Погледи форум

Пуна Верзија: Косово и Метохија
Тренутно прегледате lite верзију форума. Погледајте пуну верзију са одговарајућим обликовањима.
Знаћи ви сте чекали толико године да ово изјављујете!
Па само потрвђује колико сте ви толико будале, места за така објављење је било у УН, на дан кад вам је била претња!
Овако изгледа да намерно нисте хтели да облатује тог запад ко су нас бомбадовали и плачкају земљу!

Али англо-саксонска/римска политика је почела још у 19тог века и само граде на томе. И тотално се спроводила кроз КОМУНИСТЕ у 20том веку!

ШОКАНТНО ПРЕДВИЂАЊЕ РУСА: Ево шта ће се десити Србији
12. фебруара 2019.

Сепаратни договор са самопроглашеном Приштином, на који спољнополитичка служба ЕУ присиљава власти Србије, има за циљ да документује поделу Србије на к1001осовско-албански и српски део. Следећи корак биће претварање оба ова дела у протекторате НАТО-а, напомиње заменик секретара Генералног савјета партије Јединствена Русија и члан Одбора за међународне односе Државне думе Русије Сергеј Железњак у вези са најавом нове рунде преговора за постизање такозваног „свеобухватног споразума о нормализацији односа између Београда и Приштине“ 18. јула у Бриселу, преноси „Спутњик“.

Према мишљењу Железњака, оваквим сепаратним споразумом Србија правно губи могућност да се руководи Резолуцијом 1244 Савета безбедности УН — основним међународним законом који гарантује суверенитет и територијални интегритет Србије.

„Уколико се одрекне дела своје територије, Србија ће изгубити све механизме међународног права који штите територијалну целовитост државе“, нагласио је он.

Посланик је такође напоменуо да ће после потписивања и ступања на снагу сепаратног споразума косовски Албанци добити потпуни карт-бланш за следеће акције, тзв. државе Косово:

„Прво, Косово ће завршити формирање својих оружаних снага. А друго, Косово ће по убрзаном поступку ући у НАТО“.

Железњак је упозорио да лидери косовских Албанаца истовремено неће одустати од Тиранске платформе „Природне Албаније“, коју су 2017. године усвојили високи представници Албаније, самопроглашеног Косова и македонски Албанци.

„Потписивањем сепаратног споразума и одустајање од Косова и Метохије, Србија неће бити у стању да се супротстави албанској експанзији и расту сепаратистичких расположења у преосталим деловима земље: Прешевској долини, Рашкој области (Санџаку) и Војводини.

У условима оштрог развоја међунационалних противречности, који изазивају панику међу српским становништвом, у Србији ће се развити ситуација у којој ће грађанима ове земље почети да се намећу позиви да се придружи НАТО-у како би сачувала своје преостале територије. Са разних места многобројни пронатовски пропагандисти једногласно ће убеђивати грађане Србије да државе НАТО-а једна другу не нападају нити ратују на својој територији, па стога, наводно, само уласком у НАТО Србија ће спасити народ и државу“, истиче руски Железњак.

Националист
http://fakti.org/serbian-point/dacic-sad...o-podrzati

Свака гуриш за решавање питање КиМ је немогуће да се реши у корист Срба у овој тренутак!

И сваких гуриш према томе од стране београдије је само успуњавање политике запад!
https://rs.sputniknews.com/regioni/20190...ija-grcka/

Албански премијер Еди Рама рекао је у интервјуу за телевизију „Вижн плус“ да је идеја о „корекцији“ границе између Косова и Србије једно од могућих решења косовског проблема, а само Косово је назвао „делом Албаније“, пренео је грчки портал „Прототема“.
„О чему говоримо данас са Грчком? О граници. О чему су разговарали Косово и Црна Гора и шта се све догодило? О граници. Зашто се не би разговарало о граници између Косова и Србије? Разговараћемо и о њима, јер је реч о процесу демаркације“, рекао је Рама, притом стављајући Грчку у исту позицију као и земље Западног Балкана које имају отворена гранична питања.

Аљбин Курти
© AP PHOTO / VISAR KRYEZIU
Курти почео припреме за „албанско пролеће“
Албански премијер је осудио све оне који се противе идеји о „корекцији“ косовских граница, називајући Косово „делом Албаније“.

