Погледи форум

Пуна Верзија: Косово и Метохија
Тренутно прегледате lite верзију форума. Погледајте пуну верзију са одговарајућим обликовањима.
Zvezda je u ligi šampiona i u euroligi u kosarci.
Nezaposlenost nikad manja.
Finansije stabilne..
Povećanje plata i penzija redovno.
Stigli migovi, avioni, helikopteri , kamioni.
Srbiju svi cene u svetu...

A sve Vam je obezbedio, A vi hoćete da ga rušte zbog Kosova. Noćima ne spava, Sorošu jr. redovno podnosi izveštaj, spavao u Briselu na podu, moli američku administraciju da Srbija "nešto" dobije.
Sram Vas bilo, nezahvalni ste.
(29-08-2018 06:55 PM)Громовник Пише: [ -> ]
(29-08-2018 12:22 AM)Ултрадесничар Пише: [ -> ]СРС није дошла на власт 2012.

Нису, дошли су њени најбољи чланови и најближи сарадници њеног тј. њиховог председника Војислава Шешеља 5+5

Да је то тачно и дан данас би постојала јака СРС а о Напредној странци
би читали у историји Србије у XIX веку.
(30-08-2018 03:05 PM)ЈВуО-КГ Пише: [ -> ]
(30-08-2018 10:58 AM)ПРОСВЕТАР Пише: [ -> ]НЕ МОЖЕТЕ ВИ ОТАЛЕ ДА ПРОЗИВАТЕ И ЛЕПИТЕ ЕТИКЕТЕ ИЗДАЈЕ НИ ЈЕДНОМ ЈЕДИНОМ СРБИНУ ИЗ ИЗГНАНСТВА ЈЕРБО СТЕ У ИЗДАЈИ ЖИВЕЛИ И ВИ И ВАШИ!

ТО МОГУ ЕВЕНТУАЛНО, СРБИ ИЗ ИЗГНАНСТВА ДА ГРЕШЕЋИ, У ГЊЕВУ КАЖУ ЈЕДАН ДРУГОМЕ, ВИ НЕ!!!


Паметном доста!

Ајде бре не сери (други део),који си ти изгнаник протуво једна, како те није срамота, отишао си у Канаду са пуним џепом пара, Брозовом сликом и то неколико година пред његову смрт.

Нетачна информација и гњусна лаж из ЗАВИСТИ, ЗЛОБЕ и ПАКОСТИ, еда би напабирчио неке поене овуден јербо ниси једини на форуму који мрзи све што "нијесу одавле"!

Прво, ми кад говоримо о ИЗГНАНИЦИМА које ти и твојих пар пајтоса годинама пљујете и вређате, не говоримо о себи ЈЕР НИ ПО ГОДИНАМА НЕ МОЖЕМО БИТИ "СЛУГА ВЕРМАХТА", но о свим људима који су једва спасли главу од србождера Јосипа и који живе ван NOVOSRBA!

Међутим!

Да нисмо 'вамо убјежали и мене би стигла зла судбина па сам тако и ја ИЗГНАНИК, за разлику од твог тате, свих рођака, комшија, пријатеља и осталих самоуправљача Јосипових који тамо леп живот проживеше и тебе таквог направише и одгајише АМА НЕ ДАДОШЕ ТИ КУЋНО ВАСПИТАЊЕ ДА СЕ НЕ ПЉУЈУ СРБСКИ ЈУНАЦИ И СЕДЕ СТАРИНЕ КОЈИМА НИ ТИ НИ СВИ ТВОЈИ НЕЋЕТЕ НИКАД БИТИ НИ ДО КОЛЕНА!

Друга гњусна лаж јесте да нијесмо отишли "са пуним џепом пара" но са 3,000 долара, што је много мање него што су носили сви гастарбајтери у то време! Распитајде се пре него што јопет лупиш к'о јуче кад нападе Брат Јеремију, коме си се претходно љигаво увлачио, мислећи да је текст наш!

Што се тиче Амброзове слике, која је у твојој и свим породицама око тебе које знаш, до јуче висила у вашим домовима као Икона, нами иста није била по вољи јербо су биле штампане на папиру који није био баш погодан за употребу у нужнику!

