Погледи форум

Пуни Облик: Документ о Амнестији четника Драже Михаиловића
Тренутно прегледате lite облик форума. Погледајте пуни облик са одговарајућим обликовањима.
[Слика: 11025282_761285797318068_698798315680458549_o.jpg]
Шта мислите о овом документу?Питање је да ли је у опште аутентичан.Могуће је да је фалсификат.Ако и јесте оригиналан овај документ нема везе са реалношћу.Не знам који су то четници Д.М били Амнестирани.Ако неко зна нешто више о овоме,нека напише!
Нису још честито ни дошли на власт, а дају амнестију.
Тако и читај ово. Комунисти су позери и лажови.
Било је више тих амнестија и увек су служиле као мамац да се четници похватају и ликвидирају.
Непостредно пре ове "амнестије" (2 новембра) наређивао је да се предузму хитне мере за "ликвидацију четничких банди".

Зборник 2, том 14, док 190.
Ово је у ствари летак!
Вероватно је аутентичан, само што реч комуниста не вреди пишљивог боба.
Како су они амнестирали најбоље знају Добропоље, Зеленгора, долина Сутјеске, Калиновик ...

Кад смо код летека, има ли гдје летак који је у мају 45 избациван на територију Фоча-Калиновик
За Шиптаре из Прешевске долине амнестија а за Четнике ни у лудилу.
(17-03-2015, 03:47 PM)luka.luke 1 Пише: [ -> ]Како су они амнестирали најбоље знају Добропоље, Зеленгора, долина Сутјеске, Калиновик ...

Кад смо код летека, има ли гдје летак који је у мају 45 избациван на територију Фоча-Калиновик
Нисам видео тај латек, а више њих ми је говорило о садржају.
(17-03-2015, 03:47 PM)luka.luke 1 Пише: [ -> ]Како су они амнестирали најбоље знају Добропоље, Зеленгора, долина Сутјеске, Калиновик ...

Мислим да то нису летци за аместију, јер је "амнестија" истекла раније. Али јесу бацали летке о предаји, и да им "неће ништа", јер су то били млади момци из Србије - неискусни, па су се многи и предали.
Мој дјед је причао о њему (летку), наводно га је потписао Перо Косорић