Нова књига: Драгачевци 1941-1945.

IMG_0161

IMG_0161

У издању Удружења „Драгачево-Јован Бојовић“ изашла је и трећа књига из тетралогије посвећене историји Другог светског рата на подручју Драгачева. После књига Душана Мирковића „Драгачево-Равна Гора“ и Станојла Плазине “ Са Јелице плануле варнице“, пред читаоцима је нова књига Миломира-Станка Ракићевића “ Горачићи у Другом светском рату“. Ракићевић је као дечак преживео рат, а у кући његовог оца Ђола Ракићевића, боравили су сви команданти ЈВуО из Драгачева, али и шире, а једно време и ђенерал Михаиловић. Читав тај турбулентни период наше историје оставио је дубок траг на Миломира-Станка Ракићевића, који је већи део свог живота посветио истраживању узрока и појава догађаја који су сустизали један другог у овом крају Србије.
У књизи се помињу разне историјске личности, неке од њих незаслужено заборављене, и њихови поступци се другачије разумеју у светлу докумената која до сада нису била објављена. Ово је животно дело Миломира-Станка Ракићевића.
Ради се, без сумње, о најбољој до сада написаној и објављеној књизи о Другом светском рату на подручју Драгачева.
Ово није књига само о локалној историји. То је прича о једној тадашњој општини састављеној из три села и на репрезентативан начин показује какав је однос био мештана целе Србије и Српства према том рату и свим учесницима у њему.
Зато је ово књига за све оне које интересује тематика Другог светског рата на подручју Краљевине Југославије.
Писана је питким и тачним језиком, који читаоца не оптерећује небитним детаљима, него му јасно указује, на основу докумената, како су се одвијали догађаји.
У књизи се налази неколико десетина фотографија, од којих су већина први пут објављена. На самом крају књиге постављена је табела са основним биографским подацима свих жртава Другог светског рата из општине Горачићи.
Ову изузетну књигу можете наручити директно код аутора Миломира-Станка Ракићевића, позивом на број: 0641388632.
Меки повез, 315 страна, исти формат као „Борбе четника…“

Затворено за коментаре.