(30-08-2018 03:05 PM)ЈВуО-КГ Пише: [ -> ]На овом форуму не постоји човек који је дуже живео под Брозовим режимом од тебе. Пуних 28 година сте ти и мали Јожа делили државу и зато не тупи више, досадан си постао превише.

Ја....нарочито од прве до 18-е године!

Јок

Међутим!

Твоји родитељи, ужа и шира родбина, пријатељи, комшије и сви остали навијачи Титовог и Туђмановог "Партизана" и "Црвене Петокраке Звезде", поделише не "државу" него цео живот са Јосипом и кад је липсало за њим проплакаше горко, неутешно...

(30-08-2018 03:05 PM)ЈВуО-КГ Пише: [ -> ]Људи нису могли да се запосле за стално јер нису били чланови партије, али зато је ондашњи јуноша Просветар добио посао одмах. Јел то татица био командир чете НОП-a? Или сте само били дупеувлаке па се мали Просветарчић запослио чим је из школе изашао.

Ми имамо златан занат и радили смо тамо ПРИВАТНО, но кад је Јожа укинуо реформе због такозваних "хрвата" и те приватне послове изгубисмо, а лепо је могло да се заради па убјежасмо 'вамо да ође "чистимо канадска гоф*на", како је Киза надахнуто описао наш посао!

Међутим!

И тај посао је за људе ако ваља преживети и фамилију издржавати!

Оно јес'...истине ради, ми баш и нијесмо толико радили са канализацијом јербо смо ми водоинсталатер високо-квалификовани ама први пут кад смо дошли у додир са гоф*нима то је било кад дођосмо на овај форум и упознасмо вас!

Шта'ш...

(30-08-2018 03:05 PM)ЈВуО-КГ Пише: [ -> ]Само си ти тај овде који је носио титовку, и био њихов радник и ударник, пионир и махач заставама. Зато те то и мучи толико!

Лепо срочено за биографију твог тате и свих твојих ујака, стричева, шогора и осталих, свака част!

Кидање
(30-08-2018 10:58 AM)ПРОСВЕТАР Пише: [ -> ]
(30-08-2018 09:56 AM)Mekenzi Пише: [ -> ]Ček ček.. Kako sada "Čestiti đeneral" kada je nosio titovku, pevao hej šugosloveni, nosio crveni pentagram, mater i otac mu piždrili za titom itd...

Прво, он се ПОКАЈАО а ПОКАЈНИКА Господ прихвата ма дошао и у пет до дван'ест!

Друго, кол'ко ми знамо он никога од Срба из изгнанства није прозивао као "Љотач, слуго Вермахта"....итд.

Даклем наша каштига упућена вами је јасна:

[size=large][b]НЕ МОЖЕТЕ ВИ ОТАЛЕ ДА ПРОЗИВАТЕ И ЛЕПИТЕ ЕТИКЕТЕ ИЗДАЈЕ НИ ЈЕДНОМ ЈЕДИНОМ СРБИНУ ИЗ ИЗГНАНСТВА ЈЕРБО СТЕ У ИЗДАЈИ ЖИВЕЛИ И ВИ И ВАШИ!

Паметном доста!
Ček ček, a otkuda si ti sada Srbin..

Državljanin si vec 40+ godina Kanade, po verskom opredeljenju pripadaš ruskoj crkvi...

Nami nije jasno kako kanadski rus se izjašnjava kao Srbin, đe mu je sve srpsko mrsko...
(31-08-2018 09:28 AM)Mekenzi Пише: [ -> ]Ček ček, a otkuda si ti sada Srbin..

Državljanin si vec 40+ godina Kanade, po verskom opredeljenju pripadaš ruskoj crkvi...

Nami nije jasno kako kanadski rus se izjašnjava kao Srbin, đe mu je sve srpsko mrsko...

Јес, јес, кад би сваки Румуњешће шуго-латиничар одређивао ко је Србин, а који исписује Србско Име са језивим знаком S, који највише личи на гују присојкињу кој сикће, онда ни Никола Тесла, Михаило Идворски-Пупин, Доситеј Обрадовић или Свети Николај, који је живео и упокојио се у Руском Манастиру....не би били Срби!

Међутим!

