Погледи форум

Пуна Верзија: НАЈЛЕПШЕ ЧЕТНИЧКЕ СЛИКЕ
Тренутно прегледате lite верзију форума. Погледајте пуну верзију са одговарајућим обликовањима.
Прави герилци,крили се по пећинама и шумама,не ко они партизани,у дугачким колонама марширали по окупираној Југославији куда год су хтели.Јурило их 80. Немачких дивизија,питам се како је то могуће?
(16-01-2018 02:33 AM)Chicot Пише: [ -> ]Isti datum. Lukacevic i Babovici levo i desno od njega.
[Слика: lukacevic.jpg]

Где се изгуби онај Шваба што је био ту.Баја

Одличне слике.
Има Ватхра оригинал скен у тиф формату.Продаје се на сајту СУБНОРА.Баја
(16-01-2018 05:27 PM)Pravda Пише: [ -> ]Има Ватхра оригинал скен у тиф формату.Продаје се на сајту СУБНОРА.Баја

Кидање

(16-01-2018 02:26 AM)Chicot Пише: [ -> ]Evo par eksluzivnih

Britanski porucnik Eric tri nedelje posle teske povrede. Skrivan i negovan u pecini, kod Cemernice (18.1.1943).

Desno sedi, maj Jovanovic. Levo: gen. Trifunovic, iza njega Draza.

[Слика: pecina1.jpg]

Ако је Милош Марковић на доњој слици поред Дроње онда је и на овој скоз лево. Поред њега је човек који доста личи на Дражу. Двојник?
Колико видим Дража и Трифуновић седе на слици десно. Да није овај што седи лево поручник Максимовић - Руо?
(16-01-2018 06:42 PM)Николај Пише: [ -> ]Колико видим Дража и Трифуновић седе на слици десно. Да није овај што седи лево поручник Максимовић - Руо?

Па да, десно Дража и Дроња. На овој слици Милош Марковић стоји скроз лево. Поред њега је човек који личи на Дражу.

Овог што седи Шико је потписао као мајор Јовановић. На Патка не личи и он тад вероватно није био на Чемерници, не знам ко би то могао бити. Имао је још један Јовановић у ВК.
Ваљда онај санитетски мајор из Пирота, или одакле већ. Али овај ми делује млађе од њега.
(16-01-2018 06:51 PM)Николај Пише: [ -> ]Ваљда онај санитетски мајор из Пирота, или одакле већ. Али овај ми делује млађе од њега.

Цитат:Шеф Шифрантског одсека: поручник Мирослав Шурбатовић (емигрирао у САД), затим потпуковник Душан Јовановић “Муња“ (страдао у Босни децембра 1944)
Тај ми није био познат. Некако ми логичније да лекар буде поред рањеника, него шифрант. Али мислим да није ни један ни други, много ми младо делује за мајора.
(16-01-2018 07:18 PM)Николај Пише: [ -> ]Тај ми није био познат. Некако ми логичније да лекар буде поред рањеника, него шифрант. Али мислим да није ни један ни други, много ми младо делује за мајора.

Слажем се. Чекамо Шика да каже одакле је преузео фотографије и опис, ако није тајна. Smile
Prvo izvinjenje sto sam uneo nepotrebnu konfuziju za prve dve fotke. Prepisivao sam iz legende umesto da gledam u same slike. Tako sam permutovao levo i desno Smile

Nisam ekspert za fotografiju, ali pada mi napamet da je zabuna u originalu zbog tehnologije razvijanja negativa ili tako nesto (da su oni zaista bili pozicionirani na stranama suprotnim od onoga kako se vide na samoj fotografiji). Ili je Bejli zeznuo pa permutovao strane, kao i ja Smile

Fotografije su iz Bejlijeve arhive, TNA. Originali (ne scanovi), prilozeni uz ostalu dokumentaciju (mape, jos fotki) i njegov finalni izvestaj kada je izasao iz zemlje. Ne znam da li su fotografije umnozene, ne bih rekao, jer je i ovo retko ko video od istrazivaca. Od savremenika njegovih nije niko!

Legende su navedene pored ili ispod same fotografije. Proverio sam i ostalo sam tacno naveo. Posto je Bejli bio prisutan, pretpostavljam da je i on sve tacno naveo.

Ne znam ko je major Jovanovic, tako je navedeno. Ostala trojica su prepoznatljiva.

Ako treba jos nesto, pitajte.
(16-01-2018 05:24 PM)Николај Пише: [ -> ]
(16-01-2018 02:33 AM)Chicot Пише: [ -> ]Isti datum. Lukacevic i Babovici levo i desno od njega.
[Слика: lukacevic.jpg]

Где се изгуби онај Шваба што је био ту.Баја

Одличне слике.

Nisu valjda i ovu montirali?

Znam za onu gde su Bacevic, Bejli Lukacevic... Ali ta je dobro poznata i stavljana je vise puta pa nisam hteo i nju da kacim.
Ову нису, али пошто су обе настале истом приликом, а Швабо се "сликао" за ону другу, реко', где се изгуби, кад су за ову позирали.Јок
Fini neki nacista, nenametljiv Скојевац
Референтни URL