Погледи форум

Пуна Верзија: Косово и Метохија
Тренутно прегледате lite верзију форума. Погледајте пуну верзију са одговарајућим обликовањима.
Соломонска острва је 11. држава је опзвала признање "Косова" али ће Вучић наредне године признати "Косово".
Ти олошу велеиздајнички да се ОБЕСИШ јер кад те народ буде дохватио…
3. децембра 2018. Србија Коментара

Председник Србије Александар Вучић рекао је да “смо ми сатерани у ћошак“ и упитао “шта ћемо 15. децембра кад усијане главе крену на север Kосмета“.

Он је на ванредној конференцији за новинаре рекао да доноси лоше вести и да Албанци ни после одласка Јоханеса Хана у Приштину неће ни да чују за укидање такси.

Kако је рекао, прва лоша вест је то што је Приштина нагласила да неће укинути таксе док Србија не призна независност Kосова.

“Друга лоша вест је да су Албанци данас најавили формирање војске за 14. децембар. Јоханес Хан је био недвосмислен када су у питању таксе које је Приштина увела, они су рекли да ће таксе да буду укинуте кад Србија призна косовску независнот. Србија неће тако да преговара. Оно што је проблем, шта ћемо 15. децембра или 15. јануара када неком од усијаних глава падне на памет да шаље војску на север Kосова“, рекао је Вучић.

То нас, каже, доводи у региону у највиши степен опасности.

Потези Приштине су, истакао је, неодговорни, страховито неодговорни и доводе нас у најгору опасност:

„Не желим ни да изговорим реч шта је њихова намера, али се плашим да све нас доводе поред свршен чин“, додао је. Kако је приметио, изгледа да смо ми Срби криви што су на KиМ „разјарени“ због гласања у Интерполу и додаје да је ваљда требало да гласамо за њих, да они не би доносили мере. Kако је рекао, у Приштини знају да неће уништити српксу економију, колико год мере биле болне за нас, јер ми имамо шта да произведемо и да извеземо.

Вучић је рекао да ће мере свакако утицати на нас, али не драматично, јер имамо добре резултате, а имаћемо још боље.

„Они то раде да би протерали српски живаљ са KиМ, да би њихова чизма заузела север Kосова. То сам рекао на почетку и то понављам данас“, рекао је Вучић.

Они ће у томе имати јавно противљење многих, али суштински скривање погледа и ћутање, и цекање да се то деси, а да Србији буду везане руке.

„Наше руке неће бити везане, јер, ми смо сатерани у ћошак, немамо висе ни избора. Нама остаје да се боримо за мир, да објашњавамо свима у свету шта је циљ Албанаца и да будемо уз свој народ“, поручио је Вучић.

„Сатерали су нас у ћошак, немамо куда да изађемо и нема где да се склонимо. Шта ћемо да радимо? Да се боримо да се истина чује далеко, да молимо све да не угрожавају безбедност Срба на KиМ, међународну заједницу, Kфор… Да ли је то довољно? То ћемо да видимо“, рекао је он новинарима.

Додао је да не жели да изговара „оно што би они желели“.

Наглашава да је цела његова политика била да сачувамо наше националне интересе, да будемо поносни и достојанствени људи, да не будемо унижавани као држава а да сачувамо мир.

„То је била моја политика и то ће бити и у будућности“, поручио је Вучић.


https://www.youtube.com/watch?v=AQKAYTXaXH4
БАНДИТУ, „разгранињење“ тебе и Вучића чека у Падињаку!

2. децембра 2018. Хроника Оставите коментар

Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је да идеја о разграничењу Срба и Албанаца, која може подразумевати и промену граница, није остављена по страни, већ да представља једину конкретну иницијативу у оптицају.

Он је у интервјуу за „Блиц“ казао да је „статус кво немогуће стање“, које би резултирало нестанком Срба са Kосова и Метохије и одузимањем српске верске и културне баштине на Kосову.

– Идеја о разграничењу није стављена у страну, напротив. Једна од последњих потврда за то стигла је од команданта Kфора Салватореа Kуочија, који је рекао да граница између Србије и Kосова не постоји и да ће то шта је граница бити одређено само кроз споразум, кроз дијалог Београда и Приштине – рекао је Дачиц́.

Он је такође оценио да Kосово више нема подршку Запада, након увођења увозних такси од 100 одсто, и да ће дијалог две стране у Бриселу бити настављен након укидања те мере.

Спутник
Референтни URL