Погледи форум

Пуни Облик: КОНАЧНО - Четници постали партизани
Тренутно прегледате lite облик форума. Погледајте пуни облик са одговарајућим обликовањима.
У Скупштини Србије у току је расправа о новом Закону о правима бораца, које је предложило ресорно министарство. Циљ Закона је, бар је то јавно прокламовано, да се регулишу права бораца из ратова деведесетих година прошлог века. Закон је изгласан у целини, а сада се расправља о амандманима.
Али, не лези враже.... Баја
Наиме, у амандманима је у неколико чланова, СПС предложио да се избрише термин "погинули борац", а уведе термин "пали борац". А затим су на сличан начин, протурили амандман о брисању временског оквира "1990-1999". Оба амандмана Влада је усвојила и постали су саставни део Закона.
А онда су уследила три амандмана на следећа три члана. У суштини, сви "борци" који црпе права из овог Закона за период Другог светског рата су "антифашисти". У следећем члану предложен је члан да ако неко аплицира за ова права, формира се комисија од три члана СУБНОР-а и четири члана скупштине Србије...
СВЕ ОВЕ АМАНДМАНЕ СПС, Влада је УСВОЈИЛА, и постали су саставни део Закона о правима бораца.
У преводу, сви борци из Другог светског рата, постали су само антифашисти. Али, права црпе само комунисти.
У том смислу, сви који су се борили деведесетих година прошлог века, су "борци" као и антифашистички борци у Другом светском рату. Једном речју, и они су комунисти.
У преводу, ко год хоће да се лечи или вуче слична права која би по природи требало да му следују зато што су бранили ову земљу, мора прво себи и држави да призна-да је комуниста.
Према томе, онима који тврде да нема више СУБНОР-а, и да је опао утицај бољшевика у Србији, желим Срећну Нову 2020. годину, када су војници под командом ђенерала Драже Михаиловића коначно постали оно што је Броз желео још 1941. године- да Четници постану Комунисти.
Нека вам је са срећом Срби. Љутко
(28-02-2020, 01:06 PM)Бенито Пише: [ -> ]У суштини, сви "борци" који црпе права из овог Закона за период Другог светског рата су "антифашисти". У следећем члану предложен је члан да ако неко аплицира за ова права, формира се комисија од три члана СУБНОР-а и четири члана скупштине Србије...
СВЕ ОВЕ АМАНДМАНЕ СПС, Влада је УСВОЈИЛА, и постали су саставни део Закона о правима бораца.
У преводу, сви борци из Другог светског рата, постали су само антифашисти. Али, права црпе само комунисти.

Нека вам је са срећом Срби. Љутко

Чему љутња и разочарање? Па тих бораца из четрдесетих заправо више и нема.
Нема то везе да ли су живи.
Ако убудуће неко буде хтео да некој улици да име по Дражи Михаиловићу, у образложењу ће стајати, између осталог, и да је " носилац Партизанске споменице 1941. године".
Ако је то неком нормално, онда стварно не знам шта више и луђе треба да измисле СУБНОР и његово политичко крило СПС, да би неко рекао-ДОСТА!!!!
Не знам јеси ли на јутјубу слушао једно моје гостовање, и питање новинара: када ће српски народ бити спреман за помирење? Одговорио сам - за 50 до 60 година. С тим се морамо помирити.

Једноставно, наивно смо улетели у вешто постављену замку југословенске историографије и деценијама се трошили одговорима на приоритетно задата питања. А суштину смо тотално испустили. И отуда и овакви Закони. Они се само вешто конектују ка тим одговорима који су добили неку врсту научне подлоге. Само то и ништа више.
(28-02-2020, 05:09 PM)Бенито Пише: [ -> ]Ако је то неком нормално, онда стварно не знам шта више и луђе треба да измисле СУБНОР и његово политичко крило СПС, да би неко рекао-ДОСТА!!!!

Россия, Большая Россия, мой человек!
(28-02-2020, 05:40 PM)Александар Динчић Пише: [ -> ]Не знам јеси ли на јутјубу слушао једно моје гостовање, и питање новинара: када ће српски народ бити спреман за помирење? Одговорио сам - за 50 до 60 година. С тим се морамо помирити.

