Погледи форум

Пуни Облик: БЛОКАДЕ И ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ВУЧИЋЕВЕ ДИКТАТУРЕ / РИО ТИНТО
Тренутно прегледате lite облик форума. Погледајте пуни облик са одговарајућим обликовањима.
Страница: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49
.
ВОЈНИ СИНДИКАТ СРБИЈЕ СЕ ПРИКЉУЧУЈЕ НАРОДНОМ ПРОТЕСТУ


[Слика: IMG-0609.jpg]

Војни синдикат Србије се од вечерас активно прикључује Народном протесту.


Председник Војног синдиката Србије обратиће се вечерас на протестном окупљању у Краљеву, у склопу подршке Удружењу староседелаца Краљева и околине, које је у више наврата било уз синдикат.

„Ово није подршка било којој политичкој опцији, ово је подршка обесправљеном народу. Војска је огледало државе. Дефинитивно смо сведоци да је ова мудрост безвремена“, наводи се, између осталог, у саопштењу ВСС.

Истиче се да Војни синдикат Србије не подржава нити једну политичку странку или било коју другу политичку фракцију, као ни грубо урушавање Устава и правне државе јер су се на то као војници заклели.

„Војска и држава предмет су до сада невиђене пљачке. Ненаменско трошење буџетских средстава које Министарство одбране убацује у џепове привилегованих приватних предузећа и разбијање војске ради свођења на број који је наручен од стране непријатељских сила у завршној је фази. Народ је обесправљен са циљем да напусти Србију и остави је мигрантима, који имају мање „безобзирне“ захтеве. О слободи медија је излишно и говорити. Сведоци смо најцрњег медијског мрака, можда икада. Међутим поткупљени медији нису ни потребни ако сви знају оно што медији покушавају да сакрију, народ је можда успаван али сигурно није мртав, бар још“, наводи се у саопштењу.

Војни синдикат Србије позива и друге синдикате, удружења свештенство, академике и појединце да им се придруже у борби за слободну и народну Србију.Данас

.


Узгред и ово...

Чланица Регулаторног тела за електронске медије покушала да отера Бошка јуче (обратити пажњу на наслов клипа ) Јок

.

Махање затворским оделима је омиљена нумера свих демонстрација у NOVOSRBA још од времена титића без покрића!


Међутим!

Без Војске и балавог у ченгелама ова гомила рогова у врећи (по сведочењу Јовна Бакића у колони се вије више педерских застава него србских)....само прави демонократски

ЛЕГИТИМИТЕТ

балавом који је јопет све, све, све циркус-опозиционаре надиграо и приде спасао голи живот (мало ли је?!) лижући чизму у Цара!

табаџија
.
Ми смо убеђени да Бошко, који дели са нами добар део наших политичких ставова, између осталог и поштовање према делу Потпуковника Димитрија Љотића....ваистину искрено мисли кад се шета са лутком балавог у затворском одијелу....

Међутим!

Бојати се да Ђилас и Поздерац нијесу за 'апшење свога Тита, а такође ни она маса педера и лезбача (јер по сведочењу 'ни там'-ни вам'-Јовна Бакића, у колони се вије више педерских застава него србских)....тако да ће и ово луткарско позориште да се заврши као и 'апшење Динкића и другова!

Ево и младихСкојевац
.
ПОЛИЦИЈСКИ СИНДИКАТ СТАО УЗ НАРОД: Имамо 1600 страница доказа да власт краде изборе


Синдикат запослених у полицији је стао на страну народа и активно се укључио у протесте против тираније владајуће криминалне организације. Председник овог синдиката, Дејан Ђукић је изјавио да поседују преко 1600 страница доказа да се у бирачким списковима налази 2.000.000 преминулих.

Они су припремили кривичне пријаве за преко 500 политичара, што власти што и опозиције који су директно одговорни за ову невиђену крађу.

[Слика: IMG-0618.jpg]
.
Опа бато...ај'да видимо једном те ченгеле, синџире, букагије....