„За мене је Косово део Албаније. Остало су питања Рамуша Харадинаја“, истакао је Рама реагујући на недавну изјаву косовског премијера да се Тирана меша у унутрашње послове Приштине.

Еди Рама је још једном поновио да је крајњи циљ уједињење Косова са Албанијом, називајући то „планом А“, и нагласио да два косовска члана у његовој влади имају за циљ да пренесу ту поруку, пренео је Танјуг.

„Унија између Албаније и Косова није ’план Б‘, већ ’план А‘ и ја не замишљам ту унију у 21. веку као фолклорни чин“, рекао је Рама.

Како тумачи грчка „Прототема“, то значи да то уједињење не би било само културно или језичко, него суштинско и политичко.

Грчки портал оцењује и да те изјаве албанског премијера могу довести до непознатих последица за цео регион Балкана, с обзиром на то да ће етничка грчка мањина која живи у северном Епиру (у јужном делу Албаније) дефинитивно тражити решење за своје питање попут предлога за Косово.

Тимоти Лес
© SPUTNIK / ДЕЈАН СИМИЋ
Тимоти Лес предвиђа: У 2019. очекујем драму на КиМ, у Македонији, а нарочито у БиХ (видео)
Нова демократија: Рамине изјаве су претња безбедности

Реагујући на тврдње албанског премијера да су Атина и Тирана у преговорима о потенцијалној корекцији граница, функционер грчке опозиционе странке Нове демократије Јоргос Кумуцакос је истакао да такве тврдње угрожавају безбедност, преноси АНА-МПА.

„Тврдње господина Раме да преговара о граничном спору са Грчком, што је заправо део пројекта шире корекције граница на Западном Балкану, представљају озбиљну претњу за стабилност и безбедност региона“, истакао је Кумуцакос.

Он захтева од Владе Грчке да појасни и одговори да ли је укључена у разговоре са албанским званичницима о прекрајању границе између две земље.

Такође, Кумуцакос је позвао Владу да заузме званичан став поводом Рамине изјаве о корекцији граница у ширем региону.
Детаљан план епохалне издаје Великоиздајника: Вучићија и ДачијаНапомена ИстиноЉубља: Добили смо га само као текст који је очигледно неко однекле преписао – али по свим обигравањима около издаје и по самом родољубу који нам га је проследио, ово личи на стварни детаљан план Проклетства Србије који се не сме никако дозволити.

План тзв. свеобухватног ВЕЛЕИЗДАЈНИЧКОГ споразума Београда и Приштине:

1. Прешево се до Кленике припаја Косову

2. Граница се поставља близу Биљаца

3. Бујановац добија специјални статус као специјални дистрикт

4. Косовска Митровица добија специјални статус као специјални дистрикт

5. Шест до осам села општине Медвеђа се припајају Косову

6. Коридор 10 се проглашава International Protected Road

7. Језеро Газиводе се приватизује на 99 година (енглеска компанија) и добија специјални статус

8. Трепча се приватизује на 99 година (америчка, француска, руска и кинеска компанија) и добија специјални статус

9. Звечан, Зубин Поток и Лепосавић се припајају Србији

10. Косово се признаје од Србије као Косово

11. Ратне репарације између Србије и Косова се опраштају

12. NATO снаге добијају мандат на 33 године

13. База Цепотин у близини Бујановца биће део Косова

14. База Бондстил у Сојеву биће војна база; Влора ће бити ‘navy base’ (морнаричка база), Кучево ће бити ‘air base’ (ваздушна база)

15. Надају се да ће до споразума доћи у наредних 6 месеци

16. Споразум пријатељства између Србије и Косова биће потписан у Вашингтону (као датум потписивања наводи се 12. јун)

Народе Србски Православни, мора се на улицу, јер је питање опстанка. А на улици вас чекају Православне Литије наше, сваке суботе од 15:30 испред ‘Владе Србије’. За друге скупове, да ће се Православно борити и истрајавати против свих издаја и заблуда – нисмо сигурни, не знамо… и не само не знамо, већ и сумњамо колико ће се успети отргнути од заблуда и притисака намесника и њихових ментора у Логору Србија.

