СВЕ КЊИГЕ У МЕКОМ ПОВЕЗУ

Фалсификати комунистичке историје

ЦЕНА ЗА СВИХ 17 КЊИГА: 5.800 ДИНАРА
ЗА БИЛО КОЈИХ 10 КЊИГА: 3.800 ДИНАРА
ЗА БИЛО КОЈИХ 7 КЊИГА: 2.800 ДИНАРА
ЦЕНА ЗА БИЛО КОЈE 4 КЊИГE: 1.900 ДИНАРА
Поштарина и порез урачунати. Плаћање поштару, приликом преузимања књига.
ПОРУЏБИНЕ ПРЕКО ТЕЛЕФОНА 064/1-880-990 или електронском поштом: pogledikg@gmail.com

1. Милослав Самарџић: ФАЛСИФИКАТИ КОМУНИСТИЧКЕ ИСТОРИЈЕ
Друго измењено и допуњено издање
Фалсификати комунистичке историје
Сем што су обрађени бројни фалсификати на фотографијама, у документима и филмовима, ово издање садржи још једну главу: НЕМАЧКИ ФАЛСИФИКАТИ КОЈЕ КОРИСТЕ КОМУНИСТИ. Анализирани су елементи немачког специјалног (психолошког) рата против четника, од кампање “кољачи српског народа“ из 1942, преко измишљања споразума са четничким командантима 1943, до фалсификовања чувене слике из Тополе из 1944. године (Калабић, Рачић и Нешко Недић са капетаном Вредеом).
Меки повез, формат (А-5), илустровано, 210 страна.

2. Милослав Самарџић: Књига о Рачићу – Документована биографија првог Дражиног команданта

Knjiga o Racicu 1

Немци су у њему од првог дана устанка имали непоколебљивог непријатеља, према коме су гајили и својеврсно уважавање. Комунисти су га се плашили јер их је брзо прозрео. Србин без остатка, знао је да комунистима нација не значи ништа и да су више одани „браћи по идеологији“ него „браћи по крви“. Због тога је веома брзо, након првих недоумица у сукобима са њима октобра 1941. године, без резерве повео борбу против свих за које је сматрао да својим парцијалним интересима могу угрозити целину национално-ослободилачке борбе.

Животну и ратничку сцену напустио је без мрље, јер својом непоколебљивом борбом није оставио простора да му се припишу издаја и сарадња са окупатором. Ни покушаји да се његова, несумњива, војничка строгост прикаже као плод самовољног и „дивљег“ темперамента, нису могли да умање поштовање његових војника и народа. (Из рецензије пуковника у пензији МгА Драгана Крсмановића.)
Меки повез, формат (А-5), илустровано, 212 страна.

3. Милослав Самарџић: Забрањена историја

Zabranjena-istorija

– Како је монах Калист претворен у комунисту?

– Како један потомак особе стављене под Слово “З“ описује четнике, а како квислинге (“Лагум“ – Светлана Велмар-Јанковић)?

– Шта прећуткују британски историчари Џон Крипс и Стеван К. Павловић?

– Зашто је књига Јозе Томашевића “Четници“ најцитиранија и у свету и на Балкану?

– Како немачки историчар Холм Зундхаусен описује Србе у Другом светском рату?

– Зашто “Ратни дневник Вермахта“ у ствари није дневник?

– Како су љотићевци Карапанџић и Слијепчевић описивали четнике?

– Каква је разлика између савремених званичних историчара и њихових претходника?

– Како су у својим делима Вук Драшковић и Војислав Шешељ описивали Дражу?

Меки повез, већи формат (Б-5), илустровано, 222 странице.

4. Др Драгић Јоксимовић: Браним ђенерала Дражу – најбоља одбрана у историји српског правосуђа

Branim djenerala Drazu

Да је била најбоља, до сада су знали само комунисти и зато је никада нису објавили. Они су више пута прештампавали стенограме са суђења ђенералу Дражи, па су чак напомињали да су претходни били цензурисани, али да цензуре више нема. Међутим – било је. Нецензурисана Јоксимовићева одбрана објављује се тек сада, у овој књизи.
Приредио: Милослав Самарџић
Меки повез, формат А-5, 144 стране, илустровано.

