Погледи форум

Пуни Облик: Регионализам као пут ка новој Југославији
Тренутно прегледате lite облик форума. Погледајте пуни облик са одговарајућим обликовањима.
Страница: 1 2
У Охриду а пре тога у Новом Саду на иницијативу председника Србије Александра Вучића одржава тријатерала између Србије, Албаније и Македоније док су са резервом посматрачи Босна и Херцегоцина и Црна Гора.


Регионализација или "мали шенген" по комплексности и интердисциплинарности значеља представља посебан феномен код Срба је увек водио ка "уједињењу" са другим балканским државама, на нивоу федерације што је касније било штетно и погубно за цео српски народ.

Србија је увек тежила регионализму наспрам хомогености и јединства српског народа код кога се због диктаторске владавине јављало незадовољство према централистичкој држави.

То значи да су Срби навикли на диктаторско владање иза кога стоји мултикултурална федерална држава тј, нова Југославија која тражи нове форме институционализације и опстанка власти у држави.

По својим амбицијама власти државе Србије желе бити више од пуког географског концепта или од механичког скупа нација на мапи, заправо циљ Вучићевог "малог шенгена" јесте другачија организација политчког живота тј. уједињење екс ју република. на мапи пре свега економског и културног живота, како би свој власт још више

Сасвим је сигугрно да тај пројекат "регионализам" или "мали шенген за кога се везује симболи Југославије неће наићи на одобрење свихе екс ју држава, пре свега Словеније и Хрватске али зато ће га Срби са Албанцима обе ручке прихватити а уосталом то је оно ВУЧИЋЕВО И СРБИЈА МОРА НЕШТО ДА ДОБИЈЕ!
Да ли је мини шенген замена за признавање Косова.
Može svašta biti.
Mada mi se čini da su SRB, SMK i AL shvatile da od njihovog ulaska u EU definitivno nema ništa. CG se valjda još nada nečemu, odnosno ne smiju ni pisnuti. Zato ove tri države (ice), pokušavaju makar međusobno nešto uraditi. Je li to dobro? Videćemo.
Оба дискутанта по поен од мене, Киза зато што је погодио где треба али ипак омашио пут којим ће се ићи ка четвртој Југославији.

Босанчерос Сарајлија за ово.

(11-11-2019, 02:30 PM)luka.luke Пише: [ -> ]Može svašta biti.

Јер је ово тренутно најтачнији одговор.

А зашто је ово најтачнији одговор? Зато што од нас самих врло мало тога зависи.

Пре неки дан беше 30 година од како омашисмо пут који нам растури све пред нама и у неповрат однесе.То је можда био и једини пут када смо ми нешто могли да одлучимо. Све пре тога и после тога,уместо нас одлучиваше други.

Белосветски олош,или како их ми зовемо-међународна заједница и овај пут ће конструисати нову Југославију,ако се не варам нешто, четврту по реду. И то потпуно исту као што су биле прва и друга тј. без Албаније и неких глупости које провејавају јер се у међувремену Албанија а и генерално шиптари изгубише у перспективи тзв. међународне заједнице.Прецизније запада. Спадоше на пар маторих и давно истрошених лобиста и корупционаша.

"Европска пушка о европско раме" је уништила ону комуњарску надри творевину звану ЕУ и тиме широм отворила врата Америци и Русији да прекомпонују свет или један део света. Они чија је ово последња интересна зона и који су некада били највећа империја света безуспешно се батргају да задрже овај простор међутим истискавају их сваки дан без паузе.Управо због тога смо сведоци умно поремећеничких наслова по новинама у којима се сукобљавају Америка и Русија али то постоји само у српским квази новинама и нигде више.Највећи џелати ових простора, Британци и Немци, лагано добијају ногу у дупе,што је одавно требало да се деси поготово у случају ових других јер они меру немају!