Добро је и што је у понедељак одржан скуп ,,Зауставимо Велеиздају – Косово је Србија“. Међутим, уз поштовање историчару Ковићу и пуковнику Делићу, имамо велику бојазан јер је тај протест отворио (као главни организатор) Милош Јовановић, председник ДСС, који је већ сутрадан на РТС-у изјавио, да ,,не може Вучић сам да одлучује, а да народ није ништа питао“. А знајући колико Вучићи месецима већ навија на референдум који би са све лажним листићима подметнуо народу, референдум о нечему вековима утврђеном, о коренима србскога бића и постојања о коме не сме бити полемике нити икаквог гласања!? Све нас то наводи на сумњу да ће неко покушати и ове протесте за КосМет да преметне у иницијативу за референдум. А референдум о будућности Светог КосМета би био погубан, не само због рутински режиране манипулације са преко милион и по лажних гласачких листића, већ и стога што би се једна генерација једног народа, једна Великогрешна генерација једног Светог Народа својих Светих предака, усудила да пресуђује о Светињама и Границама које нису само наше, већ пре свега свих оних чојствених и јуначних Срба који љубављу према Богу и Роду Крв своју Свету пролише и њоме нам Отаџбину оивичише.

Наслућујемо план завере домаћих издајника из власти и опозиције. Прво, Шиптари уводе екстремне таксе да би Вучићи покушао да то представи као застој преговора а који би му био повод да распише превремене преварне изборе(пре него што се ова горња таксативно изложена издаја), а како би потом лакше ушао у спровођење великоиздајничког плана овога. За то време, разочарани поробљени народ наивно, по америчкој режији, водају по улицама са циљем превасходне ‘демократизације Србије’, где Космет није у фокусу, ма ни у помену – све то са циљем да буду резерва на улицама из које ће масе, у случају да се Вучићи потроши у овом плану издаје, прикривени са јавне сцене, страни окупатор извући неког свог новог вођу који би заменио Вучићија и наставио издају тамо где је овај застао. Исто нам приређују деценијама уназад, кад странци потроше кредит свога намештеника међу домаћим нам издајницима, онда га они сами жигошу и режираним превратом мењају другим новим својим намештеником који ће наставити издају србских националних интереса тачно тамо где је претходни стао. При свему овоме бојимо се и да ови други борци за Косово који су организовали протест у понедељак, а на коме је уводничар био Милош Јовановић, вођа ДСС-а (за кога смо такође данас још дознали да је био на образовању у америчкој амбасади, из оног истог извора који нам је донео и горње детаље Великоиздаје), случајно нису они који би се касније позивали на расписивање, тако жељеног Вучићију, референдума за издају Косова и Метохије.

Без Православља на улицама окупиране Србије нема излаза из ових проклетстава у којима непријатељи и домаћи издајници први пут у историји хоће једну генерацију народа да натерају да потпише да најсветији део Отаџбине њихове никада легитимно није био и неће бити наш. А у нашем случају – да признамо да нас је NATO праведно и с разлогом бомбардовао 1999. године, и да све наше остале границе Отаџбине нису постојане и непроменљиве; типа – ко се најсветије границе своје одрекне лакше ће пристати и на све остале које вековима меркају непријатељи наши. Појединац може одлучивати о трговини са својом кућом – мада би и за то требао да се распита да ли би му преци дали благослов за тако непоштовање молитве и труда њихова, али овде, у случају Светог Космета – НИКО НИЈЕ ВЛАСНИК НИ СТАРАТЕЉ НАД СВЕТОМ ЗЕМЉОМ НАШОМ, ДО БОГ И СВЕТИТЕЉИ НАШИ. А они не признају референдуме, изборе и преваре земаљске, већ гледају на Завете које пред њима положисмо и ми, и оци, и праоци наши.

Нека нам је Бог на помоћи да устанемо и молитвом, истином и храброшћу заплашимо домаће изроде који у име свих нас хоће продати Веру за вечеру, Светињу за паре, Отаџбину за краткотрајне угодности земаљске. Преча је Част Отаџбине истинском родољубу него безбројни сребрњаци јудински и угодности личног живљења по цену уздаха ближњих и окретања од Светиња Господњих. А ако родољуба Православних јоште им – а таквима је сада у кући седети неподношљива туга и зима.