Једноставно, наивно смо улетели у вешто постављену замку југословенске историографије и деценијама се трошили одговорима на приоритетно задата питања. А суштину смо тотално испустили. И отуда и овакви Закони. Они се само вешто конектују ка тим одговорима који су добили неку врсту научне подлоге. Само то и ништа више.
Ниси пажљиво прочитао шта сам написао.
Закон у целини је усвојен без ових амандмана.
Потом се прешло на расправу о амандманима. Амандмане СПС усвојила је Влада и они су постали саставни део Закона, без да се о њима расправља. Зато што су знали да ти амандмани не би били изгласани. Ово не би ни било примећено, да није реаговао посланик и бивши генерал Делић, који је то назвао дискриминацијом.
Потпуно исти случај догодио се 2004. године, када је усвојен Закон о изједначавању права за социјалну и борачко-инвалидску заштиту припадника партизанског и четничког покрета. Дефиниција је била њихова, а не моја. Smile
Дакле, тада је Коштуничина влада прихватила амандман који су предложили посланици СПС, у коме се каже да Равногорац мора доказати своју борачку улогу у рату тако што ће имати два сведока којима је признато учешће у рату. Тако је СУБНОР одлучивао ко је учествовао у рату, а ко не, и ником од четника није признато учешће у рату. Дакле, на исти начин испод жита, СПС и актуелна влада, као онда, мењају смисао Закона у искључиву корист комуниста.
Да не причамо о томе да велики број припадника партизана, који су стварно учествовали у рату, никада нису добили Партизанску споменицу 1941, што због унутар-партијских спорова, што због личних разлога... Тако се догађало, као што је опште познато, да људи који нису ни омирисали барут, добију Партизанску споменицу 1941, уз помоћ два сведока-читај УДБЕ.
Е, такви су одлучивали да ли је неки тамо наредник Светолик Танасковић из Живице у селу Доњи Дубац , у пролеће 1943. године, у борби убио немачког официра.
Ту врсту лудила да неко ко није учествовао у рату, а води се као ратни ветеран, а да се ратни ветеран води као персона нон грата и негира му се учешће у рату, је специјалитет Брозових комуниста који никада и нигде није примењен него у комунистичкој Југославији и њеној правној наследници комунистичкој Србији.
Овај данашњи трик је само наставак те погубне традиције.
Заиста си мислио да се нешто епохално може очекивати од овог Закона?
Како ја сада да насликам да су четничко-партизанске игре увек актуелне пред изборе.
Епохално смо добили - Дража Михаиловић је постао партизан.
Замисли за једно 20 година неко одлучи да се Центар за културу у Горњем Милановцу назове по Драгиши Васићу, а онај чита у свечаном обраћању:" Био је официр у ратовима 1912-1920 и носилац Албанске споменице. Био је учесник и Другог светског рата и носилац Партизанске споменице 1941." Баја
Каква лудара од земље!!!
Пар хиљада битанги из СУБНОР-А уништавају цео српски народ, а ми ћутимо к'о неке бабе.
(28-02-2020, 10:17 PM)Бенито Пише: [ -> ]Епохално смо добили - Дража Михаиловић је постао партизан.
Замисли за једно 20 година неко одлучи да се Центар за културу у Горњем Милановцу назове по Драгиши Васићу, а онај чита у свечаном обраћању:" Био је официр у ратовима 1912-1920 и носилац Албанске споменице. Био је учесник и Другог светског рата и носилац Партизанске споменице 1941." Баја
Каква лудара од земље!!!
Пар хиљада битанги из СУБНОР-А уништавају цео српски народ, а ми ћутимо к'о неке бабе.

КидањеКидањеКидање

Србија комуњарска!
Бенито је у праву. СПС хоће да стави Дражу и четнике под појмом "партизани" и то им је успело овим амандманом. СНС се, као, противи. А на крају су пристали. Маја Гојковић каже да не смеју ћутати потомци четника (ту убраја и себе).

Ето, нека се докаже делима тако што неће ћутати, па нек "лобира" да се повуче овај амандман. Али, од свега тога неће бити ништа

http://www.politika.rs/scc/clanak/448884...fasisticka
Чекам да изађе Закон у Службеном гласнику па ћу подробније прокоментарисати. Мада бих се сложио са Ђорђем Вукадиновићем да је по среди политичка представа за прикупљање гласача. Истина, он то каже у увијеној форми.
[Слика: 56321492-EEDD-42-EF-968-E-4-BF89529-FCA1.jpg]