Погледи форум

Пуна Верзија: Косово и Метохија
Тренутно прегледате lite верзију форума. Погледајте пуну верзију са одговарајућим обликовањима.
Brine me cutanje radikala..Nekad su na ovakve vesti izvodili narod na ulice, sada ih nema nigde.
(13-08-2018 04:23 PM)Mekenzi Пише: [ -> ]Brine me cutanje radikala..Nekad su na ovakve vesti izvodili narod na ulice, sada ih nema nigde.

Миљан Дамјановић не ћути. Његов председник Странке Шешељ ћути. Шок

https://www.youtube.com/watch?v=diJ8spowVBA
(13-08-2018 04:23 PM)Mekenzi Пише: [ -> ]Brine me cutanje radikala.

Кидање
(13-08-2018 05:49 PM)ЈВуО-КГ Пише: [ -> ]
(13-08-2018 04:23 PM)Mekenzi Пише: [ -> ]Brine me cutanje radikala.

Кидање

Мене брине ментално стање обог НАТО лобисте из Крагујевца.Тужан
КОВИЋ: Није реч само о Космету, већ о голом опстанку Србије
13. августа 2018.

Упозорења из Поруке Светог Архијерејског сабора Српске православне цркве о Косову и Метохији и Апела за одбрану Косова и Метохије сасвим су се обистинила. Председник републике Александар Вучић и министри у влади Ане Брнабић погазиће дату реч. Они су се, над Уставом и Мирослављевим јеванђељем, заклели да ће чувати „сувереност и целину територије републике Србије, укључујући и Косово и Метохију као њен саставни део“, да ће штитити „Устав и законе“, „мир и благостање свих грађана Републике Србије“. Брзо су, међутим, објавили да су спремни да са „Косовом“ потпишу „споразум о свеобухватној нормализацији односа“ и да му, „под одређеним условима“ дају столицу у Уједињеним нацијама. Данас су коначно обзнанили да су спремни и на размену територија, по начелу „наше за наше“. Судећи по незваничним вестима, у састав „Косова“ и сутрашње Велике Албаније ући ће цела Метохија, највећи део Косова, са изузетком четири општине на северу и, у остатку Србије, делови или целе општине Прешево, можда Бујановац и Медвеђа.

Разлози које председник и његови сарадници наводе за своје погубне потезе у непомирљивом су сукобу са логиком, разумом и искуством. Они кажу да са Албанцима морамо да се разграничимо по етничком принципу, у име наше будућности у Европској унији, али основно начело ЕУ је управо отвореност унутрашњих граница. Ако је већ реч о етничком начелу, зашто нигде не помињу етнички хомогене српске општине у косовском Поморављу? Председник и сарадници би да, како кажу, због „будућности наше деце“ предају нашу децу из Грачанице, Гораждевца, Ораховца, Велике Хоче, Ранилуга на милост и немилост људима оптуженим за ратне злочине и трговину људским органима. Они изјављују да ће демографско опадање Србије да зауставе тако што ће препустити преко 70.000 Срба Великој Албанији. При томе, упорно прећуткују демографско опадање Албанаца на Косову и нарочито у Албанији. У име регионалне стабилности, они омогућавају стварање Велике Албаније, која већ разједа Македонију и Црну Гору, и на чијем ће се јеловнику брзо наћи и Грчка.

Српске власти крше Устав, распарчавају територију наше земље, угрожавају животе и имовину грађана. Овде није реч о Косову и Метохији, него о голом опстанку Србије. Хоће ли се албански шовинисти и НАТО задовољити добијеним? Јесу ли се суседи задовољили деловима Пољске отетим 1772, да ли су се Немци 1938. и 1939. задржали у чешким Судетима? Колико пута нам је јавно речено да је Ниш следећи циљ и да је стварање Велике Албаније само питање времена? У Старој Рашкој у току је албанизација муслиманског становништва. Шта ће бити са Војводином? Каква ће бити судбина Републике Српске? Шта ће се догодити са Пећком патријаршијом, Високим Дечанима, Грачаницом, Богородицом Љевишком и свим осталим светињама јужно од Ибра у рукама оних који систематски уништавају сваки траг постојања српског народа?