Немој никога да зачуди ако се стварање Југославије поклопи са почетком сукоба у Немачкој,Белгији и Француској. Ако се све ово деси како би требало немој никога да чуди ако та новостворена Југославија добије једно 5 милиона нових становника нејугословенског порекла а при том не мислим на Арапе нити неке друге караконџуле које стижу са Блиског истока.

Сви они који се информишу искључиво преко домаћих медија имају потпуно искривљену слику стварности, да не кажем да живе у једној паралелној пројекцији која је са реалношћу и последњу нит изгубила.

По мојим неким замислима,ствар би могла да се одвија овако а није већ да није ни почела. Србија комуњарска ту је где је,без иницијативе, без политике ,без ичега,тако ће поступати и у надолазећем периоду.Македонци су већ почели да нам намигују што ће резултирати прво неким споразумима а онда и потписом присаједињења,исто то ће учинити БиХ када РС почне да тежи ка присаједињењу.Наравно,да би то избегли у Сарајеву ће направити неки сценарио и објаснити грађанима да нема другог начина до овог уз срдачна подсећања "на онај живот,просперитет..." и слично.Словенци ће се без икаквих проблема прикључити овој новој држави, док ће за утеривање Хрвата у њу бити дежурни Амери,који претходно наведене воле колико и ми отприлике, из 1001 разлога. А шта ће Црна Гора да ради,то не бих знао.Највећи отпор свих осталих биће управо окренут према њима како се не би понављале ствари из прошлости а једна од најбитнијих се односи на тзв. кадрове из те републике.Нико никада више неће дозволити да нека брдско планинска земља величине пола Шумадије даје на стотине директора,амбасадора,политичара као што неће дозволити ни да ови јашу предузећа и довлаче своје рођаке из разних међеђих крајева.

И оно што је најбитније,не за нас наравно,ако Америка успе у овоме,а деси се след догађаја какав сам прогнозирао,биће то и шут карта Кини из Европе а Сједињеним Државама је то од највеће могуће важности.

Питаће се неки,шта ће Ватикан рећи на све ово?Ништа! Поздравиће свом снагом тај потез и увалиће и нама и другим неким земљама по 500.000-1.000.000 црнаца хришћана западног обреда као антитезу овим муслиманским мигрантима који ће вероватно бити делом побијени а делом враћени у правцу Турске и Блиског истока.

Напомињем да ако се ово деси, неће само мигранти и Кинези добити шут карту из Европе,него и шиптари са Косова а можда и из Албаније целе ,колико год то неразумно и лудачки звучало у овом тренутку.
(09-11-2019, 10:44 PM)Mekenzi Пише: [ -> ]Србија је увек тежила регионализму наспрам хомогености и јединства српског народа код кога се због диктаторске владавине јављало незадовољство према централистичкој држави.

(28-10-2015, 01:42 PM)Mekenzi Пише: [ -> ]Simboli Vojvodine
Autonomna pokrajina Vojvodina ima grb i zastavu koje koristi kao svoje istorijsko znamenje.

Grb Vojvodine

Grb kao istorijsko znamenje Autonomne pokrajine Vojvodine sastoji se od grba Bačke, Banata i Srema.

Na štitu složenom iz tri polja, dva uspravna i jednim položenim, smešteni su grbovi Bačke, Banata i Srema, gledajući sa leva na desno.

U uspravnom polju levo smešten je grb Bačke - Apostol Pavle na modroj, kraljevsko plavoj boji stoji bosonog na zelenom polju, ogrnut braon plaštom, sa zlatnim oreolom oko glave i drži u desnoj ruci mač bele boje sa zlatnim rukohvatom i odbojnicima za ruku, okrenutim na dole, a u levoj ruci drži knjigu crnih korica.

U uspravnom polju desno smešten je grb Banata - na crvenom polju nalazi se uspravljen zlatni lav okrenut na desno sa sabljom u desnoj šapi.

U položenom polju je grb Srema - u modrom, kraljevsko plavom polju nalaze se tri srebrne trake - reke Bosut, Sava i Dunav, ispod druge trake na zelenom polju odmara se jelen sa zlatnom ogrlicom oko vrata, a iza njega raste čempres.

