Погледи форум

Пуна Верзија: iPhone са великим искривљеним екраном
Тренутно прегледате lite верзију форума. Погледајте пуну верзију са одговарајућим обликовањима.

Владимир Петровић

Apple ради на iPhone са великим искривљеним екраном

[Слика: 4ioph_8.jpg]

Apple ради на смартфону саискривљеним екраном великих димензија, саопштио је Bloomberg, позивајући се на своје изворе. Према њиховим подацима, у другој половини 2014. године Apple ће представити два модела iPhone с искривљеним екранима и дијагоналом од 4,7 и 5,5 инчи. Apple сада производи телефоне са дијагоналом од 4 инча.

Осим димензија и облика екрана у Apple планирају да примене у iPhone технологију распознавања додира на екран телефона. Међутим, тешко да ће се то остварити у следећој генерацији телефона. Apple није желео да коментарише техничке детаље нове генерације iPhone.

http://serbian.ruvr.ru/2013_11_11/Apple-...m-ekranom/

Жеља за све већим профитом мултинационалних компанија доноси и неке добре стране, техничке иновације.
Ја сам за формирање консозијума текнике Руске, Кинеске мобилне компаније поготово ове мале компаније.....овде бих убацио друге компаније БРИЦС....

Мислим ако су Срби паметних....добро бих било да њихови млади се утрпају у томе

Ја искрено мислм да оних ће превладати не само Американску, Корејску, Јапанску текнику....

Што је најбитније у садашњог света је међукомпанирској сарадње.....
Zahumlje ti sigurno koristiš neki kineski ili ruski telefon..
КидањеКидањеКидање
Ево ти се смијеш.....
А Кинези праве Ифон....

Чак су најпрви ко су увукли ултра ХД у телефон....што је много јефтиније од било које ифон....

Ко се саде смије....

Ако Руси или Кинези могу да увуку мобил или софтвер што можеш инсталирати, што немуже бити праћен.....купићу га!
Како то мислиш праве, по лиценци? Јок
Ти изгледа ненаш своје мобилне телефоне......

А ја нећу ти дати безплатну инфомације....

Сад нека тражите!
Медији: Позив министрима да не користе Apple гаџете

Руски министри су позвани да не користе Apple гаџете и да пређу на јужнокорејске, саопштио је извор у влади. То је првенствено повезано са безбедношћу, јер информација са „јабука“ апарата лако хватају америчке обавештајне службе. О томе је више пута говорио Едуард Сноуден. Чак је и Бараку Обами забрањено да користи Apple.

У влади се разматра замена хардвера и софтвера који се користе на седницама. Тако је министрима предложено да не користе iPhone и iPad гаџете, који се много користе на седницама, пише Известија, позивајући се на анонимни извор у влади. Осим тога, биће постављен задатак да се направи руски софтвер.
Саговорник Известије је рекао да је седница са премијером по том питању била планирана за 06. август, али је одложена због владине комисије за коришћење информационих технологија и побољшања предузимачке делатности.
„Седница је одгођена, јер питање замене Apple продукције није до краја завршено. Упркос томе, што је стално говорено о обавезном преласку на не америчке компаније (Samsung, на пример), још увек сви министри и потпредседници то нису урадили. А, да је одлука донета и објављена, сви би то већ урадили“, рекао је министар, који је пожелео да остане анониман.
Новине подсећају да је још у марту 2014. године влада донела одлуку да се одустане од службених iPad у корист корејских гаџета.
Како је тад рекао шеф министарства за телекомуникације Николај Никифоров, гаџети Samsung имају специјалну заштиту и помоћу њих се могу слати поверљиве информације.
Истовремено, други извор је рекао Известији да се министрима предлагало да са iPhone пређу на Yotaphone.Тај смартфон је крајем прошле године промовисао сенатор Руслан Гатаров.
Гаџети Apple рађају питања не само код руских чиновника. Чак је и америчком председнику Бараку Обами Служба безбедности Беле куће забранила да користи iPad и iPhone.
Бивши амерички агент Едвард Сноуден је више пута говорио да су америчке обавештајне службе имале апсолутни приступ Apple серверима.
Истовремено, први заменик председника думског комитета за информациону технологију и везе Вадим Дењгин тврди: руски производи су спремни да у потпуности замене стране.
„Ја апсолутно подржавам одлуку да се одустане од iPhone и о томе смо више пута разговарали у комитету. А, у овој ситуацији, то је чак и неопходан корак. Мислим да ће одлука бити донета у корист једног од наших апарата – на пример, телефона Ростеха, за чију производњу је издвојено 1,5 милијарди. Yotaphone је показао своју ефикасност“, рекао је посланик.
опширније:

http://serbian.ruvr.ru/news/2014_08_08/M...zete-0126/

http://yotadevices.com/gb-en/
Чујем да ифон је направио сат.....чак се ставља на руци.....невероватно!
Направили су то Кинези пре њих Креза
Референтни URL