Погледи форум

Пуна Верзија: Косово и Метохија
Тренутно прегледате lite верзију форума. Погледајте пуну верзију са одговарајућим обликовањима.
(26-03-2018 10:18 PM)Шумадинац Пише: [ -> ]Рекох ја да си Сендвичар. Јок

Када је у питању мафија и интерес- ту нација и отаџбина не постоји.

Nije to sendvičar, To je Vlada sa sto razlicitih imena...

Nekada So, rojalist, danas ultra...
Rekonstrukcija – predaja KiM ili Vučićeva igra dve dame?
26. Mart 2018.0352

Foto: ceopom-istina.rs
Kao i sve Vučićeve manipulativne smicalice priča o neophodnoj rekonstrukciji srpske Vlade pojavila se iznenada i u vreme kada se odvijaju bitna politička dešavanja oko Kosova. Ta, već ustaljena, matrica koju je poznati antiglobalista Noam Čomski definisao kao strategiju „preusmeravanja pažnje“, ovoga puta je „osvežena“ tihim, ali čini se teško pomirljivim, sukobom dve osobe iz istog tabora – Zorane Mihajlović i premijerke Ane Brnabić. Kada kažem iz istog tabora ne mislim ni na SNS, ni na Vladu, jer one su tu samo gosti, već na njihovu matičnu kuću poznatu kao „Ist-Vest-Bridž“ (East-West-Bridge) nosioca interesa i uticaja Trilateralne komisije u Srbiji i na Balkanu.

Za one koji ne znaju, prvo, valja istaći da Vučić od dolaska na vlast nikada nije bio samostalan u konstituisanju svojih vlada i da je oduvek otprilike polovina ministarskih mesta odabrana ili bar odobrena od strane određenih lobističkih grupa. Na te ministre Vučić može imati samo savetodavni uticaj, ali da bi ih promenio, neophodno je da dobije saglasnost same te grupe. Ukoliko je nema mora se snalaziti sa dodeljenom mu osobom. To Vam je tajna zašto Zorana Mihajlović obitava u svakoj Vučićevoj vladi, bez obzira što je stalno izvor nestabilnosti, potuljenog medijskog osporavanja Vučićevog autoriteta, otvorene rusofobije itd.

U Vučićevim vladama tajanstvenom „Ist-Vest-Bridžu“ konstantno pripadaju dva ministarska i nekoliko sekretarskih, pomoćničkih i drugih uticajnih mesta. Zašto je to tako već sam pisao u nekoliko navrata(1) pa ću ovde samo reći da se evidentno radi o trgovini novcem i uticajem, jer u „Ist-Vest-Bridžu“ ne stoluju filozovi i pesnici već biznismeni i materijalno praktični ljudi, čije se firme, direktno ili indirektno, uglavnom bave poslovima sa državom. I sa Zapadom. (Kome ovo nije jasno neka pogleda imovinsku kartu premijerke Brnabić).

EWB core team and friends with Trilateral Commission leaders, working breakfast — with Dejan Novakovic, Miroslav Veskovic, Djordje Vučinić, Violeta Jovanovic, Nenad Lujic, Vladimír Dlouhý, Miodrag Kostic, Marko Voljc, Tahir Hasanovic, Igor Kostic, Ana Brnabic, Borislav Miljanovic, Dusko Suvajac and Toplica Spasojevic at SQUARE NINE.

Kao kadar „Ist-Vest-Bridža“ Ana Brnabić je u vladu ušla kao zamena za Kori Udovički, koja je sa svojom najmlađom sestrom Lidijom takođe članica ove organizacije. Dok je bila samo ministar to nije previše smetalo egocentričnoj Zorani, ali njen dolazak na mesto premijera postao je stalan izvor Zoraninog nezadovoljstva. Bio je to lukav Vučićev potez, i prva njegova strateška pobeda u višegodišnjem šutiranju sa Zoranom ispod stola (to što joj je umesto Energetike, na pritisak Rusije, dodelio ministarstvo za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu niti je njegova pobeda, niti je Zoranin poraz). Ponudivši Ani mesto premijera, odnosno stvarnim šefovima „Ist-Vest-Bridža“ više od onoga na šta se obavezao, pored ostalog, Vučić je kod njih sigurno stekao jaku kartu koju će protiv Zorane odigrati u datom trenutku. Jer, to da oni nisu baš u dobrim odnosima, odnosno da bi joj Vučić rado video leđa, nije nikakva tajna. A trenutak se, izgleda, primakao.

