Погледи форум

Пуни Облик: ТВ серија "Хероји Халјарда", аутора Радоша Бајића
Тренутно прегледате lite облик форума. Погледајте пуни облик са одговарајућим обликовањима.
Страница: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Ево овде можете започети и наставити дискусију на тему предстојеће игране ТВ серије "Хероји Халјарда", аутора Радоша Бајића.
(23-07-2020, 11:42 PM)Бенито Пише: [ -> ]Ево овде можете започети и наставити дискусију на тему предстојеће игране ТВ серије "Хероји Халјарда", аутора Радоша Бајића.
Ako se ne varam u pitanju je prvenstveno film? Znajuci kako to nasi rade, valjda ce samo taj film da se podeli u 6 epizoda da se emituje na RTS. Ili ce biti recimo 3 epizode od filma i 3 nove kao Juzni Vetar.
Ја сам читао на нету,да у серији неће бити спомињани четници,само Народ који је наводно сам спашавао Савезничке пилоте.
Да пребацим овде:

(24-07-2020, 08:28 AM)Горски штаб 52 Пише: [ -> ]По свему судећи, а и није то нешто што нисмо очекивали, гледаћемо нове Таралиће, масне кољаче четнике, углађене, начитане и интелигентне комунисте, а Милослав може полако да оштри перо да, после серије "Равна Гора" и комунистичке историје, пише и треће фалсификате.
(24-07-2020, 08:37 AM)Горски штаб 52 Пише: [ -> ]Да пребацим овде:

(24-07-2020, 08:28 AM)Горски штаб 52 Пише: [ -> ]По свему судећи, а и није то нешто што нисмо очекивали, гледаћемо нове Таралиће, масне кољаче четнике, углађене, начитане и интелигентне комунисте, а Милослав може полако да оштри перо да, после серије "Равна Гора" и комунистичке историје, пише и треће фалсификате.
Nazalost ne moze to pisanje da ponisti stetu koju ce film napraviti ako bude kao ono sto od njega ocekujemo, jer ce se on prikazati na RTS gde ce ga milioni gledati, a taj Miloslavov tekst procitacemo mi koje to zanima.

Ali ipak jedna lepa vest i ne otpisivati odmah da ce biti lose:
"kao koscenaristi na scenariju sarađivali Dušan Kovačević, Đorđe Milosavljević i Strahinja Madžarević."

Ako je Dusan Kovacevic uspeo dovoljno da Sekuli otme hemijsku i da napise nesto svojom rukom, pa i Djordje Milosavljevic, odmah mi podize nade u ovaj film.

Pritom:
"Podrška koju smo dobili od Filmskog centra i Fonda Vojvodine je značajna, ali, nažalost, predstavlja tek jednu četvrtinu potrebnog budžeta da bi se na potrebnom profesionalnom i umetničkom nivou realizovao ovaj zahtevni projekat"

Sto ima smisla, jer ratni filmovi su medju najskupljima. I to ce opet biti nista, taj njegov predvidjeni budzet od 2 miliona dolara. U ratni film "Sveti Georgije ubiva azdahu" iz 2009. budzet je bio oko 5 miliona. Jer ratni filmovi su jako skupi.
(24-07-2020, 08:24 AM)Милош Шарац Пише: [ -> ]Ја сам читао на нету,да у серији неће бити спомињани четници,само Народ који је наводно сам спашавао Савезничке пилоте.

Е на жалост, то је и очекивано. Не надам се ничем добром искрено. Сазнаћемо како су амерички пилоти спашени од сина Драгана.
(24-07-2020, 01:13 PM)ХраброСрце Пише: [ -> ]
(24-07-2020, 08:24 AM)Милош Шарац Пише: [ -> ]Ја сам читао на нету,да у серији неће бити спомињани четници,само Народ који је наводно сам спашавао Савезничке пилоте.

Е на жалост, то је и очекивано. Не надам се ничем добром искрено. Сазнаћемо како су амерички пилоти спашени од сина Драгана.
Nisam procitao to sto kaze Sarac, ja sam procitao da ce da bude prica o braci cetniku i partizanu.
Зна ли се глумачка подела?
Не гине нам син Драган.....на жалост...
(24-07-2020, 03:43 PM)РежисерСтари Пише: [ -> ]Зна ли се глумачка подела?
Не гине нам син Драган.....на жалост...
Projekat je tek skupio 25% sredstava, sto znaci da snimanje nije ni pocelo...Za sada imaju samo scenario, mada mislim da upravo to moze biti razlog da film prodje dobro, jer ce ljubav vise da vuce za one koji vise daju za film...sad nek se isprsi emigracija Кез
Синдра Ган ће опет глумити неког дебила.
Да ли је неко од историчара погледао сценарио за филм и серију? Ја у овом тексту примећујем да није. Помиње се Душан Ковачевић. Уз дужно поштовање његовог уметничког стваралаштва, он није компетентан за историјска питања.
Ово је врло осетљив период окупације Србије, са мноштвом познатих, непознатих догађаја, али и опште испреплетаности. Само на овом форуму, на теми о Халијарду, имали смо бројне расправе о тим дешавањима (не свим).
У овом тексту се наводи да је историјски консултант др Милош Тимотијевић.
https://www.dnevnik.rs/index.php/kultura...24-05-2021
Погледао.
Динчићу, са домаће стране ради се о догађајима на селу, који су на маргини главних дешавања, па ту и може бити места за уметничке слободе јер се ради о породичној причи. Ту и нисам имао неке замерке. Осим што је класичан Радошев начин приказивања села, што је било очекивано и неизбежно.

Али што се тиче делова са друге стране, о америчкој авијацији и ОСС. ..
Једва сам се натерао да пређем првих 10 страна, оно је толико очајно. Опште непознавање свега.
Надам се да су исправили... Па најмање цео тај почетни део.
Страница: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31