Међутим!

Без ВОЈСКЕ слаба вајда....све ове изјаве на папиру смо већ имали!

ХРИСТОЉУБИВО ВОЈИНСТВО СРБСКО...ТЕНКОВЕ ЗА-ГРЕ-ВАЈ!!!

табаџијатабаџијатабаџија
.
БОШКО ОБРАДОВИЋ: ПРОТЕСТИ ТРЕБА ДА ПРЕЂУ У НОВУ ФАЗУ

Даље треба да наступамо као и до сада – јединствено, без обзира на наше политичке разлике. Вучићев режим нема одговор на наш јединствен наступ. Има времена за разлике кад дође слобода и врати се нормала.

Прва фаза свенародних опозиционих протеста који су почели због покушаја убиства Борка Стефановића у Крушевцу завршена је - обележавањем годишњице убиства Оливера Ивановића. Позивом организатора протеста да опозиција предложи политички план за даље и то како би требало да изгледа Србија после Вучићевог пада – започела је нова, друга фаза ове заједничке борбе свих нас који смо против актуелне власти. Зато сви са правом постављају питање: шта даље?

Моје мишљење је да је сада прави тренутак за договор. Нама је сада потребан прави унутрашњи дијалог у Србији, у коме бисмо - уз поштовање наших различитости и нову политичку културу која подразумева нормалну комуникацију и кад се не слажемо о свему – дошли до нове политичке платформе иза које бисмо сви стали. Кад кажем сви – мислим на све политичке опције праве опозиције, синдикате, удружења грађана, јавне личности, студенте, грађане... Све нас који већ осам недеља шетамо заједно, сада већ у 20 градова Србије. Плус све који се већ дуго самостално боре против ове власти: пензионере, малинаре, просветаре, опљачкане банкарске клијенте, пострадале од криминала јавних извршитеља, ратне ветеране, борце против изградње мини-хидроелектрана које уништавају наше реке и екосистем, Војни и Полицијски синдикат... Сви треба да будемо у једном опозиционом фронту, а свако нека га зове како му одговара: грађански, народни, социјални или патриотски фронт.

Успех досадашњих протеста не проистиче из тога што их организују студенти, нити што их подржава Савез за Србију и друге политичке опције из опозиције, нити што на њих позивају или на њима говоре бројне јавне личности. Тајна успеха је у јединству и што смо сви заједничким снагама залегли да ови протести успеју – без обзира на наше идеолошке и политичке разлике. Сви смо дошли до истог закључка: ова власт није нормална и свеукупно стање у држави је ненормално. Једино решење је да прво скинемо ову власт, а онда вратимо ствари у нормалу.


Мислим да ћемо се лако сложити око следећег:

1. Нема одступања и протесте треба наставити до пада Вучићеве власти, што је услов свих услова за повратак нормалности у Србију.
2. Нема избора док нема услова за фер и поштене изборе.
3. Није довољно само да смо против Вучића, већ морамо сада, унапред, да знамо како ће изгледати Србија после Вучића, како нам се овакве ствари не би понављале, како не бисмо морали поново да шетамо за неколико месеци или година.
4. Медији и избори треба да буду слободни, власт одговорна и смењива, а државна институције и закони изнад појединаца који морају да одговарају чим прекрше закон.


Лично сматрам да је за будући договор кључна идеја Савеза за Србију о прелазној Влади стручњака на челу са нестраначким премијером у којој неће седети нико од лидера опозиције, а која ће бити орочена на годину дана. Задатак прелазне Владе би био да ресетује систем, врати Србију у нормалу и уведе ред, затим да донесе системске законе око којих се договоримо, ослободи медије и омогући прве фер и поштене изборе после Вучићевог пада са власти.

Ово је поштена понуда и знак добре намере да се као политичари не залажемо искључиво за лични долазак на власт, не чак и само за промену власти већ за промену система. Иако никада нисам био члан ниједне странке пре Двери, нити сам био на власти – пристајем! Да би до тога дошло сви треба да ставимо свој потпис на тај договор о будућој Србији после смене актуелне власти, да сви заједнички кажемо НЕ лажним изборима, да још масовније изађемо на улице у све већем броју градова у Србији и не одустајемо док се не изборимо за политичке промене.