Grbom se predstavlja Autonomna pokrajina Vojvodina i izražava pripadnost Autonomnoj pokrajini Vojvodini, kao savremenoj evropskoj demokratskoj regiji.

Grb Autonomne pokrajine Vojvodine se upotrebljava zajedno sa grbom Republike Srbije, kada je zakonom i drugim propisima predviđena upotreba grba Republike Srbije, postavljanjem desno od grba Republike Srbije.

[Слика: xdh18n.jpg]

Zastava Vojvodine

Zastava Autonomne pokrajine Vojvodine, teritorijalne autonomije u Republici Srbiji, savremene Evropske regije i članice Skupštine Evropskih regija sastoji se od boja koje sadrži zastava Republike Srbije: crvene, plave i bele. U sredini plavog polja nalaze se poređane u krug tri zvezde žute boje, koje simbolično ukazuju na povezanost Autonomne pokrajine Vojvodine sa Evropskom unijom i predstavljaju tri vojvođanske regije: Srem, Banat i Bačku.

Zastava Autonomne pokrajine Vojvodine se ističe uporedo sa zastavom Republike Srbije, kada je zakonom ili drugim propisom predviđeno isticanje zastave Republike Srbije.

Na teritoriji AP Vojvodine zastava AP Vojvodine se može samostalno upotrebljavati i na drugim javnim skupovima, zborovima, priredbama i drugim javnim manifestacijama na kojima se ne predstavlja Republika Srbija.

[Слика: 2md3y2r.jpg]

Ima nekome nešto ođe da nije jasno?

Пажња...немо'се палите...кад Кизо почне о регионализму а по налогу ментора му Крмнада Чварка (из партизанске породице), који је неки дан, узгред буди речено, ушао у коалицију са тзв. "хрватима"......кад Кизо дакле почне о регијама ондак знајте да исти има увек у агенди ВОЈВОДИНУ РЕПУБЛИК, то јест "војвођанска лисница у војвођански џеп, војвођанска пушка о војвођанско рамо, војвођанска кеба у војвођанску десницу...."!

Паметном доста!

табаџија
(11-11-2019, 05:15 PM)ПРОСВЕТАР Пише: [ -> ]Пажња...немо'се палите...кад Кизо почне о регионализму а по налогу ментора му Крмнада Чварка (из партизанске породице), који је неки дан, узгред буди речено, ушао у коалицију са тзв. "хрватима"......кад Кизо дакле почне о регијама ондак знајте да исти има увек у агенди ВОЈВОДИНУ РЕПУБЛИК, то јест "војвођанска лисница у војвођански џеп, војвођанска пушка о војвођанско рамо, војвођанска кеба у војвођанску десницу...."!

Паметном доста!

табаџија

Дечко је промашио наслов,тему је погодио.
После 30 година Европска Унија се налази у великој кризи. Мигранти, Доналд Трамп који све чешће окреће Америку против Европе, јачање суверниста и традиционалиста, јачање десничарских организација итд, које баш није за похвалу..

Европа од памтивека никада није видела Републику Србију самостално. Одувек смо били у неким федерацијама или под окупацијом.

Елем као такве тежње ка регионализацији региона пошто је сада јасно да ова шака јада од екс југословенских држава и Албаније никада неће ући у ЕУ намеће се циљ да би могли да се направи нека унија Албанија, Србија, Косово, Северна Македонија, Можда Црњогорци и Босна.

Елем интересантно зашто су изабране ове три државе да праве "мали шенген" иинтересантно је то да је то рута миграната, да преко Македоније улазе у Србију.

Интересантно да би се они зауставили даље да се крећу или да буде контролисано кретање, вероватно ЕУ види ове три државе као полигон за мигранте где ће они бивати док се не реши њихови статуси.

Сем тога пошто је ЕУ и САД дале зелено светло за "мали шенген" а не знам ко иде данас од Срба у Албанију на летовање, шопинг туре итсл, хајде Македонија и може због одласка на летовање у Грчку.