Нешта нам се чини да се речени Румуњешће латиничари неће млого бавити селекцијом критеријума ко је Србин и Србскога Рода, јербо су исти здраво заузети питањима селекције за држављанство Војводине-репубљак, будушче еUробовске мулти-култи заједнице!

Шта'ш....
(30-08-2018 10:00 PM)Ултрадесничар Пише: [ -> ]
(29-08-2018 06:55 PM)Громовник Пише: [ -> ]
(29-08-2018 12:22 AM)Ултрадесничар Пише: [ -> ]СРС није дошла на власт 2012.

Нису, дошли су њени најбољи чланови и најближи сарадници њеног тј. њиховог председника Војислава Шешеља 5+5

Да је то тачно и дан данас би постојала јака СРС а о Напредној странци
би читали у историји Србије у XIX веку.

Како није тачно? Хоћеш да кажеш да Тома и Вучић нису пуне две деценије били најближи сарадници и највиши чиновници странке Војислава Шешеља?
Мобилни телефони разоткривају велику обману са бројем Албанаца на Косову и Метохији
1. септембра 2018.

На какав закључак о бројности становништва на Косову и Метохији упућују подаци Светске банке и америчке ЦИА о броју корисника мобилне телефоније у свету и у нашој јужној покрајини?

Након што су егзактни подаци Евростата, статистичке агенције Европске уније, а уз Евростат и осталих за то надлежних тела, развејали митове о демографском буму међу Албанцима у Албанији и нарочито на Косову и Метохији, буму који наводно прети да Албанце учини бројнијим од Срба… неки други званични подаци приморавају нас да у питање доведемо и тврдњу да на Косову и Метохији, према попису из 2011. године који су бојкотовали Срби из четири северне општине, има 1.739.825 становника, односно 1.895.250 како наводи америчка Централна обавештајна агенција (ЦИА) у свом најновијем „Светском алманаху“ (CIA World Factbook), позивајући се на процену из јула 2017. године.

Чудне косовске бројке

Реч је о броју корисника услуга мобилне телефоније на подручју Косова и Метохије. Ова цифра мора се сматрати егзактном, из простог разлога што нико не може на црно да се прикачи на мобилну мрежу, као што је то могуће у случају, на пример, водовода или струје, што ће рећи да је сваки корисник мобилне мреже на њој и регистрован, те се отуда и укупна бројка корисника мора сматрати релевантном.

Зашто је то индикативно у случају Косова и Метохије, у контексту који спомињемо? Зато што споменути „Светски алманах“ наводи да у нашој јужној покрајини има — реч је о податку из јула 2016. године — укупно око 562.000 регистрованих корисника мобилне телефоније, а нерегистровани не могу да постоје. На 100 становника Косова и Метохије, каже статистика ЦИА, долази 31 мобилни број.

Сам по себи овај број не говори много док се не укрсти с подацима Светске банке, заснованим на информацијама Међународне телекомуникационе уније.

Какве то везе има са сумњом у пропагирани број становника Косова и Метохије од око 1,8 милиона становника?

Основ за сумњу почива на томе што Светска банка (и Међународна телекомуникациона унија) наводи да је светски просек у 2016. години био 100,68 мобилних телефона на 100 становника. А на Косову и Метохији на (наводних) 100 становника, долази више него три пута мање — само 31.

Овај податак је утолико необичнији, сумњивији, када се и детаљније стави у контекст. Наиме, испада да на Косову и Метохији има мање мобилних телефона него у ратом разореном Авганистану (тамошњи просек је 62 на 100 становника), Сомалији (46 на 100 становника), Судану (70 мобилних телефона на 100 становника), у Западној обали и Гази (78)…

Косовски 31 мобилни телефон на 100 становника још је теже прихватљив ако се упореди с просеком за Европу и Централну Азију, који износи 126 мобилних телефона на 100 становника и ако се упореди с просеком за „земље у крхкој и конфликтној ситуацији“ (постоји и таква статистика) од 67 мобилних телефона на 100 становника, за „тешко задужене сиромашне земље“ (66), за „најмање развијене државе по класификацији УН“ (67), најзад, драстично је нижи чак и од подсахарске Африке, синонима за технолошку и сваку другу заосталост, где на 100 становника долазе 73 мобилна телефона.