Да Бог да да се на свим наредним Литијама против опште издаје које теку центром Београда виђамо и да се Срби око Крста Христова сложе и умноже, а не око вајних вођа и организација које немају Православну слободу Србије у плану па стога и сами тумарају и друге заводе. Наравно, ићи треба и на све скупове у одбрану Космета, али ако вас наведу на референдумску, изборну превару, онда бар признајте да су нам само Православне Литије ове наше непрестане суботње остале, и да би оне требало бити многољудније и свакодневне сразмерно јачању издаје и наткривања данашње Србије проклетством какво ни Вук Бранковић није видео – јер он једино не дође у пресудни национални бој, а ми да се потписима одрекнемо Светиња, Најсветије Отаџбине за коју гинуше Свети, или, пак, да такве потписе прећутимо другима да потпишу у име наше.

Буди се Србијо Христовом Истином! Да се поново Крста Часнога уплаше непријатељи (домаћи и страни), да не потпаднеш под страшну Лазареву клетву онима који не дођоше у пресудни бој на Косово, који прећуташе издају домаћих издајника и на исту страну са њима се превртоше!

Да победи Истина Божија у Србији и ето нам слободе, а Истина Божија побеђује тако што ће се свако за њу пожртвовати колико може… насупрот, проклетство је борити се против Ње или ћутати и уклањати се пред онима који Православље и Отаџбину верних Христових Светитеља и праотаца наших руше.

Иза свакога овде приказаног слова стоји:

монах-немонах Антоније Давидовић – ЈМБГ 1205973770017

П.С. Молим сву у Христу Спасу браћу и сестре – ширите ову весту где год можете и стигнете
ШОКАНТНА АНАЛИЗА СТРАНИХ МЕДИЈА УЗДРМАЛА СРБИЈУ: Упркос руском ставу, Београд помаже у стварању Велике Албаније
22-02-2019 07:50 Издвојено Србија Политика

У само два дана су објављена два службена и врло опречна става о питању независности Косова, која доказују недоследност Београда о овом питању и потврђују ставове руских аналитичара који у актуелним властима у Србији не виде искреног саговорника, већ опортунисте који би седели на две, ако узмемо у обзир и Кину, онда неки тврде и на три столице одједном.

Илустрација (Фото: Правда)

Наиме, ништа не би било спорно у изјави Београда да само пре два дана руски министар спољних послова није изјавио нешто потпуно супротно.

Лавров: “Желите независно Косово? Узмите, потпишите овде.”

Русија ни најмање не сумња да је увођење 100% увозних царина на робу из Србије од стране Приштине било договорено са онима који су желели да убрзају добијање формалног пристанка Београда на признавање независности Косова. То је изјавио руски министар спољних послова Сергеј Лавров 16. фебруара, одговарајући на питања новинара на безбедносној конференцији у Минхену.

“Када се Косово одвојило и једнострано прогласило независност, признато од већине западних земаља, упозорили смо на последице. Сада Приштина ради све што жели”, изјавио је Лавров на службеним страницама руског министарства спољних послова.

Лавров је скренуо пажњу на чињеницу да западне дипломате у последње време све више замењују појмове “међународно право” и “норме међународног права” с појмом “поредак на темељу правила” и изјављују да је то иста ствар.

“Разумем да не желе да се воде међународним правом у облику у ком се примењују његове норме. Међународно право је и Резолуција 1244 Савета безбедности Уједињених нација која забрањује стварање оружаних снага на Косову. Сада се, кршећи међународно право, појављује правило према ком Косово може да има властиту војску. А то правило, успут, подржава главни секретар НАТО савеза”, нагласио је шеф руске дипломатије, додајући да у Резолуцији 1244 Савета безбедности УН-а још увек постоје многе одредбе које се не спроводе.

Лавров се такође присетио и других међународних споразума о Косову који се не примењују. Један од њих, према речима министра, је споразум између Приштине и Београда о стварању заједнице српских општина на Косову, при чему је Европска унија деловала као посредник. Други такав пример би могла бити одлука о сазивању Специјалног суда за истраживање злочина против оптужених за трговину људским органима из извештаја заступника Парламентарне скупштине Савета Европе Дика Мартиа.

“Већ смо се сложили око тога, али Специјални суд још није започео с радом и мислим да неће ни почети”, казао је Лавров.

“Успут, премијер Албаније Еди Рама је у интервјуу за грчке новине изричито изјавио како је Косово део Албаније. Па, хтели сте то, сада узмите и потпишите”, приметио је руски дипломата.

Подсетимо да је премијер Албаније Еди Рама раније у интервјуу грчкој телевизији Vision plus осудио све противнике идеје “корекције” граница Косова и јужни део Србије назвао “делом Албаније”.

