европу © Sputnik/ Ruslan Krivobok
ПОЛИТИКА
12:07 20.03.2018Преузмите краћи линк 0 06
Заменик премијера Енвер Хоџај изјавио је да Косово мора што пре да аплицира за чланство у Савету Европе, које је, како је додао, након Европске уније најважнија организација у Европи, преносе приштински медији.
„Дошло је време за подношење пријаве“, рекао је Хоџај и додао да процес пријема у Савет Европе траје од једне до три године.

Хоџај је оценио да је прави тренутак за аплицирање јер сада Косово, за разлику од ранијих година, унутар Савета Европе има веома повољан контекст.

„Током наредне две године Савету Европе ће председавати земље чланице које су признале Косово, а ако се сада пријавимо, постаћемо део агенде Савета Европе и почети да испуњавамо услове за чланство“, рекао је Хоџај.
ТРИБИНА У СОМБОРУ: Апел за одбрану Косова и Метохије
13:20 20.03.2018. Нема коментара
Дели на Вајберу
Поштовани,

Завичајно удружење Срба „Корјени” из Сомбора организује трибину:Придружи се и ти, Апел за одбрану Косова и Метохије.

Трибина ће се одржати у петак 23. марта 2018. године у 19 часова у Сомбору у Српској читаоници „Лаза Костић” у великој сали.

На трибини ће говорити:

проф. др Часлав Копривица, редовни професор на Факултету политичких наука у Београду, члан Политичког савета ДСС,
проф. др Милош Ковић, историчар, ванредни професор на Филозофском факултету у Београду, председник Политичког савета ДСС,
проф. др Срђан Шљукић, социолог, ванредни професор на Филозофском факултету у Новом Саду, члан Политичког савета ДСС и
проф. др Слободан Владушић, књижевник, ванредни професор на Филозофском факултету у Новом Саду, члан Политичког савета ДСС.

Позивамо Вас да присуствујете овој трибини са изузетним говорницима на ову посебно значајну, надстраначку и свесрпску тему.

Испред улаза у салу биће организовано и потписивање Апела.

Како јавља Радио Гораждевац, шездесетдеветогодишњи Милорад Зајић дошао је у полицијску станицу на позив полиције како би преузео покућство које му је претходно украдено.

Зајић је повратник од 2008. године.

У Клини је неколико десетина српских повратника.

У централи косовске полиције у Приштини, нису ни потврдили ни демантовали наводе о хапшењу Милорада Зајића.

Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију затражила је да се Милорад Зајић сместа ослободи, и поручила да он и његова породица могу да рачунају на сваку могућу подршку Канцеларије за Косово и Метохију и државе Србије.

Како се наводи у саопштењу, Канцеларија је истовремено апеловала на "разум оних који имају могућност да спрече правно насиље на Косову и Метохији да то учине", и спрече неке нове покушаје уништавања људских живота и најбруталнија кршења људских права.

Канцеларија је оценила да је правосудни систем на КиМ све отвореније у служби "неправа и подлих планова" да се онемогући свака помисао прогнаних Срба на повратак.

Како се наводи, последње хапшење у Клини, извршено на превару, упалило је аларм и захтева хитно реаговање оних чија је званично декларисана жеља да тамо створе некакво демократско друштво.
(20-03-2018 03:02 PM)Прст_у_ока_латиници Пише: [ -> ]ТРИБИНА У СОМБОРУ: Апел за одбрану Косова и Метохије
13:20 20.03.2018. Нема коментара
Дели на Вајберу
Поштовани,

Завичајно удружење Срба „Корјени” из Сомбора организује трибину:Придружи се и ти, Апел за одбрану Косова и Метохије.

Трибина ће се одржати у петак 23. марта 2018. године у 19 часова у Сомбору у Српској читаоници „Лаза Костић” у великој сали.

На трибини ће говорити:

проф. др Часлав Копривица, редовни професор на Факултету политичких наука у Београду, члан Политичког савета ДСС,
проф. др Милош Ковић, историчар, ванредни професор на Филозофском факултету у Београду, председник Политичког савета ДСС,
проф. др Срђан Шљукић, социолог, ванредни професор на Филозофском факултету у Новом Саду, члан Политичког савета ДСС и
проф. др Слободан Владушић, књижевник, ванредни професор на Филозофском факултету у Новом Саду, члан Политичког савета ДСС.

Позивамо Вас да присуствујете овој трибини са изузетним говорницима на ову посебно значајну, надстраначку и свесрпску тему.

Испред улаза у салу биће организовано и потписивање Апела.


Касно ДСС на Косово стиже. После одбијања да се прикључе коалицији Двери и ДЈБ на беорадским изборима, после "малокрвне" изборне кампање, Полит. савет ДСС-а иду Сомбор а Вучић иде у Брисел да почне да вежба потписивање независности Косова од Србије.
Референтни URL