Режим Александра Вучића мора да оде у политичку историју

slika

slika

Шта је режим Александра Вучића добро урадио за Србију, то не знам, али шта је лоше урадио, то јако добро знам. Директно је уништио основна грађанска права, слободу говору, економију. Србија је данас, одличан пример државе која пропада у свим сегментима. Према Вучићу, за економисте, Србија је тајанствена земља. Да бих илустровала колико је некима то тешко разумети, рећи ћу следеће, постоје: развијене, неразвијене, државе у кризи и држава Србија!

Србија је постала колонија, ММФ као светски полицајац увек добро процени да постоје интереси и ресурси које обавезно треба узети, немилосрдно грабити и рушити све пред собом. Грађанска свест мора хитно да се промени, сваки човек мора бити против овога. Чутањем са стањем какво јесте, чинимо својеврсни грех.

Цене производа широке потрошње и великог броја услуга не може нико обуздати, а буџет Србије и укупна економија је у огромним проблемима. ММФ је кренуо на посао, као и бројне међународне финансијске организације које су поплавиле нашу земљу раличитим понудама кредита. Наравно, наша Влада их врло рада прихвата. Ово је идеална прилика за њих да нас докрајче. У овом тренутку представљамо идеално ”тржиште” за широки распон кредита, који ће за директну последицу имати још већи број сиромашних. ММФ стално намеће строге мере и почео је да врши притисак.

Грађани Србије реагују бурно о илузији да ће нам бити боље као врећи без дна, па је питање дана када ће бес и љутња успаваних грађана постати видљивија и присутнија. Мислим да ће се то ускоро десити, а прва прилика је већ 24. априла. Како сиромаштво буде расло, љутња ће се постепено појачавати.

Чињеница је да богата класа ради против сиромашних. Када се то догоди у земљи која је у овом тренутку економски окупирана са свих страна, последице могу бити катастрофалне. Економија у паду узима свој данак па су многи пали у редове сиромашних, као и незапослених чији ће број бити све већи.. Економска политика одмах мора да промени све своје приоритете и активности, јер наша економија се налази у сред рецесије!

Влада Србије је дефинитивно избегавала све ово, али ускоро ће бити присиљена да се озбиљно осврне на последице свих одлука које су донесене у последње време. Наш режим никако неће моћи да занемари улогу у којој је била. Чињеница је да ће све режимске одлуке имати последице на све будуће генерације и то врло негативне, јер када се дође у ситуацију да се не могу отплаћивати дугови и камате, режим неће више моћи да одуговлачи осим да прогласи банкрот или ће то ММФ учинити уместо њих, јер смо њихови највећи дужници.

Мере економске политике о којима се говори су јасан показатељ да ”прича” већ постаје престара. Морају је некако учинити савременијом, па се пласирају разне друге теме како би се скренула пажњу са централних дешавања. На првом месту, продаја ”ПКБ-а” и осталих ресурса који су профитабилни. Најављену родају ”ПКБ-а” називам најбруталнијим економским злочином и за то постоји много аргумената. Ако овај режим ради у интересу свих грађана и заступају интересе свих, из ког разлога се крије како ће приватизовати ”ПКБ”?! Такође, ако имају аргументе нека их јавно изнесу!

Режим дефинитивно није имао жељу да се суочи са реалношћу, нити да бар покуша да решава дубље присутне проблеме, јер чини се да сву иронију наших дешавања пролазимо кроз трауматичну политичку збрку и обично се такве ситуације завршавају са вођом којем много тога недостаје. А сви смо видели да му недостоје много.

Зато, гласајмо против диктатуре и једноумља. Ако се настави режим Александра Вучића, биће још горе, ово је само увод.

Данијела

Затворено за коментаре.