“О чему говоримо данас с Грчком? О граници. О чему су разговарали Косово и Црна Гора и шта се све догодило? О граници. Зашто се не би разговарало о граници између Косова и Србије? Разговараћемо и о томе, јер је реч о процесу демаркације“, рекао је Рама, стављајући притом Грчку у исту позицију као земље Западног Балкана које имају отворена гранична питања.

“За мене је Косово део Албаније. Остала питања морају се поставити Рамушу Харадинају”, рекао је Рама коментаришући недавну изјаву премијера Косова Рамуша Харадинаја да се Тирана меша у унутрашње послове Приштине.

Еди Рама је још једном поновио да је крајњи циљ уједињење Косова са Албанијом, називајући то “Планом А” и нагласивши да два косовска члана у његовој влади имају за циљ да пренесу ту поруку.


“Унија између Албаније и Косова није “План Б”, већ “План А” и ја у XXI веку ову унију не замишљам као фолклорни чин“, рекао је Рама.

Дачић и Еди Рама на истој таласној дужини
И док Русија размишља како да спроведе Резолуцију 1244 Савета безбедности УН-а, изјава министра спољних послова Србије је потпуно усклађена с Тираном, иако не и с Приштином, али то није ни важно, с обзиром на статус Косова као америчког протектората.

Министар спољнх послова Србије, Ивица Дачић, рекао је да је разграничење службени предлог Србије у дијалогу с албанском страном за решење косовског питања, али да још није одређено где би била линија разграничења, преноси Н1.

У том смислу је довољно да се договори будућа граница Косова и ствар је решена. Еди Рама добија Велику Албанију, актуелне власти у Београду нешто мању Србију.

Приштина и даље ћути о овом предлогу, али су у питању дугорочни интереси Албанаца и вековне тежње за уједињењем свих албанских земаља, тако да размену територија са Србијом неће бити тешко представити косовским Албанцима као најбоље и дугорочно једино одрживо решење, што с албанске перспективе заиста јесте.

Београд тврди како албанска страна још није одговорила на предлог, јер дијалога тренутно нема. Али, ускоро би га могло бити.

Вашингтон заинтересован за дијалог
Министар спољних послова Ивица Дачић је изјавио да је Сједињеним Америчким Државама највише стало да на Косову дође до компромиса и трајног решења.

“Вашингтон је највише заинтересован да се настави дијалог између Београда и Приштине, више него Велика Британија и Немачка“, рекао је Дачић, тврдећи да су САД одувек имале став да Србија мора признати независност Косова.

На крају се поставља питање шта Москви треба да се слепо придржава међународног права, ако Београд истовремено излази са истим предлозима и решењима као Тирана, која је наводно у некаквом спору с Приштином о овом питању.

“Ако Русија подржи предају Косова, српска вера у Русију ће испарити”
Читаву ову збрку делимично објашњава представник косовских Срба из покрета „Отаџбина” Марко Јакшић.

“Укидање 100% царина које је Приштина наметнула увозу робе из Србије је предуслов за продужење преговора о нормализацији односа у потрази за компромисним решењем за Косово и Метохију”, нагласио је 18. фебруара председник Србије Александар Вучић. О методама којима Београд може утицати на Приштину и присилити је да укине царине, али то не чини, као и која је визија Русије у решавању косовског питања у интервјуу за ЕАДаилy говорио је представник косовских Срба Марко Јакшић.

EADaily: Испричајте нам тренутну ситуацију на северу Косова и Метохије. Колико су царине које је Приштина наметнула на српску робу погодиле српско становништво?

Марко Јакшић: Царине које је наметнула Приштина не угрожавају српско становништво на северу Косова, будући да роба тамо иде заобилазећи њихове службе. Царине нису главно питање које брине Србе на Косову. Главно питање је пре свега формирање косовске војске. Нажалост, власти у Београду то једва спомињу. Као услов за проширење дијалога с Приштином наводе укидање царина, али не и укидање одлуке о формирању косовске војске. Наиме, ова војска је стварна претња Србима, на северу Косова и јужно од реке Ибар. С друге стране, будући да говоримо о царинама, Београд има ефикасне методе да утиче на њихово укидање. Довољно је предузети мере одмазде и увести 100% царине на транзит робе која иде из Словеније, Хрватске и Мађарске кроз централну Србију на Косово. То би био озбиљан ударац за економију Косова.

