Погледи форум

Пуна Верзија: Порекло
Тренутно прегледате lite верзију форума. Погледајте пуну верзију са одговарајућим обликовањима.
Постоји сајт са овом темом. Приметио сам да се користе разни извори, од којих су многи непоуздани или лоши.
Можемо да развијемо ову тему и на личним примерима, а да не откријемо идентитете ако је приоритет.
Мислим да је ово занимљива тема за овај форум.
Сајт, а нарочито тзв "српски днк пројекат" обилује црногорштином . . . њиховом самопромоцијом, чему једино и служи и подваљивањем обмана Србима, користећи се нашим именом, врло покварено, перфидно и нажалост ефектно, уредништво више мрзи Србе чак и од појединих истакнитих форумаша са Погледа када су у питању Крајишници, што је прилично тешко. 5+5
Има много грешака и кад су у питању "староседеоци" Србије, односно њихово померање унутар Шумадије, где се неке фамилије једноставно бришу, као да нису ни постојали, а затрти су у доба комунистичке власти.
Ipak im je DNK projekat dobra stvar...
Има доста тога да се прочита на њиховом сајту али имају неке стварно чудне теорије као она о викиншком пореклу скоро 10 %Срба(хаплогрупа И1 иако она постоји код свих Словена). Писали су о истраживању Ивице Тодоровића из САНУ а никако да објаве његове резултате зато што је рекао да Словени потичу са Балкана.
Књиге о селима су стварно добре само што су Цвијићеви ученици покушавали да потврде његове теорије о досељеничким струјама тако да је Михајло Миладиновић у " пожаревачкој Морави" проглашавао људе из смедеревског округа за динарску струју. Ако у Србији има тако мало староседелаца као што је мислио Цвијић како то дае скоро сва данашња села у браничевском округу помињу у турском попису из 1467. а већина и у повељама кнеза Лазара.
Поријекло данашњих хрватских породица, из Западне Херцеговине, углавном. Попис оних које су славиле славу, по Јевту Дедијеру:
https://www.espreso.rs/vesti/drustvo/487...je-poreklo
Референтни URL