Слична се слика добија и када сагледамо регион. У Босни и Херцеговини на 100 становника постоји 97 мобилних телефона, у Хрватској 105, у Црној Гори 166, у Србији 130, у Словенији 115, у Македонији у којој живи значајна албанска мањина 99, у самој Албанији, која је овде нарочито интересантна због културолошке подударности, 115 мобилних телефона на 100 становника. А на Косову, да поновимо, свега 31.

Две могућности

О чему се ради? Постоје само две реалне могућности, ако се сложимо да оволико одступање делује изузетно нереално.

Прва: да је америчка ЦИА нешто драстично побркала и то на три места (укупан број мобилних телефона, број телефона у односу на број становника, ранг у свету), на страници која је последњи пут освежена 14. августа ове године. Али биће да то није случај. Пробе ради, упоредили смо овогодишњу бројку са, насумично одабраним, податком из истог извора за 2015. годину и резултат је идентичан.

Дакле, преостаје друга могућност. А то је да на Косову и Метохији има далеко мање становника него што се приказује, па је зато и ова (иначе егзактна) телефонска статистика у косовском случају толико непрецизна и показује толико одступање од свега упоредивог. Једноставно, тачан је број мобилних телефона, нетачан је укупан број становника с којим се број телефона упоређује.

О колико мање становника говоримо? То је, наравно, тешко одредити прецизније, али ако је косовски просек више него три пута мањи од светског, регионалног, албанског…, па и ако на бројку од 562.000 додамо кориснике српских мобилних мрежа који евентуално нису убројани у косовски просек, долазимо до могућности да је Албанаца на Косову и Метохији можда и за читав милион мање него што се тврди.

Превара толиког обима је немогућа? Можда и јесте, али на косовским изборима 2017. године гласало је тек нешто више од 700.000 тамошњих Албанаца, односно укупно 777.093 са Србима и осталим мањинама…

Тако да и на основу тога мора још једном да се постави питање: колико Албанаца заиста живи у нашој јужној покрајини?

(Из текста у недељнику „Печат“)

https://vidovdan.org/info/mati-makarija-...-unesko-2/

http://fakti.org/siptari/taci-jesmo-i-os...-na-kosovu
У последњих 30 година Албанци имају далеко већи пад наталитета од Срба – власт и медији намерно плаше грађане причама о „албанској демографској бомби“

Лука Шаровић
недеља, 26. август 2018.


Статистика показује да су Албанци имали далеко већи пад наталитета од Срба у последњих 30 година. Нико на Балкану данас није ни близу стопе рађања од 2,1 колико је потребно за просту репродукцију становништва без миграција.
У последњих неколико месеци је приметно стварање страха код грађана Србије изјавама да се морамо разграничити са Албанцима или ћемо за 40 година бранити Врање. У Пчињској области у којој се Врање налази Албанци живе у Прешеву и Бујановцу и ако верујемо ,,медијима'' они ће у целој Пчињској области ускоро постати већина.
Реално стање на терену је ипак нешто другачије.

Према званичним подацима Републичког завода за статистику број ученика у основним школама у Бујановцу је у школској години 1998/99 био 6.366 ђака, а 2017/18 3.354 ђака, а у Прешеву је 1998/99 године било 6.448 ђака, а 2017/18 године 2.915 ђака. Ово је последица значајног смањења албанског наталитета (који је истину говорећи и даље већи него српски), али и последица великог исељавања Албанаца из ових општина. У Врању је 1998/99 године било 9.731 ђака, а 2017/18 године 6.065 ђака. Јасно је да је ситуација у Врању такође јако лоша, али ипак боља него у Прешеву и Бујановцу док би на основу ,,медија'' помислили да је ситуација супротна. Толико о ,,одбрани'' Врања.

Такође још од 2010. године на сваких неколико месеци у одређеним ,,медијима'' имамо текстове у којима пише како Албанци масовно купују куће и имања по Топлици и насељавају се у те крајеве те да ће ускоро доћи и до Ниша где иначе имају 12.000 станова по тим истим ,,медијима''. У Топлици и Нишу по свим званичним подацима Републичког завода за статистику број Албанаца се може мерити у промилима тако да ни ти текстови немају никакво покриће у реалности.