EADaily: Недавно је главни секретар НАТО-а Јенс Столтенберг изјавио да Косовске безбедносне снаге немају право да упадају на север Косова без одобрења КФОР-а. Колико вам ове речи уливају осећај сигурности?

Марко Јакшић: Уопште нам не гарантују сигурност. Прича се да се Александар Вучић на једном од тајних састанака с Хашимом Тачијем лично сложио с формирањем косовске војске, стога је на састанку Савета безбедности УН-а о стварању војске Косова само затражио укидање царина на српску робу, али не да се поништи и ова одлука. С друге стране, изјаве да Косовске безбедносне снаге немају право да буду на северу покрајине без одобрења КФОР-а Србе који живе јужно од реке Ибар стављају у неравноправан положај. Београд је такође захтевао да се косовска војска не налази на северу покрајине. Тиме се заправо косовски Срби деле на северне и јужне. Истовремено, он покушава да заштитити северне Србе, а Приштина с војском на југу може да ради шта жели.

EADaily: Како ће косовски Срби реаговати на поступке Русије ако подупире такозвани компромис између Београда и Приштине?

Марко Јакшић: Компромис између Београда и Приштине у суштини имплицира да ће се Србији одузети велики део територије, што ће отворити могућност стварања Велике Албаније и уласка Косова у НАТО. Овде се поставља питање да ли је заиста у интересу Русије да подржи такав споразум? С друге стране, не само косовски Срби, него и сви остали у земљи и иностранству би били страшно разочарани овим кораком Русије. Косово је категорија на којој се темељи српски народ. Ако Русија подржи овакав компромис, сва српска вера у Русију лако би испарила.

EADaily: На Косову, у градовима у којима живе Срби, недавно је одржан и “1 од 5 милиона” опозициони протест који се већ неколико недеља одржава у Београду и другим градовима централне Србије. Зашто су се неки Срби с Косова одлучили да се придруже овом протестном покрету?

Марко Јакшић: Желео бих да нагласим да је политички став о Косову Уније за Србију, организатора протеста, много ближи руским интересима од службеног става власти у Београду на челу с Александром Вучићем. Програм Уније за Србију јасно наводи да неће бити поделе Косова, да решење косовског питања треба бити спроведено у складу с Резолуцијом 1244 Савета безбедности УН-а и Уставом Србије, као и да се трговина са овим подручјем не може допустити. Чини ми се да су ти протести зауставили Александра Вучића у намери да преда Косово. То је један од чинилаца. Други фактор је положај Српске православне цркве. Ако би Русија, са своје стране, уверљиво подсетила да се 20 година држи става према којем је Резолуција 1244 Савета безбедности од темељне важности за одлучивање о статусу Косова и Метохије, Вучић неће имати храбрости да напусти Косово.

Као што видимо, жеље Марка Јакшића су се испуниле и Сергеј Лавров је на службеним страницама руског министарства спољних послова навео да је Резолуција 1244 једини исправан и легалан пут за решавање косовског питања, док је, недуго потом, Ивица Дачић својом изјавом одбацио резолуцију и поручио како је предлог који води коначном разграничењу и стварању Велике Албаније и предлог Београда. Ако је већ тако, зашто би се Русија у име наводне вечне братске љубави између два народа уплитала у одлуке руководства Србије и заступала било чије интересе у овом спору?

Колико тачно људи на планети није признало Косово прочитајте ОВДЕ.

Извор: logicno.com/ Н. Бабић


https://srbin.info/2019/02/22/krivicna-p...je-srbije/

КРИВИЧНА ПРИЈАВА против Ивице Дачића за признање капитулације и окупације Србије
19:55 22.02.2019. 0
Пријаву је вишем Јавном Тужилаштву у Београду поднео грађанин Бранко Павловић јер је "пријављено лице (Дачић) у својству министра иностраних послова Србије јавно изјавило да је званични предлог државе Србије „разграничење“ са представницима тзв. Косова".ВИШЕМ ЈАВНОМ ТУЖИЛАШТВУ У БЕОГРАДУ
ПРВОСТЕПЕНОМ КРИВИЧНОМ ОДЕЉЕЊУ

Б е о г р а д

——————–

Ул.Катанићева 15

Грађанин Бранко Павловић из Београда, Браће Радовановића 16, подноси

КРИВИЧНУ ПРИЈАВУ

Против: Ивице Дачића, министра Министарства за спољне послове Републике Србије и других НН лица,