Реч је, дакле, о намери да се одрекнемо себе и да заборавимо кључне поруке своје историје. Косово јесте српски Јерусалим. За Србе је историја вековима била култно предање о Светосавском и Косовском завету, о подвигу и издаји, о одрицању од Завета и казни која сустиже цео српски род. У дугим историјским сећањима Срба мотив издаје има важно, можда и кључно место. Она се не заборавља. Српски писци су националну историју вековима тумачили у старозаветном кључу, али је новозаветна суштина Косовског завета одредила Лазару и Вуку, по угледу на Христа и Јуду, јасно одређене, непроменљиве улоге.

Јавно изречена намера српских властодржаца да се одрекну Косова и Метохије је, дакле, незаконита, нелогична, неморална и неисторијска. Они су се оглушили о савете целокупне стручне јавности и упустили у отворен напад на Српску православну цркву. Усред медијске харанге против Цркве, Патријарх српски г. Иринеј мирно је потврдио њену одлучност „да се одбрани Устав Републике Србије и сачува јужна српска покрајина Косово и Метохија“. Свештенство и народ Епархије шабачке су, писмом објављеним на Илиндан, подсетили јавност на то да је Српска црква, на основу канонског права и светоотачког учења, због неупоредиво мањих разлога, у Конкордатској кризи 1937, умела да искључи из црквене заједнице и прокуне и министре и народне посланике.

Друштво је, како се види, спремно на отпор. Оно је већ подстакло стварање највећег опозиционог блока на политичкој сцени, решеног да одбрани Устав и Резолуцију 1244 УН о Косову и Метохији. НАТО не одлучује о томе да ли ћемо бити најгори нараштај у српској историји и хоћемо ли на себе примити Кнежеву клетву. Узалуд бежимо од слободе и одговорности. Одлука остаје само на нама. Тако је, уосталом одувек било. Од 1389. до дана данашњег.

http://vidovdan.org/info/kovic-nije-rec-...ku-srbije/
Srbi su devedesetih potrosili tri godine na ulicama ruseci Milosevica.


Srbi dvehiljadatih niti jedan dan nisu potrosili na rusenje izdajnickog rezima Aleksandra Vucica.
(13-08-2018 08:33 PM)Mekenzi Пише: [ -> ]Srbi su devedesetih potrosili tri godine na ulicama ruseci Milosevica.


Srbi dvehiljadatih niti jedan dan nisu potrosili na rusenje izdajnickog rezima Aleksandra Vucica.

Није тачно. Када је Шешељ пуштен, људи су га дочекали очекујући да свргне банду али он се Вучићу придружио ( јер у џепу није имао правоснажну пресуду из Хага) . Ни са правоснажном пресудом њихов однос се није променио.

Прозападна опозиција је излазила на улице Београда па јој се прудружили националисти Бошко Обрадовић и Стаматовић.
Opozicija nije izlazila na ulice nego je Bosko sa desetak likova prošetao pored pinka...

Blago Vucicu sa ovakvom vlascu, koja nece na ulicu..

Inace ovi u savezu za Srbiju sto su primili Boska su napravili takvu glupost da je za neverovati..

Šta je Boško laprdao o celom DS-u da bi se sad slizao sa njima..

Boško je kao i ostali sa političke scene prodao se za male pare i sitne interese.
(13-08-2018 11:22 PM)Mekenzi Пише: [ -> ]Opozicija nije izlazila na ulice nego je Bosko sa desetak likova prošetao pored pinka...

Blago Vucicu sa ovakvom vlascu, koja nece na ulicu..

Inace ovi u savezu za Srbiju sto su primili Boska su napravili takvu glupost da je za neverovati..

Šta je Boško laprdao o celom DS-u da bi se sad slizao sa njima..

Boško je kao i ostali sa političke scene prodao se za male pare i sitne interese.

Није тачно. Ја се политичко потпуно не слажем с тобом али читам твоје постове.
Прво си признао да си "Грађанска Србија" и противник си српских националиста. Pисао си да када Вучић призна de iure Косово си исмејавао српске родољубе те ће поздравити ту издају над издајама.
Можда највећу у историји српског народа.

Да ли можеш да пружиш бар гласину, ако не доказ, да се "Бошко Обрадовић продао за мале паре и ушао евроатлантски "Савез за Србију" који имају идентичан став као и Вучића по питању КиМ.
Чак их је Вучић "провалио" да прозападна опозиција чека да он
се de iure одрекне КиМ па да они кажу "Вучић је продао Косово ми бимо смо се договорили са Западом јер смо "демократе". "

Прозападна опозиција није шетала улицама Београда у протесту против Вучићеве власти ? А шта је ово ?Цитат:Ултрадесничар

Прво си признао да си "Грађанска Србија" и противник си српских националиста.