Пре неколико дана је у једним ,,новинама'' изашао текст у коме пише да се морамо разграничити са Албанцима зато што ће их 2100. године бити дупло више него Срба. У демографији се дугорочне процене ретко показују тачним зато што постоји много фактора који могу да доведу до промена. Најбољи пример је Русија којој су 1999. године предвиђали демографски слом, а она је повећала број рођене деце за 60% у наредних 15 година (1.214.689 рођених 1999. године, а 1.942.683 рођених 2014. године).

Албанија је примера ради 1990. године имала 82.125 рођених и стопу наталитета од 25 промила, а прошле године је имала 30.869 рођених и стопу наталитета од 10,7 промила. Косово је 1990. године имало 55.175 рођених и стопу наталитета од 28,6 промила, а прошле године 23.402 рођених и стопу наталитета од 12,2 промила.

Са друге стране је Србија 1990. године 90.590 рођених и стопу наталитета 11,6 промила, а прошле године 64.894 рођених и стопу наталитета од 9,2 промила. Пре 28 година су Албанија и Косово заједно имали 46.710 рођених више него Србија, а прошле године 10.623 рођених мање. Просечна стопа фертилитета (просечан број деце коју роди једна жена) данас није много већа него у Србији (Албанија – 1,54, Косово – око 1,70, а Србија – 1,48), а 1990. године је била далеко већа. Тада су Албанија и Косово имали стопу фертилитета преко 3 док је Србија имала стопу фертилитета око 1,80. Толико о томе да ће бити дупло више Албанаца него Срба.

Албанија и Косово и данас имају позитиван природни прираштај, али је то пре свега због добре старосне структуре која је последица њиховог изузетно великог наталитета пре 20 и више година. Оваквим темпом је питање године када ће Албанија имати негативан природни прираштај. Статистика показује да су Албанци имали далеко већи пад наталитета од Срба у последњих 30 година. Нико на Балкану данас није ни близу стопи фертилитета од 2,1 колико је потребно за просту репродукцију становништва без миграција, а знамо колико су овде неповољни миграциони трендови тако да би у реалности требала још већа стопа фертилитета зарад просте репродукције становништва. Ако се овакви трендови наставе ниједан народ на Балкану нема светлу будућност.

Ово су све званични подаци Републичког завода за статистику Републике Србије, албанског Завода за статистику и Завода за статистику такозване државе Косово који се могу наћи на интернету. Појединим ,,новинарима'' и ,,медијима'' очигледно није циљ да се чује оно што је истина већ оно што неко жели да народ чује. Јасно се види да сви текстови којима се плаше грађани Србије немају никакво упориште у реалности. Нешто је било реално пре више од 20 година. Занимљиво је да се садашњи властодршци позивају на реалност данас када је реалност за нас боља него пре 20 година, а тада их реалност није занимала. Ко их познаје њега то не чуди с обзиром да су скоро увек доносили погрешне и штетне одлуке по Србе и Србију. Зашто би сада било другачије...

http://www.nspm.rs/komentar-dana/u-posle...bombi.html
Како либераши виде тзв губитак Косова
3. септембра 2018.

Углови гледања других балканских народа, који на „ослобођеним“ (окупираним) територијама вековима живе, показују да су ратне активности Србије њима донеле колонијални положај, терор, сиромаштво, неслободу и многа друга зла којих није било за време Турака.

Они нису пристајали да их српске власти уграде у унитарни државни систем Србије без имена, или као као националне мањине, без икаквих политичких и економских права. За своје тешко сиромаштво и цивилизацијску заосталост они оптужују политичаре Србије. Супротно овом виђењу скоро сви српски делатници који формирају информације у јавном простору Србије, кроз цео XX век, у потпуности су игнорисали виђења дугин националних заједница којима се тумаче њихова „историјска права“ али и „људска права“ којима се данас одређује припадност спорних територија, посебно ако их они вековима насељавају, а и данас су на њима најбројнија популација. Они су за српске власти само терористи, разбијачи унитарне државе велике Србије и њих треба брутално казнити, протерати, или чак уништити.