Друга фаза је почела, сви смо на потезу. Савез за Србију је већ прихватио одговорност и позитивно одговорио на позив организатора протеста да опозиција изнесе свој план, нудећи програмску платформу у 30 тачака и истичући да је спреман да позове све друге актере на разговор и договор. То је прави и једини пут којим треба даље да идемо, и то што пре. Ако не верујете у то – запитајте се зашто владајаћи режим по први пут за ових седам година прави толико грешака, не зна шта да ради, делује дефанзивно и плаши се нашег следећег потеза зато што није под њиховом контролом?Двери
.
ГРАЂАНСКЕ ПРОТЕСТЕ "1 ОД 5 МИЛОНА" ПОДРЖАЛО ЈОШ 26 СОЦИОЛОГА СА ФИЛОЗОФСКОГ ФАКУЛТЕТАЈош 26 социолога са Филозофског факултета подржало је грађанске протесте „1 од 5 милиона“, који се већ седам субота уназад одржавају у Србији. Они су данас упутили писмо подршке у ком су навели да то чине зато што је у Србији сиромаштво „дубоко и раширено“, што су „корупција и клијентелизам метастазирали“, разорене институције, запосленост ниска и једна од најнижих у Европи…Грађанске протесте који су почели у Београду, а потом се раширили на више градова Србије најпре су подржали професори Филозофског факултета. На првом списку било их је 105, а међу њима и четири социолога који су потписе ставили и на данашње писмо подршке.

У отвореном писму које је данас упутило 26 професора, доцента и сарадника Филозофског факултета наведено је низ разлога због којих су одлучили да подрже грађанске протесте.

„Подржавамо протесте против свих политика које су довеле до осиромашења и воде даљем осиромашењу и искоришћавању, повећању неједнакости и сукоба између друштвених група, наместо да подстичу односе сарадње и солидарности. Подржавамо протесте против политика које контролом над медијима укидају право да се становништво информише о овим проблемима, које контролишу и злоупотребљавају природне, економске и друштвене ресурсе који припадају свима у Србији. Подржавамо протесте против увреда, лажи и манипулација, корупције, уцена и страха“, пише у писму професора.

Они су истакли да им „професионална дужност и грађанска свест налажу да укажу на то да многа истраживања која су спроведена показују да је друштво Србије неправично и растрзано бројним економским и друштвеним неједнакостима“.

“Више од трећине становништва је у ризику од сиромаштва и социјалне искључености. Просечна примања има једва трећина запослених, а половина прима месечно једну од најнижих зарада у Европи (еквивалент 330 евра) или мање, док је минимални доходак 26.000 динара што је недовољно за достојан живот“, пише у писму подршке.

Социолози са Филозофског факултета су навели да су у Србији економске неједнакости између малог броја најбогатијих и великог броја грађана са ниским приходима „највеће међу свим европским земљама“. Како су истакли, из њихових истраживања знају да су шансе детета чији су родитељи сиромашни да упише факултет и да студира из године у годину све мање и то „у земљи која наводно има од државе подржано школовање на свим нивоима“.

“Из наших истраживања знамо да су корупција и клијентелизам метастазирали у друштвеном ткиву Србије и да се хране, са једне стране, различитим интересима, а са друге стране – страхом. Они разарају институције и гутају ресурсе који су потребни земљи за развој, а грађанима за квалитетан живот и премештају их у уске кругове политичке и економске елите. Све више укидају могућност грађанима да кроз институције државе остваре своја права, без страха и уцена да морају бити лојални политичкој елити“, пише у писму подршке.

Професори социологије на Филозофском факултету истичу да је запосленост у Србији и даље ниска и једна од најнижих у Европи, као и да петина запослених и даље ради у неформалној економији, а „најуспешнији механизам запошљавања је партијска патронажа“.