Da se stvari razvijaju u tom smeru govore i glasine da bi u vladi moralo da se nađe mesto i za Sinišu Malog, takođe pulena „Ist-Vest-Bridža“, kome u leđa duvaju mnogi vetrovi. A iz tog tabora je i Goran Vesić, koji takođe sebe prepoznaje kao bogom danog ministra. Njihov dolazak, ili barem jednog od njih, pogotovo dolazak Malog na mesto ministra Vujovića, mogao bi da privoli stvarne šefove da neko vreme zaborave na nezamenljivost Zorane Mihajlović.

Budući da se Zorani Mihajlović može prigovoriti mnogo toga, ali sigurno ne manjak političkog instikta i odanosti zapadnim interesima, ne čudi da se ona već par meseci nalazi u kontra-ofanzivi, pri čemu se služi već oprobanim metodama – dvosmislenim izjavama tabloidnim medijima o Vučićevim odlukama, javnim kritikama rada pojedinih ministara, iznošenjem prljavog veša iz vladine vešernice itd., a obilazi i svoje zapadne mentore na višim instancama od „Ist-Vest-Bridža“. Sve u svemu, bori se.

Da joj stvari ne idu najbolje i da počinje da gubi žvce pokazala je njena krajnje neprimerena reakcija na godišnjoj konferenciji i predstavljanju izveštaja “Duing biznis 2018: Jačanje konkurentnosti”, gde je tokom izlaganja Ane Brnabić kolačila oči i pravila čudne grimase, koje su zaprepastile uglednije goste. Ni Ana u tom incidentu nije nevinašce jer je, namerno ili slučajno, u svom izlaganju zaboravila da pomene Zoranine zasluge za stvaranje tog dokumenta (i lične i ministarske), već je sve pripisala NALED-u.

Sve u svemu premijerka Brnabić, koja očigledno ne pada na Zoranine podgojene ženske čari, prvo se izvinila što je propustila da pomene „sve zaslužne“ za dokument, a zatim je naglasila kako će od Vučića tražiti da se sa rekonstrukcijom što pre završi i da se uklone oni koji zbog sujete i samopromocije, kako se izrazila, onemogućavaju da Vlada radi timski.(3) Ovo je toliko jasno da Zoranina slika nije potrebna. No, činjenica je i to da su Zoranu stavljali van vlade prilikom svake rekonstrukcije, pa evo je još uvek orne da Rusima podmeće klipove u točkove kada god joj se pruži prilika. A takvih se Zapad nerado odriče u ovim vremenima kada se Putin nasmešio Englezima sa „Forin ofisa“.

U svakom slučaju, rekonstrukcija vlade je jedan od uspostavljenih mehanizama Vučićeve apsolutističke vladavine. Ono što pada u oči je da se ona do sada odvijala na polovini mandata, a da se ovoga puta o njoj govori posle samo devet meseci rada nove vlade. Da li je tome razlog neophodna dimna zavesa radi dalje predaje Kosmeta, ili Vučić samo koristi priliku da se reši jedine osobe u vladi i stranci koja povremeno dovodi u pitanje njegov autoritet “nepogrešivosti” nije previše važno.

Vučić je na potezu. Ali, i „Ist-Vest-Bridž“. Mi, ionako, uvek samo gledamo …

http://www.koreni.rs/rekonstrukcija-pred...-dve-dame/
(26-03-2018 09:43 PM)Mekenzi Пише: [ -> ]Nego mi ođe u Vojvodini nijesmo raspoloženi za dolazak Putina i okupaciju Rusije....
Можда си хтео да кажеш: "Ми ође у Румунији нијесмо расположени за Путина"...
Аустрија подржава стварање шиптарске војске
у Политика 27. марта 2018. 4 Коментара

