Полиција Црне Горе забранила Равногорски покрет

Зграда МУП-а Црне Горе
Зграда МУП-а Црне Горе

Зграда МУП-а Црне Горе

Руководилац Министарства унутрашњих послова (МУП) Душко Марковић донио је рјешење којим се забрањује регистрација НВО „Равногорски покрет Црне Горе“.
Фацебоок Схаре
Дјеловање ове организације причинило би друштвено штетне посљедице: Зграда МУП-а (Фото: ртцг.ме) Дјеловање ове организације причинило би друштвено штетне посљедице: Зграда МУП-а (Фото: ртцг.ме)
„Рјешење о упису Равногорског покрета у Регистар невладиних удружења донијето је мимо знања руководиоца МУП-а, па је по сазнању за њега покренуо процедуру утврђивања околности под којима је оно донијето. Утврђено је да је рјешење донијето мимо прописа и без потписа руководиоца МУП-а“, саопштено је из МУП-а.
Наиме, након сазнања за регистрацију „Равногорског покрета“ услиједиле су оштре рекације јавности са захтјевом упућеним Марковићу да се избрише односно забрани рад овог невладиног удружења, јер би, како се наводи, његово дјеловање било супротно Уставу Црне Горе.
„Чланом 259 став 1 Закона о општем управном поступку прописано је да се извршно рјешење може укинути ако је то потребно ради отклањања тешке и непосредне опасности по живот и здравље људи, јавну безбједност, јавни мир и јавни поредак или јавни морал или ради отклањања поремећаја у привреди, ако се то не би могло успјешно отклонити другим средствима којима би се мање дирало у стечена права. Поред свега наведеног, ово удружење заступа и заговара идеологију која је супротна Уставу Црне Горе, односно ова идеологија представља опасност по независност, сувереност и уставно уређење Црне Горе, што изазива опасност по јавни мир, јавни поредак и јавни морал“, истакли су из МУП-а.
Они цијене да би постојање и дјеловање ове организације причинило друштвено штетне посљедице.

Радио-телевизија Црне Горе

Затворено за коментаре.