Погледи форум

Пуна Верзија: Косово и Метохија
Тренутно прегледате lite верзију форума. Погледајте пуну верзију са одговарајућим обликовањима.
http://fakti.org/serbian-point/vucic-pog...u-politiku
Па ви сте само наставак 70 ГОДИНА КОМУВАЊЕ ШИПТАРСКА ТВОРЕВИНА НА СРПСКОМ КиМ.

https://www.srbijadanas.com/vesti/info/b...2018-11-08
http://www.pravda.rs/2018/11/9/moskovski...ku-vojsku/

МОСКОВСКИ ШАМАР ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ: Бриселски преговори су пропали, а САД прави косовску војску
09-11-2018 15:44 Издвојено Србија Политика

Пропали су напори Европске уније у посредовању између Београда и Приштине, оценио је Сергеј Лавров. Нагласио је да се на Приштину врши притисак споља, пре свега из САД, да формира сопствену војску. Министар спољних послова Уније Комора Суеф Мухамед ел Амин потврдио је да његова земља сматра Косово делом Србије.

Лавров (Фото: mid.ru)

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров рекао је да је очигледно да су напори ЕУ пропали, јер је Приштина одбила да реализује све договоре који су до сада постигнути.

Прецизирао је да се ту пре свега мисли на формирање Заједнице српских општина, пренео је Спутњик.

"Настојање Приштине да формира сопствену војску представља најгрубље кршење Резолуције 1244 Савета безбедности Уједињених нација. Поред тога, Приштину на то притискају споља, а пре свега из САД", рекао је Лавров.

Након састанка са министром спољних послова и међународне сарадње Уније Комора, Суефом Мухамедом ел Амином, Лавров је нагласио да Русија поздравља одлуку Уније Комора да повуче признање Косова.

Како је објаснио, Москва поздравља одлуке земаља да повуку признање јер предузимање било каквих корака мора да буде засновано на Резолуцији 1244 Савета безбедности УН, којом се Србији потврђује суверенитет над територијом Косова.

"Чињеница да неке земље преиспитују свој став о признању Косова и повлаче (признање) или се уздржавају од доношења одлуке у корист таквог признања показује одговорност и ослањање на међународно право", рекао је Лавров.

Додао је да ће Русија наставити да врши притисак да се примењују одлуке које је донео Савет безбедности УН, нарочито Резолуција 1244.

"Сви даљи кораци за решавање актуелне ситуације, која је очигледно ненормална, требало би да се предузимају на основу Резолуције 1244", нагласио је Лавров.

Шеф руске дипломатије подсетио је и да Москва снажно подржава дијалог Београда и Приштине протеклих година како би се постигло узајамно прихватљиво решење и да подржава улогу Европска уније као посредника, додаје Тас.

Ел Амин: Косово је део Србије
Министар спољних послова и међународне сарадње Уније Комора Суеф Мухамед ел Амин потврдио је да његова земља сматра Косово делом Србије.

"Наш став је да је Косово део Србије", нагласио је Ел Амин на конференцији за новинаре, након разговора са шефом руске дипломатије.

Према његовим речима, Србија и Унија Комора имају сличан проблем.

"Ако би Мајот (острво око којег се споре Унија Комора и Француска) сутра прогласио независност и остале државе то признале, поступили бисмо као Србија да обновимо наш територијални интегритет", рекао је Ел Амин.

За Унију Комора су, нагласио је, географија, историја и кључне резолуције УН од највећег значаја, пренео је Тас.

"Када говоримо о усклађивању са међународним правом, то се уклапа са питањем Косова. Међународна правила би требало да буду применљива и поштована. Пажљиво посматрамо развој ситуације", поручио је Ел Амин.

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић је раније ове недеље, након састанка са Ел Амином у Београду, рекао да је Унија Комора повукла признање једнострано проглашене независности Косова, док је саветник косовског министра спољних послова Беџета Пацојила, Јетљир Зиберај, рекао да нема ничег истинитог у тој вести.
https://www.intermagazin.rs/101-89-3-det...ledi-mapa/

Зашто је баш БЕОГРАДИЈИ И ТВЗ ВЛАДАРИ У ЊОЈ СТАЛНО ДО РЕШЕВАЊЕ КиМ, баш у овом тренутаком?

Па колико конфликта су нерешених и смрзнути, али нема било које дипломатске пристиске, и организације за било које оцепљење?

https://vostok.rs/index.php?option=btg_n...-republike

Питање ко су буквално абитражитељи за светски спорт?

Јели бих могао да повезујеш твз Руски ”допин” са оваком догађајом?

Као и са светске финанције мораш да их гађаш у џепу!
https://www.intermagazin.rs/101-89-3-det...ledi-mapa/
https://www.intermagazin.rs/lazanski-otk...kud-im-to/
https://rs.sputniknews.com/rusija/201811...tin-taci-/
https://rs.sputniknews.com/politika/2018...-protokol/

https://www.espreso.rs/vesti/drustvo/313...tina-o-kim
Битно је да се стекне гомила инфомације око КиМ, па онда ићи у јавности да дадеш мисљење!

https://www.intermagazin.rs/rusija-razre...ao-taciju/
Београдија је имала ПРО АЛБАНСКУ ПОЛИТИКУ ОД СВОЈЕ КОНЦЕПЦИЈЕ......Шта твз Православни Срби одчекују од таке створења?
Референтни URL