5. Миодраг Бељаковић: Под облацима Србије

Pod oblacima Srbije 2 NET

Треће измењено и допуњено издање једне од најбољих мемоарских књига које долазе из српске политичке емиграције. Миодраг Бељаковић, рођен 1929. године у Крагујевцу, сликовито описује предратну Шумадију (одрастао је у Маслошеву код Тополе, где му је отац био учитељ), а потом ратно и поратно доба. Био је очевидац многих историјских догађаја, попут борбе изумеђу Немаца и четника октобра 1941. на сектору Баре – Љуљаци, због које су Немци стрељали 2.300 Срба у Шумарицама. Бељаковић је током борбе био код родбине у Љуљацима. Међу стрељанима 21. октобра био је и његов отац Петар, па је уложио много напора да расветли овај догађај. Потом детаљно описује живот у окупираном Крагујевцу и на крају долазак Црвена армије и партизана 1944. године. Комунисти му убијају ујака и био је сведок када су из гимназије одвели и потом убили његовог друга, најбољег ђака, петнаестогодишњег Живу Ковановића.

Меки повез, мањи формат (А-5), илустровано са 80 фотографија и докумената, 372 странице.

6. Милослав Самарџић: Мајор Палошевић

Major Palosevic ok KONACNO

Миодраг Палошевић је живео 44 године, од којих само 14 није носио војничку униформу. У војсци је био од 1912. до 1916, па потом од 1919. године до краја живота.

После трагедије изазване раним губитком родитеља, и ра­тном драмом, његов живот креће узлазном линијом од је­се­ни 1916. године, тј. од почетка школовања у Француској.

Завршио је војну академију и лутао по гарнизонима ши­­ром земље, да би 1936. године добио службу у родном Бе­о­граду, и то као ордонанс официр веома популарног ге­не­рала Војислава Томића. На Палошевића прелази део ге­не­ралове славе у војним круговима, док у грађанском Бе­о­гра­ду његово име постаје познато када се учланио у Српски ку­лтурни клуб, 1939. године.

Официрска каријера Миодрага Палошевића достиже врхунац нешто раније током те 1939. године, ступањем на дужност у Главни ђенералштаб. Када је 1940. године рас­пи­сан конкурс за официре спе­ци­јалних четничких јединица, ма­јор Палошевић је реаговао импулсивно, због успомене на старе четнике, са којима је про­вео много времена као де­­чак. На конкурсу су тражени ели­тни официри, а како су сви официри Главног ђенера­л­ша­ба били елитни, жеља му је испуњена…

Из поговора Милослава Самарџића

Меки повез, формат А-5, 116 страна, богато илустровано.

7. Милош Шупица: Од Српске Крајине до Америке

Od Srpske Krajine

Мемоари Милоша Шупице, који је 1955. године илегално емигрирао из Југославије, да би током 1990-тих постао један од највећих српских хуманитараца у Америци. Обезбедио је бесплатне операције у Америци за 136 рањеника из Крајине и помоћ за десетине хиљада деце. Књига је двојезична, српско/енглеска, и богато илустрована.

Формат Б-5, 200 страна, меки повез.

8. Споменица Јована С. Бабунског

15 Naslovna Spomenica Jovan S Babunski

Мемоари једног од најчувенијих старих четничких војвода. Војвода Бабунски је преживео стотине бојева, одликован је највишим домаћим и страним одликовањима, али је прерано преминуо, 17. фебруара 1920. године у Велесу, од грипа. Своју изузетну животну причу написао је током последњих дана живота.

Формат А-5, меки повез, 64 странице.

9. Споменица Мицко Крстић Павловски

Vojvoda Micko NASLOVNA

Књига о једном од најстаријих четничких војвода. Као добровољац учествовао је у српско-турском рату 1876-1878, а своју прву чету оснива 1879. године у родном Поречу. Четује до 1882, када га Турци заробљавају и осуђују на 101 годину затвора. Српски конзул успева да га ослободи 1901, после чега он поново оснива чету…
Формат А-5, меки повез, 64 странице.

10. Милослав Самарџић:  ИСТИНА О КАЛАБИЋУ

Istina o Kalabicu A-5

Формат А-5, меки повез, 202 стране. Предратна и ратна биографија Николе Калабића, деманти све три комунистичке верзије о његовој издаји.

