Погледи форум

Пуни Облик: Антоније Ђурић (1929-2020)
Тренутно прегледате lite облик форума. Погледајте пуни облик са одговарајућим обликовањима.
Страница: 1 2
У Чачку је преминуо књижевник Антоније Ђурић. Рођени Прибојац, Равногорац у души, припадник Белих орлова, робијаш за време титоизма.... Касније постао новинар, па написао "Солунци говоре", једну од најчитанијих и најобјављиваних књига на српском језику. После тога објавио више књига, између осталог и "Равногорци говоре"... Носилац више одликовања, домаћих и страних.
Имао сам част, као и већина форумаша, да га познајем и боравим у његовом дому, у који је ретко кога примао. Звао ме је када је изашла књига "Драгачево-Равна Гора"-Душана Мирковића, и рекао:"Хвала Богу, таман сам помислио да нема више Срба."
У последње време, болест је узела маха и све је мање знао о себи. Одлазак је дошао као одмор од ове црвене аждаје са којом се борио читавог живота.
Нека му Господ подари Царско насеље.
Бог душу да му прости.
Слава му!
Слава му! Био је велики човек и велики Србин.
Слава му!
Први пут је дошао у "Погледе" 1991, са лулом а ла Дража.
Слава му!
Представник оних Срба којих више нема. Тачније којих све мање има.
И хвала му за дела која је оставио иза себе.

Нека му је лака земља.
Слава му!
Слава му.
Антоније Ђурић је преминуо у суботу, 15. августа, а сахрањен је јуче на гробљу Доварје у Ужицу.
Било му је понуђено место у Алеји великана на Новом гробљу. И тада је показао величину, за разлику од неких:" Да лежим поред Бакочевића, Сачувај Боже."
Бог душу да му Прости.
Ко је Бакочевић?
(19-08-2020, 03:08 PM)ОРЈУНА Пише: [ -> ]Ко је Бакочевић?
Е, тај... Кидање
Бог да му душу прости.
Слава му!
Вечна слава !
Страница: 1 2