због: основа сумње да је у неутврђеном периоду пре 18. фебруара 2019. године, а најкасније тога дана у Београду са умишљајем, свестан својих поступака и желећи наступање забрањене последице признао окупацију дела Србије и истовремено помогао у покушају Рамуша Харадинаја, Хашима Тачија, Кадри Весељија и других лица да на противуставан начин отцепе део територије Србије и то Косово и Метохију, тако што је дана 18.2.2019. године у средствима информисања изајвио да је званични предлог Србије „разграничење“ између Србије и самопроглашене државе Косово,

чиме би извршио у стицају кривично дело признање капитулације или окупације из чл.306 КЗ РС и кривично дело угрожавања територијалне целине у помагању из чл. 307 у вези чл. 34 и 35 КЗ РС.

О б р а з л о ж е њ е

Пријављено лице је у својству министра иностраних послова Србије јавно изјавило да је званични предлог државе Србије „разграничење“ са представницима тзв. Косова.

Како је неспорно да је Србија разграничена са својим суседима, па тако и са Северном Македонијом, Албанијом и Црном Гором, то је свако предлагање „разграничења“ по својој суштини нужно и недосмислено ОДУСТАЈАЊЕ од државних граница Републике Србије, сасвим независно од тога како би та граница која се предлаже на терену изгледала. Она би нужно неки део Србије, тачније на њеном делу Косова и Метохије остављала окупаторима, у делу у коме представници Албанаца не наступају као представници привремених органа Косова по резолуцији 1244 СБ УН, него као представници сецесионистичких органа, односно иста изјава на противуставан начин помаже сецесионистима у њиховом покушају да отцепе Косово и Метохију.

Да је Србија разграничена са суседима види се по два међународно призната акта: резолуцији 1244 СБ УН по којој контрола граница (између осталих функција које су припале искључиво Србији) припада само Србији (као сукцесору СРЈ) и по прихватању кандидатуре Србије за чланство у УН крајем 2.000, када су све државе укључујући и свих пет сталних чланица Савета Безбедности прихватиле границе Србије укључујући и територију Косова и Метохије (тада Косова) у њеном саставу. Па самим тим и државну границу према Албанији, Црној Гори и Македонији (данас Северна Македонија). Пријављени је извесно знао да ниједан милиметар територије Србије није изгубљен у агресији држава НАТО пакта на СРЈ 1999. године, нити је до тако нечега дошло након тога, па све до данас.

Посебно треба имати у виду да је одредбом чл.7,ст.2, под а) Бечке конвенције предвиђено да изјаве, између осталих лица и министара иностраних послова, обавезују државу и без посебног овлашћења. Тиме је заправо кодификовано обичајно међународно уговорно право о важности изјава министара иностраних послова. Остали обичаји садрже правило да и усмене изјаве министара иностраних послова обавезују државе.

Свако обраћање странцима у вези спремности Србије да мења границу је противуставно и свако предлагање промене границе, макар и само начелно, изван званичне процедуре за промену Устава у којој се тако нешто предлаже, је такође противуставно

Противуставност се огледа у томе што се о промени границе може расправљати искључиво унутар Србије и само у поступку за промену Устава. Свако обраћање странцима у вези спремности Србије да мења границу је противуставно и свако предлагање промене границе, макар и само начелно, изван званичне процедуре за промену Устава у којој се тако нешто предлаже, је такође противуставно.

Одатле следи да је пријављено лице, обзиром на функцију коју врши, степен образовања и вишедеценијско искуство у политици и у обављању најважнијих државних функција поступало са умишљајем, знајући да је по међународном праву територија Србије укључујући и територију КиМ призната и да ужива пуну правну заштиту и знајући да таквом изјавом угрожава територијални интегритет Србије и врши чин признања окупације дела територије Србије.

Кривична пријава се односи и на могућа друга лица, обзиром да је пријављени рекао да је то „наш“ предлог, па је могуће да се ради о организованој криминалној групи. Што ће се истрагом утврдити.

У Београду, 21.2.2019.године

подносилац пријаве

Бранко Павловић

Е сад колико је овде требало времена док је нешто овако преконуло!

Што је овде невероватно грађани као колектив нису стајали иза потез.