„Знамо да је Србија растрзана регионалним неједнакостима, између села и града, између Београда и остатка Србије, а посебно су угрожени региони на југоистоку и југозападу Србије. Жене се теже запошљавају и њихова запосленост је лошија у поређењу са мушкарцима, мање учествују у политичком животу, имају несразмерно више обавеза везаних за бригу о домаћинству и породици, изложене су различитим облицима насиља“, наводи се у писму.

У њему се додаје да се деца у Србији рађају упркос тешким условима живота, јер су жељена.

„Знамо како се осећају младе жене када их држава вређа да су размажене и захтева да рађају, а на породиљском одсуству их понижава примањима од пар хиљада динара месечно“, наводе професори са Филозофског факултета.

Они додају да су млади искључени из свега и да планирају одлазак, а да се стари људи схватају као терет за државу. Како истичу, стари су изложенији материјалној депривацији, а „у удаљеним сеоским подручјима често су изоловани и препуштени себи самима“.

„Бројне друштвене групе живе у посебно тешким условима или су суочене са различитим облицима дискриминације: сеоско становништво, Роми и Ромкиње, особе са инвалидитетом, присилни мигранти/киње, ЛГБТ особе“, пише у писму подршке.


ПРОТЕСТЕ ПОДРЖАЛИ И ПРОФЕСОРИ СА ФПН

Јуче је грађанске протесте у Београду подржало и 80 професора и сарадника Факултета политичких наука. Они су поручили да су грађанке и грађани Србије дигли глас против насиља, неправди, гушења слобода, урушавања институција, медијских прогона, и да то што се догађа у нашем друштву њих погађа и као грађане и као професионалце.

Један од потписника подршке Иво Висковић изјавио је за Инсајдер да је време да се о томе отворено проговори.

„Намера је да, као колеге са Филозофског факултета, подржимо грађанске протесте који су усмерени на заштиту оних вредности о којима ми у свом раду говоримо и објашњавамо студентима, и да покажемо да у оно што говоримо - стварно верујемо. Потребно је очувати професионални дигнитет“, навео је Висковић.Професори и сарадници са Филозофског факултета који су данас подржали протесте су:

1. Смиљка Томановић, редовна професорка

2. Марија Бабовић, редовна професорка

3. Ђокица Јовановић, редовни професор

4. Нада Секулић, редовна професорка

5. Слободан Цвејић, редовни професор

6. Мина Петровић, редовна професорка

7. Далибор Петровић, ванредни професор

8. Душан Мојић, ванредни професор

9. Јелена Пешић, доценткиња

10. Јово Бакић, доцент

11. Вера Бацковић, доценткиња

12. Јелисавета Петровић, доценткиња

13. Ана Бирешев, доценткиња

14. Жељка Манић, доценткиња

15. Ирена Петровић, асистенткиња

16. Немања Костић, асистент

17. Марија Радоман, истраживачица сарадница

18. Милица Ресановић, истраживачица приправница

19. Тамара Петровић Трифуновић, истраживачица сарадница

20. Милена Токовић, истраживачица сарадница

21. Селена Радовић, истраживачица сарадница

22. Стефан Јанковић, истраживач сарадник

23. Дуња Полети Ћосић, истраживачица сарадница

24. Јелена Николић, стручна сарадница

25. Драгица Крсмановић, стручна сарадница

26. Драгана Радисављевић Ћипаризовић, стручна сарадницаИзвор: Инсајдер
(22-01-2019, 07:46 PM)Шумадинац Пише: [ -> ].