Тако да овај "мали шенген" је утешна награда за ЕУ, а за Србију награда да призна Косово.
(13-11-2019, 01:02 PM)Mekenzi Пише: [ -> ]Тако да овај "мали шенген" је утешна награда за ЕУ, а за Србију награда да призна Косово.

Каква црна "награда" човече?

https://www.youtube.com/watch?v=_1CpVDOTbsQ

табаџијатабаџијатабаџија
(13-11-2019, 08:17 PM)ПРОСВЕТАР Пише: [ -> ]
(13-11-2019, 01:02 PM)Mekenzi Пише: [ -> ]Тако да овај "мали шенген" је утешна награда за ЕУ, а за Србију награда да призна Косово.

Каква црна "награда" човече?

https://www.youtube.com/watch?v=_1CpVDOTbsQ

табаџијатабаџијатабаџија

Jeси лик мајке ми...

Па за време Веље сеље Косово стекло пуну независност....

Док је он крадуцкао, Шиптаре признале најаче земље света---
(14-11-2019, 12:03 AM)Mekenzi Пише: [ -> ]Па за време Веље сеље Косово стекло пуну независност....
Док је он крадуцкао, Шиптаре признале најаче земље света---

Није Вељо једини који види шта се дешава....САМО ВУЧИЋ, ШИФТАРИ И ВОЈВОЂАНЕРИ ИМАЈУ ИСТУ АГЕНДУ!

https://www.youtube.com/watch?v=MK4vuZQ7ooc

Није једини, није....

https://www.youtube.com/watch?v=22eHqGySrAo

МАЛИ ШЕНГЕН-ПАКЛЕНИ ПЛАН!
(14-11-2019, 01:04 AM)ПРОСВЕТАР Пише: [ -> ]
(14-11-2019, 12:03 AM)Mekenzi Пише: [ -> ]Па за време Веље сеље Косово стекло пуну независност....
Док је он крадуцкао, Шиптаре признале најаче земље света---

Није Вељо једини који види шта се дешава....САМО ВУЧИЋ, ШИФТАРИ И ВОЈВОЂАНЕРИ ИМАЈУ ИСТУ АГЕНДУ!

https://www.youtube.com/watch?v=MK4vuZQ7ooc

Није једини, није....

https://www.youtube.com/watch?v=22eHqGySrAo

МАЛИ ШЕНГЕН-ПАКЛЕНИ ПЛАН!

Е мој ђеде, јадан ти када се ти у тим годинама бакћеш са Драгашем и Вељом који су стекли милионе и сад се ложиш ти на њихове говоранције.

Жа' ми те тако маторог и остарелог са пијандурама наркоманима у тим уџерицима на -10 живите....

Уместо да си доље у граду, у топлој кући окружен унуцима и ђецом, ти сам у некој комуни пропалицима које је канадско друштво одбацило живиш без иђе иког бавиш се тричаријама, глупостима, млатиш о некој Русији, Путину, "Љотићу...

Мени си ти занимљив за шегу, зато ти и реплицирам, пошто пишеш глупости о војним ударима, идеалан си за боцкање и терање шеге, ја искрен да будем уживам у томе да се зезам са тобом....

Иначе о теби мислим да си једна остарела матора дртина, намћорског става , без долара у џепу, која не трпи никог у близини, пошто си усамљен једино коме си могао да се окренеш јесте богу и цркви. Све си отерао око себе па овде на форуму искаљујеш свој бес и своје фрустрације...
(14-11-2019, 12:38 PM)Mekenzi Пише: [ -> ]
(14-11-2019, 01:04 AM)ПРОСВЕТАР Пише: [ -> ]
(14-11-2019, 12:03 AM)Mekenzi Пише: [ -> ]Па за време Веље сеље Косово стекло пуну независност....
Док је он крадуцкао, Шиптаре признале најаче земље света---

Није Вељо једини који види шта се дешава....САМО ВУЧИЋ, ШИФТАРИ И ВОЈВОЂАНЕРИ ИМАЈУ ИСТУ АГЕНДУ!

https://www.youtube.com/watch?v=MK4vuZQ7ooc

Није једини, није....

https://www.youtube.com/watch?v=22eHqGySrAo

МАЛИ ШЕНГЕН-ПАКЛЕНИ ПЛАН!

