Лош квалитет постављеног снимка на јутјубу.
Има ли негдје на нету снимак из Бољевца у високој резолуцији?
Баш данас сам поручио оригинал из Кинотеке... То је једино што имају где се виде Дражини четници.
Штета што је једини снимак. Било би добро тај снимак колоризовати по узору на стране документарце.
(20-12-2013, 12:50 PM)Felix Пише: [ -> ]Има и овај
Исти квалитет као и на Јутјубу.
Кад би квалиет видеа био минимум 720р (1280х720) то би био пун погодак.
То је већ HD

Једини ако постави Кинотека. Они могу потпуно да среде старе филмове, гледао сам један из 1913, краљ, Путник, Бојовић, Пашић... много добро! Пола сата траје.
(20-12-2013, 04:33 PM)Громовник Пише: [ -> ]То је већ HD 
Да, овај из 1913. је пребачен у ХД...
Ево једне моје аматерске колоризације Драже.
Добро је. Знам да постоје програми за то.
Али није била зелена униформа, била је сива, дакле још не СМБ, него као предратне отприлике.
Уз тим стручих људи као што сте Ви, може се урадити квалитетна колоризација.
Радио сам колоризацију методом фрејм по фрејм.
(20-12-2013, 04:33 PM)Громовник Пише: [ -> ]То је већ HD 
Да, висока резолуција као што сам рекао у предходном посту
(High Definition(HD)=Висока резолуција). На јутјубу овај видео је постављен у веома лошој резолуцији 240р. Сигурно је да Кинотека посједује бољи снимак, јер се на постављеном видеу у горњем десом углу не види јасан натпис Кинотеке.
(20-12-2013, 04:49 PM)Милослав Самарџић Пише: [ -> ]Једини ако постави Кинотека. Они могу потпуно да среде старе филмове, гледао сам један из 1913, краљ, Путник, Бојовић, Пашић... много добро! Пола сата траје.
То је сигурно овај: "Повратак српских победника".
http://www.europeanfilmgateway.eu/sites/...&width=600
(20-12-2013, 06:35 PM)Вукашин Петковић Пише: [ -> ] (20-12-2013, 04:49 PM)Милослав Самарџић Пише: [ -> ]Једини ако постави Кинотека. Они могу потпуно да среде старе филмове, гледао сам један из 1913, краљ, Путник, Бојовић, Пашић... много добро! Пола сата траје.
То је сигурно овај: "Повратак српских победника".
http://www.europeanfilmgateway.eu/sites/...&width=600
Да, тај, у биоскопу Кинотеке. И на овом сајту се добро види. То је једини филм у то доба сниман са 4 камере. Зато је осенчено са 4 боје, да се то истакне.