Nisam ništa priznao, nego se zna na ovom forumu pre vise od 13-14 godina gde sam doša medju prvih četiri člana Samardžić, Jeremija, Kosta Francuz (nažalost koji se zbog porodične tragedije povukao sa foruma)

Da sam oduvek podržavao građansku demokratsku Srbiju.

Što se tiče nacionalista, protivnik sam primitivnih, bezuzubih, radikalskih poluretardiranih, smrdljivih oni koji se nažderu prasetine, naliju rakijom i vinom i alkoholom koji se tetoviraju, slušaju turbo folk i posle svega toga idu u crkvu krste se, kače one krstače, badnjake na kolima itd...E protiv tih nacionalista sam.

POŠTUJEM SRPSKE NACIONALISTE KAO ŠTO SU MONASI, PRAVI SRPSKI ĐENERALI, VOJNICI, NAUČNICI, PRAVI RODOLJUBIVI UMETNICI I DOKTORI. LJUDI KOJI SU U SLUŽBI DRŽAVE I KOJI KADA IZBIJE NEKO SRANJE PRVI SKAČU, a ne ko primitivni nacionalisti koji se busaju u grudi, pevaju po kafanama kosovosko-krajiške pesme, a kad zagusti kuku lele, e nemoj mene nisam ja za to...


Цитат:Pисао си да када Вучић призна de iure Косово си исмејавао српске родољубе те ће поздравити ту издају над издајама.
Можда највећу у историји српског народа.

Pa ako nisi upućen danas se "nacionalisti" zalažu kako je to vođa rekao za "razgraničenje Kosova sa Srbijom. Na primer Djuka bizon je imao nadimak na onom forumu srpskinacionalisti "Nacionalista", pa Misa Vacic, Marjan Rističević, pa Neša slina, Bata keramičar, pa Selaković, Marko Djurić, Kokeza i mnogi ostali radikali koju su protestvovali protiv hapšenja Sljivancina, Mladića, Karadžića, Jednostranog priznanja nezavisnog Kosova.

Kosovo je domaći zadatak za Vučića kojem je zapad postavio 2012 godine da ga završi, i zato se njemu zuri.

Цитат:Да ли можеш да пружиш бар гласину, ако не доказ, да се "Бошко Обрадовић продао за мале паре и ушао евроатлантски "Савез за Србију"

Boško je labilna ličnost, kao i Vuk, Šešelj i ostali koje možeš kupiti a šaku zobi tj,za šaku dolara.

Boško se po nalogu američke ambasade upoznao sa čuvenom Jasminom koja je agenti CIA i koja mu je sada mentor (Kao Soroš Kandićki, Biserko i ostalima) tako i Boško mora da sluša Jaminu zarad šake zobi i da radi po američkom nalogu, koji mu je naredio da udje u koalicju sa demokratskom strankom. Djilasom, Petrovićem, Jeremićem, Borkom, Veselinovićem , tako da jadan ucveljeni boškić nije imao kud.

Do juče sve najjcrnje i najjgore o izdajničkoj, nato vlasti koja su ubijala srpsku decu u vidu Zorana Djindjića, Djilasa, Vuka Jeremića itd da bi danas bio kao mala maca.

Koliko se Boško promenio od 2000 godine govori i činjenica da je bio agresivan tip koji je hteo vojsku da šalje na kosovo, jarinje, da bije pedere dok je danas mnogoo liberalniji tip.

Цитат:Прозападна опозиција није шетала улицама Београда у протесту против Вучићеве власти ? А шта је ово ?

To ti je trajalo to veče i naredno i stalo se sa time. Danas nemaš oprganizaciju koja može tri meseca da protestuje svaki dan da izvede desetine hiljada ljudi na ulicu kao sto su bili studentski protesti 95/96 peti oktobar, itd...

Ovo je bila samo šetnja ne i protest.Protest ti je bio kada staneš sa 20godina kao student koji leba nema da jede, gde je inflacija 10000% ispred Šešeljeve i Slobine Milicije i kordona svako veče, gde gutaš suzavaca, pendreke, itd...

