Погледи форум

Пуна Верзија: Косово и Метохија
Тренутно прегледате lite верзију форума. Погледајте пуну верзију са одговарајућим обликовањима.
https://rs.sputniknews.com/regioni/20181...cijalisti/

https://vidovdan.org/info/jastreb-se-vra...sa-kosova/
https://www.srbijadanas.com/vesti/region...2018-10-26
https://www.srbijadanas.com/vesti/info/n...2018-10-26

https://rs.sputniknews.com/evropa/201810...fa-kosovo/
Било бих занимљиво видити јели било који друге земеље у свету добијају сличне казне........чак осећам ако нисмо сами скандирали, то бих могао УЕФА да намести, само да добија приход од таких казна!

Али да буде ефективно то се мора оркестрирати на свим текмама, то где сасвим друге државе играју, рачунати, казне, према новинарску репортирање у сверу!

https://rs.sputniknews.com/rusija/201810...u-vojsku-/

http://www.nacionalist.rs/2018/10/22/har...ja-i-kina/
https://www.journalducameroun.com/en/lak...-serbia-2/

Ако је остала Руска Војска на КиМ ово неби био проблем......нити гомила других ствари.

Види да су људи још на слободи........

Ствар што оних нису хапшени, бих значило да оних ко саде руководе, не виду дај ту је била ДРЖАВНА ИЗДАЈА!

Што бих значило да ова владавина као све преходне су ИЗДАЈНИЧКЕ!
http://webtribune.rs/ovo-je-najopasnija-...a-i-bakra/

Кад новинари усађује текст ОТИМАЈУ......то веч говори од завршен чин или процес према томе!
Из сваке општине на КиМ Приштина планира да оптужи 400 Срба
Поједине Србе приштинске власти ће да хапсе на Косову, као што се и догађа, а за осталима би биле расписане потернице Интерпола, истиче председник Удружења расељених Ђаковчана Ђокица Станојевић

Аутор: Биљана Радомировићпонедељак, 29.10.2018. у 20:20
Ђаковица, август ове године: Албанци јавно прете списковима за хапшење (Фото Фејсбук)

Косовска Митровица – Евентуални улазак Приштине у Интерпол следећег месеца довео би до етничког чишћења Срба са Косова и Метохије, јер би, поред монтираних оптужница, у страху за голи живот и преостали српски живаљ напустио покрајину. Ово за „Политику” каже Ђокица Станојевић, председник Удружења расељених Ђаковчана, један од 350 Срба и Црногораца који су се већ нашли на оптужници једне албанске невладине организације у Ђаковици, како каже, под окриљем десничарског покрета „Самоопредељење”.

„По сазнањима Удружења, у свакој од 30 општина, колико има на Косову и Метохији, бар 400 или 500 Срба и Црногораца, у просеку, мора да буде оптужено. Поједине Србе приштинске привремене власти ће да хапсе на Косову, као што се и догађа, а за осталима ће да распишу потернице Интерпола, под условом да Приштина добије чланство. Из сваке општине на Космету направиће спискове виђенијих људи, домаћина и оних који имају намеру да се врате. Семе зла је кренуло, а међународне организације које делују на Космету не желе мир на Балкану. Они су и омогућили појединим албанским активистима да крену са лажним оптужницама после 20 година, мада застрашивање за све то време није стало”, каже Станојевић, који се плаши да ће „логистика међународне заједнице довести до етнички чистог Косова”.

Станојевић подсећа на најновије примере ухапшених Срба (Дарко Тасић и Милорад Зајић). Они се терете за наводни ратни злочин, а ухапшени су после скоро две деценије, иако су готово све време били на територији Космета.

Управо због страха људи да не буду ухапшени, у овој години није забележен ниједан повратак из редова српске заједнице, наглашава Станојевић. „Успели су у застрашивању, па се тако у овој години ниједан Србин није вратио. Ствара се клима неповерења и код млађег нараштаја у албанској, али и српској заједници, чији чланови сада не могу да дођу на своја огњишта. Познато је да на хиљаде Албанаца свакодневно циркулишу ка централној Србији, а међу њима је много оних који својим српским комшијама не дају да се врате. Тако ће многи Албанци бити таоци својих радикалних и екстремних политичара, односно сценарија који је осмислила међународна заједница”, истиче Станојевић, који тврди да би евентуална реакција Срба због нових хапшења и потерница Приштине после потенцијалног уласка Косова у Интерпол могла да доведе до потпуне блокаде живота између дојучерашњих комшија.
Референтни URL