Е са је питање вама свима, хоћели ви да стоје иза подносилац Бранко Павловић.
Хоћели уз њега да стоје конституцијални адвокари и експекти па играђани, и политичке партије?

ЗАХАРОВА ОПЕТ ДЕМАНТОВАЛА ДАЧИЋА: Не сме се задирати у целовитост Србијее
17:40 22.02.2019. 0
Министар иностраних послова Србије Ивица Дачић је данас изјавио да је Владимир Путин још пре пет година подржао разграничење Косова и Метохије, а данас је стигао и демант портпарола министарства спољних послова Русије Марије Захарове.


Москва није променила свој став о решавању косовског проблема и сматра да решење треба да буде у интересу српског народа, међународног права, Устава и закона Србије, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

На редовној конференцији за новинаре она је тако прокоментарисала изјаву министра спољних послова Србије Ивице Дачића да је разграничење званична позиција Србије и одговорила на питање да ли ће Москва подржати тај принцип и изменити свој однос према резолуцији Савета безбедности УН.

„Наша позиција се не мења“, навела је Захарова.

Према њеним речима, став Москве је доследан и логичан.

„Како ће бити решено то питање, то је ствар пре свега интереса српског народа и мора да се заснива на међународној правној бази и унутрашњим законима Србије“, рекла је Захарова, додајући да та позиција „даје јасан приступ решењу“.

У уводном делу, коментаришући изјаву албанског премијера Едија Раме о корекцији граница, да је припајање Косова Албанији „не план Б, већ план А“, Захарова је рекла да су такве изјаве недопустиве, и позвала Запад, пре свега ЕУ и НАТО, да реагују на такве изјаве и геополитичке планове.

„Помислили смо да је нека грешка у преводу, али смо проверавали неколико пута“, рекла је Захарова.

Она је навела да је премијер Албаније „повезао реализацију такозваног плана“ с активним разматрањем корекција границе покрајине у оквиру преговарачког процеса и достизања одговарајућег решења између Београда и Приштине.

„Сматрамо да је таква реторика савршено недопустива. У суштини, реч је о задирању у територијалну целовитост Србије и у статус аутономне покрајине Косово и кршење резолуције 1244 Савета безбедности УН“, рекла је Захарова.

Навела је да такве изјаве подривају стабилност и погоршавају поверење у балканском региону, компликују дијалог Београда и Приштине.

Рама је у интервјуу за телевизију Визион Плус рекао да је идеја о „корекцији“ границе између Косова и Србије једно од могућих решења косовског проблема, а Косово је још назвао „делом Албаније“, пренео је грчки портал Прототема.

„Унија између Албаније и Косова није ‘план Б’, већ ‘план А’ и ја не замишљам ову унију у 21. веку као фолклорни чин“, рекао је Рама.
PROCURILE NOVE INFORMACIJE! NEMCI TVRDE: EU i SAD za podelu KiM, sporazum 12. juna u Vašingtonu!

Foto: Profimedia/ilustracija
List konstatuje da raste pritisak na Prištinu i Beograd da se dogovore, ali da i raste opasnost od promene granica na Balkanu
EU i SAD spremne su da prihvate razmenu teritorija između Srbije i tzv. Kosova, piše nemački dnevnik "Frankfurter rundšau".


Kako navodi list, u Vašingtonu bi 12. juna trebalo da bude potpisan sporazum o promeni granice, koji bi stupio na snagu šest meseci kasnije.

List konstatuje da raste pritisak na Prištinu i Beograd da se dogovore, ali da i raste opasnost od promene granica na Balkanu. Navodno je procureo dokument u 17 tačaka, kako tvrdi nemački list, i sadrži i sledeće:


Kosovska Mitrovica
- Povlačenje nove granice između Albanaca i Srba na severu Kosova i pripajanje (tzv.) Kosovu nekoliko sela iz Srbije pretežno naseljenih Albancima. Grad Kosovska Mitrovica dobio bi poseban status, a za vodosnabdevanje ključno jezero Gazivode i rudnik Trepča bili bi privatizovani na 99 godina i podeljeni među stalnim članicama Saveta bezbednosti UN. Auto-put kroz Srbiju na koridoru 10 bio bi pod međunarodnom zaštitom - između ostalog se navodi u dokumentu koji je navodno procurio, a prenosi nemački "Frankfurter rundšau".
Референтни URL