Окупиране територије – Аустријска министарка спољних послова, Карин Кнајсл током сусрета са званичницима Приштине, позитивно је оценила односе тзв. Косова и Аустрије и дала подршку трансформацији Безбедносних снага Косова у Оружане снаге.
Шефица дипломатије Аустрије је рекла да процес трансформације БСК у Оружане снаге Косова има подршку Аустрије и као веома позитивно оценила достигнућа Косова посебно у вези за учешћем припадника мањина у БСК, саопштено је из МИП-а Косова.
Кнајлс се захвалила предузећима из њене земље које су до сада инвестирале на Косову око 230 милиона до марта прошле године.
Беџет Пацоли је оценио да је снажна подршка Аустрије доказана током историје и да билатерални или трилатерални односи између две земље и са другим земљама на завидном нивоу.
Пацоли је затражио да током председавања ЕУ, од јула ове године, Аустрија подржи и допринесе напорима за интеграција земаља западног Балкана у ЕУ, посебно када је у питању Косово.
Посебно са разговарало о продубљивању и проширењу економске сарадње.
„Аустрија треба да буде једна од највећих инвеститора на Косову“, казао је Пацоли.
Аустријску министарку је примио и Рамуш Харадинај и најављен је сусрет са Хашимом Тачијем.
Вести
Дакле.... Хапшење за домаћу употребу тамо доле, да би се замлаћивала јавност како они нешто раде, опасни су и тако то. А овде ће наши то тек да искористе, сада ћемо да слушамо патетично драмос**ње и бусање у прса наредних месец дана. Вучић и Вулин нема да силазе са екрана (они и овако не силазе, ал' сад бар имају изговор).
Са "Политике"

Коментари1

Трајко Призренацпре 6 сати

А где су наши твитераши? Прочитали сте поруку Зане Цимиљи, која обавештава свет о хапшењу Марка Ђурића који је "илегално ушао" у њену државу! Где је истина о томе да су (и по Резолуцији СБ УН!) Косово и Метохија део Републике Србије? Наш председник избегава и да помене Р1244!
(26-03-2018 09:44 PM)Ултрадесничар Пише: [ -> ]За Просветара, "нисмо шугави" али зашто би Путин долазио у Србију
а да пре тога Вучић није дао дипломатске пасоше руским радницима у Центру у Нишу и да дочека када се рати у Кремљ да је Вучић увео
санкције Русији да би било отворено неко поглавље и "Србија била ближа ЕУ".

Изгледа да постоје више режисера са различитим варијантама драме!

Прво, режирана представа између Вучића, шифтара и Трулежног Запада, као жваљави у'апсе Ђурића а Драмосер упада на север на миг Запада и....ето поделе Космета!

Свако добија оно што већ држи али не на папиру, па Драмосер може да се буса у прса кући а шипцима Запад гарантује државу, нема преговора!

Међутим!

Други сценарио јесте да Запад уствари не испоштује закулисни договор са Драмосером, па да се исти навуче као Садам па да Запад преко жваљавих распали по Србима еда би увукао Русију у конфликт и развукао је од Сирије преко такозване "украјине" до такозваног "Косове"!

Ово је опасно, Русија би требало да запрети бомбардовањем Приштине (тамо нема више ни једног Србина), пројектилима из Црног Мора уместо да се даље прегања!

Трулежни Запад је већ имао прилике да види како то изгледа у Сирији!

Ми верујемо да се Цар Путин неће дати надиграти, шахматна игра је његова игра!