Ако би постојала могућност да српски народ сазна шта други учесници мисле о косовском сукобу, да сазнају на основу којих чињеница они правдају, доказују и бране своје „истине“ и своја „права“ везана за развој косовског конфликта од почетка XX века, а посебно након доношења Устава Србије 1990. године и развоја војних активности Србије и интервенција међународне заједнице, свакако би им „учење оног што свако већ зна“ о косовском сукобу донело нова сазнања која су различита од садашњих. Овакве информације омогућиле би српском народу да сазна како су деведесетих година њене власти и њене војне старешине осуђене од међународне заједнице због злочиначког деловања против човечности над албанским народом; да сазна ко је од српских политичара и војних старешина крив за учињена злодела и настали пораз Србије. Злочини су били веома тешки, погодили су албанско цивилно становништво и неопходно их је детаљније упознати. За учињене злочине против човечности Србија је вишеструко кажњена и то:

Прва група казнених меравезана је за санкције од институција УН, тако што Србији одузето Kосово и оно је постало протекторат УН-а.

Друга група казнених мера везује се за војни пораз Србије и склопљен Kумановски споразум по коме су сви војни, полицијски и паравојни потенцијали Србије морали су да напусте Kосово и од тада престаје свака могућност Србије да учествује у управљачким активностима на Kосову.

Трећа група казнених мера везује се политичке и економске санкције од стране држава ЕУ и САД, чиме је уништена српска економија и њена валута, као и све најважније српске банке.

Четврта група казнених меравезана је за бомбардовање српске привреде и инфраструктуре авионима НАТО алијансе; ова акција названа је: „Милосрдни анђео“. Ова војна казнена активност НАТО снага није добила сагласност СБ УН, због вета Русије, иако је њу тражила сва штампа држава Западне цивилизације.

Пета група казнених мера везује се за признање државности Републике Kосова од Међународног суда правде у Хагу. Признање је дало Републици Kосово правни легитимитет, а што је за српски народ важно сазнање.

Шета група казнених мера везује се за суђења и осуде српски политичари и војних старешина за учињене злочине против човечности од Суда СБ УН-а у Хагу.

Преко оваквих информација о казненим мерама предузетим против Србије српски народ би сазнао да акт одузимања Kосова и друге казнене мере нису производ политичких одлука неких држава Запада, које су наводно несклоне Србији и „мрзе Србију“ због њене политике. Неупитно је јасно да је губитак Kосова (стварање Републике Kосово од стране институција УН) везан за изречене казне Србији од стране СБ УН-а и других важних институција међународне заједнице, за учињене злочине против човечност од стране српске војске, милиције и паравојске над албанским народом; те казнене мере је данас немогуће повући у оквиру преговора. Република Kосово није државни провизоријум него правна чињеница настала у дугом правном процесу у оквиру УН.

Једнострано информационо усмерење народа Србије уназадило је њен развој за читаво столеће јер је XX век био век до тада незамисливих промена (индустријска, технолошка и информациона револуција). Процеси засновани на митовима прошлости дубоко су оштетили и начин мишљења српских грађана и зато је примена системског приступа за регулацију косовског проблема данас отежана.

Остаје проблем како обавестити српску јавност о овим чињеницама да би свим грађанима Србије косовски спор постао јасан, како би по Wест Цурцхман-у могли да науче „оно што свако већ зна“, Од посебне је важности сазнати какве ће све последице настати по Србију ако се српска јавност не обавести о чињеницама које износе друге инволвиране стране у косовском сукобу и српским грађанима не буде створена могућност да „науче оно што свако већ зна“.

Од народа се сакривају чињенице које показују да су у косовском сукобу деведесетих година XX века жртве Албанаца биле далеко веће од српских жртава, да су војне активности Србије тешко погодиле албанско цивилно становништво због учињених злочина против човечности и да су због тога иритирали целокупну светску јавност, о чему је писала сва светска штампа. Промена начина мишљења грађана Србије захтевала би признавање кривице од стране српских политичара за извршена злодела на Kосову, катарзу широких размера и усаглашену велику рационалну активност свих српских политичара и свих водећих средстава јавног информисања, Српске православне цркве и бројних интелектуалаца. Актуелно мишљење српског народа формирано је на бази емоција које су вековима лажно уграђиване у њихову свест и подсвест од стране власти и цркве.