Sutra kada Vucic potpise "razgraničenje" to jest nezavisnost, na ulicama Beograda neće biti nikog, kao kada je pala krajina nikog nije bilo.
Српске власти су недавно забраниле улазак у Србију косовским званичницима који раде у косовским институцијама. Разлог за ово назива се „црвена листа“ — на којој се они налазе, преноси „Газета експрес“.
Учесници зеленог маратона у Москви
© SPUTNIK / ГРИГОРИЙ СЫСОЕВ
Три ствари за Косово које Русија неће прихватити
Влада Косова је рекла да због овог неће остати у стању мировања. Авни Арифи, шеф преговарачког тима са Србијом, такође шеф кабинета премијера, каже да ће Косово предузети мере реципроцитета.

Део „црвене листе“ Србије постали су функционери косовских институција. Али Арифи каже да Србија не забрањује улазак у Србију само политичким званичницима, већ и свим грађанима. Арифи каже да Србија прави лошу политику.

Формирање такве листе, Арифи наводи — нема никакве везе са темом размене територије.

Влада такође сматра да се ове забране чешће догађају од хапшења Марка Ђурића, преноси „Коссев“.

Министарство спољних послова је реаговало на забрану грађанима Косова да пређу границу. У писменом одговору за „Фронтал“, Јетљир Зиберај, саветник Беџета Пацолија, каже да би реципроцитет био неизбежан ако ЕУ не реагује.

Прошле недеље, део ове црвене листе постао је академик Хивзи Исљами. Поред тога, забрану су добили и административни функционери, као што је Џемаиљ Хаљиљи и други.

ТИТО ЈЕ ПОKЛОНИО ШИПТАРИМА 670 СРПСKИХ НАСЕЉА: ЕВО КАКО ЈЕ ДУПЛИРАО ТЕРИТОРИЈУ

Броз је 1946. проширио јужну српску покрајину науштрб централне Србије. На постојећих 15 општина дао им је још 15, и тако дуплирао величину KиМ

Председник Србије Александар Вучић недавно је, говорећи о проблему Kосова, казао да ни Kопаоник није под нашом управом пошто 180 метара од Панчићевог врха патролира Kфор.

– Људи у Београду, рецимо, не знају да ми немамо Kопаоник под својом управом, тамо сваког дана недалеко од Панчићевог врха можете видети Kфорове патроле – рекао је Вучић.

Ево како је до тога дошло. Јосип Броз Тито је 1946. проширио границе јужне српске покрајине науштрб централне Србије.

Дуплирана територија

Јужна српска покрајина је до тада обухватала само 15 општина, Тито им је придодао још 15 и тако дуплирао величину Kосова.

Тако, уместо да Србија брани 5.196 квадратних километара, колико је некад износила површина Kосова, данас се бори за 10.908 квадратних километара, колико износи површина јужне покрајине после ове Титове одлуке.

Броз је Kосову припојио општине: Витина, Гњилане, Гора, Звечан, Зубин Поток, Kосовска Kаменица, Kосовска Митровица, Ново Брдо, Исток, Пећ, Призрен, Лешак, Подујево, Лепосавић и Штрпце, а које су до тада припадале старој Србији. Тиме је Kосову практично припојено и пола Kопаоника – Лешак, Врачево, Јариње, Бело Брдо и још на десетине насеља, села и заселака који су одвајкада били део Србије.

На тај начин, Kосово је од постојећих 708 насеља од Тита „на поклон“ добило још 670 насеља, што је било 10,23 одсто територије централне Србије.

Поклањање земље

Зашто су комунисти то урадили нема јединственог става. Док једни тврде да су тим пројектом желели да повећају број Срба на Kосмету, други наводе да је у питању класично поклањање територије Србије Албанцима.

Председник Форума за етничке односе Душан Јањић сматра да је том политиком тзв. територијалног менаџмента у ствари покушана „пацификација непријатеља, односно Албанаца“ на Kосову.

– Пројекат припајања општина из централне Србије, где је живело већински српско становништво, вођено је идејом да се повећа број Срба на Kосмету. То је био покушај да се промени демографска слика на KиМ у корист Срба.