Ово све је опасно јер ретко се планови ваистину одигравају по плану!
преузето са фејсбук странице Марка Радуловића:
Ја се извињавам што ометам национално јединство и ратно стање, али само једна кратка информација за ове напредњачке самураје који опет "ратују" са шиптарима и за неке који су пали на емпатију и квази-родољубље...
Видите, "прелаз" Јариње између Србије и Космета, на коме је данас заустављен ваш врли Маре Ђурић, је постао државна граница између Србије и "Косова" на основу потписа у Бриселу који су ставили ваш Аца и тај исти Маре Ђурић. Некима од нас су својевремено српски полицајци лупали шамаре и вадили калашњикове због протеста тамо, а Вучићев режим је с Тачијем полагао камен темељац за ту границу. ГДЕ ЈЕ ТАДА БИО ЂУРИЋ??? Знате оно кад су повели са 5:0. Па је онда тај исти режим шиканирао све нас који смо били против бриселског споразума и називао нас фашистима, нацистима, блокирали нас да изађемо из града и кренемо на протест итд. итд., да би данас испало да је бриселски споразум лаж, по њиховом признању, а по ономе како смо ми говорили... ГДЕ СУ БИЛИ ТАДА НЕКИ ОД ВАС ДА ПИТАЈУ ЂУРИЋА??? Па је онда тај исти режим послао своје маскиране робијаше и пропалице из службе да поломе све гласачке кутије Србима који су хтели да организују изборе по српском Уставу, па је тај исти режим укинуо све дотадашње институције државе Србије на северу, укинуо је судство и тужилаштво, укинуо је политичке институције чак и под претњама Србима, па је тако повео са 10:0 у "преговорима". Па је онда данашњи лажни јунак Маре Ђурић одрадио да Срби доле немају ни српска документа, па ни добре телефонске комуникације са остатком Србије.... Па је тако повео са 15:0. ГДЕ СМО БИЛИ ТАДА ДА ГА ПИТАМО ЗАШТО СЕ УКИДА РЕЗОЛУЦИЈА 1244 И ГДЕ ЈЕ СРБИЈА НА КОСМЕТУ??? Па је онда направио Владу са Харадинајем и повео са 20:0. И??? Неки од вас мени да кажу зашто не саосећам са ситуациојом Марка Ђурића??? ЗАТО ШТО РАДЕ НА ТОМЕ ДА УСКОРО ЗВАНИЧНО ПРИЗНАЈУ "КОСОВО", А ОВО СУ ПРЕДСТАВЕ ЗА ПРАЊЕ РУКУ!!! НАРОД НА КОСМЕТУ И КОСМЕТ НИСУ МАРКО ЂУРИЋ ИЛИ БИЛО КОЈИ ИЗДАЈНИК ИЗ БЕОГРАДА!!! Космет и људи доле су жртва издаје и то је оно што неки од вас не умеју да препознају пред налетом ТВ циркуса. А моја иронија на Марка Ђурића је озбиљна порука нашој несвести што смо дозволили да такви представљају и понижавају Србију и њене интересе! Понижење Србије је Марко Ђурић као борац за Космет, а не шиптарска акција договорена са Вучићевим режимом. Ко то од вас не схвата, нека ми не поставља нека питања. Ја не болујем од амнезије и нисам подложна овца за ТВ пропаганду, него пратим след догађаја и на исте чак и у ироничном тону дајем озбиљне поруке. И очекујем да их схвате озбиљни људи, свесни подвале која тек следи.

П.С. А на питање зашто не можемо да будемо сложни као шиптари, одговор је прост. Шиптари су на време из својих редова почистили све кукоље, а кукоље и преваранте код нас неки од вас кују у звезде, жале их и доживљвају као заштитнике националних интереса. Ето у томе је разлика због које ће се шиптари ширити, а ми смањивати. И због вас таквих ћемо нестати комплетно као народ, а не само Срби са Космета. А сад наставите рат и поздравите Марка Ђурића, који је ево у Београду и пре него што је филм завршен.
Објаснио човек!!!
(27-03-2018 03:31 AM)ПРОСВЕТАР Пише: [ -> ]Ово је опасно, Русија би требало да запрети бомбардовањем Приштине (тамо нема више ни једног Србина), пројектилима из Црног Мора уместо да се даље прегања!

Само ти сањај... Кидање
Цитат:Pусија би требало да запрети бомбардовањем Приштине (тамо нема више ни једног Србина), пројектилима из Црног Мора уместо да се даље прегања!

Slatki snovi...
Упад специјалних снага косовске полиције РОСУ на север Kосова, филм је по америчком сценарију и режији, а у извршној продукцији Александра Вучића и Хашима Тачија.

Главни глумац је био Марко Ђурић и заслужио је Оскара за сјајно одиграну ролу.

Као и у свим америчким филмовима, све се срећно завршило, а у наставку овог блокбастера видећемо остварење „српског сна“ – заједницу српских општина!

Пошто пролазници нису знали да је у питању снимање филма, претила је опасност да дође и до правих сукоба, али је ипак све завршено хепиендом.


THE END
U Srbiji su za litru ulja, sirćeta, kilo šećera i crvenu glasali za Vučića...

Dovoljni govori o mentalitetu naroda...
Kosovo “ready to take Presevo and Medvedja”
https://inserbia.info/today/2018/03/koso...-medvedja/
................................................................................​.......................
Srbi u Rudaru blokirali magistrani put
http://www.tanjug.rs/multimedia.aspx?izb...lID=344919


Референтни URL