Удружење бораца ЈВуО неће учествовати у манифестацији “Бесмртни пук“

222

222

Последњи Одбрамбено – oтаџбински рат дао је добар одговор шта су наше праве вриједности, а то су: српска нација и православна вјера. Потпуно бесмисленом се показала пропала комунистича реторика, идеологија комунистичког терора и злочина, који је српском народу нанио несагледиве жртве, и материјалне и духовне

 

Удружење бораца Југословенске војске у отаџбини и невиних жртава II свјетског рата, њихових потомака и поштовалаца било је ових дана позвано да учествује у тзв. манифестацији „бесмртни пук“. Познато нам је шта та манифестација представља и како се обиљежава у данашњој Русији. Због различитих трагичних историјских искустава таква манифестација се не би могла одржавати на нашем простору, а да не повриједи жртве српског народа и њихове потомке. Желимо истаћи, да нећемо учествовати у овој, као ни у другим манифестацијама које појединци организују иницирани искључиво својим личним интересима и убјеђењима, јер то може будућим српским генерација оставити конфузну слику о једном времену. Сматрамо да је свакако погрешно правити“комбинације“ различитих традиција и идеологија, јер су оне у прошлости  биле у великим супротностима, што је за резултат имало велике жртве српског народа.

Непристрасна и објективна истина о II свјетском рату још није изнесена и предочена народу, будући да постоје озбиљна заташкавања и скривања историјских чињеница од 1945. године до данас.

Последњи Одбрамбено – oтаџбински рат дао је добар одговор шта су наше праве вриједности, а то су: српска нација и православна вјера.

Потпуно бесмисленом се показала пропала комунистича реторика, идеологија комунистичког терора и злочина, који је српском народу нанио несагледиве жртве, и материјалне и духовне.

Данас, послије толико протеклог времена од тих трагичних догађаја, требало би објективно сагледати све чињенице и непристрасно изнијети историјску истину на видјело, а у интересу будућих српских генерација.

Нашем удружењу је приоритет поштовање жртава српског народа, и изношење истине о њиховом страдању. Поштујемо и све друге жртве, али не поштујемо комунистичке заблуде, које је цијели свијет осудио, па и руска државна Дума. (Резолуције Савјета Европе 1096 из 1996. године и резолуција Савјета Европе 1481 из 2006. године).

 

 

 

 

 

Удружење ЈВУО обавјештава јавност да ће 9. маја одржати помен на јутарњој литургији у Саборном храму за све часне људе који су се борили против окупатора и за спас и опстанак српског народа.

Затворено за коментаре.