Е мој ђеде, јадан ти када се ти у тим годинама бакћеш са Драгашем и Вељом који су стекли милионе и сад се ложиш ти на њихове говоранције.

Жа' ми те тако маторог и остарелог са пијандурама наркоманима у тим уџерицима на -10 живите....

Уместо да си доље у граду, у топлој кући окружен унуцима и ђецом, ти сам у некој комуни пропалицима које је канадско друштво одбацило живиш без иђе иког бавиш се тричаријама, глупостима, млатиш о некој Русији, Путину, "Љотићу...

Мени си ти занимљив за шегу, зато ти и реплицирам, пошто пишеш глупости о војним ударима, идеалан си за боцкање и терање шеге, ја искрен да будем уживам у томе да се зезам са тобом....

Иначе о теби мислим да си једна остарела матора дртина, намћорског става , без долара у џепу, која не трпи никог у близини, пошто си усамљен једино коме си могао да се окренеш јесте богу и цркви. Све си отерао око себе па овде на форуму искаљујеш свој бес и своје фрустрације...

Ја...све погоди, ђе ме нађе...сем наравно оно о КОМУНИ....ми комуне не љубимо у било ком облику, комуна је оно кад се твој ћаћа-ДОЂОШ угњездио у испражњени Вршац међу оне швапске куће-набијаче украшене са укусом 'Ивица и Марица' (данас вероватно и швапске патуљке донели NOVOSRB гастарбајтери) па пола века у хору са свим рођацима, пријатељима и уопште пучином, шенио и тапшао Јосипу Брозу а пород му одједаред од ДОЂОША напредовао у ВОЈВОЂАНЕРА са носталгијом за временима Јосипа Фрање, а све под патронатом од 'капо ди тути капи' свих ДОЂОША, Крмнада Чварка (из партизанске породице)!

Лепо вас је Теш'Тешановић скин'о и обрадио!

Кидање

Него пушти ти и ослободи се опсесије нашом личношћу или дал'су наш Вељо, Паровић или Драгаш у праву кад кажу и говоре да утапање Србије кроз неку РЕГИОНАЛИЈУ у брлог жваљавих шифтара јесу ПОМОР И ТРАГЕДИЈА, и то не само оно мало преосталих данашњих Срба или већинских NOVOSRBA, него и генерација које тек долазе...ако икад....

Реци ти нами даклем ПОШТЕНО, ако је икако могуће....ДА ЛИ СИ ТИ ОТВОРИО ОВУ ТЕМУ ЈЕР СИ ЗГРОЖЕН ПОСЛЕДЊИМ ПОТЕЗОМ ЖВАЉАВОГ ШИФТАРИНА НА ЧЕЛУ ДРЖАВЕ ИЛИ....МИСЛИШ ДА ЈЕ ТА ИДЕЈА ДОБРА ЕДА БИ СЕ 'ДОБРО ЈЕЛО БАШ', као што певаше панонски гов*нар Балашевић све призивајући СИДУ на Србе?!

РЕЦИ ТИ НАМИ ДАКЛЕ, ДАЛ'СЕ НАДАШ ДА ЋЕ ПУТЕМ 'РЕГИОНАЛИЗАЦИЈЕ' И ТЗВ. 'А.П. ВОЈВОДИНА' НЕКАКО ДА УНИЂЕ ИСПОД РАДАРА У НЕКВУ 'ЕВРОПУ РЕГИЈА' КАО 'МИТЕЛЕВРОПА'-ЖАЛ ЗА ЈОСИПОМ ФРАЊОМ'?