11. Милослав Самарџић: ВОЈВОДА ЂУЈИЋ И ДИНАРСКА ЧЕТНИЧКА ДИВИЗИЈА

Vojvoda Momcilo Djujic KORICE

Формат А-5, меки повез, 192 стране, илустровано. Биографија војводе Ђујића, оснивање и борбе Динарске четничке дивизије.

12. Предраг Д. Ивановић: Ко су љотићевци?

ko su ljoticevci KONACNO

Пред читаоцима је још једна књига са ломаче – “Ко су љотићевци“ аутора Предрага Д. Ивановића, премијерно објављена 1954. године у Чикагу. Књига је изузетно ретка, јер су је љотићевци, чим се појавила, сестематски набављали и спаљивали. Предраг Д. Ивановић, предратни правник у Министарству унутрашњих послова и резервни официр који је рат провео у заробљеништву, био је један од лидера српске политичке емиграције у Америци. Још од послертаних избегличких логора постао је близак сарадник др Слободана Драшковића. Као правник, Ивановић је сачинио стручну анализу љотићевских (не)дела, нарочито настојећи да сакупи писане изјаве што већег броја сведока очевидаца. Занимљиво је да је већина тих сведока током рата припадала Српској државној стражи Милана Недића, међу којима су најпознатији потпуковник Манојло Кораћ и потпоручник Сава Јуришић, командант 2. гвозденог пука. Сви они заједно успели су да створе дело трајне вредности.
Меки повез, формат Б-5, 168 страна, илустровано.

13. Милослав Самарџић: АЛБУМ ЂЕНЕРАЛА ДРАЖЕ

Album djenerala Draze

Формат Б-5, меки повез, 160 страна, 270 оригиналних фотографија, са описом ратног пута ђенерала Драже.

14. Милослав Самарџић: АЛБУМ НИКОЛЕ КАЛАБИЋА И ГОРСКЕ КРАЉЕВЕ ГАРДЕ

005 Album Kalabica i Gorske garde

Формат А-4, меки повез, 96 страна, 200 оригиналних фотографија Калабића и његових четника, са основним биографским подацима, као и са формацијом Гарде.

15. Милослав Самарџић: СПАШАВАЊЕ САВЕЗНИЧКИХ ПИЛОТА

spasavanje_pilota_KORICE_prva

Формат А-4, меки повез, 80 страна. Документована и богато илустрована прича о спашавању 600 оборених савезничких пилота од стране четника ђенерала Драже.

16. Милослав Самарџић: ФАЛСИФИКАТИ ТВ СЕРИЈА „РАВНА ГОРА“

Falsifikati TV serije Ravna Gora_samo desna strana2 ( NET

Серија од које се много очекивало, а која је већину гледалаца разочарала. Још од прве епизоде видело се да нешто не шти­ма: Југословенска војска приказана је кроз лик једног пијаног официра који не хаје за немачки напад, 6. априла 1941, док су комунисти приказани нападно афирмативно, и то чак по стереотипима из доба соцреализма 1950-тих година, које су и они сами превазишли…
Формат А-5, меки повез, 160 страна, илустровано.

17. Поручник Стево Воиновић: НА СЛУЖБИ КОД ДАНГИЋА

Na sluzbi kod Dangica

Формат А-5, меки повез, 142 стране. Биографски записи једног из групе од првих седам официра које је Дража 1941. године послао код мајора Дангића у Источну Босну.

ЦЕНА ЗА СВИХ 17 КЊИГА: 5.800 ДИНАРА
ЗА БИЛО КОЈИХ 10 КЊИГА: 3.800 ДИНАРА
ЗА БИЛО КОЈИХ 7 КЊИГА: 2.800 ДИНАРА
ЦЕНА ЗА БИЛО КОЈE 4 КЊИГE: 1.900 ДИНАРА

Поштарина и порез урачунати. Плаћање поштару, приликом преузимања књига.
ПОРУЏБИНЕ ПРЕКО ТЕЛЕФОНА 064/1-880-990 или електронском поштом: pogledikg@gmail.com

Затворено за коментаре.