Историчар Kоста Николић наводи да су комунисти у периоду од 1958. до 1963. припојили АП Kосово и општине Лешак, Лепосавић и Зубин Поток.
– Све то је рађено под плаштом наводног братства и јединства, а у ствари је то било давање државне територије Србије другима. Неозбиљно! Нису они размишљали никад о српским интересима, већ како да смање Србију.

Дилеме
Улога Стамболића и Kрцуна

Отцепљење дела Рашког округа и његово припајање KиМ приписује се Петру Стамболићу. Званично образложење за припајање срезова Лепосавић и Лешак 1959. било је да тај део гравитира ка Митровици због рудника.

Стварни разлог, наводно, било је обезбеђивање довољно гласова за избор Стамболића међу делегате Савезне скупштине. Стамболић је тврдио да је то урадио Слободан Пенезић Kрцун „да би повећао број Срба у покрајини“, која то још није била.

ИЗВОР: КУРИР

Статистика показује да се Косово убрзано празни!
14. августа 2018.

Евростат је објавио саопштење о демографским кретањима (http://ec.europa.eu/eurostat/web/product...rostat%2F) па је ред видети где је Србија у Европи.

У Европи је: The proportion of live births which occurred outside marriage in the EU stood at 43 % in 2016. This is just over 15 percentage points above the value in 2000. From 2000 the share steadily increased by around 1 percentage point each year, signalling changing patterns of family formation, with births occurring in non-marital relationships, cohabiting couples and to lone parents.

Графикон показује како је најмање ванбрачне деце у Грчкој, па у Хрватској, док је највећи проценат у Француској, Бугарској и Словенији. Ред је био да проверим како стоји Србија у овим показатељима, а онда сам се пријатно изненадио да постоје и подаци за Свету српску земљу.

Шта нам кажу подаци?

Еманципација жена је пут у пропаст цивилизације, а Србија ту мало заостаје за модерним кретањима: док је број деце рођене ван брака повећан у ЕУ са 27,3% у 2000, на 42,6% у 2016, у Србији је повећан са 20,7% на 25,9%. Занимљиво је да је у Русији смањен удео са 29,2% у 2006, на 22,5% у 2014. Косово под резолуцијом 1244/99 има 41,6% рођених ван брака и осим што је близу просека ЕУ, само Норвешка и Исланд имају већи удео ван ЕУ. Још када би имали стандард ових земаља било би лепо.

Србија се одмакла од „затуцаног“ дна где је Турска са само 2,9% деце рођене ван брака (и изгледа да су сва она рођена у сапуницама које се медијски сервирају у Србији у виду специјалног рата против наивног народа), следе Грчка, БЈР Македонија, Белорусија… Иако нисмо чланица ЕУ имамо већи удео ванбрачне деце од Пољске, Кипра, Хрватске и Грчке. Негде смо и ми напреднији.

У погледу броја рођене деце по жени пошли смо супротним путем у односу на ЕУ: број деце по жени у ЕУ повећан је са 1,46 у 2001 на 1,6 у 2016, док је у Србији смањен са 1,58 на 1,46. Највише је повећан број рођене деце по мајци у Латвији (0,52), Чешкој (0,48), Литванији (0,4) и у Румунији (0,37) и Словенији (0,37) пре Бугарске (0,33).

Више деце по мајци од Србије има у 32 земље и на КиМ, а мање у 12 земаља. Србија (1,44) је тик изнад Хрватске (1,42). У Албанији се рађа 1,54 детета по мајци, а на КиМ 1,66, што је незнатно изнад просека у ЕУ, али је у изузетно брзом паду. Евростат има само податке за 2016 за КиМ, али се историјски подаци могу пронаћи на: http://ask.rks-gov.net/en/.

Просечна старост жена при рађању у ЕУ повећана је са 29 година у 2001, на 30,6 година у 2016, а у Србији је повећана са 25,7 година у 2000 на 29,1 година у 2016. На КиМ жене у просеку рађају са 29,4 година и ово је још један доказ о зрелости становништва наше јужне покрајине у погледу прихватања најважније обавезе у животу.

