Куку и леле..
Св. Васили Острошки опрости нам..
Шта нас је задесило...
Умало нас кап не стрефи.
Елем, ми смо одмах по крштењу крштени тамо у тешком доба комунизма од стране наше покојне Бабе (Бог да јој душуу прости, била много верна жена колико је била верна Бог је узе после причешћа на Божић 2022 године) наше пок.старе куме која је из Јошаничке Бање у оно време путовала два дана до Вршца.
Крштење се обавило у строгој тајности. Без мушких глава које су могле лако пасти.
Елем нас је крстио отац (Бог да му душу прости) Поп Маринко Ђуричић. Отац од чувене глумице Раде Ђуричин.
Отац Маринко је до своје смрти био једини парохијски свештеник за град Вршац. 70-их и до средине 80-их је једини који вршио тешку службу под комунистима...Чупали му браду, скинули крст са трга итд...
Много побожан човек је био Отац Маринко.
Но,све нам је било потаман са Епархијом Банатском док нису устоличили новог Патријарха. Ту нами креће пакао. Ударили екуменисти са свих страна по Никанору оће да ишћерају Владику...
Све било добро док нам се није десила крсна Слава Св. Јован Крститељ зимски. Као и увек зову из Епархије даће Свештеник тај и тај нами свети водицу...
И дође нами Свештеник. Ми по реду спремили босиљк,тамњан, свећу, водицу све како иде...
Долази "отац" дечко дал има 30 година. Крупан.јак. Ниђе браде. Оне мантије све топ..
Узе он ону водицу, босиљк, тандара, мандара готово... Погледамо се ја и мајка...Каже отац гогово... Честита он нама славу ја и стара Мајка се погледамо, ја га питам ел то, то каже јесте можемо сестии...
Нами кад је долазио свештеник нами само певао 5 минута + послен седнемо пита како смо ш'а има ново итд...
Но, нами фејсбук логаритам избаци нашег свештеника..
Кукуу и леле...
Ово доле је наш свештеник у ноћном проводу са ваљда будушчом женом...
Кукууу и леееле Шта урадише од Епархије Банатске..
.
![[Слика: Screenshot-20240512-204259-290.png]](https://i.ibb.co/stXNcVr/Screenshot-20240512-204259-290.png)