Да би српском народу постало јасно зашто је осуђена Србија и изгубљено Kосово неопходно је показати чињенице које говоре о страдању албанског народа у минулом рату и реакцијама међународне заједнице на те догађаје. Према званичним информацијама у Рату на Kосову погинуло је око 12.000 људи од чега око 10.000 Албанаца, а мање од 2.000, Срба; преко 1000 Срба још се води као нестало. У ĉетири масовне гробнице у Србији (Батајница, Петрово Село, језеро Перућац и Рудница) откривено је близу хиљаду лешева косовских Албанаца. Према подацима организације Хуман Ригхт Wатцх наводи се непотпун списак покоља које су поĉиниле српска војска, паравојска и полиција током Kосовског рата у четрнаест масовних гробница са више десетина, а у некима и стотина мртвих. ЈНА је систематски превозила лешеве Албанаца у рудник Трепча крај Kосовске Митровице, где их је спаљивала. Према „једном документу“ тако је уништено у Трепчи између 1.200 и 1.500 лешева.

У мају 2001. српска влада је објавила да је камион хладњача пун лешева Албанаца (укупно 86 тела) бачен у Дунав. У јулу 2001. српске власти су објавиле да су пронашле још четири гробнице у Србији, с укупно 1.000 лешева косовских Албанаца.Током косовског рата 1999, српске снаге су намерно спроводиле кампању „брисања идентитета“ у којој су косовским грађанима албанске националности одузимана и уништавана лична докумената и други докази о држављанству, као и сав новац који су поседовали.

Масовна протеривања на Kосову у пролеће 1999. захватила су око 800.000 људи и била су праћена убиствима, силовањем жена, пљачком и изнуђивањем. Ако би се Албанци супротставили наоружаним Србима, прећено им је убиством, или су им отимали децу и претили им док не би пристали да дају све што им је тражено.Између марта и јуна 1999. године, српске трупе су уништиле на хиљаде албанских домова на Kосову уз помоћ артиљерије, булдожера, експлозива и паљења, поготово уколико су имали блиске везе с „Ослободилачком војском Kосова“. У овом рату уништавана су читава села, а посебно су страдали градови Пећ и Глоговац; у многим местима су уништаване и бројне џамије. Све ове догађаје пратили су новинари водећих светских листова, а што је изазвало одијум светске јавности против Србије, уз захтеве да се она политички, економски и војно казни.

Изношењем ових истина српски народ би „научио оно што свако већ зна“ тада би се уклониле приче да су за рат и све што је изазвало трагедију српског и албанског народа на Kосову криви само Албанци, приче о наводној теорији завере држава Запада против Србије и приче како Албанци Kосова немају права на независну државу јер их нико није зверски уништавао. Оваквим једностраним информационим активностима косовски проблем постао је српском народу потпуно затамњен и информационо неприступачан. У оваким околностима трајна регулација косовског проблема, уз примену системских идеја, постаје немогућа, а захтев Александра Вучића да он сам по својим сазнањима брани интересе Србије јако је опасан јер је противан идеји о неопходност да српски народ „научи оно што свако већ зна“. За примену системског приступа регулацији косовског конфликта неопходно је да се на српској политичкој сцени јаве нека довољно храбра јавна гласила, храбри новинари и други храбри интелектуалци који ће износити стварне чињенице о ратним процесима у протеклих 20 година које приказују деловања и страдања свих учесника у рату. Овако изложене чињенице омогућиће грађанима Србије да „науче оно што свако већ зна“ и тада ће они моћи сами да закључују о косовском сукобу и лакше ће налазити решења за његову регулацију и политичари „мађионичари“ неће бити неопходни.

Др Иван Ахел, Данас

Па свак заборави да је КиМ био намерно насељаван.........али што свак заборави тај програм је увео БЕОГРАДИЈА!
Питам колико је да двеница што ти твз ”српским” академичари примају од западне фондације.

Јели бих то могло да објасни како твз ”Матица Српска” издава тон где у њега ДУВАЈУ да шиптари имају 2,000 рећи у старим балкански језицима?

НИТИ САМИ ЗНАДЕ КО СУ ТЕ ЈЕЗИЦИ!

ДЕО ТОГ ВЕЛИКОГ АЛБАНСКОГ ПРОЈЕК ЈЕ КОВАН У БЕОГРАДИЈЕ........ТАЧКА!
Референтни URL