Просечна старост првог рођења код жена у Србији повећана је са 24,1 година у 2000 на 27,8 година у 2016. Она је просечна 29 година у ЕУ, 26,9 година на КиМ а 26 година у Албанији. У просеку најстарије рађају Италијанке (31) и Шпанкиње (30,8).Да закључимо: Албанке су се еманциповале и више не рађају по троје и више деце како би се Срби бројношћу истиснули са Косова, Метохије, Лаба, Дренице, Горе, Сиринићке жупе, Поморавља и Ибарског Колашина. Напротив, постају избирљивије и захтевније од Српкиња, јер у односу на удају и рађање на КиМЛДГСЖПИК могу да се удају и у Швајцарској, Аустрији, Немачкој, Италији…

makroekonomija.org
Inače Miljan Damjanović je isto kao i ostali Srbi u poslednjih 30 godina pobegao sa Kosova...
(14-08-2018 11:16 AM)Mekenzi Пише: [ -> ]Inače Miljan Damjanović je isto kao i ostali Srbi u poslednjih 30 godina pobegao sa Kosova...

Мислиш да има 59 година ?
http://www.makroekonomija.org/wp-content...mo2016.png

Данијел Игрец: НИКАКВЕ „ПОДЕЛЕ“ И „РАЗГРАНИЧЕЊА“ ВЕЋ СУШТИНСКА АУТОНОМИЈА!
13. августа 2018.

Ових дана јавност у Србији бомбардована је изјавама државних званичника у којима се помињу „подела“, „разграничење“ и „размена територија“ као, како нам кажу, „најреалнији“ модели за „коначно решење“ питања Косова.

У покушајима индоктринације и припреме народа на оно што, судећи према дефетизму који у својим наступима шире државни представници, све више личи на капитулацију, властима се данас придружио и „отац Бриселског споразума“, аустријски дипломата Волфганг Петрич, који се заузео за поделу Косова, назвавши цепање српске државне територије „козметичком променом граница“.

Док наши врли политичари живе у опасној заблуди да је дошао „историјски тренутак за трајно решавање косовског питања“ и то ни мање ни више него управо задирањем у државни суверенитет Србије у Приштини грчевито бране „неповредивост територије и граница Републике Косово“, позивајући се на супремацију „Устава Косова“ над свим договорима и преговорима са Београдом.

А шта је са Уставом Републике Србије? Где је у изјавама српских званичника позивање на документ са највишим ауторитетом на читавој државној територији, па тако и на територији Косова и Метохије као саставног дела Србије? Откада су то личне политичке преференције, антидржавни политички договори и преговори у Бриселу и противзаконити акти сепаратистичких власти у Приштини изнад врховног правног документа сваке државе као што је то њен Устав?

Кажу нам како је позивање на Устав „враћање на изгубљене прилике и робовање прошлости“.

А где су наши представници да им узврате да је позивање на Устав одраз озбиљности и одговорности државне политике, потврда поштовања међународног права и принципа легитимности? Где су да им поруче да је једна држава онолико држава колико је спремна и одлучна да се бори за примену онога што је народном вољом дефинисано у њеном, како је то Кант волео да именује, „основном закону“? Где су да им кажу да Србији нико не може да забрани да своје виђење статуса Косова и Метохије базира на свом Уставу, на документу са највећим правним и политичким легитимитетом у држави, који је потврдила огромна већина њених грађана?

Нема их то да им кажу јер су превише заузети форсирањем некаквих подела и разграничења о којима нема ни трага ни гласа у Уставу.

Устав Србије је по питању Косова и Метохије потпуно јасан – суштинска аутономија јер само она гарантује тај толико жељени „компромис“. Компромис који ће у духу модерних тековина демократије Албанцима признати најшира могућа национална и политичка права, али у оквирима међународно признатих граница Србије. Без њихових промена и без нарушавања територијалног интегритета и националног достојанства.

Американци нас позивају да је време да у погледу Косова будемо спремни на „креативна решења“. Концепт суштинске аутономије пружа толико могућности креативних решења, а сва она могу и морају да пођу од основног државног и националног интереса – афирмације Резолуције 1244 и у њој предвиђеног државног суверенитета Србије на КиМ. Наше је само да им понудимо та креативна решења, а они нека одлуче прихватају ли или не. Али капитулацију и цепање језгра српске територије нека не очекују, јер је добити неће.

Других опција нема!

Данијел Игрец

https://demostat.rs/sr/vesti/analize/pod...icenje/474

Занимљиво да Демонстанти рекламишу твз ТИТО

https://www.espreso.rs/vesti/politika/27...osova-foto

http://www.nacionalist.rs/2018/08/14/ko-...le-kosova/
Референтни URL