Хехехехе.....
Прво сма хтео да вас питам како се звао један топ који је користила војса КЈ,али нићу да вас мучим.
Ајде овако просто.
По плану "Р-41" колико је укупно требало мобилисати дивизија(значи све укупно) ?
И колико их је било на положајима 6. априла 1941 ?
Преко 30 пешадијских и коњичких и неколико одреда. Мобилисано је 11 дивизија и оне нису биле комплетне.
Тачно !
28 пешадијских,3 коњичке(а у свакој коњичкој дивизији се налазило доста моторизоване пешадије) и 35 независних пукова.16 пукова је било на граничним утврђењима,а 19 било организовано у одреде.
А само 11 непотпуних дивизија су биле на положајима.
Ајде даље Перуне.
Ajde malo da te mucim.
U kom puku i armiji je bio Draza kada je ranjen na Solunskom frontu?
(17-03-2017 10:56 PM)Перун Пише: [ -> ]Ajde malo da te mucim.
U kom puku i armiji je bio Draza kada je ranjen na Solunskom frontu?
1. Армија,Вардарска дивизија,е сад који тачно пук,то морам да истражујем.
Загуљен си ти човек Перуне

Прва армија код Мишића, Вардарска дивизија. Прочитај па види који је пук. Ајде даље.
![[Слика: pohvala.jpg]](https://s24.postimg.org/3yaywwb8l/pohvala.jpg)
(17-03-2017 11:30 PM)Перун Пише: [ -> ]Прва армија код Мишића, Вардарска дивизија. Прочитај па види који је пук. Ајде даље.
![[Слика: pohvala.jpg]](https://s24.postimg.org/3yaywwb8l/pohvala.jpg)
Заправо сам већ прочитао који је био пук,али сам чекао прво твој одговорм.
Е овако.
Овај човек је нажалост непознат у нашој историји.Његова сестра је била удата за познатог научника.И он сам је био научник.Први је поставио тезу о дублицирању ћелија,тј. о стварању вештачких ћелија.Студирао је у Руској Империји,био је потом мобилисан у АУ војску где је супео да пређе код Руса.Руси су га запослили у болници где је наставио са својим пројектима.Након пада Руске Империје остао је у СССР-у.Одбранио је своју тему о вештацком дублицирању ћелија.
Ко је био овај човек ?
Постављао сам већ питање о Милошу Марићу. Бенито одговорио. Дај друго.

Нисам у току
Уффффффф.......
Био је генерал.Био је ађутант једног краља.Када би тај краљ ишао на путовања,на пикник или било где другде,обожавао је да са њим путује и тај генерал.Када би краљ приликом вожње сањао кошмар и нагло се пробудио из сна,ухватио би тог генерали и причао са њим о лепом времену.
Ко је био тај генерал ?
Није.
Али си близу,и овај и Панта су били Александрови ађутанти.
Јок.
Али на добром си путу.
Onda majstor Pera Zivkovic.