(20-04-2017 11:06 PM)Перун Пише: [ -> ]Ево једно није тешко.
Командант Дринске дивизије II позива и познати дечији, савремени, песник рођени су у истом селу. Ко су они и које је село у питању?
Krsta Smiljanic i Ljubivoje Rsumovic
(20-04-2017 11:45 PM)Милослав Самарџић Пише: [ -> ]Колико је био тежак краљ Александар на дан атентата у Марсеју?
Kazu oko 50kg.
(21-04-2017 12:04 AM)Вукашин Петковић Пише: [ -> ] (20-04-2017 11:06 PM)Перун Пише: [ -> ]Ево једно није тешко.
Командант Дринске дивизије II позива и познати дечији, савремени, песник рођени су у истом селу. Ко су они и које је село у питању?
Krsta Smiljanic i Ljubivoje Rsumovic
Ово је било лако за Андрејевића али он побеже. Тако је, село Љубиш.
(20-04-2017 11:45 PM)Милослав Самарџић Пише: [ -> ]Колико је био тежак краљ Александар на дан атентата у Марсеју?
Неки кажу око 45 килограма. У сваком случају, био је изразито мршав.
49 кг.
А зашто тако мало?
(19-04-2017 03:41 PM)Перун Пише: [ -> ]Јосиф Руњанин.
Него, да вас питам нешто у вези овога Лозничанина.
Који је био његов највећи"хит" за његова живота, а која композиција је његов највећи "хит" у данашњем времену?
(21-04-2017 12:27 AM)Милослав Самарџић Пише: [ -> ]49 кг.
А зашто тако мало?
Зато што је имао канцер ( чини ми се једњака или панкреаса) у завршној фази.
Мислим да су доктори процјењивали да му је остало пар мјесеци живота.
Лијепа њихова и Радо иде Србин у војнике.
Лијепа му је највећи хит у данашњем времену, али ниси погодио за оно доба.
Он је у оно време, написао само фразу за једну песму која је постала невероватно популарна, а и данас се пева и изузетно је лепа песма. Која је то позната песма, чији је текстописац много познатији од композитора?
Не знам ово.
Востани Сербије?
Која је прва српска " новокомпонована" песма?
Ти баш запео за химнама.
Прва српска новокомпонована песма је Што се боре мисли моје, коју је написао кнез Михаило Обреновић својој љубавници Јулији Хуњади. Не знам само шта је видео у њој.

Фразу те композиције написао је Руњанин.
Ајде даље, Перуне.
(21-04-2017 10:52 AM)Бенито Пише: [ -> ]Ти баш запео за химнама.
Прва српска новокомпонована песма је Што се боре мисли моје, коју је написао кнез Михаило Обреновић својој љубавници Јулији Хуњади. Не знам само шта је видео у њој.
Фразу те композиције написао је Руњанин.
Ајде даље, Перуне.
Кад је могао да компонује шахистима може и нама.
Нисам ово знао иако знам песму.
Ко су најпознатији Србини, ујак и сестрић, који су сахрањени у истој, породичној, гробници у временском размаку од неколико година?
(21-04-2017 10:56 AM)Перун Пише: [ -> ]Ко су најпознатији Србини, ујак и сестрић, који су сахрањени у истој, породичној, гробници у временском размаку од неколико година?
Сестрић се не презива на ић, познати је књижевник. Ујак, такође, веома заслужан за нашу културу.