Погледи форум

Пуна Верзија: Два хрватска лопова
Тренутно прегледате lite верзију форума. Погледајте пуну верзију са одговарајућим обликовањима.
Страница: 1 2
Мимара и Тито опљачкали су 1927. године загребачку катедралу, да би после рата кренули у много веће подухвате
ПИШЕ: Милослав САМАРЏИЋ
Наставак чланка:
http://www.pogledi.rs/%D0%B4%D0%B2%D0%B0...%B2%D0%B0/
Знаш шта, гледао сам ту документарну серију у три епизоде, која је изванредна, али непотпуна без овог твог додатка из четничке архиве.
Али , да се овај филм, са овом твојом примедбом, појавио раније , имао би сасвим другачији пријем у јавности него данас. Сада имамо генерације Срба које су васпитане да овакве преваранте и хохштаплере гледају са дозом романтике и , чак, им завиде .
И, још једно питање, има ли , уопште, где да се нађе нека фотографија овог преваранта Божина Симића.
Не знам, можда има у неком архиву. АЈ можда.
Био сам у преписци са Ћертићем док је радио филм, и видели смо се једном, тражио ми је нешто, не сећам се шта, али све у свему нисам знао шта тачно ради, тако да му нисам рекао за ова документа.
Je l' to ovaj nekadasnji Crnorukac?
[Слика: 19%20bozin-simic-_620x0.jpg]
Немам благе везе, не сећам се да сам икада видео његов лик.
А и питање је да ли је црнорукац.
Где си нашао ову фотографију?
http://www.novosti.rs/вести/насловна/дру...а-сто-лица

[Слика: 548069_bozin-simic_ls.jpg]
Na ovoj slici je Bozin Simic pred balkanske ratove, fotografija je objavljena u knjizi "Vojnoobavestajna sluzba u Srbiji".
Одличан чланак.
Требало би да је он cамо cвједочио на Cолунcком процеcу (у одcуcтву, телеграмом) а не да је оcуђен.
Он је требао и да подигне Топлички уcтанак, али му је у поcледњем тренутку забрањено да уђе у Cрбију. Опаcан неки тип.
(18-11-2017 11:30 PM)Вукашин Петковић Пише: [ -> ]http://www.novosti.rs/вести/насловна/дру...а-сто-лица

[Слика: 548069_bozin-simic_ls.jpg]
Na ovoj slici je Bozin Simic pred balkanske ratove, fotografija je objavljena u knjizi "Vojnoobavestajna sluzba u Srbiji".

Причу понављају сваких неколико година. Ништа ново нема у тексту, што већ нисмо знали. Иначе, прича је као кад Марић прича о Стевану и Милошу, збрда-здола , пуна рупа, нелогичности итд..
Једино што је увек било занимљиво у овој причи што је дошао у Краљевину Југославију средином тридесетих година двадесетог века. Дакле, после смрти краља Александра Карађорђевића. Коме није јасно, нека не мора ни да буде.
Иначе у Новостима је било у 20 наставака чланци о принцу Ђорђу. Сада почињу чланке о Брозу, неиспричане приче .
(20-11-2017 02:21 PM)Романија Пише: [ -> ]Иначе у Новостима је било у 20 наставака чланци о принцу Ђорђу. Сада почињу чланке о Брозу, неиспричане приче .

Али сада је главни и одговорни уредник није Радомир-Ратко Дмитровић него "салонски комуниста и русофил " М. Вучелић.Љутко
ДРАЖА МИХАИЛОВИЋ и ЈОСИП БРОЗ - ТИТО

"Да би видели ко данас има права да поведе народ у ослободилачку борбу против непријатеља, Дража Михаиловић или Јосип Броз - Тито, изнећемо само неколико ствари из прошлих дана:
1912. године, као младић од 19 година, Дража Михаиловић полази у рат за ослобођење своје браће испод турског јарма, учествујући као борац у 4. пешадијском пуку. У то време Јосип Броз - Тито, тек је завршио браварски занат и свесрдно га почео користити, обијајући ради крађе све од реда, првенствено православне цркве у Хрватској.
1913. године, Дража Михаиловић учествује као борац у рату против Бугара. За то време Јосип Броз - Тито, половину године проводи у затвору због провала, а другу половину користи припремама за нови затвор и даље краде.
1914. године, Дража Михаиловић као официр учествује у рату против Аустријанаца у 3-ћем прекобројном пуку, док Јосип Броз такође учествује у рату, али у аустријској војсци и са осталим својим друговима врши грозна зверства по Мачви, кољући српску децу, жене, старце и пљачкајући српску имовину..."
[Слика: 111.jpg]
Ко је ово писао?
Није потписан аутор, плакат је из периода Другог светског рата, вероватно неко добро упућен из пропагандног бироа ВК.
Страница: 1 2
Референтни URL