Надаш ли се дакле томе и јел'због тога твој ментор Крмнад Чварак (из партизанске породице) ушао у коалицију најпре са жваљавим шифтарином Вучићем а јуче, видимо, и са тзв. "хрватима"?!

А?

Гукни голубе, буди храбар к'о Крмнад, изјасни се!

табаџијатабаџијатабаџија
.
Кизо мучи ништа не говори и на наша питања не одговара ну за то време јунак Воја Шешељ је, онако ушприцан и надувен, са последењим снагама напао жваљавог шифтарина Вучића, па му поручио баш као и ми Кизу:

Не избегавај одговор, мали Шенген је издаја!!!

Шешељ је поставио у Скупштини Србије балавом шифтарину на месту председника Србије Александру Вучићу, питање о наговештеном стварању „малог Шенгена”, који је већ, иако га није ратификовала Народна Скупштина, укључује:

Србију,
Северну Македонију и
Албанију

ШТО НИЈЕ НИШТА ДРУГО ДО СТВАРАЊЕ ВЕЛИКЕ АЛБАНИЈЕ НА БРДОВИТОМ БАЛКАНУ!

На питање Вучић (као и Кизо ође) није одговорио-нити ће!

Конкретно СВИ, СВИ, СВИ...од Веља, Паровића, Драгаша па сад до Шешеља, а пре свих од наше маленкости, СВИ тражимо да нам се одговори на то шта то може конкретно Србији да донесе „мали Шенген”, а да није обухваћено ЦЕФТА споразумом?!

Др Војислав Шешељ пита зашто Србија није остала доследна у инсистирању да се спроводи досадашњи ЦЕФТА споразум и да се уквиру њега настави давања олакшица, у трговинској размени између држава чланица, да би се подстиакла на тај начин њихова економска и политичка сарадња.

Међутим!

Вучићев „мали Шенген”, је увредљив за Србију и Србски Народ, а вероватно је увредљив и за шифтаре који Србе мрзе, што је Куртовић (сада Курти) изјавио обраћајући се Вучићевом побратиму Раму, а и тутуноберачите маќедонствујушче нико није питао а и они Србе не воле јер су већином блгараши!

Такође, ту је и питање статуса чланица. Статус чланица ЦЕФТА споразума је сасвим јасно дефинисан: постоје државе, које су равноправне чланице, а територија Косова и Метохије је представљена са фуснотом у којој се каже да је тај простор под контролом УМНИК-а за коју важи Резолуција СБ 1244, гарантујући тиме Србији да не може доћи формално-правног прејудицирања статуса Космета.

А, каже Шешељ, када је у питању „мали Шенген”, постоји опасност да се томе прикључи, као независни члан, Косово, а да Србија не буде у могућности да то спречи, односно што би имплицитно значило признавање независности Космета”!

На крају је председник Србске радикалне странке још и додао да ће се његова странка свим средствима, у оквиру рада и функционисања државних органа борити да Србија не прихвати „мали Шенген”, односно да ће, ако у оквиру њега буде, као независна држава, укључен и Космет, протествовати и на улици.

Опа бато....ми смо одавно говорили да је Велики Војвод 'љукава љисица' и да само чека тренутак да балавом шифтарину забије нож у леђа до балчака!

https://www.youtube.com/watch?v=qyRux_ZQ...e=emb_logo

Изгледа да је тај тренутак дошао!

Међутим!

Нажалост, Шешељ је ушприцан и слаб, радикали су сами себе предуго упуцавали у ноге...тешко да ће 'протествовањем на улици' ико моћи да заустави балавог шифтарина Вучића сем....ЂЕНЕРАЛА СИМОВИЋА!

ЂЕНЕРАЛЕ СИМОВИЋУ ШТАС'ЧЕКА?!
Војводина је већ преко 15 година чланица Европских регија и градова a Војводина има и канцеларију у Бриселу..

читај мало vojvodinahouse portal

http://www.vojvodinahouse.eu/srl/vesti/3...adova-2018

http://www.vojvodinahouse.eu/
Страница: 1 2