Професори и сарадници са Филозофског факултета који су данас подржали протесте су:

1. Смиљка Томановић, редовна професорка

2. Марија Бабовић, редовна професорка

4. Нада Секулић, редовна професорка

6. Мина Петровић, редовна професорка

9. Јелена Пешић, доценткиња

11. Вера Бацковић, доценткиња

12. Јелисавета Петровић, доценткиња

13. Ана Бирешев, доценткиња

14. Жељка Манић, доценткиња

15. Ирена Петровић, асистенткиња

17. Марија Радоман, истраживачица сарадница

18. Милица Ресановић, истраживачица приправница

19. Тамара Петровић Трифуновић, истраживачица сарадница

20. Милена Токовић, истраживачица сарадница

21. Селена Радовић, истраживачица сарадница

23. Дуња Полети Ћосић, истраживачица сарадница

24. Јелена Николић, стручна сарадница

25. Драгица Крсмановић, стручна сарадница

26. Драгана Радисављевић Ћипаризовић, стручна сарадница

КидањеКидањеКидање
.
Ц, ц, ц....лепо смо ми говорили NOVOSRB је постао само ЛОША копија Гњилежног Запада!

Па пос'ка'е 'врати се'!

Лингвиста (А НЕ ЛИНГВИСТКИЊА) Госпожа Рада Стијовић сматра да увођење именица женског рода за означавање професије, као што су психолошкиња, педагошкиња или гинеколошкиња уопште није потребно јер се једноставно не уклапа у србски језик.

На овај начин никако се не постиже наводна равноправност полова, позната ЏЕНДЕР-МАНИЈА на Гњилежном Западу, већ сасвим супротно – издвајају се различитости, па каже:

Цитат:То је био разлог због кога су се жене у Србији пре више од сто година побуниле против својих женских презимена, на пример Марковићка или Марковићева, и тражиле да носе мушка презимена – Марковић.

Управо зато да се не би издвајале, да се не би потенцирала њихова различитост.

Дакле, када је име професије у питању, не бих мењала ништа. Реченица: Ја сам професор, а моја сестра адвокат ни најмање не дисквалификује жену, нити нам одузима било каква права.
.
ЗАКЉУЧАК:
.
Полит-коректан речник је исконструисан и исфорсиран на Гњилежном Западу и као такав се НАСИЛНО уводи у пролупали NOVOSRB под балавим Вучићем и његовом ЛЕЗБАЧОМ-ПРЕДСЕДЊИКИЊОМ ВЛАДЕ!!!

КО СУ ОНДА ОВЕ ДЕМОНСТРАНТКИЊЕ И ШТА 'ОЋЕ?
НОВУ ВЛАСТ?!
КАКВУ, ЧИЈУ?
СРБИНЕ НЕ ЗАБОРАВИ...СВАКА НОВА ВЛАСТ КОЈА ЈЕ ДОШЛА У СРБИЈУ ПУТЕМ СИСТЕМА
1 БИЛМЕЗ=1 ГЛАС,
БИЛА ЈЕ ГОРА ОД ПРЕТХОДНЕ!
.
ЂЕНЕРАЛЕ ЗАГРЕВАЈ ВОЗИЛА, ВРЕМЕНИ ЊЕТ!Друг Ђилас и друг Борко!
Ја сам за БОЈКОТ!

Разлози:

1. Има сигурно преко милион више бирача на списку него живих људи који имају право гласа. Дакле, избори су фејк и покрадени унапред.

2. Владајућа партија користи државни новац и државе ресурсе за потребе странке, а то је противзаконито.

3. Не постоји систем контролисаних избора, већ је све у рукама једне странке.

4. У државним предузећима се прети одузимањем посла ако се не гласа за владајућу странку, а то је кривично дело.

5. Институције Републике Србије су мртве. Не постоје. Држава не може да гарантује законите изборе.

6. Чему избори кад владајућа партија има апсолутну већину? Само да би се добило на времену и избегла одговорност за хаотично стање у земљи.

7. Чак и да се све ово поправи и преокрене (што није могуће осим народном револуцијом), скоро да немам за кога да гласам, јер скоро ниједна постојећа партија нема српске интересе и српско становиште као главну ставку своје политичке теорије и праксе.

Зато, БОЈКООООООООООТ! Јок


Цитат:Шумадинац
Ја сам за БОЈКОТ!

Бојкот је глас за њих.
Страница: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49