Nisam se skoro javljao ovde,interesovali su me neki podaci o mom dedi koji je bio borac kraljevske jugoslovenske vojske u otadzbini,bio je zarobljen 1943 god. od strane nemaca ,bio na banjici a posle prebacen u neki logor u nemackoj ,ali uspeva da pobegne iz voza u Austriji i posle se dokopao Venezuele i tamo se upokojio1992. i nikad nije dosao u Srbiju iz straha od komunista.pre izvesnog vremena sam preko jednog prijatelja dosao do podataka da je bio na banjici i on mi je fotografisao deo iz knjige zarobljenih gde se vidi njegovo ime i podaci.pa prilazem to da se vidi.Ime mu je Vojislav Stefanovic.
Nisam uspeo da ubacim fotografiju ,ako neko moze da pomogne?
http://s17.postimg.org/5rzhvhb1b/130120148186.jpg
Snasao sam se!
(14-01-2015, 05:25 PM)kastor Пише: [ -> ]Nisam se skoro javljao ovde,interesovali su me neki podaci o mom dedi koji je bio borac kraljevske jugoslovenske vojske u otadzbini,bio je zarobljen 1943 god. od strane nemaca ,bio na banjici a posle prebacen u neki logor u nemackoj ,ali uspeva da pobegne iz voza u Austriji i posle se dokopao Venezuele i tamo se upokojio1992. i nikad nije dosao u Srbiju iz straha od komunista.pre izvesnog vremena sam preko jednog prijatelja dosao do podataka da je bio na banjici i on mi je fotografisao deo iz knjige zarobljenih gde se vidi njegovo ime i podaci.pa prilazem to da se vidi.Ime mu je Vojislav Stefanovic.
Nisam uspeo da ubacim fotografiju ,ako neko moze da pomogne?
http://s17.postimg.org/5rzhvhb1b/130120148186.jpg
Snasao sam se!
Ово је фотографија странице из књига бањичких логораша.
Биће нешто.

Послао сам Вам приватну поруку.
На Пинк 3 каналу управо завршена емисија код Сарапе. Гости: Срђан Цветковић, Бојан Димитријевић и Јошка Броз.
Жестока расправа, а Цветковић и Димитријевић поред осталог наводе да се Бањички логор у немачким интерним документима називао и ДМ логор.

Јел су те навели као извор?
''Постоје документи који потврђују да је у логору на Бањици постојао део резервисан само за Михаиловићеве људе''
https://www.youtube.com/watch?v=f5FW2pdvY8I
Ово им је рекао Перо Симић, он је читао.

И одлично је наступио овде

И

гледали емисију ''Око'', па веле...
Много је Вранића, Друговаца, стотине запаљених села, у црно завијених породица, опљачканих домова. Стравичан траг су оставили ”чичини соколови”. То не смета јавном сервису ”европске Србије” да у протеклу среду, 11. марта 2015. године, у емисији ”Око”, подастире наручену причу да би, шта ли, учврстио и поступајућим судијама у београдској палати правде уверење да је Михаиловић био антифашиста, праведник, левичар, непоколебљиви противник окупаторске солдатеске. Извор: СУБНОР

Мислим да је Ратко помињао да би могла да изађе књига на ову тему, како је Гестапо гонио четнике, како су четници завршавали по логорима итд. Та књига би могла да изађе у издању Погледа, а да се заинтересовани претплате на ту књигу
(19-11-2017, 03:56 PM)Mitic Пише: [ -> ]Мислим да је Ратко помињао да би могла да изађе књига на ову тему, како је Гестапо гонио четнике, како су четници завршавали по логорима итд. Та књига би могла да изађе у издању Погледа, а да се заинтересовани претплате на ту књигу
Сада је нас ред да се понашамо као комунисти ?
О Бањичком логору треба написати обимну, свеобухватнуи књигу.
О патњама жртава без обзира којој герили су припадали или у ког су Бога веровали.
Треба пописати све који су прошли кроз Бањички логор и по ком основу су тамо затварани. А могла би и једна књига о томе како Гестапо хвата четничке илегалце
(20-11-2017, 01:25 AM)Mitic Пише: [ -> ]Треба пописати све који су прошли кроз Бањички логор и по ком основу су тамо затварани. А могла би и једна књига о томе како Гестапо хвата четничке илегалце
Баш тако. Бојим се да ћемо се начекати на те књиге.
(20-11-2017, 03:41 PM)Ултрадесничар Пише: [ -> ] (20-11-2017, 01:25 AM)Mitic Пише: [ -> ]Треба пописати све који су прошли кроз Бањички логор и по ком основу су тамо затварани. А могла би и једна књига о томе како Гестапо хвата четничке илегалце
Баш тако. Бојим се да ћемо се начекати на те књиге.
Пошто си пун информација ко говно витамина, можда да је ти напишеш? Да не чекамо...
(22-12-2014, 08:13 PM)Ратко Пише: [ -> ]Милутинац је случај за проверу. Сима Ћирковић тврди да је он био окорели комуниста.
Изгледа да је био у праву. Милутинац је био "окорели комуниста" само није био члан КПЈ.
Када га је Спец. полиција ухапсила, после 6 сати које је провео у Бањичком логору, одведен је на Јајинце и тамо стрељан.
Данашњи комунисти причају легенде о њему тако да је живот др. Ивковића свакако за проверу.