Погледи форум

Пуна Верзија: Top 5 fišing email poruka
Тренутно прегледате lite верзију форума. Погледајте пуну верзију са одговарајућим обликовањима.

Владимир Петровић

U odnosu na prošlu godinu, ove godine kriminalci su poslali značajno manje fišing emailova, ali to ne znači da je i opasnost od fišinga manja. Iako su sada fišing kampanje manjeg obima, napadi su ciljani više nego ikad ranije. Prema podacima kompanije Websense, obim fišing emailova nastavio je da opada tako da je ove godine takvih emailova u ukupnoj masi emailova 0,5%, što je manje nego prošle godine kada su fišing emailovi bili zastupljeni sa 1,12%.

Umesto masovnog slanja fišing emailova, kriminalci sada koriste sofisticiranije tehnike koje uključuju i mnogo više društvenog inženjeringa. Oni koriste društvene mreže da bi saznali informacije o svojim žrtvama koje im koriste da bi email mamac bio što uverljiviji.

Naslovi emailova imaju značajnu ulogu u uspehu fišing napada. Websense je objavio listu pet najčešćih naslova fišing emailova na osnovu istraživanja koje je trajalo tokom prvih devet meseci ove godine. Evo kako izgleda ta lista:

[Слика: _73019096_5%20Most%20Dangerous%20Email%20Subjects.png]

Slika iznad prikazuje kako sajber kriminalci emailovima koji izgledaju poslovno i legitimno pokušavaju da prevare primaoce emailova da kliknu na maliciozne linkove u emailovima. Ovi naslovi email poruka otežavaju filtriranje emailova samo na osnovu naslova poruka jer iste takve emailove šalju i legitimni servisi. Pred toga, ako se fišing emailovi šalju sa legitimnih domena još je teže filtrirati poruke uz pomoć tehnologije koja procenu bazira na reputaciji domena.

Websense je objavio i podatke o najčešćim lokacijama fišing URL-ova. Na listi 10 zemalja koje najčešće hostuju fišing URL-ove su Kina, SAD, Nemačka, Velika Britanija, Kanada, Rusija, Francuska, Hong Kong, Holandija i Brazil. Kina i Hong Kong su prvi put na ovakvoj listi, SAD posle niza godina prvi put nisu prvoplasirane, a Egipat i Bahami su nestali sa liste.

Преузето са Информација.рс

ClaytonTosy

как купить юридический адрес у собственника юр адрес от собственника юао
юр адрес по 7 ифнс от собственника как купить юридический адрес у собственника
как купить юридический адрес у собственника юр адреса от собственника
Референтни URL