Погледи форум

Пуни Облик: Јутарња молитва оптинских стараца
Тренутно прегледате lite облик форума. Погледајте пуни облик са одговарајућим обликовањима.
Господе, дај ми душевно спокојство да се сретнем са свим што ми донесе наступајући дан. Господе, дај ми да се у потпуности предам твојој светој вољи. Господе, у сваки час овога дана у свему посаветуј и подржи мене. Господе, какве год вести да добијем у току овога дана, научи да их прихватим спокојне душе и тврдим убеђењем да је у свему Твоја света воља. Господе, откриј ми вољу Твоју свету за мене и оне који ме окружују. Господе, у свим мојим речима и помислима Сам руководи мојим мислима и чувствима. Господе, у свим непредвиђеним случајевима не дај да заборавим да је све Тобом послато. Господе, научи да се правилно, просто, разумно обраћам свима домаћим и оним који ме окружују, старијима, равнима и млађима да никог не бих огорчио, а свима помогао ка добру. Господе, дај мени силу да поднесем умор наступајућег дана и све догађаје у току дана. Господе, Ти Сам руководи мојом вољом и научи ме да се молим, надам, верујем, љубим, трпим и праштам. Господе, не дај ме на самовољу непријатељима мојим, но ради имена Твога светога Сам води и управљај мноме. Господе, просвети мој ум и срце моје да разуме Твоје вечне и неизмењене законе који управљају светом да бих ја, грешни раб Твој, могао правилно служити Тебе и ближње моје. Господе, благодарим Теби за све што са мном буде, зато што чврсто верујем да ће свима који љубе Тебе све помоћи ка добру. Господе благослови све моје изласке и уласке, дела, речи и мисли. Удостој ме да увек радосно прослављам, опевам и благословим Тебе, јер си Ти благословен у векове векова. Амин.